Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שהקלאצ' המקורי בסיאט-לאון-טורבו-4 שלי סיים את חייו בשיבה טובה, האמת הקלאצ' החזיק די יפה, מה שלא עמד בתלאות הוא הסידור המפגר של קבוצת VW של גלגל תנופה Dual Mass כבד, שהחליט להתפרק לשניים :-D , טוב, לא הייתה ברירה, ארון השיפורים נפתח (סתם.. זה ארון המשחקים של הילדים) במדף התחתון נח לו כבר שנתיים גלגל התנופה התחרותי והקל (Single Mass) של Fidanza Racing, ניקיתי את האבק מהקרטון שהיה עדיין סגור, וקדימה למוסך ...

הסידור עליו הלכתי הוא קלאצ' + פלטה + משאבה ומיסב חדשים ומקוריים (LUK) ועל גלגל תנופה קל (10 ליברות לעומת 36 ליברות המקורי), כך שאני אקבל התנהגות רכה ושימושיות של קלאצ' רגיל ולא קראמי, עם הפחתת משקל מאסיבית לצורך שיפור משמעותי בתגובת מנוע ומצערת.

כמו שהכינו אותי נפשית, קיים רעש של דוקאטי בסל"ד סרק (לא הרעש היפה, אלא רעש של מנוע שזרקו לתוכו ערימת ברגים) אבל קצת מעל 800 סל"ד, הכל עובר, המנוע מרגיש קליל וצעיר, עליית הסל"ד, בעיקר בהילוכים נמוכים פשוט מגניבה, הרכב פתאום "נושם" ומושך הרבה יותר טוב, והתחושה היא של תגובת מצערת עצבנית כמו אופנוע (עד כמה ש"תגובת" מצערת אלקטרונית יכולה להיות), בהאצות מתונות יחסית, שעון הגדישה מראה שהעבודה נעשית בפחות גדישה, נמתין מעט לתוצאות צריכת הדלק כדי להבין האם באמת נמצאה נוסחת פלא חדשה לחיסכון בדלק ...

בקיצור, להיכנס להחלפה מורכבת ויקרה סתם בשביל שיפור לא בטוח שכדאי, אבל אם כבר צריך לעשות קלאצ' במנועי 1.8T, שווה ביותר ללכת על הקונפיגורציה שבחרתי, החיים היום יפים יותר 8)

fidanza_flywheel_trimmed_s.jpg

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

400$ בארה"ב לגלגל תנופה

קלאצ' + פלטה + משאבה ומיסב קניתי בארץ

העבודה נעשתה ב"מוסך הבית" שלי כבר 5 שנים, פ.י.ב (ליד קניון ר"ג) אצל ירון

למה הוחלפה המשאבה ? הסידור (הגאוני) במנועי 1.8T הוא משאבה+מיסב באותו חלק, חוסך מקום, חוסך חלקים (מזלג, ציר וכל מיני פינים) יעיל ואמין יותר, למה החלפתי ? כי כבר הכל היה פתוח ולא שווה להשאיר חלק בן 8 בכזו עבודה גדולה ומורכבת.

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני לאיי 3 קניתי קיט שלם של מאסטר קלאץ ,הקלאץ מאוד רך ,וכן יש רעש של טרקטור אבל לא ברמה שמפריע .

בזמן ההרכבה החלפתי גם תושבת גיר מקורית שהיתה

פורסם

תתחדש, נשמע אחלה. מניסיון על מיאטה (מקפריסין, כמובן) עם גלגל תנופה קל, ההבדל אכן מורגש בטיפוס במעלה הסל"ד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נכון, האוטו שלי לא חזק 8)

הבנתי שהמקורי יודע לטפל בקלות ב 250 כ"ס (אצלי הקלאצ' המקורי הוא 240 מ"מ)

"מוות לשיעמום"

פורסם
250 סוסים זה קלי קלות למקורי ,

הגלגל תנופה הוא DUAL או כמו של G60 ?

גלגל התנופה הוא Single Mass עם משקל של 10 ליברות (4.5 ק"ג) :shock:

בלימת מנוע נפגעה?

לדעתי כן, בלימת המנוע, במפתיע ובניגוד להיגיון, נראית מעט פחות חזקה ...

אבל עזוב אותך מבלימת המנוע ... ההאצה השתפרה 8)

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני מאמין שזה פוגם בשליטה במגבלות, שאתה רוצה להעביר קלות אחיזה לפרונט אתה מרפה מהגז, ופה זה לא כ"כ יעבוד.

תקן אותי אם זה לא כך בפועל.

פורסם

אביחי,

אכן הבלימת מנוע נפגעה. אבל זה לא אומר שהמנוע כבר לא יורד סלד :)

אכן זה מורגש וגם אצלי. אבל אם אני עוזב גז, האוטו עדיין מעט, ואם בסלד גבוה אז המנוע יבלום הרבה יותר.

כלומר אם אני אעזוב גז בסל"ד בינוני כמו 4. אז האוטו יבלום פחות מאשר אם אני אבלום בסלד גבוה כמו 7..

וכשאתה רוצה לעביר קלות את האחיזה לקדמיים . זה אומר שאתה לא ממש משחק בסל"ד נמוך . אלה גבוה. ככה שעדיין תיהיה לך בלימת מנוע .

A.R.T Performance

פורסם

לדעתי כן, בלימת המנוע, במפתיע ובניגוד להיגיון, נראית מעט פחות חזקה ...

אבל עזוב אותך מבלימת המנוע ... ההאצה השתפרה 8)

למה בניגוד להיגיון ? זה דווקא הכי הגיוני !

התנגדות מופחתת יותר לגלגול = סל"ד שלא ממהר לרדת.

לא יודע עד כמה זה מורגש בליאון, אבל הבעייה בד"כ עם מנועים צנומי מומנט וגלגל תנופה קל היא,

שקשה מאוד לצאת מהמקום כמו שצריך. צריך להעלות סל"ד לשמיים, ובתנועה של הילוך 1 זה עלול להיות מתיש.

אבל מה אכפת לך, יש לך ימבה מומנט, אותך זה בטוח לא מטריד :-P

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון,

האמת שכל מה שאתה מתאר הוא נכון בתיאוריה, אבל למרבה הפלא אני ממש לא מרגיש ככה, לא חסר פעמים שאני מתחיל בלי גז בכלל, ואצלי המומנט לא חוגג כלל. יש לי 12 קגם בגלגל . ככה שזה לא הרבה.

מה שכן , זינוק בעליה אכן צריך לעלות סלד, אבל גם לא כזה לשמיים כמו שאתה מתאר, לסביבות ה2K .. הכי הרבה .

A.R.T Performance

• תוכן חדש...