Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DLS OUT / MOREL IN

AlexRC
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:mm_yeah: lanosforce צודק לגמרי ,נתנו לך רמקול יותר טוב כדי שתצא מרוצה

קנית רמקולים ושדרגו לך לדגם יותר טוב כדי שתצא מרוצה ולא רצו לקחת לך עוד כסף , ואתה עוד בא בטענות ?! :-)

זה בידיוק העניין. אני לא רוצה שיעשו אותי מאושר. ביקשתי לא לשדרג, אלה להחליף לרמקול שעלותו זהה רק הוא שהוא מיוצר ע"י חברה אחרת.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

EYAL-Y

גם לך, לפני שאתה פונה אלי, אני ממליץ לקרוא הכול מה שכתבתי בשרשור הזה. ככה יותר ברור? אחר כך תגדיש דקה וחצי למחשבה.

אחרי כן תחזור ונדבר.

פורסם
הרמת לי להנחתה.

1. יש חוקים יבשים ויש תרבות צרכנית. לפעמים זה לא בדיוק אותו הדבר. אנחנו לרוב מתפעלים מתרבות צריכה אמריקאית / אירופאית ולרוב מוכנים לקבל שרות רע כמשהו שזה בסדר, זה שלנו וככה זה. אבל מאוד מעניין שלרוב גם בתי המשפט וגם אגודות להגנת הצרכן לא רואות את זה באותה צורה.

2. אני אתייחס לדוגמא שלך לגבי רכישת רכב.

בשלהי 1996 ילד מתלהב אחד החליט שהוא קונה רכב חדש מסוים. אך לאחר קבלתו בשלושה חודשים הראשונים רכב ביקר 18 פעמים במוסך ולרוב על גבי גרר.

בפעם ה - 18 ילד השאיר את הרכב במוסך, הגיע במונית לאולם תצוגה. הסביר לאיש מכירות את המצב ודרש להחזיר את הכסף. איש מכירות צחק לו בפרצוף ואז בחור עלה קומה לסמנכ"ל שווק ושם ניסה את מזלו. מיותר לציין שתוצאה הייתה דומה.

ואז ילד נכנס למשרד של מנכ"ל של היבואנית ומעניין שמנכ"ל הציע לתקן רכב ובזמן התיקון לתת רכב חלופי. אך ילד לא הסכים ודרש החזר כספי מלא.

במוסך כבר חיקתה הפתעה - רכב חלופי. אך עדיין הילד דרש החזר כספי ואפילו להחלפה לרכב חדש מאותו סוג לא הסכים.

הילד פנה לרבים וטובים מארגוני זכויות הצרכן אך אף אחד לא רצה לטפל בזה. הילד פנה ליצרן בחו"ל וגילה שמדיניות ההחזרות אל רכב (אמריקאי בארה"ב) שונה וכן, אפשר להחזיר רכב אם לא מרוצים ממנו.

הילד החליט להילחם עד הסוף ומעניין שבסוף נחתם הסכם שיבואן רכב לוקח את הרכב בחזרה, משלם מחיר מחירון מלא, מפצה את הילד ב - 3000 ש"ח ויותר מזה, מוכן לבצע את זה בכול רגע כול עוד רכב באחראיות.

הילד הייתי אני ורכב היה קרייזלר ניאון.

ואכן המשכתי לנסוע ברכב עוד שנה עד שהתחיל גל חדש של תקלות ואז החזרתי אותו ליבואן.

ד"א היום אם אתה קונה מזרן אתה יכול לקבל התחייבות של מוכר שאם הוא לא נוח לך, אתה יכול להחזיר אותו בחזרה ולקבל כסף או מזרן אחר תוך 30 יום. אתה יכול (ואפילו חייב) לישון עליו והכול בסדר.

1. זה שזה פתרון זמני הם ציינו רק אכשיו.

2. יש גם עניין של התקנה שהיא "לא בידיוק" כפי שהזמנתי. אני בספק שבאחד מהרכבים שלך אתה משתמש בחיווט מקורי של הרכב עבור אחד הרמקולים המוגברים.

3. יש את העניין של ניתוק כול קשר שמאוד הפריע לי.

תרשה לי לפקפק טיפה בסיפור המיופיף הזה, או שלפחות תציג עובדות לכך שהצלחת להכניע יבואנית רכב די גדולה!

ולא נראה לי שאני היחיד שישמח לאמיתות בסיפור הזה

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
EYAL-Y

גם לך, לפני שאתה פונה אלי, אני ממליץ לקרוא הכול מה שכתבתי בשרשור הזה. ככה יותר ברור? אחר כך תגדיש דקה וחצי למחשבה.

אחרי כן תחזור ונדבר.

mikyl אני קראתי את הלינקים שנתת , וכתוב שאם המצב של המוצר הורע , אז אי אפשר להחזיר ! וזה בדיוק מה שקרה אם הרמקולים

שהתקינו לו באוטו , כי אי אפשר למכור אותם כמו חדשים אז המצב שלהם פחות טוב ממה שהיה , אז למה AlexRC חושב שאפשר להחזיר רמקול שהרכיבו לו באוטו ? אז תסביר לי בבקשה ותקדיש לי מיזמנך (ולא להגדיש ) כי באמת לא הבנתי מה התכוונת ,ותודה אייל .

פורסם

המילה "הכול" ברורה לך? זה מה שכתבתי:

הוא גם לא חייב להחליף את הרמקולים אחרי ההתקנה (הם כבר לא חדשים)

התייחסתי לסכום עלות הרמקולים, שהיתם מוכנים להחזיר מתוך רצון טוב.

איפה אתה רואה, שאני מצדיק דרישה להחזר/החלפה של רמקולים?

פורסם

אז מה בעצם היה כאן...

לקוח שהחזיר מוצר משומש כתוצאה מחוסר מענה על הציפיות שלו - בארץ זה לא תופס על פי החוק ככל הנראה במקרה הזה ולכן אהובי שי פעלו יותר מהמצופה.

לקוח שקיבל סט נוסף טוב יותר בכדי לנסות להוציאו מרוצה - גם על כך אהובי שי יוצאים גדולים.

התקנה שלא בוצעה בהתאם לדרישות הלקוח - זה מצער היות ואם אהובי שי בחרו לקחת עליהם את העבודה, דרישות הלקוח צריכות להיענות או שצריך לסכם דברים מראש.

ניתוק קשר - לא ניתן להסיק מזה שום דבר...

בקשה לזיכוי כספי מלא - כפי שנראה, אין מקום לזיכוי על הסחורה ולמרות זאת אהובי שי הסכימו לכך למעט העבודה שבוצעה ברכב אבל לטענת פותח השרשיר העבודה היתה לקוייה מן היסוד...

-------------

אתם יודעים מה? פעם ראשונה בהיסטוריה שאני רואה בית התקנות שומר על קלאס לעורך שרשיר שלם ואני לשם שינוי שמח שטעיתי וראיתי שלפעמים כן טוב להגיב.

יותר מידי מתקינים טובים נעלמו מהפורום הזה בגלל שרשירים שכאלו ולכן ביקשתי כבר בהתחלה מאהובי שי שלא יגיבו כי שרשירים כאלה לוקחים את התחום אחורה במקום קדימה.

----------------

הדיעה האישית שלי היא שאהובי שי צריכים לזכות את פותח השרשיר על עבודת ההתקנה שנעשתה אבל ע"פ חוק בשום פנים ואופן לא לזכותו על הסט שרכש.

בסופו של דבר יוצא שעלות הסט גדולה יותר מעלות העבודה.

לדעתי זה יהיה הדבר הכי נכון לעשות היות ועל התקנה לקויה בהחלט ניתן להגיע למשפט בעוד אם החוק להגנת הצרכן בפירוש פוסק לטובת אהובי שי, אין סיבה לא לדבוק בו.

בשורה אחת - לפותח השרשיר - אם הם מציעים לזכות אותך על הסט אבל לא על העבודה

תקבל את זה.

ראינו שיש מצבים שגם מבית התקנות שכזה לקוח יכול לצאת לא מרוצה, אם זאת - אני רק מעריך היום את שי ודרור יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הרמת לי להנחתה.

1. יש חוקים יבשים ויש תרבות צרכנית. לפעמים זה לא בדיוק אותו הדבר. אנחנו לרוב מתפעלים מתרבות צריכה אמריקאית / אירופאית ולרוב מוכנים לקבל שרות רע כמשהו שזה בסדר, זה שלנו וככה זה. אבל מאוד מעניין שלרוב גם בתי המשפט וגם אגודות להגנת הצרכן לא רואות את זה באותה צורה.

2. אני אתייחס לדוגמא שלך לגבי רכישת רכב.

בשלהי 1996 ילד מתלהב אחד החליט שהוא קונה רכב חדש מסוים. אך לאחר קבלתו בשלושה חודשים הראשונים רכב ביקר 18 פעמים במוסך ולרוב על גבי גרר.

בפעם ה - 18 ילד השאיר את הרכב במוסך, הגיע במונית לאולם תצוגה. הסביר לאיש מכירות את המצב ודרש להחזיר את הכסף. איש מכירות צחק לו בפרצוף ואז בחור עלה קומה לסמנכ"ל שווק ושם ניסה את מזלו. מיותר לציין שתוצאה הייתה דומה.

ואז ילד נכנס למשרד של מנכ"ל של היבואנית ומעניין שמנכ"ל הציע לתקן רכב ובזמן התיקון לתת רכב חלופי. אך ילד לא הסכים ודרש החזר כספי מלא.

במוסך כבר חיקתה הפתעה - רכב חלופי. אך עדיין הילד דרש החזר כספי ואפילו להחלפה לרכב חדש מאותו סוג לא הסכים.

הילד פנה לרבים וטובים מארגוני זכויות הצרכן אך אף אחד לא רצה לטפל בזה. הילד פנה ליצרן בחו"ל וגילה שמדיניות ההחזרות אל רכב (אמריקאי בארה"ב) שונה וכן, אפשר להחזיר רכב אם לא מרוצים ממנו.

הילד החליט להילחם עד הסוף ומעניין שבסוף נחתם הסכם שיבואן רכב לוקח את הרכב בחזרה, משלם מחיר מחירון מלא, מפצה את הילד ב - 3000 ש"ח ויותר מזה, מוכן לבצע את זה בכול רגע כול עוד רכב באחראיות.

הילד הייתי אני ורכב היה קרייזלר ניאון.

ואכן המשכתי לנסוע ברכב עוד שנה עד שהתחיל גל חדש של תקלות ואז החזרתי אותו ליבואן.

ד"א היום אם אתה קונה מזרן אתה יכול לקבל התחייבות של מוכר שאם הוא לא נוח לך, אתה יכול להחזיר אותו בחזרה ולקבל כסף או מזרן אחר תוך 30 יום. אתה יכול (ואפילו חייב) לישון עליו והכול בסדר.

.

אני לא מרים להנחתה, אני ציינתי עובדות מבלי כרגע להתייחס לאקט של רצון טוב או יציאה מגדר הנורמה.

אל תתפעל משירות אמריקאי, כי אנחנו לא באמריקה, ואנחנו אפילו לא מתקרבים לקרסוליים של הצרכנות האמריקאית.

ולכן זה כלל לא רלוונטי.

ואני אענה לך על זה, בהקשר שלך לגבי השרשור שלך שפתחת, מבלי בכלל לקחת צד.

זה לא סוד שהיו לי המון חילוקי דעות עם דרור לגבי המדיניות של אהובי שי.

אבל,

אני חושב שנהגו איתך לפנים משורת הדין והציעו לך הצעה שהיא לא בגדר הנורמה ולמעשה למען הרצון הטוב, הסכימו אפילו לבסוף להחזיר לך את כספך.

על פי החוק, הם לא מחוייבים בכלום, אפילו לא להחליף לך את המוצרים.

אין דבר כזה לפעול לפי התרבות הצרכנית.

יש חוק והוא מחייב את בעלי העסקים לטוב ולרע.

זה שיש יחידי סגולה שיסכימו לספוג עליהם רק בכדי להוציא לקוח מרוצה זה מעולה, אבל זה נעשה רק מתוך רצון טוב ולא מתוך שום חובה חוקית.

ויתרה מכך, אף לא חובה מוסרית.

למה שבעל עסק יספוג עליו סט קומפוננט משומש(כן, סט שהותקן הוא משומש כי אינו יכול להמכר כחדש) רק בגלל שאתה לא אהבת אותו?

תחשוב על זה כאילו קנית נעלי ריצה.

רכשת אותם ביום ראשון.

רצת איתם ביום שני, וגילית שהם לא נוחות לך.

באת ביום שלישי לחנות וביקשת להחזיר אותם ולקבל את הכסף.

מה בדיוק אתה חושב שיש להם לעשות עם הנעליים הללו?

האם אתה היית קונה נעליים שמישהו רץ איתם יום קודם לכן?

מה לגבי חולצה?

היית קונה חולצה משומשת שמישהו הלך איתה לפאב יום קודם לכן?

במה זה שונה מרמקולים שהותקנו ברכב?

under construction..

פורסם
תרשה לי לפקפק טיפה בסיפור המיופיף הזה, או שלפחות תציג עובדות לכך שהצלחת להכניע יבואנית רכב די גדולה!

ולא נראה לי שאני היחיד שישמח לאמיתות בסיפור הזה

למאמינים שבינינו :lol:

זאת התוצאה של המאבק.

IMG_0367.jpg

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי לנכון להקפיץ את הנושא הזה במקום לפתוח אחד חדש כדי לא להפריד בין המקרים וכדי שאנשים יוכלו לקרוא את סיום הפרשה בלי לחפש אותה.

הקפצה אשר נוגעת לעניין הבעיה שהייתה לי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2716260#post2716260

הגעתי אתמול בבוקר לאהובי שי למען לסדר את הבעיות שהצגתי כאן,

את הטוויטרים אלכס הזיז לי למיקום שלא יגרום לפירוקם כי בעצם פלאש מאונט במשולשים ברכב שלי הוא בלתי אפשרי בגלל מחסור במקום, ולהתעסק עם הקורות ידרוש שקודם אקנה משולשים חדשים בלי חורים של ברגים. המיקום שלהם סודר ולא אמורות להיות בעיות של פירוק בעתיד.

חיווטו לי מחדש את החיבורים לHU ככה שהפונקציה של הפיידר חזרה כמו שצריך.

אלכס אף הציע לפתוח את הדלתות כדי שאני אראה שבאמת עשו שם בידוד, שלא כמו שההודעה הקודמת שלי מרמזת (מה שלא היה במכוון), כמובן סירבתי, המוניטין הולך לפניהם ולא ראיתי לנכון לפקפק בו.

אחרי חצי שעה של כיוונים במגבר נפתרו הבעיות של הצרימה בטוויטרים והאיכות אף השתפרה במקצת.

אני גם חייב לציין שאהובי שי בעצם לא ידעו על זה שאני לא מרוצה מההתקנה עד שהבעתי את אכזבתי כאן. ולא נתתי להם הזמדנות לתקן את הנעשה עד אתמול.

בסופו של עניין יצאתי מרוצה, ואנצל הזמדנות זאת להודות לשי, אלכס ודרור שהתאמצו במיוחד לתקן את הרושם שנוצר אצלי.

וכמובן שאני אחזור אליהם בעתיד על מנת לשדרג את המערכת ואמליץ לכל חבריי. מה שעשיתי גם לפני כן.

לסיכום החבר'ה באהובי שי באמת אנשים נהדרים אחד אחד, אי שביעות רצון כזאת או אחרת תמיד אפשר לפתור במיוחד עם אנשים כמותם ששמים את השירות לפני הכל. שוב תודה להם ומבחינתי הנושא הזה נסגר לטובה.

שבוע טוב לכולנו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יפה

כיף לשמוע (לקרוא) על מקרים כאלו.

תהנה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין ספק שלאהובי שי יש שירות מעל למצופה, אפילו עד בית הלקוח :-D

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

מה שמוכיח שטעויות כולם עושים - אנחנו אנשים.

יש הרבה בעלי מקצוע שאני מכבד וחוזר אליהם באופן קבוע שגם אצלי עשו טעויות - השאלה היא איך הם מתמודדים עם הטעות שלהם.

בעל מקצוע שמודה בטעות שלו ולוקח אחריות - זה בעל מקצוע שאני רוצה לעבוד איתו ולחזור אליו.

בעל מקצוע שגם אומר סליחה על הטעות ורואים שזה באמת מפריע לו - זה בכלל קונה אותי.

בעל מקצוע שמנסה להתחמק מאחריות ולהפיל את זה עלייך - זה הסוג הבזוי ביותר.

• תוכן חדש...