Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ברכב בצד שמאל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב האם יש מישהו שנסע ברכב הפוף כמו בבריטנה ואוסטרליה?

בבקשה מי שבאמת יודע תענו, מודה על העזרה:

1. האם הדוושות ברכב גם הפוכות כלומר הגז הוא משמאל והברקס מימין?

2. האם ההילוכים גם כן הפוכים?

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

המלצתי החמה , אל תעיז לנסוע באנגליה , או באוסטרליה!

האם ניסית פעם לנסוע כשרגל שמאל לוחצת על דוושת התאוצה?!!

כשתדע לענות אל שאלתי, תגיע מיד למסקנה, שסדר הדוושות לא משתנה לעולם!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בזמנו בהודו, רכשתי רכב מסוג סוזוקי מארוטי.

למעט הצד שבו יושב הנהג= בצד ימין, הכל היה כרגיל.

דוושת הגז ברקס וקלאץ מסודרות מימין לשמאל (כמו בארץ). ההילוכים היו כרגיל, רק שבנהיגה בצד ימין, הראשון היה הקיצוני הרחוק ביותר ואילו הרביעי היה הקרוב יותר אל הנהג.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

1. לא. הדוושות הן כמו בארץ.

2. לא. ההילוכים כמו בארץ (פלוס מינוס זה שקיימים הבדלים במיקום ההילוכים השונים בין דגמים שונים - שוב, בדיוק כמו בארץ).

נוסע לטיול?

פורסם

תודה רבה על התגובה ומה לגבי הרכבים בדרום אפריקה יש משהו מיוחד שצריך לדעת, וכן נוסע לטיול של כמה חודשים בדרום אפריקה.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

לא הייתי בדרום אפריקה אבל אני די בטוח שזה אותו דבר.

מהניסיון שלי זה לא כ"כ קשה לנהוג "הפוך" אבל כדאי לשים לב לנקודות הבאות:

• התחושה שלנו לגבי המיקום של המכונית בנתיב לא רגילה לשינוי
  • פניות ימינה הופכות להיות מסובכות יותר (כי פונים מהימין לימין)
  • (הנקודה הזאת הכי מסוכנת לדעתי) כשאנחנו מגיעים להצטלבות עם כביש אחר וצריכים לתת זכות קדימה, המכוניות שחולפות על פנינו מגיעות מהנתיבים הלא צפויים. אנחנו רגילים להסתכל ימינה ושמאלה ולצפות שהמכוניות יגיעו על הצד השמאלי של הכביש, כפי שאנחנו רואים אותו - אבל הן מגיעות על הצד השני, ואם לא מקפידים להסתכל נכון, קל מאד לא לראות מכוניות באות ולהכנס לצומת לא פנוי. בעיה זו קיימת גם עבור הולכי רגל ולכן בבריטניה ליד מעברי חציה רבים מסומנים חיצים עבור הולכי הרגל לאיזה כיוון להסתכל שלא באות מכוניות.

בנוסף, בכל מדינה חוקים קצת שונים. למשל בניגוד לארץ, במדינות רבות יש לתת זכות קדימה לרכב שבא ממול גם כאשר יש לך אור ירוק. מומלץ לבדוק את החוקים הספיציפיים - אני לא מכיר את ד"א.

תהנה!

פורסם

1. תריץ בגוגל חיפוש בנוסחdriving in XYZ לגבי המדינה שאליה אתה נוסע, תמצא אין-ספור אתרים העוסקים בנושא, כדאי לך לעיין בהם ולקרוא בהעמקה את אלה שנראים איכותיים. יש מדינות שבהן תמצא מדריך רשמי של משרד התחבורה (נתקלתי בכך, למשל, כאשר התכוננתי לנסיעה להולנד לפני מספר שנים).

2. מה שזכור לי מביקור בלונדון לפנעי שנים רבות (ללא נהיגה) היה התחושה המוזרה והמבלבלת של חצית כביש (כהולך רגל) -היה לי קושי מסויים להתרגל לכיוונים ההפוכים. אולי כדאי לך לנסות כמה ימי התאקלמות כהולך רגל כנוסע לפני שתנסה לנהוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

אני נהגתי באוסטרליה ברכבים מקומיים (RHD=RIGHT HAND DRIVE) לפני כשנה וחצי, וזאת לאחר כ 4 חודשים שקדמו לנסיעה, אשר במהלכם לא נהגתי כלל (בישראל,ובכלל...)

הנהיגה הראשונה שלי היתה בג'יפ לאנד קרוזר ישן, בחוף הים, ונהגתי גם ברכבים פרטיים בכביש הציבורי.

מנקודת מבטי, נהג בעל נסיון של מספר שנים יתרגל במהרה לצורת הנהיגה החדשה, גם אם בתחילה זה מרגיש קצת מוזר ודורש ריכוז יתר ופרק הסתגלות.

כמו שאמרו קודמיי פה - סדר ההילוכים והדוושות זהה ברכבים בעלי הגה בצד ימין ושמאל.

מקווה שעזרתי ומאחל לך הנאה רבה בדרא"פ המקסימה בה ביקרתי לפני מספר שנים,

עידו.

פורסם

אני עשיתי את הסיפתח בהגה ימני בדרום-אפריקה ואחר כך באנגליה, ניו זילנד ועוד. כשתתרגל - זה לא משנה איפה, אתה פשוט נוהג, והכי טוב שאפשר. למד את החוקים וההרגלים בכל ארץ כי זה השוני הגדול. גם באיטליה נוהגים בצד ימין - אבל איזה הבדל מישראל !

בנוסף למה שכתבו קודמי - אכן יש בלבול בכיוונים, בפניה בצמתים ובכיכרות. בהתחלה תאיט תמיד, כי זה יכול להיות מסוכן.

ממליץ מאוד לפעם הראשונה לנהוג לפחות חצי שעה בכבישים שקטים, לא בעיר ולא בכביש מהיר. תקצה לזה זמן.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני עשיתי את הסיפתח בהגה ימני בדרום-אפריקה ואחר כך באנגליה, ניו זילנד ועוד. כשתתרגל - זה לא משנה איפה, אתה פשוט נוהג, והכי טוב שאפשר. למד את החוקים וההרגלים בכל ארץ כי זה השוני הגדול. גם באיטליה נוהגים בצד ימין - אבל איזה הבדל מישראל !

בנוסף למה שכתבו קודמי - אכן יש בלבול בכיוונים, בפניה בצמתים ובכיכרות. בהתחלה תאיט תמיד, כי זה יכול להיות מסוכן.

ממליץ מאוד לפעם הראשונה לנהוג לפחות חצי שעה בכבישים שקטים, לא בעיר ולא בכביש מהיר. תקצה לזה זמן.

הנהיגה הראשונה היתה ב-נ.ת. היתרו. לקחתי את הרכב ופשוט התחלתי ליסוע שם הלוך וחזור על הכביש ההיקפי.

תרגול ממש מוצלח של נסיעה בכביש עם ככרות, צמתים ותנועה לא מעטה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
האם ניסית פעם לנסוע כשרגל שמאל לוחצת על דוושת התאוצה?!!

פעם אחת (במגרש חניה שומם) ניסיתי להחליף רגליים... זה הספיק לי.

נסעתי באוטו עם גיר אוטומט, התחלתי את הנסיעה כרגיל (שילבתי ל-D והתקדמתי ב20 קמ"ש), החלטתי לעבור לרגל שמאל רגע לפני שהגעתי לעיקול (תהליך אקרובטי למדי, העברתי את רגל ימין מתחת לירך שמאל תוך כדי שהאוטו מתדרדר לאיטו).

במטרה להאט לפני העיקול, באמת לחצתי על הברקס, אבל הרפלקס משיעורי הנהיגה על רכב עם גיר ידני אמר לי שברגל שמאל לוחצים עד הסוף...

המום מהתוצאה (וקצת צוחק מהטמטום שבדבר) ישבתי באוטו כמה דקות עד שהתאפסתי על זה שצריך להעביר ל-N ולהרים את בלם היד לפני שאני חוזר למצב נהיגה "נורמלי"

פעם אחת הספיקה לי, מאז עברו כמה שנים והתהיה של "איך זה לנהוג הפוך" ברחה לה :turn-l:

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

• תוכן חדש...