Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום יקרים,

למקרה שמישהו אי פעם יעשה חיפוש על החלפת צמיגים ברחובות החלטתי להעלות את ההודעה הבאה, בבחינת אזהרה (קצת ארוך).

ביום ראשון השבוע ניגשתי לבדוק צמיג קדמי שמאלי שהייתה לי ממנו בריחת אוויר במכון "צמיגי בר" ברחובות. לא שמעתי על המקום קודם, אבל הוא נראה לי אמין, וגדול ורציני. אחרי שפירקו את הצמיג התגלה חתך בדופן הצמיג, והודיעו לי שהוא פסול ויש להחליפו.

עובד במכון אמר לי שאי אפשר להחליף צמיג אחד, וחייבים להחליף שניים. ברור לי שזה נכון, אבל מאחר ואני סטודנטית והיו לי הוצאות גדולות החודש, ביקשתי להחליף בינתיים רק אחד. הצמיג הוחלף ונסעתי לשלום.

יום אחר כך, בעודי נוסעת באיילון, נהג שנסע לידי סימן לי שיש לי פאנצ'ר בגלגל. במזל גדול עוד הספקתי להגיע איכשהו לרכבת מרכז ולעצור בבטחה. ובאמת בגלגל הקדמי הימני (זה שסרבתי להחליף) היה פאנצ'ר. הסיבה: מסמר בגודל של כף היד שלי שהיה תקוע עמוק עמוק בתוך הצמיג. אולי אני תמימה, אבל לפי דעתי העובד הנחמד במכון צמיגים החליט "להכריח" אותי להחליף גם את הצמיג השני.. אולי זה צירוף מקרים, אבל לא נראה לי.

בבוקר כשנסעתי לתקן את הפאנצ'ר, הסתבר לי שהצמיג "החדש" שמכרו לי ב-230 שקל (ועוד שכנעו אותי שעושים לי הנחת סטודנטים) הוא צמיג סיני (לינגלונג?) ששווה בערך שקל וחצי ובכלליות צמיג לא בטיחותי.לא ידעתי כל כך מה לעשות עם כל הסיפור הזה חוץ מלפרסם פה את חוות הדעת הזו. עד כאן בעניינים עסקיים.

ועכשיו בנימה אישית: אני תופסת מעצמי בחורה מעורבת בענייני האוטו שלי. אני יודעת לבדוק שמן, מים ואפילו שמן גיר. אני בודקת לחץ אוויר בגלגלים פעם בשבועיים ושמה לב לרעשים משונים מהמנוע. כשיש בעיה באוטו, אני קוראת עליה, שואלת את המוסכניק שאלות ומנסה לשים אצבע על הדופק. ועדיין אני שמה לב שברגע שיש אפילו משהו קטן שאני טיפה לא מבינה בו כמו הצמיגים, ישר נמצא המוסכניק "ההגון" שיודע בדיוק איפה לרמות אותי, לסבן אותי, לדפוק אותי במחיר ולעשות עבודה חרא על האוטו (וזה קרה יותר מפעם אחת). מילא הכסף, מילא העצבים, אבל אני מתחילה להרגיש שמשחקים לי פה בחיים. די כבר, נמאס.

פורסם

כאחד שסבל רבות מפאנצרים אני מבין את התסכול שלך.

לגבי הצמיג הזה "לינגלונג" לא מכיר אותם, אבל אני לא חושב שמותר להם לייבא ולמכור צמיגים לא בטיחותיים , את יכולה לקרא כאן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3284776,00.html

את יכולה לפנות למשרד התחבורה ולהתלונן אם את בטוחה שיש בעייה בטיחותית עם הצמיגים האלה, הם מתייחסים ברצינות לתלונות מניסיון.

אצל הצמיגאי אני תמיד מברר איזה סוגי צמיגים יש לו ומה המחיר של כל אחד ומה דעתו ... אני משתדל לקחת לא את הכי זול אלא משהוא קצת יותר טוב ולא יקר בהרבה ומסתמך על העצות שלו בבחירה הכי טובה ביחס למחיר.

בקשר לפאנצ"ר והמסמר אני לא מאמין שמישהו בפאנצריה יכניס מסמר בכוונה ללקוח, זה ממש פשע, ועוד מסמר כל כך גדול .. בשביל לגרום פאנצר מספיק לתקוע מסמרון קטן או בורג. אני הייתי נזהר בהאשמות כל עוד לא ראיתי בעיניים שלי שמישהו עשה פשע כזה.

מניסיון מר שלי עם פאנצרים אין חוקיות, זה שיצאת הרגע אחרי שהחלפת צמיג לא מקטין את הסיכוי שלך לעלות על מסמר אחרי 10 דקות.

אני רק יכול להמליץ לך להחזיק ברכב מד לחץ דיגיטלי, וקומפרסור לניפוח צמיגים (עולה כמה עשרות שקלים). לפני כל נסיעה אני מעיף מבט על כל הצמיגים ואם אחד מהם נראה לי טיפה שקוע וחשוד אני מייד בודק לחץ. הצלתי ככה כמה צמיגים רק בשנה האחרונה.

פורסם

אני הייתי אצל צמיגי בר ברחובות לפני בערך שנה. הרושם שלי היה חיובי בהחלט.

לגבי צמיג סיני - בכל מקום מוכרים אותם. יש ביקוש ל"הכי זול שיש", וזה אומר - צמיג סיני.

לגבי המסמר - יכול להיות שעלית על מסמר באיזור של המוסכים. זה קורה.

דני

פורסם

אני תמיד אומר שהבכביש של הפנצר מכר יש מלא מסמרים.

פעמיים אכלתי שם מסמרים. פעם אחת בדופן והלכו 2000 שקל..

מבאס כל הקטע הזה.

בקשר לצמיגים, ביקשת משהו זול, הצמיג אמור להספיק לצרכים שלך.

אם את לא מחפשת אחיזה יותר מידי, לא לוקחת פניות מהר, וכו אז הוא אמור להספיק.

במידה ואת עושה נסיעות ארוכות בחום בסיום הנסיעה או באמצע תבדקי שאין ריח שרוף מהצמיגים.(לקוח שלי אמר לי שעם צמיג סיני כשהגיע לאילת היה ריח של שרוף).

בדר"כ גם הצמיגים הזולים יותר פחות מרככים את הכביש ומרגישים יותר את הבורות וכו.

אבל אין מה לעשות, פעם הבאה תלכי למוסך, תבקשי הצעת מחיר ותחזרי לכאן לשאול.

ד"א אני אישית גם אתמול "נפלתי" ולבסוף קניתי צמיג סיני.

אחרי שהגעתי הביתה ובדקתי הבנתי שחבל שלא השקעתי עוד 100 שקל לצמיג.

תלמדי מזה לחיים להבא.

אם את לא נוסעת הרבה קילומטרים בשנה, לא מתפרעת עם הרכב אין לך יותר מידי מה להתבאס.

הצמיג עבר את ההתקנים של משרד התחבורה, בטיחותי הוא צריך להיות.

אולי במקום להחליף אחרי 4 שנים תצטרכי להחליף אחרי 2-3.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לדעתי את סתם מוציאה תסכול על המכון.

אני לא רואה שם פסול בהתנהגות של המכון.

מה שנאמר על ידם בקשר להחלפה של 2 צמיגים - זה נכון. זה החוק.

אני בטוח שאף אחד בפנצ'ריה לא דחף לצמיג שלך את המסמר הענק הזה. אף אחד לא יעשה את זה בשביל צמיג מסכן וייסכן את הפרנסה והחופש לו.

בשקר לעובדה שהצמיג סיני- יש הרבה צמיגים סיניים באיכות נמוכה בשוק, אבל בגדול הם כולם עברו אישור של משרד התחבורה אחרת הם לא היו יכולים להיות משווקים.

כניראה שביקשת צמיג זול, אז הביאו לך צמיג סיני- הגיוני.

אני לא רואה שום סיבה בהוצאת שם רע למכון הזה במקרה הנ"ל.

פורסם

מסכים עם איגור לגמרי, חוץ מזה שלדעתי אין חוק שמחייב החלפת שני צמיגים בייחד. זה אכן הדבר הנכון והמומלץ, אבל אין חוק שמחייב זאת. מה גם שרכב עובר טסט גם עם כל 4 הצמיגים מחברות שונות, העיקר שיהיו במידה זהה ובמצב תקין.

פורסם
לפי מיטב ידיעתי, לפי החוק חייב שעל אותו הסרן יהיו צמיגים זהים.

זה בכלל לא מש שכתוב שם.

כתוב שם משהוא אחר :

מומלץ להתקין על הרכב 4 צמיגים זהים. יחד עם זאת, ניתן להרכיב צמיג אחד בלבד מיצרן אחר שיורכב על הסרן האחורי ובתנאי שנתוני הצמיג זהים לשאר הצמיגים כולל דגם הסוליה.

וגם זה לדעתי לא נכון, כי מותר להרכיב 2 צמיגים זהים על סרן אחד, ושני צמיגים זהים אבל אחרים על הסרן השני, על זה אני מניח שאין ויקוח, ובאתר אין לכך התייחסות.

פורסם

ב230 שקל יכולת להוסיף עד 100 שקל ולרכוש צמיג מחברה טובה.

מניסיון אני אומר לך שצמיגים סינים באיכות גרועה או צמיגים ישנים זה גורר יותר פנצרים, אני החלפתי לצמיגים מחברה טובה וטריים ומאז שחכתי היכן הפנצרמאכר נמצא...(אין לי מושג מה הקשר אבל זו עובדה בשטח עם כמה מכוניות)

מהי מידת הצמיגים?

אני במקומך הייתי מחליף את הזוג צמיגים ואת החדש שם כספייר.(ככה אני עושה כל החלפה אני מרענן את גיל הצמיג הרזרבי)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...