Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הויכוח! השתלת מנוע של VR6 בCL1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה צצה לי ויכוח בין החברים וכבר חודש אני לא מצליח למצוא לה פתרון...

אז ככה:

לי יש גולף 1.8 CL ואני רוצה לשים מנוע של VR6, אני יודע שאני צריך להחליף גם גיר ובולמים וקפיצים והכל, אבל הבעיה העיקרית היא שאמרו לי אני לא יקבל על זה אישור בגלל שזה לא אותה שלדה, אז חשבתי לעצמי שאני יעשה לאוטו שלי גם חיזוק שילדה ואז גם אמרו לי שזה לא חוקי ולא יאשרו לי את זה, מאז שאלתי הרבה אנשים (כולל שוטרים ואנשי חוק למיניהם) והגעתי למסקנה שאף אחד לא יודע על מה הוא מדבר כי חלק אומרים לי מותר ומאוד ממליץ לעשות וחלק אומרים לי אל תעשה אלא אם כן אתה מוכן להתחיל לברוח ממשטרות (שאני לא רוצה) כי אני לא יקבל על זה אישור

עוד ויכוח... אני רוצה לשים גנט 16 אינטש במקום ה14 אינטש שלי מותר לי או אסור הרבה אמרו לי שמותר לי 2 מידות מעל והרבה גם אמרו לי שמותר לי לשים רק 15 אינטש ולא יותר.

אז אני החלטתי להביא את הויכוח הזה לפורום ולשאול את דעתכם...

תודה רבה.

DSC00044.JPG

מחפש ראש מנוע של גולף GTI דור 3 או של פולו 16V!!

יש פתגם סיני עתיק: כשאין מה לומר תגיד יש פתגם שיני עתיק! ( זכויות שמורות ליפתח)!

פורסם

אני לא רוצה למכור כי השקעתי הרבה זמן וכסף על האוטו ועד שאני ימצא VR במצב טוב אם אני בכלל אמצא כי כולם מזיינים את האוטו הזה יקח לי הרבה זמן... מנוע וגיר של VR כבר מצאתי אני רוצה לדעת אם מותר לי לשים את זה...

יש פתגם סיני עתיק: כשאין מה לומר תגיד יש פתגם שיני עתיק! ( זכויות שמורות ליפתח)!

פורסם

שלחתי להם אי-מייל לא מזמן והם עוד לא חזרו אליי עם תשובה! :x

פורסם

בוא נגיד ככה, העלאת נפח באלפא מ 1.6 ל 2.0 הוא בעייתי לרישום, למרות שמדובר במכונית זהה לחלוטין (אלפא 75 לצורך העניין).

העלאת נפח מ 1.8 ל 2.8, בארץ הקודש, זו הזהיה בהקיץ.

אם אתה באמת מתכוון לדבר איתם על חיזוקי שלדה, אתה חולם. כל שינוי מבנה ברכב אסור בתכלית האיסור במדינתנו הנאורה, ובוודאי כשזה מגיע לשלדה.

ה VR6 שונה מהגולף הרגילה גם במבנה המתלים, מערכת הבלימה, היגוי ועוד ועוד. הסבה מלאה תעלה הון תועפות.

לפניך שתי אופציות:

1. להחליף מנוע בצורה לא חוקית ולחפש דרכים שונות ומשונות לעבור טסט בכל פעם. כמובן שזה רעיון רע, מכיוון שבמקרה של תאונה קל מאד יהיה לגלות שהמנוע שונה לחלוטין מהמקורי והביטוח יתנער ממך לחלוטין.

2. למכור את האוטו לקנות VR6.

צ'מפיון לא ידברו איתך ובצדק. אף יבואן לא ייקח אחריות מקצועית על אישור הסבה שכזו.

פורסם
בוא נגיד ככה, העלאת נפח באלפא מ 1.6 ל 2.0 הוא בעייתי לרישום, למרות שמדובר במכונית זהה לחלוטין (אלפא 75 לצורך העניין).

חיים - הקישור הזה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=168783#168783

מופיע בקישורי הפורום הטכני, וטוען כי חוקית לגמרי ניתן לעלות מכל מנוע לכל מנוע אחר שקיים לדגם... כפי שהבנתי את הכתוב שם, ניתן (בפז'ו) לקבל אישור מדרור בלי בעיות מיוחדות, בתנאי שאתה מוכיח ששידרגת את הרכב בהתאם.

אז מה, רק פז'ו ניתנות לשידרוג בארץ הקודש?

Fazer

פורסם

מאיפה שוטר שתופס אותך יודע שיש אצלך באוטו מנוע של vr6?? את החיזוק שילדה קפיצים ושאר הירקות תעשה לבטיחות שלך...תכלס לא אמורים לדעת שיש לך מנוע של vr6 אני בספק אם יעלו על זה בטסט או ייחסו לזה חשיבות...יבדקו לך יותר אם יש נזילות וכל שאר הדברים מסביב....אם לא תוסיף לאוטו הרבה שטויות המשטרה לא יבדקו לך את האוטו...ככה זה משטרה...אם יש לך אגזוז ג'ורה מבחינתם אתם מוכן למירוצים :lol:

השאלה שלי זה במידה וזה באמת לא חוקי

Honda hornet 600

פורסם
אני לא רוצה למכור כי השקעתי הרבה זמן וכסף על האוטו ועד שאני ימצא VR במצב טוב אם אני בכלל אמצא כי כולם מזיינים את האוטו הזה יקח לי הרבה זמן... מנוע וגיר של VR כבר מצאתי אני רוצה לדעת אם מותר לי לשים את זה...

אם כולם קורעים אותו אז למה אתה חושב שהמנוע והגיר שמצאת לא קרועים? בנוסף לכל הם מרכב שהושבת.

עם מה שתצטרך להשקיע בחיזוקי שלדה (שזה בכלל לא דבר פשוט), הגה, בלמים ומתלים תוכל לקנות אחת חדשה ולהישאר עם עודף לאחזקה וביטוח לכמה שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חיים - הקישור הזה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=168783#168783

מופיע בקישורי הפורום הטכני, וטוען כי חוקית לגמרי ניתן לעלות מכל מנוע לכל מנוע אחר שקיים לדגם... כפי שהבנתי את הכתוב שם, ניתן (בפז'ו) לקבל אישור מדרור בלי בעיות מיוחדות, בתנאי שאתה מוכיח ששידרגת את הרכב בהתאם.

אז מה, רק פז'ו ניתנות לשידרוג בארץ הקודש?

Fazer

עובדה היא שהרבה מכוניות נוסעות עם מספרי מנוע מזוייפים, או עם טסטים מקומבנים, מכיוון שלא הצליחו להתגבר על המכשלה הביורוקרטית. עושה רושם שזה מסובך יותר ממה שתומר תאר שם.

בקישור שהבאת מדובר בעיקר על החלפת מנוע בנפח מסויים במנוע חזק יותר באותו נפח.

"שידרוג הרכב בהתאם" הוא דבר שפתוח לפרשנות רבה.

הייתי בעמדה 1 בחולון, יש להם רשימה מצומצמת מאד של החלפות מאושרות, בעיקר אותם דגמי 1.3 אבסורדיים של שנות ה 80.

מעבר לכך נדרש אישור יבואן ובדיקה פרטנית של כל מקרה לגופו. ניסיתי ליצור קשר עם סמל"ת (לגבי הגדלת נפח באלפא שלי) והם טענו בתוקף שהם לא נותנים אישורים להעלאת נפח - לא חוקי לבצע שינוי מבנה בארץ, כך טענו שם.

אולי עם קצת קשרים מבפנים זה קל יותר.

אני אישית ירדתי מעניין הגדלת הנפח ופשוט העדפתי לשפץ את המנוע הנוכחי שנפחו X ...

פורסם

אני שמתי לב אליך כבר די הרבה זמן....

מנסה להחליף פנסים לפנסי VR6, פגושים, ומה לא....

זה לא משנה כמה תשנה, הנשמה, תמיד תישאר 1.8CL :cry:

בקשר להחלפה של המנוע, אני מוכן לברר את זה מחר.

לדעתי, סיכויים קלושים.

פורסם

המטרה העיקרית היא כמובן לעלות את ההספק של האוטו הנמצא בידך, נכון?

יופי

במקום לשים בלוק מנוע מיושן וכבד

תתחיל להתעטש...

1800 בא טוב עם טורבו (תוכל גם לשים סמלון קטנטן מאחורה GTI)

:D:D:D

אגב, אני מדבר ברצינות

תוסיף שבלול באיזה גדישה שרק תבחר

תעשה חיזוקים פה ושם (חאפר?? לאאא.....)

והנה לך מכונית חזקה לקו ישר...

:lol:

אגב הפרוייקט הנ"ל לא יהיה כלול במסמכים מאושרים, ידוע לך... 8)

שמח לעזור

:D

פורסם

עצה !

מה שלא תעשה ,שתמיד יהיה חוקי.!

אתה לא רוצה ליהיות במצב של הסברים לביטוח ,במיקרים קשים לא עלינו.

הם ידחקו אותך לפינה,ירמסו ,ויתנו לך להישאר עם כל החובות לבד!

מבחינתם אפילו אם הוספתה משרוקית לא מאושרת בכניסה לפילטר האוויר, האוטו לא מבוטח!

נכון זה הרכב שלך ואתה אוהב אותו מאוד :p

אבל מה לעשות זה לא כדאי מבחינה בטיחותית .

הרכב יצטרך לעשות שינוים רבים,שעולים כסף רב ועדיין אי אפשר יהיה להשוות את ההתנהגות שלו להתנהגות של -VR

ו- בלי אישור איין ביטוח :roll: חשוב מאוד :(

תחשוב קצת ,אולי באמת כדאי ליקנות VR מקורית ,מאשר לנסות להידמות לה ללא הצלחה.

תחפש ואולי יתמזל מזלך ותיזכה ברכב לא"מזויין"

בהצלחה! :wink:

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

פורסם

בקשר שג'אנטים אתה יכול לשים 16" אבל אתה צריך להוריד את החתך, הקוטר של הגלגל החדש צריך להיות זהה (או כמעט זהה) לקוטר הקודם

• תוכן חדש...