Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני כחודשיים רנקס 2006 עם יחסית מעט ק"מ - 50K יד 1.

הרכב קופצני במידה מסויימת על אספלט משובש, יותר מורגש אחרי נסיעה של 20-30 דקות.

לחץ צמיגים תקין 32 לפי ספר הרכב.

רציתי לשאול - על פי ניסיון בעלי רנקס אחרים, האם כל הקורולות מדגם זה קופצניות, או שאולי ישנה בעיה ברכב הספציפי?

(בעיה בבולמי זעזועים?)

פורסם

יש לי ראנקס 2004. החלפתי את הצמיגים למישלן והכל השתפר: אחיזת כביש טובה יותר, יותר שקט, נסיעה רכה יותר. שווה כל אגורה. באשר ללחץ האוויר, אל תאמין למדי הלחץ שבתחנות הדלק. קנה לך מד לחץ מאיכות טובה ובדוק בעצמך.

פורסם
לי יש ראנאיקס.

איזה צמיגים יש לך ברכב? חברה ושנה.

בזמן קניית הרכב הוא היה עדיין עם צמיגים מקוריים - Bridgestone B390.

הקדמיים היו די שחוקים לכן החלפתי (רק מקדימה) ל-Michelin Energy Saver בתקווה שזה ישפר את איכות הנסיעה.

כמעט ולא הורגש שיפור, אז כנראה שהבעיה לא קשורה לצמיגים.

לגבי לחץ אויר, אני בודק תמיד גם עם מדיד (לאמת את מד הלחץ בתחנה).

פורסם
בזמן קניית הרכב הוא היה עדיין עם צמיגים מקוריים - Bridgestone B390.

הקדמיים היו די שחוקים לכן החלפתי (רק מקדימה) ל-Michelin Energy Saver בתקווה שזה ישפר את איכות הנסיעה.

כמעט ולא הורגש שיפור, אז כנראה שהבעיה לא קשורה לצמיגים.

לגבי לחץ אויר, אני בודק תמיד גם עם מדיד (לאמת את מד הלחץ בתחנה).

אתה נוסע עם צמיגים בני 4 על הציר האחורי?? קודם כל זה רע מאוד מאספקט בטיחותי, שנית הם בטח יבשים כמו קלקר והייתי מצביע עליהם בנוגע לקפיצות. אם זה לא המצב, תבדוק את הבולמים האחוריים שלה (ואל תצפה מהרנקס להיות רכה כמו רכבים צרפתיים, היא מכויילת קשיח יחסית מה שנותן לה התנהגות כביש לא רעה בכלל אגב).

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

לא חושב שישנה בעיה עם צמיגים בני 4 שנים. לפי יצרני הרכב, אפשר לנסוע על צמיגים עד 6 שנים.

האם ידוע על הקשחת המתלים בשנתונים 05-07 של הרנקס (לעומת 03-04) או לעומת קורולה "רגילה"?

מישהו עם רנקס 2006 2005?

פורסם
רכשתי לפני כחודשיים רנקס 2006 עם יחסית מעט ק"מ - 50K יד 1.

הרכב קופצני במידה מסויימת על אספלט משובש, יותר מורגש אחרי נסיעה של 20-30 דקות.

לחץ צמיגים תקין 32 לפי ספר הרכב.

רציתי לשאול - על פי ניסיון בעלי רנקס אחרים, האם כל הקורולות מדגם זה קופצניות, או שאולי ישנה בעיה ברכב הספציפי?

(בעיה בבולמי זעזועים?)

בנוסף לכל מה שאמרו לך עד כה (שים דגש על מד לחץ אויר איכותי, רצוי דיגיטלי), אני ממליץ על בדיקת מקביליות לגלגלים הקדמיים (מה שנקרא "שפור" או TOE בלועזית).

מניסיון אישי, כאשר הגלגלים הקדמיים אינם מקבילים במידה מדוייקת, טמפ' הצמיג עולה דיי מהר ואיתו גם לחץ האויר. תוך פרק זמן מסויים של נסיעה נוצר מצב שלחץ האויר בגלגלים עולה במידה מורגשת והרכב הופך קשיח מעט - כל זאת על סמך ניסיון אישי שלי (!).

עם כיוון TOE תקין אתה אמור לשמור על חום צמיג שפוי ועל אחיזה\נוחות טובים.

דרך אגב, במכוניות ספורט אמיתיות משתמשים בכיוון "שפור" קצת "פתוח" או "סגור" (ז"א ששני הגלגלים הקדמיים לא מקבילים לגמרי בנסיעה בקו ישר) על מנת לגרום לחימום יזום ומהיר יותר של הצמיגים (צמיגי ספורט זקוקים לטמפ' מינימאלית בשביל לנפק אחיזה טובה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צהריים טובים...

שלב ראשון יש להוריד לחץ אויר בגלגלים ל-30 PSI.

הרכב מטבעו קופצני תלוי מה מידת הקפיצות .בכל מקרה לאחר הורדת אויר אם יימשכו הקפיצות יש להביא את הרכב למוסך מורשה.

אסי בורג

פורסם

צריך להסתכל על הצמיג ויזואלית ולראות מה מצבם. אני לא קונה את זה שצמיגים מ2005 יהיו במצב טוב (וגם לא מ2006)

יכול להיות גם צמיג גמור בן שנה אחת.

כשאני קניתי את הרכב שלי (מודל 2006 עם 65 אלף ק"מ) הצמיגים האחוריים שהיו המקוריים של הרכב היו מבחינת כמות גומי מלאים, אבל פיזית שחוטים, מתים , יבשים וגמורים .

החלפת כל הרביעייה לחדשה ואיכותית שיפרה את נוחות הנסיעה וגם את אחיזת הכביש.

לפני כן הרכב היה מאוד קופצני על כבישים גלייים וגם היה רעש דמוי תקתוק של מיסב גמור מהצמיגים האחוריים..

כל התופעות נעלמו עם הרביעייה החדשה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא חושב שישנה בעיה עם צמיגים בני 4 שנים. לפי יצרני הרכב, אפשר לנסוע על צמיגים עד 6 שנים.

האם ידוע על הקשחת המתלים בשנתונים 05-07 של הרנקס (לעומת 03-04) או לעומת קורולה "רגילה"?

מישהו עם רנקס 2006 2005?

לא באקלים ואיכות הכבישים שלנו. 4 שנים זה יותר מדי.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

לחבר שלום,

ייתכן והצמיגים זקוקים להחלפה, אולם שינוי הצמיג, לא בהכרח יועיל לשיפור אותן קפיצות. בבעלותי שני רכבים - פולקסווגן גולף 07, ויונדאי I30 משנת 2008. היונדאי, בכבישים גליים, קופצנית מאוד ליושבים מאחור. באופן מעט מפחיד הייתי אף אומר, לפחות בנסיעה הראשונה... הגולף לעומת זאת לא. אין זה אומר שבגולף טובה בכל אספקט, אך מהבחינה הזאת המתלים מרוסנים יותר. בלי קשר, באופן כללי נוחות הנסיעה ביונדאי מעולה. לדעתי נסה לבדוק מבחני רכב שונים בארץ ואף בעולם, וראה האם צויין שם שהנסיעה בכבישים מסוימים קופצנית. מכיוון שהרכב לא נסע הרבה אני משער שבולמי הזעזועים במצב תקין, ואם באפשרותך להחליף צמיגים, אני ממליץ מאוד, על אחת כמה וכמה שבתקופה הנוחכית צמיג ישן ינטה להתפוצץ עקב החום העצום ששורר על הכביש.

בהצלחה

פורסם

הרכב הקודם שלי היה קורולה 95 והוא היה יותר מרוסן.

האם ייתכן שהקפיצים הוקשחו בדגם החדש יותר עקב צמיחה לגובה?

או שמה רק ברנקס בהיותו מיועד לנהגים יותר "ספורטיביים"?

או סתם הרכב הספציפי שקניתי קשיח מהרגיל?

הייתי שמח אם בעלי רנקס מהשנתון 2006 יחוו דעה.

פורסם

ייתכן גם כי בולמי הזעזועים שלך גמורים. זאת אחת המחלות של קורולה.

החלפה לבולמי בילשטיין או מונרו יכולה לתרום, ביחד עם בדיקה של כריות הבולם.

בכל מקרה שווה לך להחליף את הצמיגים מאחורה לפני שיקרה משהו רע.

• תוכן חדש...