Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי אצל סבתא שלי 2 בקבוקי ויסקי ואחד וודקה סמירנוף בני 30+ שנה סגורים עדיין עם אריזות.

הייתי רוצה לדעת עם למישהו יש מושג האם זה עדיין בטוח לשתיה, בעיקר הויסקי?

והאם יש לבקבוקים האלה בכלל שווי?

img0482cx.jpg

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אמורה להיות חוויה, במובן הכי טוב של המילה. לא מזמן יצא לי לטעום ערק בן כ-40 שנה (ואני דווקא לא חובב אניס) והיה מעולה. אבל הי, אם אתה לא בטוח, אקח אותם בכיף :twisted::lol::lol::lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את הויסקי הזה אני לא מכיר אז קשה לי לענות מה הייתי עושה איתו (פותח או משאיר סגור)

את הסמינרנוף הייתי מנקה בעדינות ושומר עליו סגור, אפשר להשיג סמירנוף לשתיה במחיר נמוך היום ואני לא היתי פותח אותו רק כדי לשתות אותו במקום לקנות אחד טרי, הוא נראה טוב יותר כשהוא מלא מקורי לדעתי.

בכל מקרה אפשר לפתוח ולנסות לשתות את כולם, מקסימום לא יהיה טעים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מבחינת בטיחות- כל עוד לא נחשפו לשמש לזמן ארוך או לחום גבוה, אין בעיה.

מעבר לזה הייתי בודק שווי אספנות.

מתחדשת*

פורסם

ערך של בלנדים פשוטים לא עולה, חוץ מאשר במקרים נדירים ומאוד יוצאי דופן.

מכיוון שעד היום מוכרים את זה (גם בארץ), הבקבוק לא שווה יותר מבקבוק נוכחי.

באופן אישי הייתי שותה - תמיד מעניין לגלות מה השתנה תוך 30 שנה בתעשייה,

אפילו אם מדובר בבלנד פשוט.

בנוגע לשימור - משקאות אלכוהוליים באחוז גבוה (40 ומעלה) יישמרו פחות או יותר לעד

בתנאי אחסון סבירים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממה שאני רואה פה, הסמירנוף הוא סמירנוף 50 אחוז (100(פרוף) באמריקאית שווה 50 אחוז) ככה שקודם כל הייתי מזהיר אותך מלשתות אותו(לא כי הוא התקלקל, כי הוא 50 אחוז). מעבר לזה בגלל שכל סדרות ה100 של כל מיני וודקות נחשבות בדרך כלל טיפה יותר יוקרתיות (עד כמה שאפשר, זה עדיין וודקה) הייתי ממליץ לך לבדוק קצת פרטים על הבקבוק הספציפי הזה, שנת יצור, סדרב, אוליי הוא יוצר לציון איזשהו מאורע חשוב (שוב עד כמה שאפשר, זה עדיין וודקה :-)) בהיסטוריה של סמירנוף, דבר שיכול לתת לבקבוק ערך אספני כלשהו (עד כמה שאפשר, זה עדיין וודקה :lol:).

בנוגע ל100 פייפרס, הבקבוק האמצעי ממה שאני רואה הוא הבלנד הרגיל של הסדרה, שאני מאמין שמיוצר עד היום באותו אופן ואותו טעם, כך שערך כלשהו מעבר לעלות הרגילה שלו אני לא רואה.

הבקבוק הימני (הכהה יותר) נראה כמו אחד שיושן יותר שנים (לפי הצבע אני מעריך 12-18) או לחילופין הגיע מסדרת פינישים כלשהי, ששוב לפי הצבע אני מעריך שיושן בחביות ברבן (כל וויסקי, חוץ מברבן מיושן בחביות "יד שנייה" כדי לתת תוספת טעמים, מה שאנחנו מכירים בתור "שרי ווד", "פורט ווד", "סינגל ברל/קאסק" ושאר ורקות) שכן חביות שמיועדות לברבנים נשרפות קודם ליישון מבפנים, דבר שעם השנים נותן לברבן (ולאחריו כל וויסקי אחר שמיושן באותן חביות) את הצבע הכהה וטעם חמצמץ מעט.

אם אכן מדובר בבקבוק מסדרת פינישים, הייתי ממליץ לך לבדוק אם הסדרה הזאת עדיין קיימת, כי אם לא, יכול מאוד להיות שיהו מי שיהיו מוכנים לשלם על בקבוק שכזה סכום כסף נכבד (לפי הרמה של הוויסקי הספציפי הזה, אני מעריך עד 100-200 דולר)

עכשיו, לגבי שינוי בטעם, לא הייתי בונה על זה שגם הוויסקי וגם הוודקה ישתבחו עם השנים, שכן בגלל תהליכים שהם עוברים בייצור, תהליך ה"יישון" שלהם נגמר ברגע שמוציאים אותם מהחבית (בניגוד ליינות, שממשיכים "להתיישן" בבקבוק) והטעם שלהם אמור להיות זהה ליום שבו הם יצאו מהמפעל.

*כל הנאמר הוא בגדר דעה אישית שלי שאמנם יש מאחוריה קצת נסיון אבל היא אינה באה להחליף יעוץ מקצועי בעניין :-P

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בקשר ל-"זה עדיין וודקה", יש וודקה ויש וודקה.

יש וודקות מאוד איכותיות שלא נופלות בכלום ממשקאות אלכוהולים "נחשבים" יותר.

אני אישית מת על קאופמן (שאני יכול להרשות לעצמי - ובד"כ לא :oops:)

פורסם
ככה שקודם כל הייתי מזהיר אותך מלשתות אותו(לא כי הוא התקלקל, כי הוא 50 אחוז).

אבל אין כזה הבדל בין 40 ל-50 אחוז, הכל אותו ח#א.

נ.ב. אני שונא וודקה. כל הוודקות בלי קשר למחיר נופלות אצלי תחת הגדרה "אנטיפריז". ואם כבר, אז במקום לשלם 80+ שקל על בקבוק 0.7 של פינלנדיה/אבסולוט/חורטיצה/נמירוב, אפשר ב-40 שקל (מבצע באוטו דיפו) לקנות מיכל 4 ליטר של פרסטון :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...