Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העובדה שהיבואן מתחייב לרכוש את הרכב במחיר מחירון לאחר 3 שנים - זה פלוס גדול מאוד. מצד שני, לך תדע מה תהיה ירידת הערך שלה.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה צוחק, נכון?!

לא, לא צוחק. יפנים הם לא קוראניים. או שאתה גילית משהו חדש?

זה אולי יבוא לך בהפתעה, אבל רב החלקים של עולם הרכב שלך מיוצרים בסין, כמו הרבה דברים.

ופרשת דוושת הדלק האחרונה מבית טויוטה מוכיחה את דברי. אגב, "הרוב מיוצר בסין" זה אכן נכון- השאלה בפיקוח מי. חלקים סיניים בפיקוח מערבי יהיו (לרוב) באותה איכות מערבית. חלקים סיניים בפיקוח סיני...

אם הייתי קונה, היתה לך סובארו פשע, הנעה קדמית, חזקה, מהירה, אמינה, פצצה של מכונית...

נו באמת, אני מעריך שזה נכתב כבדיחה.

ולכל אלו שכתבו על ה-FF1 (שזה באמת סובארו מקורי ולא ה"פשע"), לא הבנתם.

תארו לעצמכם שאתם בשנת 1969, ויש לכם בחירה בין פורד אסקורט לסובארו. במה תבחרו? עם יד על הלב. זה שהסובארו הסתבר משך השנים כמוצלח (תלוי את מי שואלים, וכולנו זוכרים את מבחן הדרכים המפורסם שערכו בגליון הראשון של "טורבו" ז"ל בין סובארו DL לאלפא-סוד), זה אתם יודעים עכשיו.

ושוב, צריך להוסיף תמיד שאני לא מכליל ו"ימים יגידו". בינתיים, במחיר שמבקשים כאן בעדה המכונית לא מוצדקת.

פורסם

בניגוד למה שקרה בתחומי האלקטרוניקה והטקסטיל, בתחום הרכב יהיה לסינים הרבה יותר קשה לתפוס פלח שוק משמעותי, ולאו דווקא בשל איכות המוצרים או טיבם.

יצרנים שהגיעו ממדינות נטולות מסורת מוטורית (קוריאה, למשל) או יצרנים שיצאו ממדינות שהיו תחת מסך הברזל (סקודה, דאצ'יה) נקטו תמיד באותה שיטה - הרבה פח, הרבה איבזור, קצת כסף.

דוגמא מצויינת מהווה הדייהו רייסר שהגיעה לארץ לפני 16 שנה - מאחר וקוריאה הדרומית לא נחשבה למעצמת רכב, בלשון המעטה, הציעה הדייהו רייסר את הנוסחה המוכרת, והיא אכן נימכרה בכמויות נאות.

וזה בדיוק מה שעושים הסינים כיום, מאחר ואין להם מסורת מוטורית, הם מייצרים דגמים גדולים יותר מהמקובל בקבוצתם, מאובזרים היטב ובמחירים תחרותיים, במידת האפשר.

ולמי שחושב שהסינים עומדים להשתלט על עולם הרכב - הסירו דאגה מליבכם.

היתרון העיקרי של הסינים כיום הוא כוח עבודה זול, ובתעשיית הרכב שבה האוטומצייה המירבית שולטת, היתרון הזה מיתבטל, כך שלסינים מצפה עבודה לא קלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

התרשמתי משתי ה-550 שניצבו להם על הבמות המסתובבות בביתן לובינסקי, וששאלתי למחיר ענה לי הנציג 160 אלף, עכשיו טוב לדעת שהמחיר הוא 145, תחרותי יותר. פנים הרכב נראה טוב, שילוב נאה של עור, פלסטיק אפור ו"עץ" נותן הרגשה שהכל מוצק ובמקום. כמה זה באמת? רק מבחן הזמן יגיד. חיצונית היא נראית מוגזמת, כמו רוב המוצרים הסיניים שצועקים "דחסתי המון פלסטיק, ואני נראה אוטו של 300 אלף". אני עדיין מעדיף סיוויק או אוונסיס.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

למי שמשמיץ את הקוריאנים היום הם לא ממש רחוקים מאחור מול המתחרים הקונבנציונאלים מארץ השמש העולה.

תראו את ההתקדמות של היונדאי עם ה I30 לעומת ה אלנטרה .

אני מאמין שעוד דגם או שניים הם יהיו בשורה אחת עמם,

עם אני לא טועה החברה מקוריאה אפילו הוציאו לאחרונה רכב ספורט לא רע.

אז דווקא לקוריאנים שלא הייתה "היסטוריה מוטורית" מתקדמים לא רע.

וסתם אנקדוטה לסיום לפני מספר שבועות יצא לי לשמוע הרצאה של דוב מורן [ממציא הדיסק און קי שנמכר לסאן דיסק ].

הוא סיפר שמה שאנחנו חושבים על עצמנו רק עם תוספת של מוסר עבודה מטורף וכדאי להיזהר מהם.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
העובדה שהיבואן מתחייב לרכוש את הרכב במחיר מחירון לאחר 3 שנים - זה פלוס גדול מאוד.

זהו מהלך שיווקי מוצלח מאוד. מצד השני, האמירה הזאת איננה מספיקה. אני רוצה לקרוא את כתב ההתחייבות ולראות את התנאים. וגם כל מה שכתוב באותיות הקטנות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אינני חושב שיש כאן קשר למוסר עבודה של עם כזה או אחר, אלה האפשרות והנכונות להשקיע סכומי עתק במו"פ. ברור ש-ROEWE זה לא המקרה, רק בגלל שמדובר באב טיפוס מיושן וכושל (הרובר). אך לערכתי בסין קיימת גם הנכונות וגם האפשרות להיתקדם. כך לאחרונה רכשה אחת מחברות הסיניות את וולוו וזה בוודאי יעשיר אותה בידע רב וטכנולוגיה.

ניתן להעריך כבעתיד עולם הרכב ישתנה. מנועי הבעירה הפנימית יוחלפו ע"י תאי הדלק או מנועי החשמל מתוחכמים. תשתנה גם עצם הגישה לנהיגה (לדוגמה הניהוג האלקטרוני, לא מזמן דובר כאן על כך). כך שיתכן שהידע והמסורת הנוכחיים לא יהיהו רלוונטיים עוד. ינצח מי שישקיע הכי הרבה. וכאן דווקא לסינים עלול להיות יתרון פוטנציאלי לא רע. הימים יגידו.

פורסם
למי שמשמיץ את הקוריאנים היום הם לא ממש רחוקים מאחור מול המתחרים הקונבנציונאלים מארץ השמש העולה.

תראו את ההתקדמות של היונדאי עם ה I30 לעומת ה אלנטרה .

אני מאמין שעוד דגם או שניים הם יהיו בשורה אחת עמם,

עם אני לא טועה החברה מקוריאה אפילו הוציאו לאחרונה רכב ספורט לא רע.

אז דווקא לקוריאנים שלא הייתה "היסטוריה מוטורית" מתקדמים לא רע.

וסתם אנקדוטה לסיום לפני מספר שבועות יצא לי לשמוע הרצאה של דוב מורן [ממציא הדיסק און קי שנמכר לסאן דיסק ].

הוא סיפר שמה שאנחנו חושבים על עצמנו רק עם תוספת של מוסר עבודה מטורף וכדאי להיזהר מהם.

לדעתי הסנטה פה לא פחות ממדהימה (למרות שיש כאלה שבאות מארה"ב), וה ix35 החדש נראה לא פחות ממרשים.

לא נשכח את הג'נסיס המרשימה, האקווס המפוארת ואפילו הסונטה. אלו מראות התקדמות ביונדאי.

קיה - הפורטה החדשה נראית מבטיחה, וכן הסורנטו. ועדיין, כל מה שדייהו זבל, גם אם בפרונט נישא לו סמל שברולט נוצץ (אה-לה אמריקה)

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

מסכים איתך שדייהו זה זבל אבל זה פשוט מפני שהתאגיד שרכש אותם לא מתעניין בשיפור ואיכות אלא במוצרים זולים שימכרו ברווח מקסימאלי,

וזה קורה לכל יצרן ,אפילו לייצרנים אמריקאים ,לדוג פונטיאק עם הסולסטיס שלהם שנראית ומרגישה כמו צעצוע זול שמקדונלדס מחלקים בארוחת ילדים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

ולמי שחושב שהסינים עומדים להשתלט על עולם הרכב - הסירו דאגה מליבכם.

היתרון העיקרי של הסינים כיום הוא כוח עבודה זול, ובתעשיית הרכב שבה האוטומצייה המירבית שולטת, היתרון הזה מיתבטל, כך שלסינים מצפה עבודה לא קלה.

לא לגמרי מדוייק.

בסין הממשלה מסבסדת מפעלי מתכת וגם בעידן הרובוטיקה חלק לא מבוטל מעלות הרכב היא עדיין עלות הפיתוח. בתחום הזה יש לסינים יתרון גדול מבחינת עלויות ומבחינת גניבת ידע זר.

מצד שני איכות עולה כסף בכל מקום וסין לא שונה בזה. כמה המוצר איכותי ביחס למחירו רק ימים יגידו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קצת מצחיק לקנות חלפים מקוריים לרכב כזה... גם הם סיניים!

אותי מעניין מאיפה יבואו חלפים תחליפיים, מגרמניה?

:roflmao:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סטארט-אפ!

חלקים תחליפיים תוצרת הארץ!

זה בערך הדבר היחיד שיכול להיות יותר זול מסיני.

שאחד הקיבוצים ירים את הכפפה.

Auto Emoción

פורסם
מסכים איתך שדייהו זה זבל אבל זה פשוט מפני שהתאגיד שרכש אותם לא מתעניין בשיפור ואיכות אלא במוצרים זולים שימכרו ברווח מקסימאלי,

וזה קורה לכל יצרן ,אפילו לייצרנים אמריקאים ,לדוג פונטיאק עם הסולסטיס שלהם שנראית ומרגישה כמו צעצוע זול שמקדונלדס מחלקים בארוחת ילדים.

אני לא חושב כך, הסולסטיס הוא רכב מאוד מאוד נחמד, ולא יודע אם יש קשר אבל האופל GT (התאומה) דווקא די נערצת.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

• תוכן חדש...