Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון , המסך של הדלק הוא לא קריטי בשביל לנסוע עם האוטו , מקסימום אפשר לראות קילומטרים ואז לתדלק .

רגע, אבל הק"מ לא נספרים על אותו מסך שכשל? :shock:

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברכבים מסויימים כמו הפסאט למשל כבר רואים שחוסר האמינות מתחיל לחלחל, מכירות הפסאט, לפחות בישראל, די אפסיות אחרי שלל הבעיות שהדגם הנוכחי חווה.

על מה אתה מדבר? אני מכיר מקרוב מאוד, במשרד שלי, שתי פאסאט בנות יותר משנתיים, עם הרבה מעל הק"מ הממוצע. לזו עם ה- 1.8T מעולם לא היתה בעיה. לזו עם ה- 2.0T היתה בעיה בהגה שטופלה במסגרת אחריות רצון טוב של שנה שלישית ללא ציוץ בכלל, במוסך המרכזי. ואינני יודע היכן אתה גר או עובד, אבל אני רואה אותן כל הזמן. לבנות תיאוריות זה נחמד, ולפרסם בפורום זה קל.

פורסם
זהו. זאת הנקודה שלי בנושא. מעבר לכך אני לא נכנס ולא נוגע.

נחכה ונראה מה יהיה לצ'מפיון להגיד, אולי יהיו הפתעות.

שאני אבין: הם סרבו לעשות לכם טרייד אין על הרכב? או שסרבו (במקרה של טרייד אין) לתת הנחה גבוהה במיוחד על רכב חדש?

כך או כך אני מניח שהם טועים מבחינת PR (אם נניח שלפורום שלנו יש איזושהי השפעה), אבל מעניין אותי לדעת משום שבכתבה היה כתוב ששלחו אתכם למכור את הרכב לבד. אולי VW יעשו לכם טרייד אין לגולף? ;-)

פורסם
לפי חוק המספרים הגדולים, יוצא שרוב נהגי הפאביה נוסעים פחות או יותר על אותם כבישים, ולכן רובם יצטרכו כיוון פרונט בזמנים פחות או יותר תואמים.

אם אותה פאביה ספציפית נזקקה לכיוון פרונט באופן תכוף בצורה תמוהה, מה שכנראה היה שם זה אחת מהאפשרויות הבאות:

1. ברכב יש פגם ייצור
  2. הרכב ננהג בצורה לא סבירה
  3. הרכב בילה את מרבית ימיו על כבישים ודרכים משובשות.

אני מניח שאתה כבר יודע לבד מה צ'מפיון יטענו. אומנם לא יהיה קל להוכיח את זה, אבל בהינתן חוו"ד מקצועית אני מניח שניתן להגיע להכרעה בנושא.

אלעד, אתה מוכן להסביר לי איזה פגם ייצור יכול להביא לכ"כ כיווני פרונט?

אני יכול להבין שמתלה או אחד מרכיביו לא הותקן טוב, אז נגיד שאחרי הכיוון השני (במצב עניינים סביר אז בכיוון הראשון אבל העדפתי להגזים) הבעיה תטופל ותפתר, איך תקלה ברכב יכולה להביא לכ"כ הרבה כיוונים?

זה לא נשמע לי סביר, לדעתי הבעיה בנהג או באופן השימוש.

בתקלה הזו אפילו אני לא מאשים את היבואן.

פורסם

ל "נ" שמקודם הורדתם בפניה את הכובע יש בעיה.

לפאביה עומדת להגמר האחריות :shock: (פאם פאם פאאאם)

"נ" לא רוצה להשאר עם הפאביה שלה דקה אחת בלי אחריות ומצד שני אין לה, טוב חאלס, לי, אין לי את המצפון למכור את החרא הזה לאף אחד.

אין מי שיקנה ממני רכב שעבר 20 ביקורים במוסך ועדיין יש בעיות.

חוץ משבוע אחד, שנתנו לי רכב חלופי, תוזזתי באוטובוסים בכל הפעמים שהייתי במוסך, כנראה שאני לא צועקת מספיק (או בכלל).

החלטתי לתת צ'אנס אחרון לצ'מפיון לסיים את העניין בטוב.

מחר יש לי פגישה עם נציג בכיר בקשר ל"יחסינו לאן".

מחר בצהרים אדע אם אני הולכת להפגנה (הולכת, כי הפאביה כנראה תהיה במוסך, הוא ממש קרוב) או שאכתוב פה כותרת חדשה שתתאר מציאות חדשה בצ'מפיון.

אני מאוד מקווה שמחר כל העניין יוסדר ואסע לי בשקט ושלווה (והרבה זיגזוגים) בפאביה חדשה, בלי טעם חמוץ בפה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
רגע, אבל הק"מ לא נספרים על אותו מסך שכשל? :shock:

אני לא יכול לתאר אפילו כמה זה מגוחך בעיניי שאומרים פה "לא נורא, אפשר לספור".

זה כשל ברכב, פיצ'ר בסיסי שפשוט לא עובד, ואתם מקבלים את זה?!

ואם הרכב ימשוך שמאלה, תיתן קונטרה ימינה?

ומה עם ילך המנוע, תדחוף עם הרגליים?!

Auto Emoción

פורסם
תראה, צ'מפיון ו כל VAG כבר אוכלים את המרק שהם בישלו.

האמינות של המכוניות בשנים האחרונות די מחפירה יחסית לשם ולאמינות שהן הפגינו בעבר.

הם עדיין מוכרים יחסית הרבה כי הם עדיין נישאים על כנפי אותה אאורה של אמינות וואגית.

די דומה למה שעבר על תעשית הרכב האמריקאית אי שם בשנות ה80.

ברכבים מסויימים כמו הפסאט למשל כבר רואים שחוסר האמינות מתחיל לחלחל, מכירות הפסאט, לפחות בישראל, די אפסיות אחרי שלל הבעיות שהדגם הנוכחי חווה.

אני מקווה בשבילם שבניגוד לתעשית הרכב האמריקאית הם יתעוררו בזמן.

בכל מקרה, הפגנת מחאה מול הסוכנות לא תהיה הדבר שישנה את דעתם או את אמינות מוצריהם, וכמו שכתבתי כבר בשרשור הזה, בעיות האמינות שיש ברכב (לפחות שלי) אמנם מעיקות אבל ממש לא ברמה של להתחיל להפגין או להפוך את זה issue גדול יותר ממה שזה באמת.

אל תכליל, כבעל VW מזה עשור ,לא נתקלתי בבעיית אמינות בולטת וגם לא בנפילת חלונות.

רק דברים רגילים : תרמוסטט ברכב בן 10, אטם מכסה שסתומים ברכב בן 10 ,כריות בולמים, בלאי גומיות ציריות , מתג חלונות חשמל נשבר באחת מ4 הפולקסווגנים שלי אחרי 10 שנים על הכביש (כמה שקלים עלות חלק) , קצת פלסטיקה פה ושם אבל לא משהו מעניין או חריג - זה סיכום תקלות שהיו לי בכל העשור האחרון ב4 רכבים פחות או יותר.

הדגמים שנהגתי בהם לא ננהגו בצורה עדינה, בילו קרוב לעשור על הכביש ונרכשו עם קילומטרז' שנושק ל100K ממעלה או מלמטה.3 מתוך 4 היו ספורטיביים. הרכבים טופלו ברמה גבוהה מאוד במוסכים שאינם ברשת צ'מפיון עם חלקים מקוריים בלבד והראו אמינות מרשימה שהפתיעה גם אותי (הכנתי הרבה כסף בצד לפני שנכנסתי להיות חלק מלקוחות הקונצרן בגלל כל מיני חורשי סטיגמות בפורומים ובכלל)

לפי ההתרשמות שלי האיכות (מגוף ראשון) והאמינות משתפרים מדור לדור. (בכל מה שקשור לגולף 5 - כרגע מבעלי גולף 5 אחרים וממוסך שמטפל במאות רכבים כאלה והינו חבר הפורום הזה,לדעתי אין לי את הרכב מספיק זמן למרות שנסעתי בחודשיים וחצי קילומטרז' ש STIO עושה בשנה אחת)

הבעיות היחידות שרואים כאן אלו לא במכלולים המרכזיים שמשותפים לכל הקבוצה אלא באביזרים ספציפיים של סקודה (פלסטיקה, גומי, לוח שעונים וצגים - לא משותף לדגמים אחרים של VAG )

לדעתי הבעיה של הפאסאט היא תמורה נמוכה לכסף כשיש מתחרות מבית (כמו סקודה סופרב) ומחוץ שנותנות תמורה טובה יותר,

כמו כן הגולפים/ג'טות הגיעו לרמה כזו שאנשים שלא באמת צריכים רכב גדול מעדיפים לקחת גולף/ג'טה ואין כמעט הבדלים באיכות ואיבזור לטובת הפאסאט. [אותם מנועים וגירים, אותו איבזור ואיכות וכו'...]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חייב לציין שבחיים לא נהגתי על סקודה, יכול לספור תפעמים שנסעתי על אחת ביד אחת (וגם אז -מונית-).

על השירות הגרוע והלא יעיל של צמפיון, שמעתי.

חוויתי? אכן כן, גגג רעננה, הרכב נכנס להחלפה של חיישן כלשהוא, שהגעתי בשעה שסוכמה, לא הסכימו לתת לי לראות תרכב, ועדיין וטענו שהוא לא מוכן, כמובן שלא קיבלתי את זה, ונכנסתי ל"חדר טיפולים" בכוח כדי לראות שהרכב באמת נמצא במוסך (מצטער, קובעים עם בן אדם, אומרים לו שהרכב מוכן, אני מאחר ב15 דקות מהזמן שנקבע, והרכב עדיין לא מוכן? לא מסכימים לי לראות אותו? לא תקין.)

מאז הרכב טופל במוסך רון.

עכשיו לדעתי האישית על השיגעון של הפאביה, ואני יקצר, אם אני הייתי רוכש רכב חדש מהחברה, לא הייתי מוכן לקבל שום נפילות של גומי, תופסני חגורה שנדפקו, לוח שעונים שמקצר, כיווני פרונט שלא עוזרים או רעשים וקירקושים בזמן נסיעה.

מצטער, לא מצליח להבין איך בעלי אותם פאביות לא עושים איזה שהוא מעשה וקמים, זה לא נתפס, איפה קוו המחשבה ההגיוני?

קיבלתם רכב חדש?

יש רעשים בזמן הנסיעה? לא זה לא תקין.

הרכב מושך שמאלה? לא זה לא תקין.

הגומיות נופלות? לא זה לא תקין. (ומצטער, לא מעניין אם מחליפים בחינם או לא.)

המסך בלוח שעונים לא עובד? לא, זה פשוט לא תקין!

עוד פעם אני מזכיר, אין לי שום דעה שלילית או חיובית על הפאביה, פשוט יגיד, אם זה הייתי אני, והייתי מוציא איזה שהוא רכב מהחברה (ולא משנה אם הוא צרפתי, VAG או יפני) בחיים לא הייתי שותק על תופעות כאלה, ועוד משבח את הרכב.

פשוט לא מוצא את ההיגיון.

פורסם
כדי להביע מחאה למען גלעד שליט אתה צריך להיות חייל שישב בעברו בשבי ?

כמו שכבר כתבתי כמה דברים, לי אין ולו דבר אחד נגד צ'מפיון מהסיבה שמעולם לא רכשתי רכב שלהם, אבל שים לב לציטוט השני שהבאתי פה:

זה ב-ד-י-ו-ק מה שבאתי להראות.

אם קראת אפרים קישון אולי שמת לב גם לאבסורד הזה, במשך שנים בעלי רכבים פה מתלוננים על השירות החרא של צ'מפיון (ואתה יודע זאת היטב,אתה לא נמצא בפורום מהיום), שנים על גבי שנים חוזרים על המנטרה שזה היבואן עם השירות הכי זוועתי ושצריך לעשות משהו בנידון.

איפה כולם פתאום ?

לשרשור הזה היו 2 מטרות:

1.להראות שאנשים פה גדולים בדיבורים כי הרי היה ברור שברגע שמישהו "ירים את הכפפה" וינסה לארגן מחאה פתאום הכל יהיה ורוד, אנשים ישאלו "על מה בכלל המחאה? הכל טוב", בעלי מכוניות עם ליקויים יכתבו לפתע "כן,יש תקלות, אבל שטויות, זה סביר ברכב שעבר עשרות אלפי קילומטרים" (למרות שבשנה וחצי עבר רק 15.5K וכבר צבר מעל 3 תקלות...), בקיצור, להראות שאנשים גדולים בדיבורים וקטנים במעשים.

ואל תגיד לי שאף אחד פה לא התלונן על השירות המדהים של צ'מפיון...

2.להיות מופתע ולראות שאנשים באמת נרתמים לעניין ומוכנים להקדיש שעתיים מהחיים שלהם לטובתם ולטובת הכלל, הלוואי וזה היה יכול לצאת לפועל.

בקיצור רועי,

האבסורד פה זה לא שאני, שאיני בעל רכב של קונצרן VAG מנסה לארגן מחאה, האבסורד הוא שכמו שכבר כתבתי, יש פה הרבה בעלי רכבים שאוכלים תקלות שלא אופייניות לרכב חדש (ופתאום יורדים למחתרת כי אף אחד לא אוהב לפרסם בפורום את התקלות של הרכב שלו כי הוא מתכנן למכור אותו בשלב כלשהו, ראה מקרה א'), יש פה המון בעלי רכבי VAG (בפועל או בעבר) שאכלו מרורים מצ'מפיון- אבל הם מעדיפים לשמור על שתיקה לפתע.

אם לא הייתי יודע שצ'מפיון זה יבואן רכבים הייתי חושב שזה אירגון פשע שהאנשים מפחדים ממנו ולכן שותקים\יורדים למחתרת.

זה האבסורד.

STIO,

לפעמים התגובות שלך פשוט מגוחכות, אתה כותב שהרכב סוס עבודה, אמין, נוסע עשרות אלפי קילומטרים, למרות שבשנה וחצי עברת אולי 15.5K קילומטר.... זה לא אמת מידה לכלום.

זה מקסימום יכול להוות אינדיקציה לכך ששכחת איפה נמצא הסוויץ....לא איפה הכפתור של המכסה מנוע.

אני אסיים במשהו מאתמול בערב:

לאישתי ולי יש עוזרת שמנקה את הבית 3 פעמים בשבוע, אישתי מאוד חביבה אליה וגמישה איתה מאוד.

אתמול ערכתי שולחן שישי ולפתע ראיתי שכל המפה מלאה כתמים שהיו יורדים בקלות באקונומיקה (העוזרת היתה אמורה לכבס באקונומיקה ואז לגהץ).

מכיוון שהמפה היתה מגוהצת הסקתי שהעוזרת כמובן ראתה את הכתמים הגדולים במהלך הגיהוץ, לא היה ניתן לפספס אותם.

מיד האשמתי את אישתי בכך שהיא עדינה מדי עם העוזרת ולא קפדנית איתה, כי אם היא היתה כך העוזרת היתה מנקה פרפקט,אבל היא חיפפה עם העוזרת אז העוזרת בתורה חיפפה עם הניקוי וזה די לגיטימי, גם אני הייתי מחפף אם לא היו קפדנים איתי בכל דבר.

מה אני בא לומר לכם ?

כנראה שצ'מפיון באמת בסדר גמור, התקלה בלקוחות, הם לא יודעים לדרוש שירות.

השוואת מאבק מוסרי, ערכי, חברתי, ודאי ציבורי שנוגע לכל אחד מאתנו עם מאבק צרכני, אינה ראויה ( ואני נמנע מלהשתמש במילים חריפות שאולי מתאימות יותר לענין ). טיבם של מאבקים מהסוג שאתה רוצה להוביל, שהם אמורים לשתף נפגעים ממשיים ולא פוטנציאליים, או כאלו שמרגישים חובה ציבורית כללית להשתתף ב"מלחמת הלקוח העשוק". קצת פרופורציה לא תזיק בענין הזה. גם העובדה שאתה לומד על "בעית צ'מפיון" ממה שנכתב בפורום הזה, היא במקרה הטוב התייחסות חובבנית לבעיה שאולי הינה אמיתית. באותה מידה של רצינות ותחושת שליחות, אני יכול לנסות ולארגן הפגנה של "פגועי בוצה" במנועים של טויוטה, למרות שאיני יודע כלום על האוטו הזה, חוץ מהעובדה שהוא נורא משעמם לנהיגה. גם הסיפור המענין על "אילוף העוזרת" שעטוף לטעמי בניחוח קל של שוביניזם והתנשאות, אינו בדיוק שייך לענין. אלא שאם תחושת השליחות שלך כה חזקה ואתה רוצה בכל זאת להפגין ואתה במקרה בחופשה כאן בארץ, לך על זה ואני מאחל לך שובל ארוך של נפגעי פאביות, אסירי תודה על נס המרד שהרמת, בעיקבותיך.

פורסם
ל "נ" שמקודם הורדתם בפניה את הכובע יש בעיה.

לפאביה עומדת להגמר האחריות :shock: (פאם פאם פאאאם)

.

מה עם המכתב שהכנת/נו בזמנו (זה דיבר על פסקי דין בנושא דומה)? שלחת אותו?

פורסם

מנסיון של הרבה שנים , אין לי שום טענות לגבי צמפיון .

הטענות היחידות הם לגבי המחירים המופרזים של חלקי הפלסטיקה , כל השאר סביר.

כמובן שנקודתית כמו בכל מוסך מורשה ניסו להשחיל בכמה הזדמניות אבל צריך להתווכח איתם והם נרגעים.

אותו סיפור יש גם במוסכים של קרייזלר , פיזו , מיצובישי , סובארו .

אומנם אין לי סקודה אבל את הגולף לקחתי הרבה פעמים אלהם , וכאשר הייתה לי בזמנו בעיה , אחרי שרצתי והשארתי כסף בשתי מוסכים ,

רק הם עלו על הבעיה , והם בכלל שרות של סקודה ולא של פולסוואגן.

כל אחד והמקרה הפרטי שלו !!!

פורסם

כמה מעניין לראות חלק מהמסיונרים הגדולים ביותר של צ'מפיון הופכים את עורם ופונים נגד היבואן שלהם...

אני מקווה שהשרשור הזה יעלה למי שייחפש המלצות לקנות או לא לקנות פאביה.

ולפותחי השרשור -

אני אתכם, על הכבוד על הנכונות, על היוזמה, על התעוזה.

לי אישית אין VAG, אבל יפה לראות התארגנות צרכנית מול יבואן שמשתין מהמקפצה.

בהצלחה !

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ואם הרכב ימשוך שמאלה, תיתן קונטרה ימינה?

ומה עם ילך המנוע, תדחוף עם הרגליים?!

זה כמו שר התחבורה דאז, שאמר שלא צריך חגורה, פשוט נותנים קונטרה עם הידיים... :lol:

(אפשר ליישם בפאבייה, כי במילא מנגנון החגורה לא תקין) :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שוב, אני פשוט לא מבין,

עד לפני חודשיים לא יכולת לסיים משפט מבלי שכל הפורום יקפוץ עלייך במילים סופרב, פאביה ואוקטביה.

הפאביה היתה "מלכת הכביש" של כל הפורום פה, לא?

יצרנים אחרים פשוט "נעלמו", לא "היה מה לרכוש" חוץ מסקודה....

ופתאום, פוסטים, לקוחות לא מרוצים, הפגנות, מחאות, כתבות בYNET, מה קרה? גן העדן התברר כשדה קוצים?

STIO, אני כולי קנאה בך, איך נסעת ב"מדבריות" שבחוץ היה 50C, איך חצית נהרות אדירים של גשמים ומפולות בישראל 2010,

איך המנוע לא צייץ, הדלתות נסגרו, ההגה סובב את הרכב.אין ,פשוט אין דברים כאלו.

זה לגבי הפאביה המהוללת. אגב, גם הישישה שאני מחזיק מטעמים סנטימנטליים לגמרי (חוגגת 19 השנה) נוסעת יופי בימים חמים עם מזגן, וגם בימים קרים וגשומים. והפלא ופלא, כל המתגים והשעונים עובדים.

אני לא חושב שהסקודה גרועה. תקלות יש בכל רכב. פשוט עשיתם ממנה משהו שהיא לא. פשוט לא. מנוע טורבו, גירים 7 הילוכים, ובסופו של דבר אנחנו מגיעים לזה שאתה לא יודע כמה דלק יש לך במיכל?

תודה, אני אסתפק בפוקוס, שתעשה 1/12 , יהיו לה ארבעה הילוכים , שרות מצויין של יבואן מצויין, מחירי חלפים וטיפולים סבירים לחלוטין, ואמינות של טנק מרכבה.

מה רוצה להגיד? שלקחתם רכב טוב מודרני וממוצע, שיש לו לא מעט מתחרים שלא נופלים ממנו, ועשיתם ממנו רכב המאה.

ועכשיו ברצינות,

צ'מפיון הם פשוט יבואן שתפס תחת, אבל תפס תחת בענק (ואת זה אני אומר לכם גם מזוית של ציי רכב), כל הגולפים, סקודות, סיאטים שנמכרו גרמו לו להשמין מנחת ולחשוב שהוא משהו מיוחד.

עם כל הכבוד לצ'מפיון, יש להם ללמוד עוד הרבה מבחינת איכות מוסכים ותמיכה טכנית של יבואן.

אם יש מחלקת שרות בצ'מפיון הרי שצריך להעיף את כולם הביתה, אם בסופו של דבר עולה הרעיון בכלל של להקים "משמרת מחאה" מול הסוכנות.

אני לא רואה מאות גולפים, סקודות, וסיאטים תקועים ברחובות. הרכבים באמת רכבים טובים כנראה (לא נכנס כרגע לוויכוח הישן נושן על מחיר וכדאיות), אבל יבואן שנותן לל' שקנה אצלו ארבעה רכבים (ואתם יודעים מה? לא משנה בכלל כרגע מה התקלה ומי אשם)להגיע לעיתונות, זה יבואן אידיוט. פשוט אידיוט.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...