Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און שלום רב.

• היום לא הגעת לעבודה. דא לך שזה יתבטא בתלוש בסוף החודש.
  • היום הגיע בשעה טובה התוסף לצבע: ACA - Anti camels additive.
    ערבובו בצבע יבטיח הרחקת הזכרים באמצעות ניחוח נקבה שינדוף מהרכב (שהרי הזכרים פוחדים מהנקבות), ובמידה ונקבה תחליט לנעוץ שיניה וללעוס את הטנדר (זה נדיר), היא תסבול מצרבת נוראית ותדע לא לבוא בשנית.
    ה - ACA הגיע במשלוח מיוחד מעירק (שם הוא משמש ביצור אפודי מגן).

:-):-D:lol:

יאללה, ביי.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם
שלום און ,

שאלה : מה ההבדל בית פיברגלאס דייסתי ליריעות פיברגלאס ולאיזה שימושים יועד כל אחד מהם ? האם עם פייבגלאס דייסתי ניתן לחדש רצפה רקובה (מתכת) של אוטו ?

יריעות פיבר ודייסת פיבר הם שני הצדדים של אותו המטבע, אבל שונים לגמרי ביעודם. בעוד שיריעות הפיבר עשויות לשמש לשחזור/חיזוק/החלפה של משטחים שלמים, משחת פיבר מיועדת לחורים קטנים, או למקומות בהם היריעות לא מתאימות. תחת מאמץ כיפוף יריעות פיבר הרבה יותר גמישות וחזקות וגם בנקודת השבירה סיבי הפיבר יחזיקו בעור שינהם יחד, בעוד שמשחה שהתקשתה פשוט תשבר. מסיבה זו, לשאלתך, להחלפת רצפה (משטחים) יש להשתמש ביריעות פיבר. בדייסה אפשר להשתמש בשוליים ובמקומות הדורשים חיזוקים נקודתיים.

מקווה שעזרתי.

און

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
בחיפוש חלקים לרכב שלי פגשתי את הממצא הבא:

מסנן שמן צה"לי אורגינל לרום כרמל מנוע 1300

מגניב לאללה, ולו רק כפריט אספני. לצערי לא מתאים למנוע שלי, כי אצלי המדובר בהילמן וגם אם כן, לא בטוח שהייתי מסתכן ומרכיב מסנן בן שלושים. יחד עם זאת ובשורה התחתונה, בהחלט מציאה של ממש.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און שלום רב.

• היום לא הגעת לעבודה. דא לך שזה יתבטא בתלוש בסוף החודש.
  • היום הגיע בשעה טובה התוסף לצבע: ACA - Anti camels additive.
    ערבובו בצבע יבטיח הרחקת הזכרים באמצעות ניחוח נקבה שינדוף מהרכב (שהרי הזכרים פוחדים מהנקבות), ובמידה ונקבה תחליט לנעוץ שיניה וללעוס את הטנדר (זה נדיר), היא תסבול מצרבת נוראית ותדע לא לבוא בשנית.
    ה - ACA הגיע במשלוח מיוחד מעירק (שם הוא משמש ביצור אפודי מגן).

:-):-D:lol:

יאללה, ביי.

הי ניר.

מצטער על ההברזה, מבטיח להטיב את דרכיי. פתק מההורים, זה טוב?

ולגבי התוסף לצבע - שמח לשמוע. אחרי הכל, למרות שהייתי בטוח שהטנדר "מבוטח" באזור המרכז, כי אין פה גמלים, אלא שלאחרונה שמעתי שמועה כי אפילו ברשפון יש גמל או שניים. זו הסיבה שהבאתי את הבודי אלייך לשפיים. מקווה שקיר ההפרדה בכביש החוף ימנע מהגמלים לעקוב אחרי הריח של הפיבר לדרך השטח... :-D

(גילוי נאות: הנושא נכתב בהומור. למרות הדעה הרווחת, גמלים לא אוכלים פיבר. מקסימום משחיזים עליהם את השינים. אבל נחמד לשמוע בכל פעם סיפור על תיאבון הגמלים לפיבר).

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
מגניב לאללה, ולו רק כפריט אספני. לצערי לא מתאים למנוע שלי, כי אצלי המדובר בהילמן וגם אם כן, לא בטוח שהייתי מסתכן ומרכיב מסנן בן שלושים. יחד עם זאת ובשורה התחתונה, בהחלט מציאה של ממש.

מציאה אבל בהחלט לא כדאי להרכיב אחרי כמעט 30 שנה .

חן.

פורסם
יריעות פיבר ודייסת פיבר הם שני הצדדים של אותו המטבע, אבל שונים לגמרי ביעודם. בעוד שיריעות הפיבר עשויות לשמש לשחזור/חיזוק/החלפה של משטחים שלמים, משחת פיבר מיועדת לחורים קטנים, או למקומות בהם היריעות לא מתאימות. תחת מאמץ כיפוף יריעות פיבר הרבה יותר גמישות וחזקות וגם בנקודת השבירה סיבי הפיבר יחזיקו בעור שינהם יחד, בעוד שמשחה שהתקשתה פשוט תשבר. מסיבה זו, לשאלתך, להחלפת רצפה (משטחים) יש להשתמש ביריעות פיבר. בדייסה אפשר להשתמש בשוליים ובמקומות הדורשים חיזוקים נקודתיים.

מקווה שעזרתי.

און

תודה רבה על ההסבר המאוד מקצועי , השבוע קניתי דייסת פיברגלאס בהמלצתו של בעל החנות לתיקון רצפה ( כי לא היה לו יריעות) והוא הדגיש שזה תחליף מצוין ליריעות .

לאור ההסבר המדהים והמשכנע שלך אקנה יריעות ואשאיר את הדייסה לשוליים .

פורסם
השבוע קניתי דייסת פיברגלאס בהמלצתו של בעל החנות לתיקון רצפה ( כי לא היה לו יריעות) והוא הדגיש שזה תחליף מצוין ליריעות.

והיה ואפילו שהדייסה עשויה לשמש כתחליף ליריעות, העבודה עימה תהיה כל כך הרבה יותר קשה בשחזור. נסה לחשוב על ביטול וסגירה של חור חלון בקיר גבס או לבנים. איך היה יותר קל לבצע את העבודה: באמצעות פוליפילה או בטון (כלומר, דייסה), או באמצעות לבנים או משטח גבס (כלומר, יריעות). שלא לדבר על כך שהתוצאה הסופית עם יריעות תראה הרבה יותר הומגנית ונאה לעין.

חבר צוות פיברקלאב.

• אחראי פורום
פורסם
תודה רבה על ההסבר המאוד מקצועי , השבוע קניתי דייסת פיברגלאס בהמלצתו של בעל החנות לתיקון רצפה ( כי לא היה לו יריעות) והוא הדגיש שזה תחליף מצוין ליריעות .

לאור ההסבר המדהים והמשכנע שלך אקנה יריעות ואשאיר את הדייסה לשוליים .

תחליף? מה פתאום. תוספת ליריעות, לאטימת חורים, להחלקה ראשונית של המשטח - בוודאי.

ובניגוד לוולבו מלמעלה שחוזר ומטעה, לתקן פח בעזרת פיבר זה פיתרון חאפרי קלאסי. מתכון בטוח לחלודה חדשה.

רוצה פיתרון לשנה-שנתיים עד שתגייס כסף לתיקון איכותי? לך על זה. כפיתרון קבע זה רעיון רע מאוד.

עם כל האהבה שלי לפיברגלאס והניסיון ומגוון העבודות שצברתי איתו, פה הוא פשוט לא מתאים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה מוזמן לבוא לראות וגם לבדוק את הרצפה של האוטו שלי החאפרית בכל זמן.

אם יודעים מה עושים - לא צריך לדבר הרבה...

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

לאט-לאט, אבל בטוח, מתחילים לראות את סוף עבודות הפיבר והחיזוקים. אפילו ניר בן ארי ואני דיברנו היום על איך לבצע את השלב הבא: שיוף הצבע הישן, יישור שטחים וכדומה. אבל אני מקדים את המאוחר, העבודה טרם הסתיימה.

החלטתי להיכנס - תרתי משמע - בפסי החיזוק שהיו פעם ברזל והיום מתפוררים, שמקור חיזקו את הארגז והיום היו אמורים להעניק עוד קצת חוזק מבני לדופנות האמבטיה. לפיכך לבשתי ציוד מגן מכף רגל ועד ראש והתכוננתי ליום ארוך ומסוייט עם דיסק החיתוך החשמלי. להפתעתי, הבודי שיתף עימי פעולה. אותו פס חיתוך מקובע למקומו על ידי יריעת פיבר העוטפת אותו. על קצה אותה יריעה עברתי עם הדיסק, ולמעשה פתחתי אותה לרווחה. או-אז נפלה והתפוררה כל פיסת המתכת שהייתה שם בעבר ומה שנחמד יותר - יריעת החיזוק הזו התנתקה ממקומה ללא מאבק אילם.

אז כל שנותר לי הוא לנקות את המקום ולהכין פסי מתכת חדשים שיוטמעו מתחת ליריעת פיבר חדשה. מאחר שכוחות הפיתול אותם אמורות למנוע פיסות הברזל נעות לרוחב הפסים ולא לאורכן, לא צריך להגזים עם עובי המתכת. שלושה מילימטר בהחלט מספיק. אז כל שנותר הוא לבצע מדידה ולחתוך את הפסים לאורך המתאים. מאחר שלא היה מדובר בברזל מגולוון ומאחר שאני לא רוצה לקחת סיכון, ניקיתי את פסי החיזוק הללו בעזרת מברשת והן נצבעו בהמרייט. בהתחשב בזה שפסים אלו שתולים בתוך הפיבר, ללא גישה למים ובתקווה שאעשה עבודת איטום טובה - ללא גישה לחמצן - ברזלים אלו יחזיקו שם יותר ממני או לפחות עוד שלושים שנה.

ולהלן התמונות וההוכחות - המשך תיכף יבוא.

28112010147.jpg

28112010148.jpg

28112010149.jpg

28112010151.jpg

28112010152.jpg

28112010153.jpg

28112010154.jpg

28112010155.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר שסיימתי את הוצאת הברזל הישן וגם את הכנת החדש מוקדם מהצפוי וצריך היה לתת לברזלים זמן להתייבש מהצבע, ביצעתי עוד כמה תיקונים וחיזוקים קלים. בראש ובראשונה בנקודה בה נפגשים שתי תבניות מאחור, בקצה הארגז. זו נקודה שבעת שימושו של הטנדר לעבודה, החזיקה ונשאה לא מעט משקל והדבר נתן בה אותותיה. אין שברים, או קריעות של פיבר, אבל נפער סדק בצבע, בדיוק בנקודת החיבור בין שתי התבניות. כלומר, יש שם גמישות והיא לא צריכה להיות שם. מאחר שאת החיזוק בחלק התחתון של אותה נקודה אעשה כאשר האוטו יהיה הפוך - כך יהיה הרבה יותר קל להדביק את יריעות הפיבר - התרכזתי לעת עתה בחלק העליון. עם דיסק שיוף חפרתי בנקודת השבר לעומק שיספיק לפרוס בתוכו יריעות פיבר, מבלי שהדבר יבלוט מעל קו האפס. ובנוסף, בקו הסדק עצמו, נתתי "פאזה" קטנה, לשיפור ההצמדות. שכבה ראשונה של פוליאסטר ועליה יריעת פיבר צרה ומעליה עוד יריעה גדולה יותר שגם יורדת מקו הארגז בקצה, בזווית של תשעים מעלות. באופן זה האזור הסדק מכוסה במלואו והעומס מתחלק למקומות אחרים. מאחר שחלק זה יזכה לחיזוק גם מלמטה, זה יפתור את הבעיה באופן סופי (מה גם שמשטח הארגז גם לא יצטרך יותר לעבוד לפרנסתו).

הוספתי גם חיזוקים לדופנות מעצור הדלת האחורית שעדיין אין לי. שכבה אחת מלפנים ושתי שכבות מאחור - היכן שלא רואים. עוד באזור זה הנחתי שכבת יריעה עליונה על שבר תאונה קל בנקודת החיבור עם הפגוש האחורי. את המילוי האמיתי אוכל לעשות עכשיו מלמטה, וכך גם אם התוצאה לא תהיה מרהיבה לעין, היא תהיה נסתרת מהעין וגם היריעה העליונה תבטיח גם שמשחת הפיבר לא תוכל (מכל סיבה שהיא) להסדק ולפגוע במרקם הצבע והגימור.

מאחר שעוד נשאר לי פוליאסטר מיותר בסיום העבודה, מרחתי שכבה עליונה על אזורי התיקון בתא המנוע, על מנת לקבל גימור חלק ולא מחוספס ולהקל על עבודת ההכנה לצבע.

זהו להפעם.

בתמונות לפי הסדר: פס הברזל לחיזוק - לפני הניקוי והצבע.

נקודת החיבור בין התבניות בעת השיוף ואחריה.

שכבה ראשונה לתיקון שבר בפיבר בנקודת המעבר של הפגוש האחורי (שבעצם מתחבר ישירות לשלדה).

מקום התיקון בתא המנוע - בסיום.

28112010162.jpg

28112010157.jpg

28112010158.jpg

28112010159.jpg

28112010160.jpg

28112010161.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כל הכבוד על הירידה לפרטים קטנים, האמן לי שזה יכל להראות אותו הדבר אם לא הייתי שם דגש על דברים כאלה אך אני מבין ללבך מדוע אתה נכנס לעובי הקורה.

לביינתיים כולנו נהנים מפחחות לא רגילה בכלל המשך כך!

נדב.

פורסם
כל הכבוד על הירידה לפרטים קטנים, האמן לי שזה יכל להראות אותו הדבר אם לא הייתי שם דגש על דברים כאלה אך אני מבין ללבך מדוע אתה נכנס לעובי הקורה.

הי נדב. תודה על החיזוק החיובי. ולגבי הערתך: הצדק עימך, אבל גם עימי. כלומר, יש דברים שלא ממש נראים לעין ורמת הגימור שלהם לא חשובה. יחד עם זאת, ישנן מקומות בהם אני מזהה חולשה או שבעתיד עשוייה להתחיל בהם בעיה, או שהכנה לא טובה תגרום לפיצוצים בצבע בשלב מוקדם מדי. עבודה על פיבר שונה מאוד מעבודה על מתכת. עם זאת שמבחן התוצאה הוא המראה הסופי וניתן להסתיר מתחת לצבע חוסר ירידה לפרטים, אזי בודי מפיבר שלא הוכן כראוי צבעו "יזדקן" טרם זמנו (בדיוק כמו שמתכת תחליד טרם זמנה).

מעבר לזה, מישהו חכם אמר פעם: תעשה את זה טוב, או אל תעשה את זה בכלל. לא חשבתי שאלך בדרך זו, אך ברגע שהתחלתי - זה עד הסוף.

בברכה,

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יצא לי לעבוד הרבה עם פיבר גלאס ופוליאסטר מואץ גם בפורד שלי (חצי מהרצפה היא פיבר) וגם בניתי פודים לרמקולים שלי ולדעתי זו חוויה ממש מהנה, הרבה יותר מעבודה על פח רגיל.

בסוסיתא אין מכות חניה ושקעים קטנים ומעצבנים כי פיבר נוטה להשבר ולא להתעקם משמע אין כמויות של חומר פחחים על הרכב וגם עם יש איזה שקע אתה לא תמרח אותו בחומר פחחים אלא תמרח עליו יריעה של פיבר אוו שניים עד לגובה הרצוי ואז תשפשף, אני צודק?

נדב.

פורסם
יצא לי לעבוד הרבה עם פיבר גלאס ופוליאסטר מואץ גם בפורד שלי (חצי מהרצפה היא פיבר) וגם בניתי פודים לרמקולים שלי ולדעתי זו חוויה ממש מהנה, הרבה יותר מעבודה על פח רגיל.

בסוסיתא אין מכות חניה ושקעים קטנים ומעצבנים כי פיבר נוטה להשבר ולא להתעקם משמע אין כמויות של חומר פחחים על הרכב וגם עם יש איזה שקע אתה לא תמרח אותו בחומר פחחים אלא תמרח עליו יריעה של פיבר אוו שניים עד לגובה הרצוי ואז תשפשף, אני צודק?

נדב.

צודק בשני המקרים: כיף לעבוד עם פיבר ואכן מילוי חורים ושברים נעשה לעת עתה עם פוליאסטר ויריעות ולא עם חומר פחחים. למעשה, למעט תיקון תאונה נושן מלפנים שנעשה בשעתו עם כמויות נדיבות של חומר פחחים, הבודי נקי ממנו. ועוד משהו: אכן אין קמטים, גלים, שקעים על גבי המשטחים. מי אמר שפיבר זה לא נחמד?

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...