Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום מצאתי עוד כמה שעות של חסד לעבודה על הפיבר. ראשית, סקירה של התיקונים שנעשו ביום שישי. התוצאות משביעות רצון. הפיבר התקשה ותפס כראוי ובמיוחד בכל הקשור לפגוש הקדמי שהיה שבור בכמה מקומות - נראה כי החוזק והגמישות הם כמתבקש. מאחר שזיהיתי עוד נקודת שבר קטנה בפגוש שנסתרה מעיני ביום שישי, טרחתי ותיקנתי גם אותה, כמו על הבודי עצמו התחלתי בהליכי סגירת חורים ששימשו לעיגון המצבר באמצעות שני מוטות מתכת מכופפים. מדוע לסתום החורים? כי החורים עוברים ונכנסים לתא הנוסעים, ולא מתאים לי חורים פתוחים שמעבירים רעש, חום וגזים - נקודות בהן אני מתכוון להשקיע לא מעט מחשבה בשיפור הבידוד מחום וריח וגם הפחתת רעש. בבוא העת ארכיב תושבת מצבר מודרנית עם עיגון עצמאי למצבר, כך שלא אזדקק לחורים הללו.

מאחר שמתישהו בחיי המכונית היא עברה תאונה מלפנים, נעשה תיקון בפיבר. תיקון שבזהירות אני מכנה אותו חובבני למדי. מבלי לשפוט את אנשי המקצוע(?) שעשו זאת בזמנו, לי יש עכשיו יותר גישה, זמן, סבלנות ונכונות לעשות זאת כמו שצריך. אז לובשים ציוד מגן מכף רגל ועד ראש ומתחילים בניקוי והסרת חומר מילוי שהתחיל להישבר בתא המנוע בשני הצדדים בנקודות התיקון. בבית הגלגלים החיזוקים שנעשו בכדי לעגן שתי תבניות של פיבר האחת לשניה (הכוונה היא לתבנית הפיבר המרכזית לשתיים החיצוניות - בתי הגלגלים והכנפיים) שהתרופפו מעט, אז לפני הדבקת פיבר חדש השתמשתי בברגים קודחים על מנת להצמיד את שני החלקים זה לזה. המטרה היא שהפיבר החדש יחתן מחדש בין השניים ואחרי שהוא יתקשה, אוכל להבריג את הברגים החוצה.

מחליט להסיר גם את צירי מכסה המנוע וגם את התושבות שלהם. שתי סיבות: האחת לנקות ולצבוע אותם כראוי. השניה, מהותית יותר, היא כדי לקבע אותם טוב יותר משעשו זאת הפחחים שתיקנו בשעתו את נזקי התאונה. לא פשוט להסיר את החומר שמקיף את התושבות והדבר גוזל לא מעט זמן (סבלנות, כבר אמרנו?), אבל בסוף זה קורה ושתי התושבות והצירים מוסרים ממקומם. משקיע עוד לא מעט זמן על מנת לנקות את כל הסביבה ובעצה אחת עם ניר בן ארי, מחליט לבצע "שדרוג" קל לשפה העליונה הקדמית של המכונית, על מנת להוסיף לה חוזק מבני שנלקח ממנה בעת התאונה וגם באותה נשימה לקבע ביתר שאת את תושבות הצירים. איך? במקום שכל תושבת תקובע למקומה עצמאית בעזרת דבק ופיבר, אשתמש בפס ברזל שימוקם ויודבק באמצעות פיבר לרוחב אותה שפה ועליו יולחמו התושבות. גם זה גוזל לא מעט זמן, של חיתוכים, התאמות וקידוחים, עד שהתוצאה משביעת רצון.

מסתבר שהכנות הן גוזלות הזמן העיקריות, כך שלמעשה למעט התיקון הקל של הפגוש וסתימת חורי עיגון המצבר, הספקתי עוד לבצע את הטלאי בין שתי התבניות בבית הגלגל וטלאים ראשונים במקום החיזוקים הרעועים שנעשו בזמנו בתא המנוע.

בפעם הבאה: עיגון תושבות צירי מכסה המנוע ומילוי חורים וקרעים בפגוש - וגם בקדחים שנעשו בגוף בשעתו - באמצעות משחת פיבר, וסיום החיזוק של התבניות מלפנים באמצעות הוספת יריעות פיבר.

אחרי זה התפנה להחלפת המתכת המתפוררת בדופנות תא המטען מאחור. גם זו הולכת להיות עבודת הכנה סזיפית למדי.

בתמונות, בסדר המאורעות כפי שמסופר:

1. זה לא מעבדה של נאס"א, זה ציוד מגן...

2. תיקוני התאונה מלפנים כפי שנעשו בשעתו. עכשיו זה כבר נראה הרבה יותר טוב.

3. הברגים הקודחים שמצמידים את התבניות. האחת לשנייה.

4. ומהצד השני: ניתן לראות את הברגים מצמידים את שתי פיסות הפיבר.

5. נקודת העיגון של תושבת ציר מכסה המנוע, לפני הניקוי וההברקה.

6. החלק הקטן: התושבת. החלק הגדול: הציר. שניהם לפני ניקוי. הציר הנמצא חשוף באוויר העולם יקבל ניקוי חול וצביעה יסודית.

7. שתי התושבות יחד, מרותכות אל פס המתכת שיוטמע מלפנים.

8. התושבת ממבט מקרוב.

21112010129.jpg

21112010124.jpg

21112010120.jpg

21112010121.jpg

21112010125.jpg

21112010126.jpg

21112010130.jpg

21112010131.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אחלה עבודה!שיהיה בהצלחה! כל הכבוד על החליפה! פעם אחת עבדתי עם גופייה וההרגשה לא הייתה כל כך נעימה.. דרך אגב איך אתה מתכוון לשייף? ידני או עם מכונה?

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
איך אתה מתכוון לשייף? ידני או עם מכונה?

לשייף מה? בשלב הפחחות או ההכנה לצבע? בעצם, גם וגם, גם וגם. כלומר, גם בשלב הפחחות אני משייף ידני וגם עם מכונה (בהתאם לצרכים), וגם בשלב ההכנה לצבע אוכל להשתמש במכונה וגם בידני. לשמחתי אני משפץ את המכונית במוסך בו יש את כל הציוד הדרוש בכדי לבצע את העבודה הטובה ביותר האפשרית מבחינתי.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

און ברשותך שאלה קטנה, הראית כאן בשרשור חבקים לצינור עם גומי פנימי, אני זקוק לכאלה גם, תוכל לומר היכן רכשת אותם?

אני מתכוון לאלה

dscn5002j.jpg

תודה

ערן

פורסם
און ברשותך שאלה קטנה, הראית כאן בשרשור חבקים לצינור עם גומי פנימי, אני זקוק לכאלה גם, תוכל לומר היכן רכשת אותם?

תודה

ערן

לא זוכר כעת את שם החנות, אבל היא נמצאת בפאסג' ברחוב יצחק שדה בתל-אביב, בסמוך ל"טכנו צינור". אם טכנו צינור לימינך, לך בתוך הפאסג' כמעט עד הסוף והחנות תהיה מצדך השמאל. המדובר בחנות לחלקי חילוף לרכב, בעיקר חלקי גומי. יחד עם זאת, לעניות דעתי אלו חבקים שניתן למצוא גם בחנויות חלקים אחרות.

מקווה שעזרתי ובהצלחה,

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

המשימה להיום: לחבר בחזרה את תושבות צירי מכסה המנוע. בכדי למנוע טעויות, חיברתי את הצירים בחזרה לתושבות ואת הצירים למכסה המנוע. המטרה: לוודא שמכסה המנוע יושב ישר וכי טווח הכיוונים האפשרי נמצא באמצע לכל כיוון, כך שבהרכבה הסופית אוכל לכוון את המכסה כהלכה. כמובן שלפני כן עברתי על ההברגות במכסה המנוע וגם על התושבות וגם הבאתי ברגים ואומים חדשים על מנת שההרכבות והפירוקים התכופים, לעת עתה, יעשו בקלות. אחרי שמצאתי את הנקודה הנכונה למיקום התושבות, סימנתי אותה בעזרת טוש ופירקתי את כל המכלול. כעת ניתן היה לבצע ניקוי יסודי לכל האזור, לקראת ההתקנה הסופית של התושבות. תושבות אלו מתחברות (גם במקור) למקומם לא באמצעות ברגים, אלא בהדבקה באמצעות משחת פיבר וכך עשיתי גם אני. ערבוב המשחה עם המקשה בתערובת הנכונה מריחת שכבה ראשונה מתחת לתושבת (על מנת שהתושבת "תתיישב" בתוך המשחה גם בחלקה האחורי) וקיבוע התושבת למקומה באמצעות "קלמרה". עכשיו ניתן להוסיף משחה לכל האורך ומסביב לתושבת וכמובן לנסות להקפיד שהמשחה לא תמצא על משטחים וגוז'ונים שבאמצעותם מחברים את הצירים. במקביל אני מורח משכה בעוד מקומות אותם הכנתי מראש, בהם הפגוש הקדמי ועוד כמה נקודות במכונית.

המשחה מתקשה די מהר ואפשר לבצע שיוף ראשוני של השטח באזור תושבת מכסה המנוע. המטרה: להכין את התשתית לפריסה והדבקה של אריג פיבר - שמצד אחד יסייע וישפר את הקשיחות ומצד שני, יהפוך את האזור ליותר יפה לעין. במקביל מבצע גם הכנות במקומות נוספים לפריסת אריגים, במיוחד באזורים בהם בוצע בעבר תיקון תאונה לא יפה. כבר כעת, לאחר הוספת האריג, המקום נראה לעין שעור טוב יותר מבעבר והוא יראה טוב יותר לאחר הוספת שכבה של פוליאסטר (על מנת להחליק את השטח) והחלקה נוספת עוד לפני הצביעה. בסיום - אני מקווה - לא ניתן יהיה לזהות את מקום התיקון.

האמת היא שהפעולה הזו של התיקון די חוזרת על עצמה בשלב זה, אז ניתן לתמונות לומר את דברם לעת עתה. בסיבוב הזה: ההכנות, הכיוונים והקיבוע של תושבת מכסה המנוע.

23112010133.jpg

23112010132.jpg

23112010134.jpg

23112010135.jpg

23112010136.jpg

23112010138.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

להלן עוד תמונות מהיום. חלקם תיקון של הפגוש, פינות המרכב נקודות המשען בה ארגז הברזל הונח על המרכב והחורים בתא הנוסעים עליהן חוברו מעגני המצבר. שתי התמונות האחרונות הן של החורים ששימשו לקיבוע הספסלים מאחור. לפני ההדבקת יריעה, ואחריה. בשלב הבא, מלמטה, אמלא את החורים במשחה ואסגור את האזורים הללו באמצעות יריעות. או-אז אוכל להחליק את המשטחים מלמעלה, בנקודות אותן ניתן לראות.

23112010139.jpg

23112010140.jpg

23112010141.jpg

23112010142.jpg

23112010143.jpg

23112010144.jpg

23112010145.jpg

23112010146.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עבודה מעוררת הערכה, ללא ספק.

את חבקי הגומי האלו ניתן להשיג בחנות בשם "פורז 2000" שממוקמת בפסג' ברח' יצחק שדה 34 בת"א.

לפנות אל שמוליק או ריקו, ח'ברה נחמדים שאוהבים את התחביב שלנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עבודה מעוררת הערכה, ללא ספק.

את חבקי הגומי האלו ניתן להשיג בחנות בשם "פורז 2000" שממוקמת בפסג' ברח' יצחק שדה 34 בת"א.

לפנות אל שמוליק או ריקו, ח'ברה נחמדים שאוהבים את התחביב שלנו.

זו החנות אליה התכוונתי וממנה קניתי החבקים שלי.

ותודה לכולם על העידוד והתמיכה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
זו החנות אליה התכוונתי וממנה קניתי החבקים שלי.

ותודה לכולם על העידוד והתמיכה.

שלום און ,

שאלה : מה ההבדל בית פיברגלאס דייסתי ליריעות פיברגלאס ולאיזה שימושים יועד כל אחד מהם ? האם עם פייבגלאס דייסתי ניתן לחדש רצפה רקובה (מתכת) של אוטו ?

• תוכן חדש...