Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רן ידידי, זה "בשבילך": אזיקוני מתכת ייעודיים החליפו את האזיקונים הזמניים על גרמושקות ההגה.

עוד ריג'קטים לפני שאני סוגר את הבאסטה? :wink:

און

עכשיו השינה שלי תהיה יותר רגועה בלילות...:lol:....

זה הזמן להתחייבות שלך. אני רוצה סיבוב בתום הפרויקט!

פיצוי על לילות טרופים ללא שינה, וחלומות מלאי בלהה על אזיקוני פלסטיק שרודפים אחרי....

38de771e_thumb.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
זה הזמן להתחייבות שלך. אני רוצה סיבוב בתום הפרויקט!

פיצוי על לילות טרופים ללא שינה, וחלומות מלאי בלהה על אזיקוני פלסטיק שרודפים אחרי....

38de771e_thumb.jpg

הלו בחור !!!!

אל תנצל קשרים אישיים ובלי קומבינות ( מי אמר שחיתות במשטרה :wink: ) , תעמוד בתור כמו כולם ותחכה בסבלנות !

חוצמיזה אני מכיר אישית מישהו שאון הבטיח לו סיבוב ראשון .... :oops:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

האזיקונים האלה ממתכת מפחידים אותי קצת. הם רחבים, בעלי קצה חד כמו סכין שקרוב לאזור שמתחיל הקונוס של הגרמושקה.

הייתי שם אזיקונים מפלסטיק - רק יותר רחבים ואיכותיים. בכלל, מתכת לוחצת על גומי רך וזז... לא יודע... שווה אולי לחשוב שוב.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

חוצמיזה אני מכיר אישית מישהו שאון הבטיח לו סיבוב ראשון .... :oops:

נכון! גם אני מכיר אותו! :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
האזיקונים האלה ממתכת מפחידים אותי קצת. הם רחבים, בעלי קצה חד כמו סכין שקרוב לאזור שמתחיל הקונוס של הגרמושקה.

הייתי שם אזיקונים מפלסטיק - רק יותר רחבים ואיכותיים. בכלל, מתכת לוחצת על גומי רך וזז... לא יודע... שווה אולי לחשוב שוב.

אל דאגה. אלו הם אזיקונים ממתכת ייעודים למטרות אלו, בלי קצוות חדים בכלל. מעבר לזה, במיקום בו הם נמצאים יש מעין "פאזה" המקבעת אותם במקומם ומונעת מהם לסכן את הגרמושקה עצמה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און מה עם דלת אחורית מצאתה?

לא, לצערי טרם מצאתי דלת אחורית. למען האמת, אני גם לא מחפש יותר מדי. הטנדרים הללו צצים מדי פעם, לרוב עם דלת אחורית גדולה (ארגז סגור). מצאתי מכונית אחת עם דלת מתאימה, אלא שמחד היא ברת שיקום, ומאידך הבעלים רוצה הרבה יותר מדי כסף (יותר מאשר שילמתי על טינה והתורמת ביחד) עבור טנדר במצב גרוע מאשר התורמת.

עוד רחוק הרגע בו אזדקק לדלת האחורית, כך שאיני דואג. מצד שני, אם לא אמצא דלת, יש לי כבר את ליבה קאסטום-מייד של דלת אחורית, אותה קיבלתי מדני, ובעזרת רפי הרתך המוכשר נייצר מסגרת בדיוק כמו הדלת המקורית שהייתה. דלת זו תתלבש ותעבוד על הצירים המקוריים של המכונית, כך שבבוא היום, אם אמצא דלת מקורית וממש-ממש ארצה להשתמש בה, אוכל לעשות זאת על ידי פירוק והרכבה קלים.

אם אתה שומע או רואה דלת כזו...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום עבודה ולא יום תרפיה על השלדה ובכל זאת, אי-אפשר בלי לעשות משהו...

אז השקמתי-קום, לקחתי את הדאון-פייפ אותו פירקתי מבעוד מועד ולפני העבודה נסעתי אל "יגאל ניקוי חול", שקיבל אותי בחיוך אופייני (הוא כבר מבין את המחלה...), לקח את החלק מידי והכניס אותו לניקוי (עדין, עדין). בינתיים עליתי על האופנוע וקפצתי לרכוש צבע עמיד חום. עד שחזרתי, החלק כבר חיכה מוכן ומנוקה היטב. קשרתי את הצינור לחוט, תליתי אותו וכיסיתי בשכבת צבע ראשונה, במטרה להספיק ולצבוע עוד שכבה אחת לפחות לקראת סוף היום, כשאחזור מהעבודה. אחר הצהריים, כאשר שבתי למקום, ציפתה לי הפתעה. יגאל ואנשיו דאגו לי והספיקו לצבוע את החלק עוד פעמיים והתוצאה - כמו כחדש.

זהו, מחר מרכיבים הכל ובזה מסיימים!

בתמונות:

לפני - עם חלודה ולכלוך של שלושים שנים

אחרי הניקוי - אסור להשאיר את המתכת במצב זה יותר מאשר מספר שעות. בהתחשב ברמת הלחות הגבוהה בארץ, כבר לאחר יום מתחילים להופיע "ג'ינג'ים" (נקודות חלודה קטנות) על החלק.

התוצאה הסופית - צבוע ומוגן, מוכן להרכבה על השלדה.

DSCN5029.JPG

09112010045.jpg

09112010046.jpg

09112010047.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לגבי דלת אחורית - אפשר מפיברגלס לייצר כל דבר - ובלבד שיש דוגמא - או תבנית לפי מידה - ממתכת או מעץ. אם תרצה - אשמח לייעץ או לעשות.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

נושא הגומיות, במיוחד גומיות הציריות וההגה הם נושא כאוב במיוחד!

הרצון של הלקחות ובעלי המוסכים לחסוך בכסף ולהוזיל את מחירי הטיפול, גרמו ליבוא מסיבי

של גומיות זולות מהמזרח הרחוק, הבעייה בגומיות אלה שהן מתפוררות אחרי כמה חודשים.

במויוחד הגומיות הנעות. החשיפה לטמפרטורות גבוהות השמנים והגריז פשוט גומרות אותם.

דוגמה יפה היא גומיות לחלונות שמיבאות מהמזרח ומתפוררות, מול גומיות מקורית שמחזיקו יותר זמן.

קימות בשוק גומיות איכותיות העשויות מסיליקון עמיד ומחירן פי ארבע או חמש ממחיר גומיה רגילה

אלה מחזיקות היטב כמה שנים, ומכסות את הצורך להחליף גומיות פעם בשנה בדרך כלל לפני או אחרי

טסט...

גומיות המיצרות במפעלי הצמיגים של חברות כמו פירלי, בוש המייצרת גם מגבי גשם, נחשבות איכותיות

יותר ומחזיקות יותר זמן מעמד.

בנושא האטימה כמו שאון אמר, יש מגרעת הן בגומיה והן בחלק הקשיח לשם נכנסת טבעת ההידוק

ןאסור להדק אותה חזק מדי, עד גובה הציר ולא יותר. הנטייה להדק "חזק" אנושה לגומי מאיכות סינית

גרועה לגומי איכותי, ולא טובה לגומיות סילקון, ללא קשר אם הודקה באזיקון או בטבעת מתכת, לרוב המתכת

המהדקת יותר רכה מאזיקון פלסטיק קשיח, ופחות פוגענית!

כמה להשקיע בגומיות האלה? לדעתי המשובשת תשקיעו בטוב ביותר. הגריז שיברח מהציריה יגרום לשחיקה

הרס, וכניסת ליכלוך. והנזק יקר יותר בהחלפה. וגם החלפה דחופה של גומיות זולות עולה כסף.

הבעייה שבעל המוסך לא מעדכן אף פעם את בעל הרכב בסוג גומייה, "החלפתי גומיות" יגיד לך בחיוך,

ולהתראות בעוד חצי שנה, יחשוב בלב.....

בקיצור גומי איכותי מונע צרות בעתיד...נשמע כמו פרסומת לקונדום, אבל לא רק! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לגבי דלת אחורית - אפשר מפיברגלס לייצר כל דבר - ובלבד שיש דוגמא - או תבנית לפי מידה - ממתכת או מעץ. אם תרצה - אשמח לייעץ או לעשות.

פיברגלס בדלת האחורית זה רעיון נחמד אבל לא מקורי , פאר תעשית הרכב הישראלית יצר (לדעתי) דלת כזו עבור הסוסיתא 10 (קוביה) בלבד , המקור בא מזויתן ברזל מכופף עם לוח מפח מגולוון ושתי ידיות מעוגלות מעל , כל העסק נתפס לארגז ע"י שתי לוחיות מתכת שרותכו לדלת ונתפסו לתוך פינים שנתפסו על הדופן החיצונית של הארגז , כל העסק ננעל ע"י פין עם שרשרת ברזל והמהדרין החליפו אותה ברבות הימים למסמר חלוד .... :lol:

היה בפורום באחד משרשורי הענתיקות בדרכים ובחצרות טנדר כזה ירוק עם דלת מקורית ....

אופציה שאני הצעתי לאון היא דלת מפח אלומיניום שייצרתי במיוחד בחיתוך לייזר עם השם של הגברת .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

אלה היו 30 שניות על הגנה על הציר המרכזי בחיינו:lol:

הסבר מאלף רן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התשובות בגוף הציטוט:

המקור בא מזויתן ברזל מכופף עם לוח מפח מגולוון ושתי ידיות מעוגלות מעל , כל העסק נתפס לארגז ע"י שתי לוחיות מתכת שרותכו לדלת ונתפסו לתוך פינים שנתפסו על הדופן החיצונית של הארגז , כל העסק ננעל ע"י פין עם שרשרת ברזל והמהדרין החליפו אותה ברבות הימים למסמר חלוד .... :lol:זה בדיוק מה שאני שאני רוצה (למעט, כמובן, המסמר החלוד...). אם אמצא כזו ארכיב ואם לא...

אופציה שאני הצעתי לאון היא דלת מפח אלומיניום שייצרתי במיוחד בחיתוך לייזר עם השם של הגברת. אמשיך את הרעיון של דני ואבנה מברזל דלת באותו המתכון כפי שהתכוון המשורר (הכוונה היא המסגריה של אוטוקרס), אשר ההבדל הוא שליבת הדלת היא אותו פח האלומיניום המודבר אותו קיבלתי "בירושה" עם טינה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

התרגשות גדולה!

היום הסתיים לו פרק השלישי בסאגת שיפוץ הטנדר (החלק הראשון היה הפירוק, החלק השני היה שיפוץ מכלולים מיכנים והפרק השלישי הוא ההרכבה). מה שנותר היה לעשות הוא להרכיב מחדש את הדאון-פייפ, להתקין את תושבות מערכת הפליטה ואת מערכת הפליטה עצמה, שיושבת כעת במקומה על שלוש תושבות גומי וחיבור גמיש לדאון פייפ, כך שסביר להניח שבעיות סדקים, שברים וקריעה לא יקרו כל כך מהר במערכת הפליטה "קאסטום-מייד" הזו.

כמובן שתור הנעת המנוע לא נשכח. לא בגלל החרמנות, אלא בכדי לוודא שאין דליפות מהמחברים של מערכת הפליטה. כמו תמיד, המנוע הניע מיד, מתייצב די מהר על סל"ד סרק ומגיב היטב למשיכות מצערת. בריחות של גזים אין, אז למעשה הייתי אומר שבזאת הסתיימה העבודה המיכנית, אבל אי-אפשר בלי ריג'קטים. על רצפת המוסך התגלו מספר טיפות נוזל קירור, אשר מקורן לא במחברי הצינורות, אלא מהרדיאטור עצמו. זה האחרון עבר שיפוץ ויש לו אחריות, אז פירקתי אותו (עניין של שני בנדים, ארבעה אומים ושלוש דקות של עבודה) ובשבוע הבא אקח אותו לתיקון. יחד עם זאת, המדובר ברדיאטור המקורי שהיה במכונית (טינה, או התורמת - לך תזכור) והוא גם נראה כך. כלומר, חלק ישן ונושן. לא מין הנמנע שאאלץ להחליף את הרדיאטור הזה בעתיד הקרוב. נראה מה יאמר בעל המקצוע. בנוס, המנוע עובד קצת עשיר מדי ובקרבורטור הזה אין מחט כיוון שאני יודע עליה, אז גם זו נקודה לפתור בהמשך.

כך או כך, אחרי שניקזתי את נוזל הקירור גם מהמנוע וה"רולינג שאסי" יצא, לראשונה מזה שלושה חודשים, מתגלגל על גלגליו, לסככה הסגורה הסמוכה, שם ישהה בעת הקרובה. בכדי להתקין את הרדיאטור בחזרה, לא צריך מוסך. רק בוקסה ומפתח מתאימים, כמו גם מברג ונוזל קירור, אז כשזה יקרה, זה יקרה במקום מושבה החדש של השלדה.

זהו! בזה הסתיים החלק הזה, מכאן והילך מתחיל לו החלק הרביעי: להתמזמז עם הבודי. עידכונים בהמשך.

בינתיים תמונות של מערכת הפליטה המושלמת והמוכנה למראה.

10112010060.jpg

10112010061.jpg

10112010062.jpg

10112010063.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר שסיום העבודה על מערכת הפליטה הסתיימה די מהר, מצאתי זמן גם לקפוץ אל אייל וניר בן ארי מדרך השטח ולשבת עימם על הזמנת החומרים הדרושים לשיפוץ המרכב. אנשי המוסך כבר דאגו להעמיד את המרכב מחדש על העגלה שהושאלה מדורון וגם ממש בסמוך לסככת הפחחים, וזה איפשר לי להתרשם ממה שעומד לפני.

האמת: ממש לא נורא! אין סדקים או שברים במשטחי הפיברגלס. הנקודות הדורשות התייחסות יתרה (בהתאמה בתמונות המצורפות, אחרי שתי התמונות הראשונות של כל המרכב. החל מהתמונה השלישית):

3. בלאי קטן נרשם בנקודות העיגון הצדדיות של הפגוש הקדמי - קל לתיקון.

4. חורי החיבור של הארגז שהחזיר את נשמתו עוד בצפון (וטוב שכך...) שימולאו ויוחלקו מחדש.

5. חורי עיגון הספסלים (שלא יורכבו מחדש ונתרמו אחר כבוד לאחד מחברי הפורום שמשפץ טנדר סוסיתא). החורים ימולאו ויוחלקו.

6. מה שנחמד הוא שתחתית המכונית לא הייתה צבועה גם במקור, אינה רקובה ואינה דורשת התייחסות יתרה. יחד עם זאת, בדי הגלגלים, כמו גם תחתית המכונית עצמה תכוסה, אחרי הניקוי היסודי, בשכבה של זפת. לא בכדי למנוע חלודה, אלא יותר בכדי לשפר את בידוד הרעשים והאיטום.

7. תא המנוע יעבור ניקוי יסודי. תיקונים וחיזוקים קלים דרושים בנקודות החיבור של המשטחים מלפנים וגם באזור המצבר. יש מקום לעשות את החיזוקי בצד הפנימי, שאינו נראה, של המרכב. לאחר מכאן, ייצבע תא המנוע מחדש.

8. תא הנוסעים אינו דורש צבע כלל וכלל. כולו היה מכוסה ריפוד או כיסויי פיברגלס ונשמר כמו חדש (ניתן עוד לזהות את תגיות ההרכבה והסימונים שנעשו במפעל.

עוד תמונות בהודעה הבאה.

10112010048.jpg

10112010049.jpg

10112010050.jpg

10112010051.jpg

10112010052.jpg

10112010057.jpg

10112010058.jpg

10112010056.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...