Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו אפשר להתפנות למיכל הדלק, שעבר ניקוי חול וצביעה (חיצונית) וניקוי יסודי (מבפנים). ראשית, יש להרכיב בחזרה את מצוף מחוון הדלק (שעבר שיפוץ אצל סיגל מ-אוו). יש רק דרך אחת להרכיב אותו כפי שצריך (המצוף בכיוון הנסיעה), אבל לפני כן צריך לעבור על ההברגות של הדיסקה המחזקת את המצוף למקומו. הדיסקה הנ"ל אינה מקובעת למקומה וכאשר היא אינה מחוברת, היא משייטת לה להנאתה במרחבי המיכל, כולל לצדדים בהם יש מחיצות (שמונעות מהדלק לנוע בתנועת צונאמי לצדדים). אז צריך "לדוג" אותה כאשר המיכל הפוך, לתפוס אותה עם מברג או יותר טוב מגנט ולהשיבה למקומה. הבעיה היא שאין מה שיקבע אותה שם, למעט הברגים (שלא מורכבים), אז משתמשים באזיקון ועוברים על ההברגה הראשונה. אחרי זה ניתן כבר לתפוס את הדיסקה עם בורג, עד להשלמת ניקוי ההברגות של כל הקדחים.

ואיך מחזירים את המצוף למקומו מבלי שהדיסקה תיפול לפני חיזוק הברגים? ישנן כמה שיטות. אני נעזרתי במברז בכדי לתפוס את הדיסקה. היתרון הוא שלמברז אין ראש, אז המצוף והאטם שלו יכולים "להתלבש" מעל המברז למקומם ואז פשוט יחסית להכניס את הברגים החדשים עם שייבות מתאימות ולחזק את המצוף למקומו.

בשלב הבא, מרכיב את פיית צינור הדלק ואחריה ניתן להחזיר את המיכל למקומו של השלדה. לפי כן, חותך מרצועת הגומי שקיבלתי רצועות המבודדות בין המיכל לשלדה, מכין ברגים מתאימים ודיסקיות וקדימה למלאכת ההרכבה. הבעיה שבשעת ערב זו, כבר לא נותר מי שיעזור לי במתחם וקצת קשה לתמוך במיכל ביד אחת ולהכניס בורג ולהבריג עליו אום ביד השניה. יש גבול גם ליכולתי. לעזרה מגוייס ג'ק, שביום-יום משמש להגבהת טרקטרונים, שממש "בנוי" למשימה זו: הוא שטוח ונמוך, כך שג'ק זה תומך ומייצב את מיכל הדלק במקומו, עד אשר אני תופס אותו בעזרת ארבעת הברגים והאומים.

לסיום, מתאים את צינור הדלק ומחבר אותו ובזה נגמר הזמן וגם למעשה כמעט כל מה שאני יכול לעשות לבד בשלב זה.

כל שנותר לי הוא להכניס דלק למיכל ולהניע שוב את המנוע ולבדוק שהמשאבה מצליחה לשאוב דלק (בעיקר לבדוק עם הפיית צינור הדלק אוטמת), להוסיף חבק נוסף לקיבוע צינור הדלק ממש לפני המשאבה ולבנות צנרת פליטה (ולזה אני צריך את רפי - אמן הריתוכים).

בשלב האחרון, אולי נרים את הגלגלים האחורים מהרצפה, נייצב את השלדה במקומה וננסה לראות שכל ההילוכים והסרן עובדים. ואחרי זה? הבודי!

DSCN5033.JPG

DSCN5034.JPG

DSCN5035.JPG

DSCN5036.JPG

DSCN5037.JPG

DSCN5038.JPG

DSCN5039.JPG

DSCN5040.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

ניצלתי אותו לעוד התקדמות קטנה:

להרכיב מסנן דלק לפני המשאבה ולהרכיב את החבק האחרון על צינור הדלק;

למלא מעט דלק במיכל הדלק האמיתי של המכונית, להעביר אותו בצינור כל הדרך למשאבה בעזרת לחץ אוויר קל (בכדי לחסוך למשאבה ולסטרטר זמן פעולה עד שיגיע הדלק) ולהניע.

המנוע מניע בנגיעה (עובד קצת עשיר בדלק), נורית ביקורת לחץ השמן ניכבת מיד והמנוע עובד עגול. המשאבה שואבת את הדלק מהמיכל בלי בעיה ובינתיים הכל נראה טוב.

כל שנותר לי בהמשך השבוע הוא למצוא (כנראה בתורמת החלקים) את ידית ההילוכים (בכדי שאוכל לבדוק שכל ההילוכים עובדים והגיר אינו מרעיש, זאת אחרי שהרים את הגלגלים האחוריים באוויר) ולהביא צינור פליטה, דוד פליטה, מעבר גמיש (בכדי למנוע שברים וסדקים בצנרת) וכן מעבר בצורת האות "Y", כל זאת בכדי לבנות את צנרת הפליטה מחדש. בניגוד למקור, המחברים למערכת הפליטה לא ירותכו לשלדה, אלא יעוגנו בעזרת ברגים ותושבות מודרניות, למען אריכות ימים ואמינות.

הפעם אין תמונות...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

קצת באיחור, אבל הנה הוידיאו של הנעת המנוע. אנסה לצלם ולהעלות עוד וידאו בהמשך השבוע.

http://www.youtube.com/watch?v=gsJub5cN5mc

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי מספר ימים של חוסר זמן להתעסק עם המאהבת, התפנה לי היום קצת זמן, אז לקחתי את האוטו מהאישה ונסעתי לחולון לאסוף את החישוקים הצבועים. בדרך עברתי בתל אביב עם מערכת הפליטה הישנה, על מנת להתאים צינורות, מחברים ומפלט. משם, לרמת אביב, לצמיגי רמת אביב, שם מחכים לי חמישה צמיגים חדשים. אלא שכפי שחששתי, החישוקים הנ"ל אינם "תומכים" בצמיגי טיובלס וצריך פנימיות ואת אלו קשה להשיג. אז אם מישהו מכיר עסק המחזיק פנימיות, אשמח לשמוע.

להפתעתי, רפי התפנה כבר הערב להתחיל ולרתך את המפלט, אז בלי לבזבז זמן - התחלתי בהכנות.

ראשית יש להתאים את הצינורות ואת המחברים למקום המיועד להם מתחת לשלדה, לחתוך את האורך והזווית הנכונים של הצינורות. עכשיו צריך לקבע את כל המישמש הזה למקומו ולראות שהכל מתאים ואז, לתת נקודות ריתוך בכל החיבורים בכדי לבצע בדיקה ראשונית. ולמה נקודות ולא ריתוך מלא? שתי סיבות. הראשונה, בכדי שאם יש בעיה עם הזוויות או מגע עם השלדה, אפשר לפתוח את הריתוך בלי בעיה ולתקן. השניה, יותר קל לרתך את כל המערכת כאשר היא מפורקת מהמכונית.

הכל נראה בסדר גמור, במיוחד לאור העובדה שהוספתי מחבר גמיש בנקודת החיבור עם ה"דאון פייפ", זאת בכדי שרעידות המנוע לא יסדקו את מערכת הפליטה (בעיה מוכרת בסוסיתא/רום) וגם שבמקרה שצריך שינוי זווית קל של מערכת הפליטה, המחבר הגמיש מאפשר זאת מבלי הצורך לחיתוך המתכת, או עיוותה. בנוסף, צנרת הפליטה מתחברת לדאון פייפ במחבר פריק ולא ריתוך, זאת בכדי להקל על הפירוק וההרכבה בעת הצורך. בכדי להפחית לחץ מהמחברים וממערכת הפליטה עצמה, זו האחרונה תהיה תלויה על השלדה בשלוש נקודות עיגון, אשר כל אחת מהן נערת בגומיה עם "כבוד". נקודות עיגון אלו יחוברו לשלדה באמצעות פלטות וברגים ולא באמצעות ריתוך - לטובת אריכות חיים, שמירה על השלדה וקלות תחזוקה. מכיוון שכבר היה מאוחר, את התאמת המחברים אעשה מחר, כמו גם את הניקוי והצביעה של הדאון פייפ.

מה שכן, לא התאפקתי, הרכבתי את המערכת בחזרה על השלדה ועיגנתי אותה למקומה בעזרת אזיקונים, רק בכדי להתרשם מהתוצאה וכן בכדי שאוכל להניע את המנוע ולשמוע איך הוא נשמע. אז איך הוא נשמע? לא סגור על זה עדיין, אבל הצליל מזכיר קצת מכונית בריטית ישנה...

02112010002.jpg

02112010003.jpg

02112010014.jpg

02112010008.jpg

02112010009.jpg

02112010013.jpg

02112010011.jpg

02112010012.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

איזה יופי ! כמה אני שמח ששמרתי את צינור היציאה של האגזוז מהסעפת ... :-P

אבל אם זכרוני אינו מטעני אז האגזוז אמור לצאת בסוף הרכב ולא בצד ???

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
איזה יופי ! כמה אני שמח ששמרתי את צינור היציאה של האגזוז מהסעפת ... :-P

אבל אם זכרוני אינו מטעני אז האגזוז אמור לצאת בסוף הרכב ולא בצד ???

הי דני!

לא יכול להתווכח עם זכרונך, כי הצנרת המקורית של טינה לא הייתה ברת שימוש ולא הגיעה לידי, אבל בתורמת החלקים האגזוז יצא בצד הרכב ולפי המערכת הישנה בניתי את החדשה. ברומים הרגילים אכן האגזוז יוצא מאחור.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

דני, אם תמשיך ככה גם האגזוז שלך יצא מהצד. :lol:

בכל אופן אימתתי את זה עם כמה תמונות שמצאתי, לפרייבטים והסטיישנים יש אגזוז שיוצא מאחור.

בכדי שאוכל להניע את המנוע ולשמוע איך הוא נשמע. אז איך הוא נשמע? לא סגור על זה עדיין, אבל הצליל מזכיר קצת מכונית בריטית ישנה...

אם אתה ממש מתעקש אני מוכן לעזור לך לזהות איך הוא נשמע. תעלה סרטון ואולי נאשר שאכן כך הדבר...:wink:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אחרי מספר ימים של חוסר זמן להתעסק עם המאהבת, התפנה לי היום קצת זמן, אז לקחתי את האוטו מהאישה ונסעתי לחולון לאסוף את החישוקים הצבועים. בדרך עברתי בתל אביב עם מערכת הפליטה הישנה, על מנת להתאים צינורות, מחברים ומפלט. משם, לרמת אביב, לצמיגי רמת אביב, שם מחכים לי חמישה צמיגים חדשים. אלא שכפי שחששתי, החישוקים הנ"ל אינם "תומכים" בצמיגי טיובלס וצריך פנימיות ואת אלו קשה להשיג. אז אם מישהו מכיר עסק המחזיק פנימיות, אשמח לשמוע.

להפתעתי, רפי התפנה כבר הערב להתחיל ולרתך את המפלט, אז בלי לבזבז זמן - התחלתי בהכנות.

ראשית יש להתאים את הצינורות ואת המחברים למקום המיועד להם מתחת לשלדה, לחתוך את האורך והזווית הנכונים של הצינורות. עכשיו צריך לקבע את כל המישמש הזה למקומו ולראות שהכל מתאים ואז, לתת נקודות ריתוך בכל החיבורים בכדי לבצע בדיקה ראשונית. ולמה נקודות ולא ריתוך מלא? שתי סיבות. הראשונה, בכדי שאם יש בעיה עם הזוויות או מגע עם השלדה, אפשר לפתוח את הריתוך בלי בעיה ולתקן. השניה, יותר קל לרתך את כל המערכת כאשר היא מפורקת מהמכונית.

הכל נראה בסדר גמור, במיוחד לאור העובדה שהוספתי מחבר גמיש בנקודת החיבור עם ה"דאון פייפ", זאת בכדי שרעידות המנוע לא יסדקו את מערכת הפליטה (בעיה מוכרת בסוסיתא/רום) וגם שבמקרה שצריך שינוי זווית קל של מערכת הפליטה, המחבר הגמיש מאפשר זאת מבלי הצורך לחיתוך המתכת, או עיוותה. בנוסף, צנרת הפליטה מתחברת לדאון פייפ במחבר פריק ולא ריתוך, זאת בכדי להקל על הפירוק וההרכבה בעת הצורך. בכדי להפחית לחץ מהמחברים וממערכת הפליטה עצמה, זו האחרונה תהיה תלויה על השלדה בשלוש נקודות עיגון, אשר כל אחת מהן נערת בגומיה עם "כבוד". נקודות עיגון אלו יחוברו לשלדה באמצעות פלטות וברגים ולא באמצעות ריתוך - לטובת אריכות חיים, שמירה על השלדה וקלות תחזוקה. מכיוון שכבר היה מאוחר, את התאמת המחברים אעשה מחר, כמו גם את הניקוי והצביעה של הדאון פייפ.

מה שכן, לא התאפקתי, הרכבתי את המערכת בחזרה על השלדה ועיגנתי אותה למקומה בעזרת אזיקונים, רק בכדי להתרשם מהתוצאה וכן בכדי שאוכל להניע את המנוע ולשמוע איך הוא נשמע. אז איך הוא נשמע? לא סגור על זה עדיין, אבל הצליל מזכיר קצת מכונית בריטית ישנה...

תתקשר אלי יש מקום בפנצריה בקלוואנסה שיש לו פנימיות.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

בכדי להפחית לחץ מהמחברים וממערכת הפליטה עצמה, זו האחרונה תהיה תלויה על השלדה בשלוש נקודות עיגון, אשר כל אחת מהן נערת בגומיה עם "כבוד".

ללא ספק, לתלות את מערכת הפליטה עם גומיות אגזוז של מיצובישי לאנסר מתוצרת שלי זה בהחלט כבוד גדול !

עבודה יסודית ומעוררת הערכה, ללא ספק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...