Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און אחרי כל יום עבודה שלך אני הולך לכיור לרחוץ ידיים מהגריז, כאילו אני עובד לצידך. ככה פלסטי התיאור.

סתם שאלה .

מהיכן כל הידע הטכני / מכונאי

ערב טוב. תודה על התמיכה. האמת היא שלאור שפע שרשורי השיפוצים שקראתי פה ולאור ההתעניינות של החברים בדרך ולא רק בתוצאה, החלטתי לכתוב מפורט ככל שניתן. שמח שמוצא חן בעיניך.

ולעניין הידע הטכני: למדתי את התחום בשעתו ואף התמחתי במכונאות מירוצים במשך שנה בארצות הברית. אמנם מזמן לא עסקתי בזה, ואני קצת חלוד וכן, יש דברים שאני לא יודע/זוכר/בטוח. אבל בשביל זה יש לי ספרות מקצועית, פלוס מכונאי צמוד (רפי מזרחי) שכבר לא יכול לשמוע את השאלות שלי...

והדבר נוסף: אין הרבה מכוניות - אם בכלל - פשוטות יותר מאשר סוסיתא/רום כרמל, כך שעבור מכונאי חובב או מי שרוצה ללמוד, זו פלטפורמה נהדרת להתחלה.

במחשבה שניה, יש מכונית פשוטה יותר מרום כרמל: מכונית מלגו! :lol:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
אני רואה שהג'אנטים של הסוזוקי נשארו מאחור :wink:

אכן. הם עושים לי אחלה שירות, עת החישוקים המקוריים עוברים בינתיים חידוש מסיבי.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אחרי לילה ארוך בחברתה של הפילגש (ככה אבא שלי קורא לטינה...), קמתי הבוקר מוקדם ונסעתי להביא אומים ארוכים יותר לזרועות המתלים. עם האוצר שבתי למוסך והתחלתי להרכיב. תחילה את המשולש התחתון, אחרי זה את שתי הזרועות העליונות, הבולם המשולב עם הקפיץ שהוכנו מבעוד מעוד ואז את ציר הגלגל/בית מיסבים/דיסק. בין לבין ניקיתי את הצבע שמילא וכיסה את מספר השלדה ונקודה זו נצבעה בלכה שקופה במספר שכבות.

ואז... עזבתי הכל ונסעתי לפגישת עבודה. מאחר שזו הסתיימה מוקדם, עוד הספקתי לחזור למוסך ולהרכיב את רפידות הבלם. בכך הסתיימה לה העבודה על המתלה השמאלי.

ואז... נסעתי לבצע קורס הדרכה קצר ועוד הספקתי לחזור למשמרת ערב...

המטרה: לסיים גם את המתלה הימני. יש שמועות שמחר צריך את המקום, אז צריך להגיע מהר ככל האפשר למצב של "רולינג שאסי". אפשר היה להגיד שחזרתי על אותם פעולות כשל המתלה השמאלי, אבל זה הימיני התגלה כמעט סרבן. גם תותב פוליאריטן אחד שסרב להיכנס למקומו ועוד בורג אחד סורר שעשה לי חיים קשים. אבל כמו בסרט אמריקני טוב, הטובים בסוף מנצחים וכוחותנו שבו תשושים אך מרוצים לביתם.

מחר שמים מסרק הגה וגלגלים קדמיים בשביל הניוד, ואז ממשיכים להרכיב מכלולים: מוטות מייצבים, בולמים אחוריים, צינורות בלימה ודלק וכמובן מיכל דלק. אין סיכוי שאספיק הכל מחר, אבל לא בוער.

און

DSCN4947.JPG

DSCN4948.JPG

DSCN4949.JPG

DSCN4952.JPG

DSCN4953.JPG

DSCN4954.JPG

DSCN4955.JPG

DSCN4956.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היי און,

שיפוץ מרתק מאוד בגלל סוג הרכב,

יאללה תקח יום חופש ותסיים כבר את האוטו, אני מת לראות אותו גמור,

יש רק רק דבר אחד שמציק לי בתמונות וזה האיכות הירודה של הריתוכים ובניית השלדה של הייצרן, פשוט ניראה כאילו במפעל סוסיתא הביאו תלמידים במגמת מסגרות לעשות את העבודה,

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

איזה יופי זה ,

אני מתפעל כל הזמן מחדש,

יישר כח.

אני מוכרח לשאול אותך ,

איזה רכב יש לך ביום יום ?

כי כשהגעת לערד לקחת את הקופסא הנהגים והסדרן התלהבו ולא מפסיקים לבקש ממני את דגם הרכב.

ירון מאיר

פורסם

אני נראה לי הוא עובד עלינו בכלל- בונה דגם להרכבה בכ"מ 1:24 ומצלם!:lol::-D:twisted::wink: ככה נראה תהליך הרכבה של הדגם, פחות או יותר (בפעם האחרונה שעשיתי זאת, לפני כמה שנים!)! כל הכבוד, מהמפעל היא בטח לא יצאה ככה!8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
היי און,

שיפוץ מרתק מאוד בגלל סוג הרכב,

יאללה תקח יום חופש ותסיים כבר את האוטו, אני מת לראות אותו גמור,

יש רק רק דבר אחד שמציק לי בתמונות וזה האיכות הירודה של הריתוכים ובניית השלדה של הייצרן, פשוט ניראה כאילו במפעל סוסיתא הביאו תלמידים במגמת מסגרות לעשות את העבודה,

ראשית, צריך הרבה-הרבה יותר מאשר יום חופש בכדי לסיים את המכונית. היום הייתי בחופש ומה שאעלה בקרוב, זה כל מה שהספקתי. קצב ההתקדמות הוא איטי, אבל בטוח.

ולגבי איכות הריתוכים של השלדה: הוצאת לי את המילים מהפה :-D

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
איזה יופי זה ,

אני מתפעל כל הזמן מחדש,

יישר כח.

אני מוכרח לשאול אותך ,

איזה רכב יש לך ביום יום ?

כי כשהגעת לערד לקחת את הקופסא הנהגים והסדרן התלהבו ולא מפסיקים לבקש ממני את דגם הרכב.

ירון מאיר

הי ירון. שוב תודה על העזרה. ולשאלתך: ביום-יום אני משתדל לא לנהוג במכונית, אם אני יכול, בטח לא באיזור המרכז - שונא פקקים. מתנייד על גבי אופנוע.

לערד הגעתי בשעת הדרכה, עם מכונית של לקוח: פורשה קיימן S חדשה. מכונית מדהימה. מתנהגת הרבה יותר טוב מרום כרמל...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום עבודה מלא עבר על כוחותינו בסדנה. מי אמר שביום חופש בחמסין הזה הולכים לים?

היום עבדתי בכמה חזיתות במקביל.

ראשית, הרכבת מסרק הגה בחזרה. מאחר שהייתי צריך לתת לאחד החלקים זמן להתייבש אחרי צביעה, אז בינתים התמקדתי במוט המייצב הקדמי, שקיבל גוז'ונים, שייבות ואומים חדשים (וכמובן עבר ניקוי הברגות לפני) וגם תושבות פוליאריטן חדשות. עבודה פשוטה למדי וקלה לביצוע.

גם התקנת מסרק ההגה פשוטה-היא. לצערי, תושבות מסרק ההגה שהזמנתי לא היו במלאי, אז נאלצתי להשתמש בישנות. קצת בעיה ולהלן ההסבר: מסרק ההגה בסוסיתא/רום/ודגמי טריומף, העושים שימוש בקונפיגורציה זהה, יושב מתחת למנוע. ומה הבעיה בזה? כי בדיחה קרש עתיקת יומין אומרת שאיך יודעים שנגמר השמן במנוע אנגלי? הוא מפסיק לנזול... וכשהוא נוזל, הוא נוזל על מסרק ההגה ותושבות הגומי הסופגות שמן ומתרככות. וכשהן מתרככות, מסרק ההגה מתחיל לזוז בתושבות שלו. הפיתרון הנפוץ: לחזק עוד את האומים. וכשזה לא מספיק: לעטוף את מסרק ההגה, בנקודה מתחת לתושבות, בנייר דבק, שלמעשה מעבה את המסרק וכך התושבות נלחצות יותר כנגד הגומי והמסרק מפסיק לזוז. וכשזה לא מספיק: מחזקים עוד את האומים. ואז... ההברגה נהרסת. אז כך קיבלתי את תושבות מסרק ההגה שלי. עם הברגות שחוקות. בלית בררה ועד שיגיעו התושבות החדשות, ניקיתי את ההברגות הישנות ובינתיים נשתמש בהם. בכדי לא להדק את האום באותה נקודה שחוקה, הוספתי עוד שייבה וקיבעתי את מקומו של האום בעוד אום המוברג אליו. כולי תקווה שמדובר בפיתרון קצר מועד.

במקביל, התחלתי להרכיב את הבולמים האחוריים החדשים לשלדה. זהו המקום היחיד בו לא החלפתי את הברגים, מאחר שמדובר בברגים מיוחדים בעלי תושבת לתותב הבולם ולא מצאתי כזה.

חלק שני בהודעה הבאה, ובינתיים בתמונות:

מוט המייצב הקדמי

מסרק ההגה

הסרן האחורי והבולמים החדשים

DSCN4957.JPG

DSCN4958.JPG

DSCN4968.JPG

DSCN4969.JPG

DSCN4970.JPG

DSCN4967.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עד כאן ועד היום, כל העבודה על השלדה הייתה פשוטה למדי: פירוק, ניקוי, צביעה, החלפה. כל חלק שהייתי צריך עד כה, ניתן היה למצוא. חדש, מחודש, משומש או משופץ. בארץ ובחו"ל. אלא שהיום הגיע עת הקומבינה. אמנם מקורו של הסרן האחורי די ברור לי, אבל בטריומף הוא מורכב בצורה שונה ולכן, חיבורי מוט המייצב האחורי לסרן - שונים הם. בכל חיפושי לא מצאתי גומיות תחליפיות זהות, אבל מצאתי דומות. של מיצובישי מאגנום, כמדומני. וזה אומר שעבודות התאמה נדרשות.

גליל המתכת הנמצא בתוך התותב, דרכו עובר הבורג, הוא בקוטר ואורך שונה וזה אומר שהייתי צריך להוציא אותו. הבעיה היא שהגלילים שבאו עם התותבים המקוריים של הרום, גם בהם בקוטר גדול מדי ולא רציתי לקדוח בגומי יותר מדי, זה אף פעם לא יוצא טוב. לשמחתי גיליתי שהגלילים שהיו בתותבי המתלה הקדמיים הם בדיוק באותו הקוטר הדרוש לגומיה החדשה, רק מעט ארוכים יותר. לשם כך גוייסה המחרטה והגלילים קוצרו לממדים המתאימים.

מאחר שגם את תושבות הגומי של הבולם האחורי לא מצאתי, איתרתי גומיות באותו קוטר פנימי וחיצוני, רק רוחב גדול מדי. גם כאן נעשתה קומבינה והגומיה נחתכה לגודל המתאים. לצערי לא יכולתי להרכיב את מוט המייצב חזרה למקומו, כי חסרים לי טבעות הנעילה הקפיציות ("סירקליפ"), אבל לעת עתה זה לא מעכב אותי להמשיך בדברים אחרים.

בתמונות:

תותב הגומי הישן והמתפורר;

ההבדל במידות בין הגליל הישן (והעבה) לחדש (לפני הקיצור);

התותב הישן ולצד החדש;

קיצור התותב החדש למידות הנכונות במחרטה;

התוצאה הסופית: "המשקפיים" של מוט המייצב האחורי נקיות, צבועות ועם גלילים ותותבים חדשים.

DSCN4960.JPG

DSCN4962.JPG

DSCN4963.JPG

DSCN4964.JPG

DSCN4965.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יש לי רק מילה אחת:

וואאוו.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...