Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה ושוב תודה לכולם!

האמת היא שכאשר כתבתי בכותרת השרשור המקורי "הגשמת חלום", הכוונה הייתה גם בכך שהחלום היה לבנות (או להרכיב) פעם אחת לפחות מכונית ממסד ועד טפחות. אמנם עשיתי זאת בעבר עם מכוניות מירוץ, אבל מבחינתי זה לא נחשב. נכון שהכוונה המקורית הייתה לעשות זאת על לוטוס (קטרהאם) סופר 7, אבל לא צריך להדבק לדקויות. לשתי המכוניות יש ארבעה גלגלים, מנוע מלפנים, הנעה אחורית ושתיהן במקור בתכנון אנגלי... וזה מספיק קרוב בשבילי :-)

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
יוחזר יצור הכרמל לאלתר! בניצוחו של און!

בפרק הבא של און שיפוץ סברה....

סופי מתחננת אילך קנה אותי -רן

אני מוכן לתרום את הסברה שלי לפרויקט כזה (מי לא).

פורסם
אני מוכן לתת את אחותי עבור הפרוייקט הזה ... :lol:

אני מוכן לתרום את אחותי, ללא תמורה... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
יש התקדמות בנושא הבודי ?

פרה-פרה, או יותר נכון: שלדה>בודי.

ראשית אסיים עם השלדה והמכלולים המיכניים ואז אוכל להתפנות לעבוד על הבודי. הרצון שלי הוא לעשות ככל שניתן בעצמי. ברור שאם הייתי במקביל לעבודה המיכנית מוציא את כל נושא הפחחות מידיי, כבר היה לי בודי מוכן להרכבה, אבל זה גם היה מוציא לי חלק מהכיף.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

האור בקצה המנהרה זה לא אופנוע נגד הכיוון, זה כמעט סוף העבודות על הצד המכני.

גל ההינע חזר למקומו וחוזק מחדש (פשוט וקל). למעשה, בזה הסתיימה העבודה הגדולה על השלדה. אין יותר חלקים בנפרד, למעט אלו שאמורים לחזור ביחד עם הבודי.

מכיוון שכך, החלטתי לעשות מעשה ולנסות להניע את המנוע. לפיכך, הסטרטר הורכב בחזרה למקומו (לא טרחתי לעת עתה לשפצו, כי הוא תקין, וגם לא לצבוע אותו עד אשר אדע שהכל בסדר איתו ועם המנוע).

אחריו הגיע הזמן למלא את המנוע, תיבת ההילוכים וכן את הדיפרנציאל בשמן מתאים. כשזה מאחורינו, הוצאתי את ארבעת המצתים, חיברתי את משאבת הדלק למיכל ואת הצד השני מול מיכל אחר, בכדי לבדוק שהמשאבה עובדת. לסיום, מצבר בהישג יד (בהישג כבלים, בעצם), כאשר המינוס מחובר לגוף, הפלוס למצבר וחוט קטן שאמור להפעיל את הסטרטר הוכן במקומו. לא ציפיתי שההנעה תעבור חלק וכך אכן היה. נתחיל במשאבת הדלק - לא עובדת ולא נעלים. אז לעת עתה, דילגתי עליה והזנתי את הקרבורטור ישירות. בתגובה, זה התחיל לנזול, כאילו דלק עולה כמו מים (עוד מעט זה יקרה, בהתחשב בבצורת שתוקפת אותנו). בדיקה הראתה שהנזילה לא מגיעה מטבעת האטימה בחלקו התחתון של הקרבורטור. מאחר שהבוכנה בתוך הקרבורטור נעה קצת בקושי, הבאתי את הקרבורטור מתורמת החלקים והחלפתי את הבוכנה, המחט והדיאפרגמה. עדיין נוזל, בשצף-קצף. ככל הנראה עניין של מצוף תקוע, או משהו כזה, אז פירקתי את ה"אמבטיה" של הקרבורטור וגיליתי שהדיזה שאמורה לעצור את זרימת הדלק לאמבטיה כאשר היא מלאה, תקועה, ולכן הזרימה לא נעצרת. הדיזה נוקתה ושוחררה האמבטיה נסגרה ו... עדיין נוזל, אבל ממש מעט. את המקור כבר לא הייתה בעיה לזהות: האטם התחתון. מאחר שגם האטם מהקרבורטור השני היה פגום, לא נותרה לי בררה, אלא לעשות אטם חדש לבד, עד אשר אשיג קיט אטמים לקרבורטור הזה. בינתיים, התוצאה משביעת רצון ואין נזילות.

הלאה: "מריץ" את המנוע בלי מצתים, רק בכדי לראות שלחץ שמן מגיע, זאת באמצעות נורת בקרה שמחוברת לפלוס של המצבר וליונט שמן. כאשר יש לחץ שמן, הנורה אמורה להיכבות. לא נכבית ולא נעליים. מוציא יוניט שמן ובודק אם יוצא שמן - לא יוצא. כבר ראיתי שחורות, כולל הוצאת מנוע והחלפת משאבת שמן, אבל רפי נחלץ לעזרתי ושחרר מעט את מסנן השמן. שוב מריצים את המנוע ושמן מתחיל לעלות. סוגרים מסנן שמן, שוב מריצים ושמן יוצא גם מהחיבור של יוניט השמן. מחברים אותו בחזרה, מחברים נורת ביקורת ושוב מריצים מנוע. הנורה נכבית! לא רק זאת, אלא גם לוקח לה כמה שניות טובות להידלק בחזרה אחרי שהמנוע מפסיק להסתובב - עדות ללחץ שמן גבוה.

עכשיו אפשר לחבר פלוס לכוהל, מינוס לכבל ולפלטינה ולבדוק שיש ניצוץ. יש! אם כך, מחזירים מצתים, סוגרים מכסה מפלג ומנסים להניע. המנוע מראה נכונות, מניע, אבל לא עובד חלק. רפי מאיר את עיני שאין צינורית הוואקום שאמורה להגיע למגבר הבלם ולכן המנוע מושך הרבה אוויר. אופס... סוגר את הפתח והמנוע מתאזן ועובד חלק.

קצת כיוון הצתה, כיוון סל"ד סרק והמנוע עובד דוקסה! מכבים, מנסים להניע - ההנעה קלה ומידיית. לא משאיר את המנוע עובד יותר מדי זמן, כי אין מערכת קירור.

א י ז ה כ י ף !

תם ונשלם הפרק הזה? כמעט. נשארו עוד כמה דברים ממש קטנים: צינור דלק מהמשאבה לקרבורטור, פלוס עיגון שלו עם חבקים (אביא מחר); התקנת המחבר העליון של כבל בלם היד; השלמת הברגים החסרים בין המנוע לתיבת ההילוכים; ניקוי וצביעה של השופר שמחבר בין הקרבורטור למסנן האוויר; ניקוי וצביעה של עוד כמה ברגים וכיסויים קטנים;הרכבה של מצוף מיכל הדלק (היום עוד הספקתי לשטוף ולנקות את חלקו הפנימי.

לא בטוח שאעשה הכל בימים הקרובים. יתכן שחלק יחכה לשלב מאוחר יותר, מאחר שצריך לפנות קצת את השטח בו אני עובד ולתת לבעלים קצת אוויר לנשימה. אז ככל הנראה ביום שישי אעשה פינישים אחרונים בצד המיכני ואז אעבור לדרך השטח, לתחילתו של השלב הבא (והמגרד...).

עדכונים בסוף השבוע.

DSCN5022.JPG

DSCN5023.JPG

DSCN5024.JPG

DSCN5020.JPG

DSCN5021.JPG

DSCN5025.JPG

DSCN5026.JPG

DSCN5027.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און בשעה טובה,

יום שישי אתה כבר יכול להגיע למפגש ...:-D

שיפוץ מדהים,יישר כח !

אני חושב שתהיה לי בעיה עם המשרד התחבורה: שינוי מבנה, או נכון יותר, בלי מבנה... :-)

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

איזה דאונית האפשרות להפריד את הבודי מהשלדה.

זה נוח ברמות חלומיות פשוט.

כל הכבוד לך על העבודה היסודית, ככה צריך, אין דרך אחרת!

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
איזה דאונית האפשרות להפריד את הבודי מהשלדה.

זה נוח ברמות חלומיות פשוט.

כל הכבוד לך על העבודה היסודית, ככה צריך, אין דרך אחרת!

עזוב נוח חשוב על האופציות בהחלפת המרכב... במדינה מתוקנת....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...