Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און מדהים, אבל ברשותך הערה אחת!

לאזקוני הפלסטיק על הגומיות אין מקום בפרויקט הזה,

האזיקונים מתייבשים מהר ונישברים, הגריז בורח ומתחילות הצרות!

שים טבעת הידוק נורמלית.

ועוד חוכמה אחת בדיעבד, ניתן ליצוק גומי על התותב המקורי במידה

והוא טוב, בכל בית עסק שמתמחה ביציקות גומי, אם תצטרך להבא-רן

attachment.php?attachmentid=217906&d=1287610100

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
און מדהים, אבל ברשותך הערה אחת!

לאזקוני הפלסטיק על הגומיות אין מקום בפרויקט הזה,

האזיקונים מתייבשים מהר ונישברים, הגריז בורח ומתחילות הצרות!

שים טבעת הידוק נורמלית.

ועוד חוכמה אחת בדיעבד, ניתן ליצוק גומי על התותב המקורי במידה

והוא טוב, בכל בית עסק שמתמחה ביציקות גומי, אם תצטרך להבא-רן

attachment.php?attachmentid=217906&d=1287610100

הי רן.

לגבי האזיקון - זמני. אשים משהו רציני בקרוב. לא היה בסדנה והיא לא נמצאת בסמוך לחנות חלפים.

ולגבי תושבות ההגה: ישנם כמה פיתרונות. האלתור המקובל, פי שפירטתי בהודעה הקודמת; בניית תותב חדש, כפי שהצעת; שימוש בחומר עמיד וחזק יותר (פוליאריטן), כפי שעשיתי אני; ויש אפילו קיט תושבת מאלומיניום, שמחליף את הגומיה עצמה ומחבר את המסרק בצורה קשיחה לשלדה. היתרון בקיט זה: חדות היגוי משופרת. החיסרון: רעידות הגלגלים מהכביש עשויות להיות מורגשות ביתר שאת בידי הנהג שעל ההגה. בחו"ל, במכוניות הננהגות במסלול, מקובל לעשות שינוי שכזה - שם ויברציות ורעידות פחות חשובות. לא נראה לי שבישראל, על רום כרמל, האפשרות הזו נחוצה. כרגע, הפיתרון אותו ביצעתי אמור לפתור את הבעיה - זאת על פי דעת מומחים בחו"ל. אם לא או בהנחה שהבעיה תחזור - תמיד ישנן האפשרויות האחרות.

כך או כך: תודה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

והיתה האפשרות הכי פשוטה - להגיע אלי ולקחת זוג גומיות חדשות.:-P

גם את הבוקסות יכולתי לחדש לך בצורה הרבה מיקצועית וחזקה, ע"י הדבקה חמה.

אבל בעצם אף פעם לא מאוחר..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
והיתה האפשרות הכי פשוטה - להגיע אלי ולקחת זוג גומיות חדשות.:-P

גם את הבוקסות יכולתי לחדש לך בצורה הרבה מיקצועית וחזקה, ע"י הדבקה חמה.

אבל בעצם אף פעם לא מאוחר..

כל יום לומדים משהו חדש... לא ידעתי שזה עיסוקך או בטווח יכולותיך. אולי תרחיב בנושא?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
כל יום לומדים משהו חדש... לא ידעתי שזה עיסוקך או בטווח יכולותיך. אולי תרחיב בנושא?

אין מה להרחיב - ידוע לכל שחן, בשעות שאינו עוסק בכתיבה ספרותית, הוא נערת גומי מוכשרת להפליא.

כל מכונית שלי עד היום זכתה לפחות לפריט אחד משולחן היוצר של משפחת פרחי - מומלץ!!!!

אתן לחן להשלים את המידע...

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

לדעתי יהיה לך קשה לשכנע את משרד התחבורה שזה רום כרמל משנת 80.

הכל נראה כמו רכב שיצא רק עכשיו מפס היצור,

ההבדל הגדול הוא שבפס יצור הכל נעשה ע"י רובוטים וכאן הכל נעשה ביד.

האם התושבות הללו חדשות או שזה אחרי ניקוי חול?

האם יצא לך להיתקל בסוג רכב זהה שיש לו תושבת לקפיצי העלים כמו בתמונה? התושבת אצלי ברום כרמל הישתפשפה ואני מעוניין להחליפה

ירון מאיר

ללא שם.jpg

1111.jpg

פורסם
לדעתי יהיה לך קשה לשכנע את משרד התחבורה שזה רום כרמל משנת 80.

הכל נראה כמו רכב שיצא רק עכשיו מפס היצור,

ההבדל הגדול הוא שבפס יצור הכל נעשה ע"י רובוטים וכאן הכל נעשה ביד.

האם התושבות הללו חדשות או שזה אחרי ניקוי חול?

האם יצא לך להיתקל בסוג רכב זהה שיש לו תושבת לקפיצי העלים כמו בתמונה? התושבת אצלי ברום כרמל הישתפשפה ואני מעוניין להחליפה

ירון מאיר

התושבות הקדמיות מחודשות. כלומר, אחרי ניקוי חול, וצביעה בכמה שכבות. אם שלך לא במצב של שחזור (בעיקר בגלל שהן מתעקמות אם הברגים נתפסים ומשתמשים בכוח על מנת להוציאם) ואינך מוצא תורמת מקומית, תמיד ניתן להזמין כזו חדשה אצל "רימרברדרס": http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-130757

אזהרה: האתר הזה עשוי להוביל אותך להוציא יותר כסף ממה שהתכוונת להוציא. זה כמו חנות ממתקים וילד ללא השגחה...

התושבות האחוריות, אף הן, המקוריות בנות שלושים שנה, שעברו ניקוי חול וצביעה אלקטרוסטאטית. האמת היא שאיני יודע אם התושבות האחוריות יוצרו במיוחד לסוסיתא/רום, או שהן (כמו רוב המכלולים המיכניים) "נתרמו" מרכב אחר. אם לשפוט על פי איכות החלק ורמת הגימור שלו, בהשוואה לחלקי ברזל אחרים שבבירור נעשו כאן (בעלי זוויות חדות ולא נקיות וריתוכים של כיתת מאותגרים) - החלק הזה הוא גוי כשר למהדרין...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום עבודה קצרצר (אם אפשר לקרוא לו כך) שהסתכם בקניית שייבות נעילה למוט המייצב האחורי ובדיקה של זווית בולמי הזעזועים ביחס לתושבת התחתונה (כבר חשבתי שהרכבתי את הקפיצים הפוך - הבורג המרכזי לא ממורכז בדיוק באמצע ויש צד ארוך וקצר), אבל הבעיה היא בתותבים העליונים של הבולם, שקצת דוחפים את הבולם מהזווית הנכונה שלו. יחכה לשבוע הבא.

אחרונים חביבים היו אומי הגלגלים מלפנים והגוז'ונים שעברו ניקוי בעזרת מברז ומחרוקת, אשר אחריהם הורכבו אחר כבוד צמד גלגלים שנתרמו (זמנית) מהתורמת, עד אשר יגיעו החישוקים המחודשים עליהם צמיגים חדשים (מחר). וזה אומר שהורדתי את החלק הקדמי של השלדה שנתמך בג'ק, וגילגלתי את השאסי החוצה על גלגליו, לראשונה בשלושת החודשים האחרונים, החוצה לאוויר הפתוח.

איזו התרגשות!

לא מאמינים בלי תמונות? צודקים. מצטער, אין. אולי מחר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היום גם כואב לי הגב מלדחוף את הגברת החוצה , קצת בשיפוע החניה. והיה שם , חם גם בחוץ.

מרוב קומפלימנטים ,לאון כבר רועדות הידיים.

בלילה היה לי סאינס עם שובינסקי ז"ל.

הוא טוען שמעולם לא יוצר רכב כזה אצלו. זה רמה של אנגליה , לא של טירת הכרמל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תמונות?

כל כך הייתי מוטרד לגבי משהו בשיפוץ, ששכחתי לצלם את השלדה במלואה... הבעיה שהטרידה את מנוחתי בכל סוף השבוע הייתה בולמי הזעזועים. או נכון יותר - מיקום הנקודה התחתונה של הבולם ביחס לאוזן אליו הוא אמור להתחבר על הסרן. שתי הנקודות הללו פשוט לא נפגשו. כבר חשבתי שאולי הרכבתי את הקפיצים הפוך, או משהו לא נכון, אבל בסמוך עומדת התורמת במלוא הדרה ולא, הכל מורכב כמו שצריך. אז מה לכל הרוחות לא בסדר?

"ישנתי" על זה בסוף השבוע והגעתי למסקנה שכמעט הכל בסדר. מאחר שלא הוחלפו שום חלקים גדולים מאחור, אין סיבה שהנקודות לא יתאימו וככל הנראה הסיבה היא הקפיצים שקיבלו בוקסות חדשות ואינסרטים, שקצת עיגלו את העלים ושינו את הזווית וכמו כן גומיות הבולם העליונות עבות מדי. את הגומיות קל לשנות ואכן אחרי שיוף קל הן נכנסות עמוק יותר לאוזן הבולם ובכך פחות דוחפות אותו מהזווית הנכונה.

ולגבי הקפיצים? הבדיקה פשוטה: צריך להעמיס את החלק האחורי, לתת לקפיצים לשקוע ולראות אם הזוויות מסתדרות, אלא שאין עדיין בודי להעמיס אותו... לעזרה גוייסה רצועת מתיחה מסיבית, כזו בה אנו משתמשים בכדי לעגן מכוניות על הנגרר. את החגורה קשרתי מסביב לסרן ולשלדה והתחלתי להדק. לשמחתי, כאשר מופעל עומס על הקפיץ, הבולם והאוזן מתאימות האחת לשניה, כאילו כך היה בשלושים השנים האחרונות...

החלטתי לעת עתה לא להרכיב את הבולם לסרן, אלא לעשות כן רק כאשר הבודי ושאר המכלולים יורכבו, כי אחרת בלי המשקל הנוסף הקבוע, סתם יופעל עומס לא רצוי על הבולם. ובכלל, נראה לי שבבוא היום אגלה שהקפיצים האחוריים קשים מדי לשימוש המחודש בטנדר. במקור הוא יועד לעבודת מעמס נשא על עצמו ארגז במשקל 150 ק"ג והיה מסוגל לשאת עוד קרוב לחמש מאות קילוגרמים של מטען מאחור. זו הסיבה שבכל קפיץ ישנם לא פחות משבעה עלים (בפורד אסקורט, למשל, ישנם - אם אני לא טועה - רק ארבעה עלים, וזה למכונית במשקל דומה). כעת, ללא ארגז וללא כוונה להעמיס את הארגז ולהעביד את הטנדר, יש לי התחושה שעוד אאלץ לפרק את הקפיצים ולהסיר עלים. אבל! את זה אדע רק כאשר הטנדר כבר ייסע.

אז עכשיו אפשר להמשיך הלאה, והפעם - גם עם תמונות!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שפתרתי את סוגיית בולמי הזעזועים, הגיע הזמן להמשיך הלאה.

תחילה, מוט המייצב האחורי שכבר קיבל תותבים חדשים וגומיות מותאמות בשבוע שעבר. ראשית התקנתי את קצוות המוט ועיגנתי אותם למקומם בעזרת סירקליפס מתאים שהיו חסרים לי בשבוע שעבר (ראו תמונה ראשונה - סדר הרכבה, תמונה שניה - מורכב).

בשלב השני התקנתי את ה"אוזניים" של מוט המייצב על הסרן האחורי (תמונה שלישית) ואז הגיע תורו של מוט המייצב לחזור למקומו (תמונה חמישית ושישית). קלי-קלות ובזה הסתיימה העבודה.

החלטתי להתחיל להרכיב את צינורות הבלימה, שכבר הוכנו לפני כמה חודשים (תמונה שביעית - אחד מהצינורות שהוכן לפי דוגמא). לפני כן עלי להרכיב את ווסת הבלם מלפנים וכן את הפיצול מאחור (תמונה אחונה), אלא שלצערי עבור המפצל לא היה לי בורג ארוך מספיק. אז מחר בבוקר אסע לקנות בורג מתאים ואז אוכל להמשיך.

בינתיים, התחלתי לעבוד על משהו אחר, אבל אין כבר מקום לתמונות בהודעה, אז אפתח חדשה...

DSCN4972.JPG

DSCN4973.JPG

DSCN4974.JPG

DSCN4975.JPG

DSCN4976.JPG

DSCN4982.JPG

DSCN4984.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

האמת היא שעוד לפני צינורות הבלם, צריך להרכיב על מעברים הייעודיים בשלדה, דרכם עוברים הצינורות, את טבעות הגומי שאמורות להגן על הצינורות מפני חיכוך מתכת במתכת. טבעות אלו הם בין הפריטים אותם לא מצאתי בחיפושי אחר חלקים ולכן אני עושה שימוש בחלק מהטבעות המקוריות הישנות (שעדיין במצב טוב) וחלק מהטבעות הישנות שעדיין במצב טוב בתורמת. עבור המעברים המיועדים לצנרת הבלם, אשתמש בטבעות המקוריות ועבור המעברים לצינור הדלק (בצד ימין של השלדה) אשים טבעות לא מקוריות הנחתכות לפי מידה. לא ממש אוהב את הרעיון הזה, אבל אם אין את מה שאוהבים, אוהבים את מה שיש...

אלא שבינתיים נהיה חושך, בעדיפות שעון החורף, והתורמת לא נגישה לתאורה (שלא לדבר על כך שהיא מקורקעת, כי לקחתי לה את הגלגלים האחוריים), אז...

המשך יבוא!

בתמונות:

הגומיות המקוריות, אחרי ניקוי ושטיפה.

המעברים בשלדה - לפני הגומיה.

המעברים בשלדה - עם גומיה.

DSCN4977.JPG

DSCN4979.JPG

DSCN4981.JPG

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הגיע הזמן שגם בפורום אספנות יהיה דביק של שיפוץ.

היו הרבה שיפוצים שעלו לפורום.

אבל שיפוץ של רכב עממי, עם פירוט מדוייק של פירוק והרכבה, הדרך לאיתור חלפים + מידע מהאינט', השפה הנקיה וההסברים המעמקים והמלומדים לדעתי מצריכים לאפשר לשיפוץ זה להיות הראשון שיזכה לדביק למען הדורות הבאים ושלא ייעלם ויימצא במנגנון החיפוש בלבד.

דביק לרום כרמל בבקשה.

פורסם

און, אם אני מבין נכון את הטבעות שאתה מדבר עליהם, ניתן להשיג כאילו אצל ירגום ברחוב י.ל. פרץ בתל אביב. יש להם כאילו בכל הגדלים.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• תוכן חדש...