Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הצמיגים שלי כבר מתים - אני חייב להחליף. חשיבות הצמיגים ברכב היא דבר ידוע - אך

עולם הצמיגים הוא גדול, ואני לא יודע באיזה חברה לבחור. אני רוצה משהו שלא יהיה כואב מידי בכיס,

אך עדיין בטיחותי אמין ומאפשר למנוע להעביר את הכח לאספלט בצורה טובה.

שמעתי שגוד ייר מצויינים, אך המחיר בהתאם לצערי.. יש משהו אחר?

מודה מראש לעוזרים...

חולה על גיר ידני!

פורסם

צודק.

מידה 14, תקציב קשה לי לומר כי אני לא מכיר מחירי צמיגים, אבל בערך 1000 ש"ח עד 1500. אין מטרה מיוחדת - נסיעות רגילות של אדם ממוצע. הרכב הוא רנו 19 שנת 93.

חולה על גיר ידני!

פורסם

תשים YOKOHAMA C-DRIVE

זולים ומעולים במידה הזאת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מידה 14 זאת ממש לא תשובה לשאלה באיזו מידה מדובר. בסה"כ ענית על פרמטר אחד מתוך שלושה (רוחב, חתך והיקף).

185/60/14?

185/65/14?

175/65/14?

משהו אחר שלא כתבתי?

כמו שכתבתי מקודם: אם אתה רוצה לקבל את התשובה המתאימה ביותר לשאלתך, אל תחסוך בפרטים.

באופן מאוד כללי, יוקוהאמה בהחלט נחשב לצמיג מאיכות טובה, כאשר כמובן צריך לזכור שיש דקויות בין כל דגם לדגם.

מהיכן אתה בארץ? אני מציע לך לעשות סקר שוק בין כמה פנצ'ריות הקרובות אליך ולחזור לכאן עם רשימת הדגמים שבמלאי, תאריך הייצור והמחיר המבוקש עליהם.

כך נוכל להתאים לך צמיג שהוא גם ניתן להשגה במועד המיידי וגם המתאים ביותר לצרכיך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אוקיי. מה שעשיתי זה לקרוא בפורום שירשורים קודמים - וכעת כאשר אני מבין קצת יותר - אומר לכם מהם צרכיי.

נתחיל מההתחלה:

מדובר ברכב רנו 19 שנת 93 ידנית, שעשתה 195 אלף ק"מ. מנוע 1400. הצמיגים הדרושים הם במידה 165/70R13 (בניגוד למה שחשבתי קודם :roll: ) .

הנהיגה תהיה רגילה ולא ספורטיבית. אני חושב שטווח המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד 350 פר צמיג.

נ.ב. - עכשיו גיליתי משהו מזעזע, הבעלים הקודם של הרכב שם על כל גלגל צמיג מחברה אחרת (ועוד חברות לא מוכרות) ...

שאלה נוספת - מהי המידה הכי גדולה שאני יכול לשים על הרכב שלי (כך שעדיין יהיה חוקי), והאם מידה גדולה יותר/רוחב גדול/חתך נמוך משפרים ביצועים או סתם מושכים את העין?

חולה על גיר ידני!

פורסם

במידה שציינת, רביעיה סבירה צריכה להיסחר סביב 1000-1100 ש"ח.

לגבי הגדלת מידה: אם אינך מחפש שיפורים כלשהם וחשוב לך לשמור על נוחות וחסכוניות, אל תגדיל את מידת הצמיג.

חתך נמוך אומנם יתעוות פחות בסיבובים וייתן יציבות גבוהה יותר, אולם יכולות השיכוך שלו פחותות ביחס לצמיג במידה זהה עם חתך גבוה יותר. בנוסף, צמיגים בעלי חתך נמוך יחסית יהיו יקרים יותר.

נקודה נוספת: אינני יודע מהי המידה המקסימלית המאושרת למכוניתך, אולם עליך לקחת בחשבון שעליך לשמור על ההיקף החיצוני זהה למה שיש לך, כך שאם אתה מוריד את החתך, יהיה עליך לעלות במידת החישוק, מה שאומר שבנוסף לצמיגים יהיה עליך גם להחליף את החישוקים.

בנוגע לרוחב: באופן מאוד כללי, צמיג רחב יותר מספק יותר אחיזה. אבל, וזה אבל גדול מאוד:

1. הדבר יעלה לך בצריכת דלק גבוהה יותר.
  2. הדבר יגרום לעומס נוסף על חלקי המתלה השונים.
  3. צמיגים רחבים נוטים לפתח ציפה בכביש רטוב ביחס לצמיגים דקים יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, תודה על התשובה המעמיקה. אם כך - אוותר על הרעיון לשנות משהו.

ציינת את המחיר שאמורים לעלות צמיגים סבירים, אבל לא ציינת שמות ספציפיים שאתה ממליץ עליהם...

אז ראשית, אני מוכן להשקיע עד 1400 לרבעיית צמיגים, שנראה לי שאפשר לקנות עם זה צמיגים די טובים

ביחס לגודל, ושנית, אשמח אם תוכל לפרט שמות של חברות ודגמים שמומלצים עבורי.

תודה,

חולה על גיר ידני!

פורסם

היות ואין לי צמיגים במידה הזאת, מעולם לא בדקתי את הדגמים שיש. כמו שכתבתי מקודם: צא לסיבוב בכמה פנצ'ריות, בדוק מה זמין במידה שלך וחזור לעדכן אותנו בממצאים.

שבוע טוב.

פורסם

כאן תוכל להשוות מחירים של צמיגים המתאימים לרכב שלך.

שאני חיפשתי צמיגים ראיתי שההבדל בין האתר לפנצ'ריות הוא בעשרות שקלים בודדים.

אם תעשה חיפוש בפורום תראה שלא משנה באיזה גודל צמיג מדובר, שמות של אותן החברות עולה:

קלבר, פירלי, קונטיננטל, יוקוהומה ועוד.

צמיגים שעלותם 250 ש"ח ופחות נחשבים לצמיגים סינים זולים.

פורסם

כאן יש את הדגמים שאתה יכול להרכיב לרכב שלך (אחרי הסינון של כל הירודים).

תבדוק תאריכים על הצמיגים, שלא יהיו בני יותר משנה (רצוי לכיוון חצי שנה).

בעבר היו לי פירלי P3000 במידה דומה, היו די בסדר.

בכל זאת, אני מצטרף להמלצה על יוקוהאמה A.DRIVE - צמיגים טובים במחיר נח מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתה לי פיג'ו 306 1.4 1995 שנועלת אותה מידה 165/70/13 וכיום בשימושו של בני.

בעבר החלפתי לרביעית קלבר viaxer 79T שהיו סבירים ולא יותר.

החלפתי שני צמיגי fulda ecocontrol 79T מקדימה והם מצוינים.

אחיזת כביש טובה, הגה קל יותר (אין הגה כח) ושקט יותר.

ממליץ.

• תוכן חדש...