Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לאחר שקבעתי תור לחיבור מחשב תקלות, ונמסר לי בפון שהבדיקה עולה 250 ש"ח, הסכמתי והבדיקה נערכה. כבר מהרושם הראשוני לא כל כך התלהבתי משני הבחורים שחיברו את המחשב, ונגיד את זה הכי בעדינות, לא היה נראה שהם יודעים מה הם עושים.

אז ככה אני עומד לידם לאורך הבדיקה, ואני אומר לו שבמידה ויש תקלה אז שיאפס אותה, והוא משחק אותה תמים, "לי אמרו רק לבדוק".

הקיצר מנהל המוסך קולט שאני עומד לידם ושואל ומבקש דברים שבנאדם רגיל לא מבקש בדרך כלל, בא אלי ביציאה, אני מבקש ממך לא לעמוד לידם במהלך הבדיקה, בשביל זה יש לך את המשרד. אמרתי לו אני רוצה לראות בדיוק מה הם עושים.

הקיצר מפה לשם, הוא מגיע למשרד לאחר ששני הגאונים סיימו אותה בהצלחה, ואומר שהרכב מעולה, והוא איפס לי תקלה של ההצתה. את האמת לא ידעתי שיש לי אחת כזו, ואני אומר לו זהו, מעבר לזה לא הייתה שום תקלה?, הקיצר רק שתבינו, שכנראה שהממסר של הוינקרים נדפק כי יש את הרעש אבל אין איתות, והמראות החשמליות לא עובדות, וחלק מבקרי החלונות לא תקינים, והשוס שהטרמוסטט עולה ויורד אז כנראה שגם הוא דפוק, וגולת הכותרת, אני אמור לעשות ברקסים והם בכלל לא עלו על זה, מה שהם כן עלו, זה שלהפתעתי אני צריך לעשות טיימינג. הקיצר האוטו אמור להיות "פיקס" בזמן שהוא ממש רחוק מלהיות אחד כזה. ושביקשתי תדפיס של כל התקלות, שאדע מה הם בדקו בדיוק, אז הוא אומר לי שאין בכלל דבר כזה.הוא צודק?

הקיצר אני בא לשלם כמובן 250 שקלים, פתאום הפקידה אומרת לי בחיוך, 290 שקלים בבקשה, אני אומר לה מההההה. הם תיקנו משהו שאני לא ידעתי עליו?

אז היא אומרת לי לא, 250 לא כולל מע"מ, שמוזר אך בפון לא דאגו להגיד לי את זה.

הקיצר יצאתי משם בהרגשה הכי מגעילה שבעולם, שאשכרה את מרגיש שדפקו אותך, ואתה לא יכול לעשות כלום.

פורסם

קיצר - בא נראה מה היה לנו:

א. אין תקלות במחשב / תקלה ישנה.

ב. אין ממסר איתות - לא קשור למחשב הרכב

ג. אין מראות חשמל - לא קשור למחשב הרכב

ד. ברקסים - לא קשור למחשב הרכב.

ה. לא ביררת אם זה עם או בלי מע"מ - כשמחירים במוסך הם בד"כ ללא מע"מ - לא קשור למחשב הרכב.

אולי כל הקטע של מחשב הרכב ולאיזה מערכות הוא מחובר לא כ"כ ברור לך (ללא ציניות , פשוט מחוסר היכרות עם הנושא), אבל המחשב ניהול ברוב הרכבים בעיקר מלפני כמה שנים, שולט אך ורק על מערכות המנוע - דלק , הצתה וקריאות חיישנים רלוונטים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הנושא של נקיבת מחיר ללא מע"מ מקומם ומן הראוי שבכל המוסכים יפסיקו עם השיטה הנלוזה הזאת.

נכון שהמע"מ לא הולך לכיסו של בעל המוסך, אך באותה מידה אולי הוא יוריד גם מהמחיר שהוא נוקב את אחוזי המס הכנסה שהוא משלם.

פורסם

1. ביקשת בדיקה מקיפה לרכב (כולל פירוק גלגלים לצורך בדיקת הרפידות\צלחות, מערכת החשמל, מכאניקה), או רק התחברות למחשב?

2. האם זאת הפעם הראשונה, אתה מקבל הצעת מחיר ממוסך, שלא כוללת מע"מ (הרבה פעמים זה המצב)?

3.האם ידעת, שלא כל עובדי מוסך מורשה עברו הכשרה לכל דבר (יש גם כאלה, שתפקידם רק לחבר סורק תקלות, בלי למחוק את מה שמופיע בבדיקה)?

4. לפי הדגם+גיל\קילומטראז' של הרכב יש הוראות היצרן להחליף טיימינג, גם אם לא אמרת שצריך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בהחלט לא ברור לי למה ציפית? כנראה שלך לא ידוע מה תפקידו של מחשב הרכב אצלך ועל מה הוא שולט/מנטר.

המחירים שנאמרים הם ללא מע"מ, זה ידוע לכל, וגם אם לא ידעת אז ניתן לשאול, גם בטלפון.

לא רואה כיצד גנבו או רימו אותך, לא מבין את הרגשת הגועל שתארת.

לדעתי השרשור כלל לא במקום.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

נכון שזאת הפעם הראשונה שאני עושה את הבדיקה הנ"ל.

וכנראה שטעיתי שהגעתי במחשבה שברגע שמחברים את המחשב לצורך איתור תקלות, אז אמורות לצוץ שם כל תקלה ותקלה, בדיוק כמו במחשב רגיל.

אם הייתי יודע שזה ככה, תאמינו לי שהייתי מוותר על הבדיקה הממש לא מועילה הזאת, ובכך חוסך את ה 290 שהיה לי איפה להשקיע אותם.

אז אם לא צצות כל התקלות האלה.מה בדיוק אומר לאתר אותו מחשב שבגינו מחייבים כאלה סכומים????

פורסם
בהחלט לא ברור לי למה ציפית? כנראה שלך לא ידוע מה תפקידו של מחשב הרכב אצלך ועל מה הוא שולט/מנטר.

המחירים שנאמרים הם ללא מע"מ, זה ידוע לכל, וגם אם לא ידעת אז ניתן לשאול, גם בטלפון.

לא רואה כיצד גנבו או רימו אותך, לא מבין את הרגשת הגועל שתארת.

לדעתי השרשור כלל לא במקום.

אני בהחלט מסכים עם ארז, מוטב היה אם השרשור לא היה נכתב כלל.

פורסם

אבל, אם קיים מישהו שירצה ללכת לעשות את הבדיקה , ושוב אני אומר, הממש לא מועילה הזאת, ובכך אני חוסך לו 290 שקלים, אני חושב שהשרשור הזה במקום בהחלט.

פורסם

כפי שפתחת את השרשור לאחר הבדיקה, יכולת לפתוח טרם הבדיקה וכל שאלותיך היו נענות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ממה שהבנתי, יש כאן שתי בעיות:

1. גביית המע"מ - היו חייבים ליידע אותך לפני.

2. הציפיות של פותח השרשור שהסורק יפתור כל בעיה (או לפחות יגלה אותה). ישנן בעיות מכאניות / חשמליות שהפתרון שלהן הוא אחר (ולא הסורק).

נראה לי שאתה (פותח השרשור) זקוק להמלצה לבעלי מקצוע (חשמלאי-למראות וחלונות, ומכונאי-לברקסים טרמוסטט וייעוץ בקשר לטיפולים).

alfa 156 2.5.

פורסם

ארז, פתחתי לפני זמן מה שרשור, ומשום מה אף אחד לא ענה לי.

וחולגי, כן אני יותר מאשמח לקבל המלצה על בעל מקצוע שיוכל לטפל לי בבעיות הנ"ל, מדובר במגאן קופה שנת 99 (צורה ישנה) לצורך העניין, ואני מאיזור המרכז, על קו כפר סבא הרצליה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...