Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לתבוע אופנוען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל האופנוענים והמצדדים בהם בעניין ה - "שהנהג יסתכל קודם במראה..."

ידוע לכם שלפעמים זה לא אפשרי ?

אופנוען הרבה פעמים הוא כמו זבוב טורדני או דבורה.

זיג לפה, זיג לשם. אני נהג - הסתכלתי במראה, אין כלום, מתחיל לסטות, וטראח אופנוען דביל מגיח במהירות.

ויצא לי פעם כמעט לעלות על אופנוען אידיוט שכזה.

אבל תאמינו או לא, הוא התנצל.

וכמה פעמים קרה פה לאנשים שהם זוחלים בפקק במהירות של עד 20 קמ"ש, כלומר מבחינתם הם מעבדים מידע

בראש לגבי תנאי הדרך בהתאם למהירות הנסיעה.

ואז אופנוען שנוסע יותר מהר "חותך" אותם כמו תמיד בזיג זג הקבוע.

ואז, אם הנוהג לא יספיק לבלום, האופנוען ייפול, ואז נהג הרכב אשם ?

לא. האופנוען.

בהחלט קורה שנהג רכב פרטי מסכן אופנוען. אבל על האופנוען מוטלת חובה יותר גדולה לבדוק את עצמו טוב טוב !

כי בגלל פזיזות שלו, אנשים אחרים יכולים להיפגע.

ויודעים מה?

חילה אדם שפוגע באופנוען וגורם לפציעתו הקשה או אף למותו חלילה. אם זה נעשה בגלל רשלנות של האופנוע...

מגיע לנהג העוגמת נפש של משפט ? לחיות על החיים עם זה?

שהאופנוענים ירגיעו קצת עם המצערת.

אני מצידי מודע להם היטב ודואג - משתדל יותר נכון, להשאיר להם מקום בפקקים, ואם אני רואה מגיח מאחורי בנתיב שלי

בניסיון לעקוף אותי ויש לידי רכב בנתיג צמוד, אני אנסה לסטות טיפה לצד השני כדי שהוא יעבור בביטחה.

ואם במראות מדובר,

פעם בדרך לעבודה, ישבתי ליד הנהג, ואופנוען הגיח ולא נזהר ושבר מראה של הרכב והמשיך לנסוע.

אמנם אור אדום, אבל גם אם הייתי יוצא, כשבר הייתי מגיע אליו האור היה מתחלף.

אחד כזה - לא, לא צריך לשבור לו את הראש, אבל שלילה לחודש ימים מרישיון אופנוע,יעזור מאד.

אם יש לו רישיון רכב, אז שינהג.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי.

אז בגלל שאנחנו "זבוב טורדני" אז אתה לא יכול להביט במראה לפני שאתה עובר נתיב.

צודק 100% אדון V8.

הריי זבובים טורדניים יש להוריד מהכביש ומייד. הריי המבט המהיר במראה הימנית או השמאלית היא המלצה בלבד, אין באמת צורך לעשות זאת (לראיה לפני כמה עשרות שנים בכלל לא היה מראה בצד ימין )

אתה צודק.

אני מאחל לעצמי שלא לנסוע לצד מישהו כמוך, שלא בטעות יוריד לי את אחד הכנפיים.

ולדעתי אני סיימתי את התגובות שלי בשירשור הזה, שרק הולך לשום מקום, ומוציא את הגועל נפש שיש באנשים.

אני את הכנפיים שלי לקחתי מפה.

רק טוב לכולכם.

פורסם
הבנתי.

צודק 100% אדון V8.

רק טוב לכולכם.

שומע, זה לא מה שהבחור אמר.

ואני מצטט -

"הסתכלתי במראה, אין כלום, מתחיל לסטות, וטראח אופנוען דביל מגיח במהירות"

ואני מסכים עם הבחור, לא פעם יצא לי להיתקל בסיטואציה כזו.

אתם מודעים לסכנה הזו שהנהג מאחורי ההגה לא תמיד רואה אתכם ובכל זאת אתם מתגרים בגורל, פשוט חבל.

היום הייתה לי סיטואציה עם TMAX -

בטיילת בת ים ליד שיפודי בני יש כיכר, אני נוהג בעבודה על פיז'ו בוקסר דגם ארוך וגבוהה.

בשעות הבוקר חזרתי מחלוקה דרך הכיכר הזו, בשעה שאני מסתובב בכיכר ואני מדגיש אני כבר בתוך הכיכר מסתובב לכיוון מלון סאן לפתע הגיח ה TMAX כאילו אין מחר ונדחף לכיכר לפניי - החמצתי אותו בכמה ס"מ !

לשימחתי ישב לידי ברכב עוזר שפשוט צעק "עצור", ורק ביגללו הרוכב הזה ניצל או שאפשר לומר שאני ניצלתי.

לרוכב מגיע להתנפץ על קיר !.

טיפ קטן,

ברכבים גדולים וגבוהים קשה מאד לראות במראה הימנית לדוגמא את הרכב שנוסע במקביל אליהם ( שלא נדבר על אופנוע ) אתם פשוט נעלמים כי אתם נמוכים מאד יחסית.

נ.ב - לפחות אתה מודה שאתם זבוב טורדני, תתחיל לנפנף בכנפיים ושיהיה לך רק טוב.

פורסם

שבירת מראה זה קוד בעולם האופנועים, כנראה שהיה מגיע לחבר שלך.

יש 2 צדדים למטבע, לא שמענו את הצד של האופנוען - מה אתם ישר תוקפים ?? (זבובים ???)

פורסם

מאיר אריאל, כבר לפני שנים רבות מצא פתרון לזבוב הטורדני הזה :

גומרים על אופנוען

מאיר אריאל

מילים: מאיר אריאל

לחן: מאיר אריאל

תףtoolbar_tweeter.jpgtoolbar_facebook.jpgtoolbar_talkback.jpgtoolbar_favorites.jpg

התכנסו להם כמה יוצאי יערות

גזעיים אחד אחד ילידי גבולות

והיתה שתיקה גדולה וארוכה של חרון

המילים נתקעו לכולם בגרון

רק בטן התנפחה, שפם האפיר

איש איש לארץ עיניים השפיל

איש איש עיניו מדי פעם הרים

ופגש את עיני החברים

נדו זה לזה בהסכמה

ושוב השפילו מבט בדממה

מקרי גבול כולם, יוצאי יערות

גזעיים שבגזעיים, עתירי גבורות...

רק דבר אחד אמר מי שאמר

אחרי שכבר די הרבה זמן עבר

רק דבר אחד אולי יכול לספק

אם את האופנוען ההוא הייתי דופק

זה שעם כניסת השבת מקפיד

את השקט הקצר שלי להחריד

נותן את כל הגאז וכל כך מרעיש

עד שבא לי למרוח אותו על הכביש

אם נמשיך כך לשתוק נקבל סרטן

בואו חברים, נגמור על אופנוען

מבטים נפגשו, ראשים נראו נדים

במשיכות שפם חולקו תפקידים...

הולכים לגמור על אופנוען

מכרו זכויות לאיזה קולנוען

מכרו זכויות לאיזה קולנוען

הולכים לגמור על אופנוען

ההונגרי-צ'כי השיג מחולל

של זרם חשמל רגיש לדציבל

הבולגרו-אלבני הביא תריסר קנים

בנגיעת חשמל יורים ומתכווננים

הרמת גנו-גבעתיים הביא סליל חוטים,

ארגזי תחמושת ותוכנית לפרטים.

קנים הוצבו, חוטים חוברו,

מצלמות מוקמו והוסתרו

שקט מתוח ברחוב השתרר

ודאי עוד מעט ידליקו נר

מרחוק כבר נשמע קול טרטור מסויים,

אצבעות גזעיות מחליקות שפם

הולכים לגמור על אופנוען

קבלו מקדמה מאיזה קולנוען

קבלו מקדמה מאיזה קולנוען

הולכים לגמור על אופנוען.

והנה הוא מגיע, עוצר ברמזור

נותן קצת גאז והעצב נעור

והנה הוא מתחיל להתעלל

נותן את כל הגאז ומפעיל מחולל

בתריסר קנים נצרות שוחררו

ואת מקור הרעש הם חיררו.

לא עברו שניות ושקט נהיה

מישהו ידאג כבר לסלק את הגוויה

של אחד שביקש תשומת לב וקיבל

מתריסר קנים רגישי דציבל

יוצאי יערות לא יקבלו סרטן

גמרו על אופנוען

הלכו גמרו על אופנוען

קבלו יתרה מאיזה קולנוען

והוא צילם הקולנוען,

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מחזיק ברשיון לטרקטור,אופנוע,רכב פרטי ומשאית קלה (ונוהג בכולם) .

מדהים אותי איך שרוב מי שמחזיק רשיון אחד(או נוהג על סוג אחד) פשוט לא מוסגל להבין אפילו טיפה את עולמו של השני .

אקדים ואומר, אין הצדקה לשבור מראה בכוונה,אבל אני בהחלט מבין מאיפה זה בא.

סביר להניח שאדם ששברו לו אחת בכוונה באמת עשה מעשה חריג מכיוון שאם אופנוענים היו שוברים לכל אחד שחותך אותם מראה היינו נוסעים על מראות ולא על אספלט .

מצד אחד צודק מי שאומר שמשוגע האופנוען שנוסע 70 בין רכבים שנוסעים על 20 , מצד שני אגואיסט הנהג שרואה טוסטוס או אופנוע מנסה להשתחל לאט בפקק ולא נותן לו לעבור .

הרי הנהג ימשיך להתקדם מטר אחרי מטר ולהיות תקוע אחרי אותו טמבון אלום שם לפניו , מה אכפת לו לשחרר לדו"ג את הדרך ולשלוח אותו לדרכו?

אני מבין את נהגי הרכבים שנבהלים מטוסטוס שחתך אותם,מי שחושב במונחים של רכב צריך מרווח הרבה יותר גדול כדי שיראה לו הגיוני לעבור נתיב, מי שחושב במונחים של 40ס"מ על מטר לא צריך את כל המרחב הזה.

אגב לרוכבים שפה , כנהג רכב כבד, אל תיצמדו מימין לשום רכב שאתם לא רואים את עיני הנהג במראה, גם אם הוא רוצה הוא לא תמיד רואה אתכם.

והכי חשוב, זה שרוכב מסוים רוכב כמו אידיוט לא מקנה לאף אחד את הזכות לזלזל בחייו של רוכב אחר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

התופעה הזו של רוכבים ששוברים מראות זה משהו מדהים, יצא לי כבר פעם אחת לקבל שריטה בטמבון האחורי מתמרון זיג זג של רוכב קטנוע גיבור.. כמובן שהוא מיד שם לב והחל לברוח לו, לצערו הייתי ראשון ברמזור אבל למזלו חברה שלי הייתה ברכב והיא זו שהרגיעה אותי רגע לפני שהייתי מתפוצץ מעצבים מניסיון הבריחה שלו בפגע וברח ונותן לו "נגיעה" כמו שהוא נתן לי.

קשה מאוד לאנשים להבין את הצד השני, אני מחשיב את עצמי כמאוד מבין ומאופק כלפי קטנועים\אופנועים... נותן להם מרווח נוסף כשאני נוסע מאחוריהם, משתדל לתת להם מרווח מספק לעקיפות מהצדדים וכו' אבל לפעמים הם מגזימים, ובדיוק התופעה של שבירת המראות היא הגזמה... אני מבטיח לכם שאם היה אופנוען שובר לי מראה בזדון ברכב הפרטי שלי, ויהי מה שעשיתי, הייתי רודף אותו עד אשר הוא היה מחזיר את אחרון השקלים מהנזק שהוא גרם.

אבי.

פורסם
הבנתי.

צודק 100% אדון V8.

הריי זבובים טורדניים יש להוריד מהכביש ומייד. הריי המבט המהיר במראה הימנית או השמאלית היא המלצה בלבד, אין באמת צורך לעשות זאת (לראיה לפני כמה עשרות שנים בכלל לא היה מראה בצד ימין )

אתה צודק.

אני מאחל לעצמי שלא לנסוע לצד מישהו כמוך, שלא בטעות יוריד לי את אחד הכנפיים.

ולדעתי אני סיימתי את התגובות שלי בשירשור הזה, שרק הולך לשום מקום, ומוציא את הגועל נפש שיש באנשים.

אני את הכנפיים שלי לקחתי מפה.

רק טוב לכולכם.

:shock:

אידיוט !

חדל אישים שכמוך ! (תפתח מילון)

איך אתה לא מתבייש לחתוך אותי ככה ? (הקבלה לנסיעה בכביש)

תגובה נמהרת וחסרת תבונה.

אתה עכשיו מצדיק את המוניטין חסר האחריות שיש לרוכבי האופנועים. קודם עושה, אח"כ מסתכל וחושב.

ובוא נזכיר שיש לך עבר של תולש מראות:evil:. אני עכשיו כבר לא בטוח שבעלי אותם רכבים באמת עשו לך משהו.

לאחד כמובך צריך באמת לשלול את הרישיון לאופנוע לשנה שלמה. עושה רושם שיש לך הפרעת התנהגות.

תקרא שוב מה שרשמתי, ותבין שאתה כרוכב, תרצה לנסוע בצמוד אלי כל הדרך !8)

לא יאומן.

אתה מסוג הזבובים ויתושים האלה שמנסים לצאת דרך חלון סגור הא ?:lol:

חייך, אכלת אותה !

פורסם

פראי אדם במסווה של רוכבי אופנוע.

מגיחים מכל חור, חותכים משתחלים ורומסים את כל שעומד בדרכם, אם אותו נהג "אדיוט" שלרוע מזלו ניקלע לדרכם לא מצליח לזהות את המתאבד התורן בזמן, אחת דינו - שבירת מראה.

לקרוא ולא להאמין.

למה הם מרשים לעצמם להתנהג כך? פשוט מאוד - כי הם יכולים, הם יכולים לשבור, לשרוט ולהרוס - ואנחנו לא יכולים לעשות כלום כי עד שנגיב הם ימלטו.

גם הולכי הרגל לא יכולים (לצערי) לתת להם מכה בכידון, מהסיבה שהם לא יכולים להמלט כמו החוליגנים האלה.

קוד התנהגות של של אופנוענים - יותר נכון קוד התנהגות של ברברים מהסוג הנחות ביותר.

פורסם

לפני כחודש הייתי עד להתנהגות כזאת של רוכב אופנוע כבד כשנסעתי בבוקר בכביש 2 צפונה.

התנועה זרמה יחסית במהירות של 85 קמ"ש כאשר הייתי בנתיב השמאלי ומלפני רכב.

הכביש התעקל מעט ימינה וכהרגלם של רוב הנהגים הנהג מלפני חתך קצת את הקו המקווקו בין הנתיבים

לפתע הגיע אופנוען במהירות בין שני הנתיבים וכמעט ונכנס ברכב מלפני - לדעתי הוא נסע לפחות ב140 קמ"ש לפני שהאט.

כמובן שהוא צפר לרכב מלפני וההוא זז שמאלה לנתיבו (אני מזכיר,הוא סטה מעט ימינה בערך כ30 ס"מ).

לאחר מכן האופנוען נופף בידו,אגרופו ואז התקרב לרכב והכניס אגרוף למראה הימנית של הרכב מלפני.

איך זה עזר לו? להפך הנהג מלפני נשאר בלי מראה ימנית וכעת הוא עוד יותר מסוכן.

הוא לא הבין שהוא לא בסדר? מה לא מלמדים בשעורי נהיגה על אופנוע שצריך לסוע בתוך תחומי הנתיב?

לא אומר כמובן שהרכב מלפני היה צדיק,להיפך הוא סטה מהנתיב.

ונכון שצריך לשים לב ולהזהר ותמיד לחפש את האופנוע,אבל איך זה אפשרי במצב כזה?

בכלל לדעתי צריך להחמיר באכיפת חוקי התנועה על אופנוענים,במיוחד על קטנועים שנוסעים במרכזי ערים על מדרכות ומסכנים הולכים רגל וחוסמים את המעברים. צריך לגרור להם את הקטנועים כמו רכבים.

פורסם
פראי אדם במסווה של רוכבי אופנוע.

מגיחים מכל חור, חותכים משתחלים ורומסים את כל שעומד בדרכם, אם אותו נהג "אדיוט" שלרוע מזלו ניקלע לדרכם לא מצליח לזהות את המתאבד התורן בזמן, אחת דינו - שבירת מראה.

לקרוא ולא להאמין.

למה הם מרשים לעצמם להתנהג כך? פשוט מאוד - כי הם יכולים, הם יכולים לשבור, לשרוט ולהרוס - ואנחנו לא יכולים לעשות כלום כי עד שנגיב הם ימלטו.

גם הולכי הרגל לא יכולים (לצערי) לתת להם מכה בכידון, מהסיבה שהם לא יכולים להמלט כמו החוליגנים האלה.

קוד התנהגות של של אופנוענים - יותר נכון קוד התנהגות של ברברים מהסוג הנחות ביותר.

תסלח לי אתה מדבר שטויות, אני רוכב על אופנוע אני אדם נורמטיבי בדיוק כמו כל אחד אחר, זה שאני רוכב על אופנוע לא עושה אותי לגנב רוצח או כל שטות אחרת שאתם כותבים פה, אני מבטיח לך שאם תעלה על אופנוע ותתנייד איתו כל יום אתה תתנהג בדיוק כמונו. אנחנו לא חייזרים ולא נפלנו מהשמיים, גם אם אותך היו מנסים לצוד כל היום היית מגיב בתוקפנות אם היית יכול, אני בטוח שאם היית יודע שאתה יכול לתת אגרוף (כי מגיע לו) לנהג שהרגע חתך אותך עם הרכב שלו ולברוח מבלי להתפס היית עושה את זה, פשוט אתה לא יכול והאופנוען יכול אז הוא עושה את זה.

בבקשה ההיתממות הזאת סתם מעצבנת.

זה שיש רוכבי אופנוע שלא מתנהגים בהתאם לחוקי התנועה זה בעייה שלהם, לא ראיתי אותך יוצא כנגד נהגי אוטובוסים שנוהגים הרבה יותר גרוע מאופנוענים ובמקרה שלהם מסכנים הרבה יותר את משתמשי הדרך.

שלא לדבר על נהגי מוניות או על נהגי משאיות.

פשוט, הטרנד הוא לרדת על האופנוען אז הולכים עם הטרנד, יש לכם בעייה? אתם מתעצבנים שאתם עומדים בפקק ומישהו עוקף אתכם בקלילות? תעשו כמוהו, ריכשו לכם אופנוע ותהנו כמוהו.

רק אז לא יהיה לכם תירוץ למה לא הגעתם בזמן לעבודה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

באו ונגיד כך אכן הקוד של האופנוענים הוא שבירת מראה.

שבירת מראה לא מגיעה לאחר כל חיתוך נתיב או סגירת המעבר בפקק או אי איתות של בעל הרכב שבירת מראה מגיעה בדרךך כלל לאחר עבירת תנועה חמורה שככל הנראה הייתה אמורה לגרום לנזק בילתי הפיך ורק בזכות מיומנות או נס נשארתה בחיים על מנת להוריד לנבל את המראה, היום הוא כמעט הוריד אותי מחר הוא יעקוף בקו לבן ויוריד אותך או מישהו מבני משפחתך.

אני לא מדבר על המקרה של פותח השרשור אלא על איך שאני וחבריי היינו רואים את העיניין.

בדרך כלל בפקקים או במקומות בעייתים הרוכבים מודעים לסכנה ונזהרים מרכב שיוצא ואמר פה מישהו שאפילו הרוכב התנצל על הכמעט תאונה וביקש סליחה אז לא כולם בריונים ומחפשים לפגוע ברכוש של מישהו אחר.

פורסם

מה טרנד ?!

איזה קשקוש.

אם כבר, הטרנד זה לכעוס באמת על נהגי אוטובוס ונהגי מוניות.

נהגי משאיות ?! לא יודע. אני אישית יש לי חיבה עזה לתחום ולכן אני תמיד מפנה להם את הדרך.

הבעיה עם אופנועים שלא תמיד רואים אותם. הבנת ?

מה לא ברור. הרבה פעמים הם מביאים את זה על עצמם.

ואם הם מצליחים לא אחת להפתיע נהג מתחשב כמוני באופנוענים, אז דיי. זו עובדה וזהו.

כמו שאומרים, בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם.

פורסם

אתם מצדיקים את רוכבי האופנועים כשאתם מפספסים את הנקודה, הם כולם לוקחים לעצמם את החוק לידיים, עוברים עליו ומתחמקים מהעונש...

אם כך אז זה יהיה תקין שגם אני יקח את החוק לידיים ומחר כשישתחל לפני רוכב אופנוע וכמעט יגרום לי לתאונה מזוויעה אז גם אני ינופף לי בטון וחצי המודגשים שלי יכנס בו ויברח!? זה מה שאתם אומרים בעצם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...