Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פענוח בדיקת רכב -פיגו 206CC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לקחתי את ה 206CC הנ"ל לבדיקה והרי התוצאות:

קצת פרטים על הרכב:

שנת 2002

קילומטראז: 70000.

מנוע : 1600 ידני.

שילדה: נקייה, גג נפתח לא נבדק.

מנוע, מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: לא תקין- קורוזיה וסימני נזילת מים בחיבור ראש המנוע לבלוק, מעבר לחץ דחיסה למערכת הקירור, רעש מערכת שסתומים מיכללי מנוע ומותחנים.

מערכת פליטה: לא תקין- דוד עמעם אחורי פגום.

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): לא תקין- ביקורת בלמים דולקת, בלימה לקויה.

צמיגים: לא תקין- צמיגים פגומים.

מערכת תאורה:- לא תקין- מצבר חלש- פגום, פנסים קדמיים דהויים.

העברת הכוח: לא תקין- נזילות שמן תיבת הילוכים, מצמד מפריד גבוה וקשה- בלאי.

מחוונים: לא תקין- מד חום פגום.

בעקרון בעל הרכב חתם על מסמך שהומצא על ידי שכל בעיה במנוע או בגיר או יקח על עצמו, או יטפל או יוריד את עלות הטיפול.

כמובן שגם מצבר וצמיגים יצטרכו לבוא בחשבון מצידו.

אשמח לשמוע דעתכם!

נ.ב

בעל הרכב לפני הבדיקה נקב במחיר של 58 אלף שח. (כשהמחירון הוא 55 אחרי שקלול).

פורסם

הרכב במצב לא טוב.

מעבר לכסת"ח הרגיל -

נזילות בחיבור ראש לבלוק וסימני בריחת קומפרסיה למע' קירור מצביעים על שיפוץ ראש מנוע קרוב מאד מאד.

אם אתה הולך על הרכב (בכ"ז לא קל למצוא CC עם שלדה נקייה) יישור הקו הראשוני שלך יכלול החלפת מצמד ושיפוץ ראש מנוע. אלו סעיפים כבדים שהמוכר יצטרך לשקלל במחיר. שאר הסעיפים נתונים למיקוח.

(כמובן לא להזניח את עניין הבלמים)

נראה על פניו שהרכב לא טופל ביד אוהבת. שלא לומר סבל מהזנחה פושעת (מי לכל הרוחות נוסע עם נורת התראת בלמים דולקת??? או בצרפתיה עדינה בלי מד-חום תקין?)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה טוען פה בעצם שאני מכניס את הראש למיטה חולה?!

כמה אתה מעריך עולים טיפולים כאלו ? והאם אלו בעיות שיכולות לחזור בעתיד ?

פורסם

גבר, לחבר שלי הייתה בדיוק אותה בעיה עם הנזילת מים בין הראש מנוע לבלוק ואחרי תקופה הוא נאלץ להחליף מנוע .. זה ניקרא מחלה של פיג'ו אז עצה שלי אל תתקרב.

פורסם

גבר גבר, אבל כנראה שמישהו עשה קופה על החבר הגבר-גבר שלך.

לאטמי הראש המקוריים של מנועי ה1600 סמ"ק של פיג'ו וסיטרואן בשנתונים האלו אכן יש נטייה לנזול מוקדם מהצפוי. התיקון לא דורש החלפה של מנוע אלא החלפה של האטם המקורי לחדש וכמובן תיקון לראש המנוע במידת הצורך וזה פותר את הבעיה לזמן ארוך מאוד.

גם מכוני הבדיקה מכירים את התופעה ונוהגים לציין זאת כמעט בכל בדיקה של פיג'ו וסיטרואן עם מנועים רלוונטים בשנתונים הרלוונטים, לכן לא צריך לקפוץ למסקנות רק על סמך תוצאות הבדיקה ובטח שלא צריך להספיד את המנוע של הרכב בשלב מוקדם כל כך.

נוסף על כך, נראה שיש הרבה מה לתקן ברכב ובאופן כללי הרושם הוא לא של רכב שמור במיוחד למרות הקילומטראז' הנמוך (האם אימתת אותו עם ספר טיפולים או פלט טיפולים מהמוסך?). אני לא חושב שאתה צריך לשלם מעל המחירון על רכב כזה, יש לא מעט הוצאות שנדרשות כדי ליישר כאן קו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכולם!

לקחתי את ה 206CC הנ"ל לבדיקה והרי התוצאות:

קצת פרטים על הרכב:

שנת 2002

קילומטראז: 70000.

מנוע : 1600 ידני.

שילדה: נקייה, גג נפתח לא נבדק.

מנוע, מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: לא תקין- קורוזיה וסימני נזילת מים בחיבור ראש המנוע לבלוק, מעבר לחץ דחיסה למערכת הקירור, רעש מערכת שסתומים מיכללי מנוע ומותחנים. החלפת אטם ראש מנוע למקורי כ1200 ש"ח

מערכת פליטה: לא תקין- דוד עמעם אחורי פגום. דוד חדש כ600 ש"ח

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): לא תקין- ביקורת בלמים דולקת, בלימה לקויה. במידה וצריך להחליף בלמים ב4 גלגלים כ-1200 ש"ח

צמיגים: לא תקין- צמיגים פגומים.חובה להחליף מתחיל מ220 שקל לצמיג

מערכת תאורה:- לא תקין- מצבר חלש- פגום, פנסים קדמיים דהויים.

העברת הכוח: לא תקין- נזילות שמן תיבת הילוכים, מצמד מפריד גבוה וקשה- בלאי. גם בנזילת השמן מהגיר חייבים לטפל,לגיר ידני אין מדיד שמן לנהג,כשיש נזילה נוהגים ברכב עם חוסר בשמן גיר,מה שגורם לתקלות בגיר,לרוב הנזילה היא ממחזיר שמן ציריה,כ-400 ש"ח למחזיר מקורי+ שמן גיר סינטטי מלא,מצמד כ-1200 ש"ח למצמד מקורי.

מחוונים: לא תקין- מד חום פגום.

בעקרון בעל הרכב חתם על מסמך שהומצא על ידי שכל בעיה במנוע או בגיר או יקח על עצמו, או יטפל או יוריד את עלות הטיפול.

כמובן שגם מצבר וצמיגים יצטרכו לבוא בחשבון מצידו.

אשמח לשמוע דעתכם!

נ.ב

בעל הרכב לפני הבדיקה נקב במחיר של 58 אלף שח. (כשהמחירון הוא 55 אחרי שקלול).

בברכה,אורן

פורסם

בוקר טוב.

אורן , באדיבותו יכול וחסך לך את הנסיעה למוסך ו\או את הקנייה ( מה שתחליט).

בכל אופן מחישוב גס עולה שאתה צריך להשקיע ברכב כ 7000 ש"ח, וזה כמובן אם אתה מרכיב צמיגים טובים- לא אלו שמתחילים מ220 ש"ח, מחליף מצבר, ו"על הדרך" מסיים כבר את כל הטיפול (מצטים, מסננים, שמן מנוע, ועץ ריח:-D).

הצעתי שתיגש לאורן (הוא נמצא בחולון) הוא מומחה ומקצועי בכל הנוגע לפז'ו סיטרואן, הוא גם יחבר אותך למחשב ללא עלות (אני לא טועה, נכון אורן?) ויתן לך במדוייק הצעת מחיר לתיקון.

לכאורה אם בעל הרכב מוכן להוריד את כל העלויות הנ"ל, ממחיר המחירון המשוקלל שהוא כבר גבוה ממחירון "רגיל",

ואין עוד תקלה שלא ציינת או שאורן לא ימצא (למשל הגג או טיפול טיימניג קרוב), אז אין כל מניע לא לקנות את הרכב.

אכן ק"מ כזה (אם נכון) ושילדה נקייה הם די נדירים.

ד"א כמה ידיים עבר הרכב?

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ראשית תודה רבה לתשובות של כולם....

מצב הרכב חיצונית ופנימית נראה ממש טוב ללא מכות תאונות וכו'...

רק חבל שמכאנית הוא דיי רקוב ומוזנח.

דרך אגב יד 2.

אשב עם בעל הרכב לשיחה, הוא מבחינתו זה רכב שני שיושב בחנייה ולא זז.

אין לו שום צורך בו, מבחינת מכירה יהיה לו קשה למצוא "פראייר" שיבוא ויקח את הרכב ללא בדיקה או ללא התחשבות בתיקונים שכן כל בדיקה תמצא את אותן בעיות כנראה.

פורסם

סימני מעבר לחץ דחיסה למערכת הקירור מסתכמים ב-1200 ש"ח של החלפת אטם? :shock:

אתם לא חושבים שיש כאן סיבה מוצדקת לפירוק ראש מנוע? שלא לדבר על פלאשינג וניקוי של מערכת הקירור?

אורן, דעתך?

פורסם

רק חבל שמכאנית הוא דיי רקוב ומוזנח.

.

לא הייתי ממהר להגיד את זה,

לא מאמין למכוני הבדיקה , נזילות ונקישות תמיד רושמים.

יש לעשות יישור קו אבל רק בעל מקצוע אמין (לא מכון בדיקה) כמו אורן או שאפט שמתמחים ברכב יוכלו לקבוע אם מוזנח או לא אחרי שיראו אותו, אני הייתי מעדיף לשלם בדיקה לאחד מהם ולא למכון.

שלא תבין לא נכון, בהחלט יכול להיות שהרכב מוזנח אבל לא באמת ניתן להסיק מטופס בדיקה.

פורסם

אם כך הדבר, הייתי בהחלט מנסה להוריד אותו למינימום האפשרי, שזה אומר להשאר לאחר התיקונים בטווח של אלף-אלפיים מתחת למחירון, אחרי שעברתי אצל אורן (במידה ואתה באזור המרכז). אם הוא מפוכח ובאמת הרכב סתם יושב בחנייה יכול מאוד להיות שתוכל לעשות זאת והייתי קורא לזה אפילו הזדמנות.

לכן תוודא היטב שאין עוד ריג'קטים כאלו ואחרים ותסגר על עלות תיקונים כמה שיותר מדוייקת.

בסה"כ אתה תקבל רכב יד 2, שרצית, במחיר טוב ולאחר "ישור קו מקיף ויסודי" ושאתה יודע בדיוק מה עשית לרכב ומה מצבו.

עכשיו נותר לך לעבוד על קישורי המו"מ שלך ובהצלחה, לפסול זאת במיידי- לא הייתי פוסל בכלל, אך אם הוא עקשן ו"עושה שריר" חפש אלטרנטיבה אחרת.

ספ"ש נעים.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

האמת היא שמבדיקת רכב במכון בדיקה לרכב אי אפשר להבין כלום, כי הם מכסתחים את עצמם בצורה כזו שלא תותיר לך לעולם את האפשרות לתבוע אותם בעתיד.

אי לכך ובהתאם לזאת אני מציע להכנס למוסך מורשה של פג'ו-סיטרואן ולקבל חוות דעת מקצועית לפי תוצאות הבדיקה שנעשתה במכון, שם יוכלו להתייחס ל"בעיות" שהעלה המכון ולתת את הצעת המחיר הראויה לתיקונים.

בעניין המנוע: מדובר, להערכתי, באחד המנועים המוצלחים אי-פעם שהיו לפג'ו וסיטרואן. הם עמידים בצורה יוצאת דופן, אין להם שום מחלה כרונית והם מספקים את הסחורה יופי. בדגמים ישנים (ולא בכל המודלים) היו אומנם תופעות של נזילת מים מאטם ראש - אבל לא מעבר של קומפרסיה או שמן. הפתרון הוא החלפת האטם ראש (וזה לא סיפור מהתחת במכוניות האלו) ואין שום סיבה לוותר על האוטו בכלל כזה דבר (ראה הצעות מחיר גם של אורן שירותי רכב).

בעניין יתר הדברים: אתה קונה אוטו בן 8-9 שנים שלא נסע הרבה. במכוניות כאלה שלא נוסעות הרבה וצוברות פז"מ, הדוד-עמם האחורי מקבל ריקבון וישנם תופעות של בלאי כתוצאה מאי-שימוש.

בלמים, צמיגים, קלאץ' ומצבר זה עניין של בלאי, גם דהייה של הפנסים (שוב, רכב בן 8-9 שנים)...

לרוב אנשים מוכרים רכבים כאשר הם יודעים שצפויה להם אולי הוצאה גדולה או כמה הוצאות קטנות של בלאי שמפתחות בסופו של דבר להוצאה אחת גדולה - והם לא רוצים להתעסק בזה.

קצת משא ומתן, דבר אל ההגיון שלו ותבין בעצמך שנגזרת המחיר של הרכב תלויה גם בגילו ומן הסתם בגיל הזה אין מושלם. תמצאו את עמק השווה ותסגור עניין.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...