Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני מסיט מעט את הדיון.

מישהו ראה אתמול חדשות בערב בטלביזיה?

אינני זוכר אם ערוץ 2/10, אבל היה סיפור מכאן, מישראל, של בחור שנתקע עם ג'יפ (ראב 4 אאל"ט) בעץ, מפני (שכך טען) שדוושת התאוצה נתקעה לו ?

אגב, בדו"ח המשטרה, נרשם ש"נתקע השטיחון במנגנון דושת התאוצה".

alfa 156 2.5.

• תגובות 502
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו יופי... עכשיו כל אחד עם טויוטה שעושה תאונה ידאג להזכיר את העניין הזה בשביל הסיכוי שאולי הוא יזכה בבוכטה מאיזו תביעה ייצוגית...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אני מצטער מראש, אבל תשובה כל כך מתנשאת ואינפנטילית לא קראתי כאן כבר הרבה זמן. אפשר לחשוב שהקהל הממוצע של קורולה בישראל ובעולם הוא חובב נהיגה מושבע שמינימום מעביר הדרכות עם ראלי פעמיים בשבוע או משחק ב- Need for Speed פעמיים ביום (יש כל מיני צעירים שחושבים שהוא מלמד משהו).

חבוב - אני מציע שמהר (כלומרschnell בכתיבה נכונה) תיזכר בקרב מי אתה חי. גם אם אתה סופרמן של נהג עם תגובות חדות כתער, אני מניח שגם רבים ממשתתפי הפורום הזה, אירוע של גז לא מבוקש היה מפתיע לכמה שניות, והיה לוקח להם קצת זמן להבין מה לעשות. אולי הזמן הזה היה מספיק ואולי לא. תלוי אם יש לפניהם מרחק של 100 מ' או ילד שקפץ לכביש. אפשר לחשוב שמישהו אי פעם מכין את הנהגים לארוע של לחיצת גז ללא הזמנה...

עריכה:

ובקשר ללינק שהביא CX - מעניין לשמוע את תגובתו של רוני.

צר חבוב, אך תגובתי ממש לא נכתבה בהתנשאות או אינפנטיליות כפי שאולי היית רוצה לחשוב. אני גם לא מתכוון לרדת לרמה שלך, לא רואה את הטעם בכך.

בכל אופן, אתה לא צריך להיות בעל כשירות יוצאת דופן על מנת לצאת ממצב שכזה. אותו רכב לא מאיץ לכ-200 קמ"ש תוך שנייה וכמו כן ידוע כי היה להם זמן מספיק על מנת לבצע שיחת טלפון. אם אדם לא מספיק להגיב וליתר דיוק פשוט לא יודע מה לעשות תוך פרק זמן כזה, כאשר די ברור מה יש לעשות (שילוב לניטרל ובלימה מבוקרת), אז אין לי מה לומר פרט לכך שהוא בלתי כשיר לנהיגה בעליל.

יש להיות חכם ויש להיות צודק. אז אתה יכול להמשיך לצעוק ולהגן על צדקתך, אני אבחר להיות חכם.

נ.ב. וואלה מזל שתיקנת אותי לגבי ה Rechtschreibung, אחרת לא הייתי יודע...

פורסם
אף אחד לא אומר שטויוטה מושלמת. הכשל שנתגלה כאן הוא כשל קולוסאלי ודרושות תשובות ומהר על מנת שהצרכנים יהיו

שקטים. מי שיעשה סיבוב בכבישי הארץ יגלה גם שיש מוסכי שרות ליצרן, ככה שהוא כן "רואה מוסך" (בניגוד לרנו ש"לא יראו מוסך"). יחד עם זאת ליצרן הזה יש מוניטין עצומים שנרכשו בשנות עמל ארוכות וזה לא יורד ביום אחד לטימיון.

עם כל הצער להרוגים שהיו, מדובר על פרומיל מהתוצרת והחשוב ביותר לדעתי הוא שעוד לא הוכח שיש קשר ישיר בין התאונות לחשש לתקלה בדוושה.

ההבדל הוא שטויוטה לוקחים אחריות בענק עוד לפני שהוכח משהו, ועצירת המכירה לא נובעת מבעיה שיש בכל הרכבים אלא

מכך שהם מעדיפים להחליף עשרות או מאות אלפי מכלולים כאלו שיתכן ויהיה בהם כשל, וזאת על חשבון עצירת הייצור עקב המחסור שיווצר כתוצאה מכושר הייצור של היצרן.

מנכ"ל טויוטה הגדיר את החברה כ"צעד אחד לפני מוות", לסבר את האוזן כמה קשה הם לוקחים את הפגיעה ואת האפשרות שאולי

עקב כך היו הרוגים.

כמו שאמרו לפני, כל הטררם נובע בעיקר מהתרבות היפנית. קצת קשה לי לראות נשיא מותג ארופאי או אמריקאי שהיה עומד

כך לפני מיליוני אנשים רק בגלל שאולי הכשל גרם לנפגעים.

אני חייב לתקן אותך. טויוטה עצרו את המכירות והייצור כי ככה משרד התחבורה האמריקאי (או המקבילה שלו) הורו להם. זה החוק בארה"ב.

נו יופי... עכשיו כל אחד עם טויוטה שעושה תאונה ידאג להזכיר את העניין הזה בשביל הסיכוי שאולי הוא יזכה בבוכטה מאיזו תביעה ייצוגית...

הוא עשה את התאונה לפני כשנתיים והטויוטה שלו התאימה לפרופיל של הריקול, והוא טען שהדוושה נתפסה לו בחקירה של התאונה לפני שנתיים. אז כמובן לא האמינו לו ופסקו שהתאונה נגרמה באשמתו. בחדשות דגו את המקרה הזה כי זה מוסיף צבע לכתבה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/048/700.html

כרגיל , הנביא לוי יצחק יודע לחזות את העתיד.

ועל הבנאדם ההזוי הזה נסמך שוק המשומשות בישראל.

מענין האם יש פה איזה אינטרס סמוי של השמאי ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני חייב לתקן אותך. טויוטה עצרו את המכירות והייצור כי ככה משרד התחבורה האמריקאי (או המקבילה שלו) הורו להם. זה החוק בארה"ב.

הוא עשה את התאונה לפני כשנתיים והטויוטה שלו התאימה לפרופיל של הריקול, והוא טען שהדוושה נתפסה לו בחקירה של התאונה לפני שנתיים. אז כמובן לא האמינו לו ופסקו שהתאונה נגרמה באשמתו. בחדשות דגו את המקרה הזה כי זה מוסיף צבע לכתבה.

הרכב (הג'יפ) מודל 2008.

alfa 156 2.5.

פורסם

ואם כותב BMW על אמינות הצרפתים , צא ולמד, ברגע שטויוטה הודיעו על ריקול לאיגו, יצא ריקול מיידי לכל רכבי PSA אשר מורכבים על הקו של טויוטה, משמע ה C1 וה 107 , לא סיפורי שטיחים ולא נעלים, ריקול מיידי לתיקון.

איפה בדיוק כתבתי על אמינות הצרפתיות?

אתה כנראה מתעקש להמשיך להתנגח במקום להתייחס לעובדה שאני טוען שריקול קיים אצל כל יצרן ויצרן ומה שקרה היום לטויוטה יכול גם לקרות לאותם יצרנים שאתה שומר עליהם בחירוף נפש.

במקרה הזה דוושה משותפת עשתה את הנזק המירבי ויצאה לאור על גבה של טויוטה, לה יש מכירות רכב עצומות בכל שנה.

עכשיו זה ישליך גם פיז'ו וסיטרואן בדמים המשותפים.

מחר זאת יכולה להיות רנו שתשתמש בדוושת בלם מיצרן חיצוני ברוב רכביה ותתגלה תקלה חמורה שמקורה בכשל תכנוני.

לגבי סיפורי השטיחים, אני לא יוצא בהצהרות כמו שאתה נוהג לעשות, אני מחכה לסיכום הסופי שיכול להאשים את טויוטה בכסת"ח (שטיחים) למרות הידיעה על מקור הכשל ויכול להיות שלא. עד אז, המידע המופץ ברשת שכולל את הרעב לרייטינג וכותרות של עיתונאים בשקל לא רלוונטי.

פורסם
אף אחד לא אומר שטויוטה מושלמת. הכשל שנתגלה כאן הוא כשל קולוסאלי ודרושות תשובות ומהר על מנת שהצרכנים יהיו

שקטים. מי שיעשה סיבוב בכבישי הארץ יגלה גם שיש מוסכי שרות ליצרן, ככה שהוא כן "רואה מוסך" (בניגוד לרנו ש"לא יראו מוסך"). יחד עם זאת ליצרן הזה יש מוניטין עצומים שנרכשו בשנות עמל ארוכות וזה לא יורד ביום אחד לטימיון.

עם כל הצער להרוגים שהיו, מדובר על פרומיל מהתוצרת והחשוב ביותר לדעתי הוא שעוד לא הוכח שיש קשר ישיר בין התאונות לחשש לתקלה בדוושה.

ההבדל הוא שטויוטה לוקחים אחריות בענק עוד לפני שהוכח משהו, ועצירת המכירה לא נובעת מבעיה שיש בכל הרכבים אלא

מכך שהם מעדיפים להחליף עשרות או מאות אלפי מכלולים כאלו שיתכן ויהיה בהם כשל, וזאת על חשבון עצירת הייצור עקב המחסור שיווצר כתוצאה מכושר הייצור של היצרן.

מנכ"ל טויוטה הגדיר את החברה כ"צעד אחד לפני מוות", לסבר את האוזן כמה קשה הם לוקחים את הפגיעה ואת האפשרות שאולי

עקב כך היו הרוגים.

כמו שאמרו לפני, כל הטררם נובע בעיקר מהתרבות היפנית. קצת קשה לי לראות נשיא מותג ארופאי או אמריקאי שהיה עומד

כך לפני מיליוני אנשים רק בגלל שאולי הכשל גרם לנפגעים.

עם כל הכבוד, דווקא מקרה העבר עם מיצובישי הוכיח שליפנים אין שום בעיה להסתיר בעיות מהותיות ברכבים שלהם, גם כאשר הדבר גרם במישירין להרוגים עיין ערך מקרה מיצובישי.

אתה אומר שלא הוכח קשר ישיר בין השוושה לתאונות, ובכן תרשה לי לחלוק עליך, משפחה שלמה נקטלה עקב הבעיה הזו כאשר התניידה בלקסוס.

טויוטה לוקחת אחריות כיוון שאין לה שום דרך להתחמק מהבעיה, הרשות בארה"ב חוקרת , ויש תיעוד לתאונות + הרוגים במהלך 10 שנים האחרונות , הנושא נמצא תחת חקירה.

הפסקת היצור היא פועל יוצא של חקיקה אמריקאית , הדבר לא נעשה מטוב ליבם של טויוטה, עבודה היא שבאירופה היצור ממשיך כרגיל.

על פניו נראה שטויוטה אכן ניסו להסתיר את הבעיה כאשר השליכו אותה על יצרן סיני, חקירה הראתה דווקא שהיצרן הסיני אינו האשם אלא חברה יפנית קטנטנה בשם דנסו אשר יצרה את הדוושות הפגומות , התיכנון ככל הנראה הוא של טויוטה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
גם אם אתה סופרמן של נהג עם תגובות חדות כתער, אני מניח שגם רבים ממשתתפי הפורום הזה, אירוע של גז לא מבוקש היה מפתיע לכמה שניות, והיה לוקח להם קצת זמן להבין מה לעשות.

אני לא מבין למה צריך להיות סופרמן או נהג מירוצים כדי לדעת שאם הרכב נוסע מהר מדי, לוחצים על דוושת הבלם. את זה לומדים בשיעור הנהיגה הראשון. מה זה משנה אם הרכב מאיץ בגלל תקלה או בגלל ירידה תלולה? מה היית אומר על נהג שנסע בירידה תלולה, הרכב האיץ, והנהג - במקום ללחוץ על דוושת הבלם - שואל "חבר טלפוני"? האם הבעיה אצל הרכב או אצל הנהג?

דני

פורסם
לפעמים עדיף להחשב טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק...

...זה מזכיר לי את השמנים בארה"ב שתבעו את מקדונלדס בטענה שרשת המסעדות אשמה במשקלם החריג (וכנגזרת במצבם הבריאותי).

.

שתי שאלות:

1.בא תסביר לי למה אתה גאון ולמה אני טועה ברמה הטכנית מכנית.

2.גם אם אתה צודק ברמה הטכנית, ניסית אי פעם לבלום רכב כאשר דוושת הגז לחוצה עד הסוף? הצלחת?

גם אם שמרת על קור רוח ובלמת בביטחה, אתה בטוח שאמא שלך תתמודד עם זה באותה הצלחה?

מה אם סבא שלך (לא יודע מה גילך, מקווה שהוא עוד איתנו ושיבדל לימים ארוכים)? , גם הוא יתמודד עם כזאת תקלה בצורה מוצלחת?

לא כולם על הכביש SCHUMACHER WANNA BE

בקשר להמשך ההודעה,אם הייתי אתה, הייתי כותב לך בדיוק את מה שכתבת לי כי אין שום בסיס להשוואה בין מקדונלדס והשמנים לבעיה שלפניינו.

המקרה יותר דומה לשמן (או רזה) שאוכל במקדונלדס וחפץ זר בהמבורגר גורם לו לשבור שן (הרי יש פה איזה כשל במוצר, זה לא שדוושת הגז תוכננה או הורכבה לעבוד ככה).

גם אז לדעתך זאת אשמתו של "השמן"?

DNY,

למה לא תנסה את זה פעם ותחזור לדווח לנו "כמה זה קל ופשוט"?

לחץ בעיר עד הסוף על דוושת הגז מבלי להרפות אפילו לרגע ואז תשתלט על הרכב רק ע"י הברקס.

אני מחכה לדיווח (וזה לא דומה בכלום לרכב שמתדרדר בירידה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שתי שאלות:

1.בא תסביר לי למה אתה גאון ולמה אני טועה ברמה הטכנית מכנית.

2.גם אם אתה צודק ברמה הטכנית, ניסית אי פעם לבלום רכב כאשר דוושת הגז לחוצה עד הסוף? הצלחת?

גם אם שמרת על קור רוח ובלמת בביטחה, אתה בטוח שאמא שלך תתמודד עם זה באותה הצלחה?

מה אם סבא שלך (לא יודע מה גילך, מקווה שהוא עוד איתנו ושיבדל לימים ארוכים)? , גם הוא יתמודד עם כזאת תקלה בצורה מוצלחת?

לא כולם על הכביש SCHUMACHER WANNA BE

בקשר להמשך ההודעה,אם הייתי אתה, הייתי כותב לך בדיוק את מה שכתבת לי כי אין שום בסיס להשוואה בין מקדונלדס והשמנים לבעיה שלפניינו.

המקרה יותר דומה לשמן (או רזה) שאוכל במקדונלדס וחפץ זר בהמבורגר גורם לו לשבור שן (הרי יש פה איזה כשל במוצר, זה לא שדוושת הגז תוכננה או הורכבה לעבוד ככה).

גם אז לדעתך זאת אשמתו של "השמן"?

DNY,

למה לא תנסה את זה פעם ותחזור לדווח לנו "כמה זה קל ופשוט"?

לחץ בעיר עד הסוף על דוושת הגז מבלי להרפות אפילו לרגע ואז תשתלט על הרכב רק ע"י הברקס.

אני מחכה לדיווח (וזה לא דומה בכלום לרכב שמתדרדר בירידה).

ההערה הייתה לא במקום, מתנצל!

לגבי העניין הטכני, בלמי הרכב חייבים להיות חזקים מכוח המנוע - עניין של יחסי כוחות. ולכן אם תלחץ על הבלמים תוך כדי מתן גז, בסופו של דבר הבלמים ינצחו. גם בפורד מוסטנג על שלל גרסאותיה.

גילוי נאות : אני חושב שאם יותקן מנוע של בוגאטי ויירון בלאדה לצורך העניין (לצורך ההמחשה נניח שהיא לא תתפוצץ יותר מהר מהעברת הילוך בתיבת DSG), אז כנראה שהמנוע יהיה יותר חזק.

ועוד דבר, אם אתה עושה BURNOUT, בהנחה שאתה נעזר בבלמים, האם באמת תתן לחיצה מלאה או שרק ליטוף?

לגבי השמנים והשמנים עוד יותר (מקדונלדס). אתה צודק שלא ניתן לעשות במקרה הזה אנלוגיה ישירה. אך הבאתי דוגמה זו על מנת להמחיש שאל לנו להסתמך באופן עוור על "האח הגדול" (בלי שום קשר לטלוויזיה כן. אני מדבר על חוקים, רגולציה הבאה לשמור על חיי אדם, מערכות עזר לנהיגה במקרה זה ועוד) ובמקרה שקורה משהו לבוא בטענות לכל העולם מבלי קמצוץ של ביקורת עצמית.

אגב, לדעתי זהו משהו די רקוב במערכת המשפט של ארה"ב מכיוון שזה מעודד תרבות של האשמת האחר וחמדנות במקום ה"Mea culpa".

אני באמת לא בא להכפיש את המסכן אשר נהרג יחד עם משפחתו, אבל עצם מותו לא הופך אותו לקדוש שאסור להטיל בו דופי. ראיתי את שידורי החדשות בארה"ב בזמנו. הראו שם ראיון קצר עם עמיתו במשטרה. אותו אדם טען כי אין לו צל של ספק כי השוטר שנהרג, עשה כל מה שביכולתו על מנת לעצור את הרכב. סלחו לי, אבל על סמך מה בדיוק הוא יוצא בהצהרה שכזאת? במיוחד לאור המסקנה שאין הוא ביצע פעולות בסיסיות על מנת להוציא את עצמו ומשפחתו מכלל סכנה. אגב אף אחד לא דיבר על לנסות לשחרר את הדוושה התקועה...במיוחד לאור הממצאים האחרונים בנוגע לאופי ומהות התקלה. כוונתי היא שלא סביר שדוושה שפעלה באופן תקין עד להגעה לכביש המהיר, לפתע תתקבע במקומה כה חזק עד שכלל לא ניתן יהיה לשחררה.

אם יתברר (וכנראה שלא יתברר לצערנו) שהיו סיבות כלשהן, אשר מנעו ממנו לשחרר את הדוושה, או לשלב להילוך סרק ולבלום את הרכב בבטחה או לחילופין לדומם המנוע להשאיר את המפתח במצב ACC, ייתכן שיהיה אפשרי להגדיר את התאונה כ"בלתי נמנעת" (לפחות מצדו של הנהג).

אני אוסיף ואומר שאין צורך בהכשרה ספורטיבית\מקצועית על מנת לבצע את הפעולות הפשוטות, אך עם זאת הקריטיות, המוזכרות לעיל.

לסיכומו של עניין, ברור לכל הדיוט כי מקור הבעיה הוא טויוטה אבל מצד שני, במקרה הספיציפי של התאונה המדוברת ניתן לומר לאור העובדות אשר כן ידועות לנו, אלא אם כן היו מעורבים משתנים מהותיים נוספים אשר אינם ידועים לנו, כי עיקר האשמה היא של אותו נהג. זה הכל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...