Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:mm_yeah:

טויוטה לקחו את העניין וניפחו אותו מעבר לכל פרופורציה. במילים אחרות טויוטה ירו לעצמם ברגל וגרמו להיסטריה נוראית אצל קהל לקוחותיהם (אני מדבר מניסיון אישי עם קרובי משפחה).

איציק

אם הם היו מתיחסים ברצינות לבעייה כשהתחילו להגיע התלונות לא היתה לי שום בעייה עם זה אבל שמחכים מספר שנים זו בעייה קשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 502
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכן אחרי שהסיפור יגמר וטיוטה יעשו הפקת לקחים המכוניות שלהם יהיו מבחינת בטיחות הכי אמינות בעולם.

פורסם
DNY,

למה לא תנסה את זה פעם ותחזור לדווח לנו "כמה זה קל ופשוט"?

לחץ בעיר עד הסוף על דוושת הגז מבלי להרפות אפילו לרגע ואז תשתלט על הרכב רק ע"י הברקס.

אני מחכה לדיווח (וזה לא דומה בכלום לרכב שמתדרדר בירידה).

טוב, ניסיתי. רכב הניסוי - קורולה 08 רובוטית. ניסיתי שלוש פעמים במהירויות שונות שבין 60 ל-120. בכל המקרים תאוצה מירבית, דוושת גז עד הרצפה למשך מספר שניות (כדי שתיזמון גל הזיזים יגיע למצב כוח). לחיצה חזקה על הבלם ברגל שמאל ללא עזיבת דוושת התאוצה.

תוצאה, בכל המקרים: תאוטה חזקה, נעילת גלגל קדמי, הפעלת ABS, המשך תאוטה עד לעצירה מוחלטת לאחר מספר שניות. כמו שג'רמי כתב, זה דומה מאד לעצירת חירום ללא המנוע.

גם אם בולמים בעצמה בינונית ולא חירום, תגובת הרכב דומה לתגובה הרגילה.

רועי5 כתב:

שווה בנפשך שאתה מאחורי משאית העוצרת בפתאומיות ופתאום גילית שבאוטו בו אתה נוהג יש דיליי של שניה בין לחיצה על דוושת הבלם לבין תגובת בלמי הרכב

אין שום השהייה - הבלמים בולמים (כמעט) בדיוק כמו במקרה רגיל.

אין ספק שתאוצה לא רצויה זה דבר מפתיע; אין ספק שההפתעה הזו יכולה לגרום לבעיה; אבל לא צריך לעשות פיל מעכבר.

ולא, אני לא טוען שטויוטה היא חברה מושלמת, רכב ללא תקלות או משהו כזה; אבל גם אני חושב שעיקר ההיסטריה היא בגלל תביעות, חשש מתביעות וכל המתלווה לכך - וגם, ראוי לציין, טיפול לא כל כך מוצלח של טויוטה בבעיה. מה לעשות.

דני

פורסם
תוצאה, בכל המקרים: תאוטה חזקה, נעילת גלגל קדמי, הפעלת ABS, המשך תאוטה עד לעצירה מוחלטת לאחר מספר שניות. כמו שג'רמי כתב, זה דומה מאד לעצירת חירום ללא המנוע.

דני

הבעיה היא, שאחרי שעצרת, אתה עדיין בשוק ועדיין ב- D. והרכב על פול גז. הורדת לשניה את הרגל ונכנסת ברכב שלפניך ו/או בילד שלפניך וכו'.

ב"אתה", אני כמובן לא מתכוון אליך, אלא לנהג ממוצע שלא יחשוב באותה שניה להעביר ל- N או לכבות את הרכב, כי הוא הרי עדיין על הכביש ולא רוצה להעמידו כך באמצע הנתיב...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא טענתי שהבעיה אינה בעיה, אלא שיש פתרון פשוט: ללחוץ על דוושת הבלם. זה הכל.

דני

פורסם

רעיון מצוין! תמליץ עליו במיוחד לבעלי פריוס :lol:

(נהדר איך שאני משעשע את עצמי בלי הצורך של קונדומים ובדיקות אבהות):twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טוב, ניסיתי. רכב הניסוי - קורולה 08 רובוטית. ניסיתי שלוש פעמים במהירויות שונות שבין 60 ל-120. בכל המקרים תאוצה מירבית, דוושת גז עד הרצפה למשך מספר שניות (כדי שתיזמון גל הזיזים יגיע למצב כוח). לחיצה חזקה על הבלם ברגל שמאל ללא עזיבת דוושת התאוצה.

גם אם בולמים בעצמה בינונית ולא חירום, תגובת הרכב דומה לתגובה הרגילה.

רועי5 כתב:

אין שום השהייה - הבלמים בולמים (כמעט) בדיוק כמו במקרה רגיל.

אין ספק שתאוצה לא רצויה זה דבר מפתיע; אין ספק שההפתעה הזו יכולה לגרום לבעיה; אבל לא צריך לעשות פיל מעכבר.

ולא, אני לא טוען שטויוטה היא חברה מושלמת, רכב ללא תקלות או משהו כזה; אבל גם אני חושב שעיקר ההיסטריה היא בגלל תביעות, חשש מתביעות וכל המתלווה לכך - וגם, ראוי לציין, טיפול לא כל כך מוצלח של טויוטה בבעיה. מה לעשות.

דני

"ההשהייה" שחיפשת ולא מצאת, הובאה בסה"כ כדוגמה ל"כמעט" שלך שגם הסוגריים לא יכולים למעט מחומרתו.
פורסם

אני הוספתי את ה"כמעט" כדי לסבר את האוזן ותו לא. אני חוזר ומזכיר כי הגלגלים ננעלו, כלומר הרכב בלם בתאוטה המירבית שהוא יכול.

שוב: אני לא אומר שהבעיה אינה בעיה, אבל מספיק לעשות מעכבר פיל. אותה משפחה אומללה שנהרגה - נהרגה בגלל תגובה לא מוצלחת של הנהג לבעיה, לא בגלל שלא היתה אפשרות פשוטה לעצור את הרכב. ויש הרבה תאונות שקורות בגלל תגובות לא מוצלחות של נהגים למצבים מפתיעים, גם בלי תקלה במנגנוני הרכב.

דני

פורסם

בסרט הוא אומר שהבלמים לא עובדים, ואתה עורך ניסוי של בלימה להוכיח את אשמתו?

וכל מגיני התקלה שוכחים שכשנהג לא יודע שהדוושה נתקעה התגובה שלו שונה, אני מכיר את הרכב שלי טוב מאוד, אני יודע כמה אני צריך ללחוץ על כל דוושה לקבל את התגובה שאני רוצה, כשגורמים כמו כשלים מתערבים בהפתעה זמני התגובה משתנים, המופע הראשון של התקלה יתפוס את רוב המגינים פה לא מוכנים.

פורסם

אתמול היה קטע מוקלט מזעזע בחדשות על אישה שהתקשרה למוקד המשטרה בארה"ב ותוך כדי בכי וצרחות אומרת שהיא דוהרת 190 קמ"ש והרכב לא עוצר, כמה שניות לאחר מכן הרכב נכנס לצומת וכל מי שהיה ברכב נהרג! היה מצמרר לשמוע את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...