Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנטרה 1999 1600 - עשן אפור-לבן סמיך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

אני משתמש חדש ומאוד שמחתי לראות שקיים פורום מקצועי כל כך בנושא רכב. כל הכבוד!

כפי שכתבתי - הרכב שבבעלותי לנטרה 1999 274K ק"מ פולט עשן סמיך כנ"ל מצינור הפליטה

מוסך יונדאי אומר: 99% תחליף גומיות שסתומים

בדקתי בשירשורים הקודמים ונראה שזוהי אומנם אבחנה מקובלת במקרים כאלו

אבל...

לא מזמן כבר ביצעתי שיפוץ ראש מנוע אצל מכונאי אחר (לא מוסך יונדאי) והוא כבר החליף גומיות ראש מנוע (לטענתו).

השאלה היא כזו:

כיוון שזה התחיל מיד לאחר השיפוץ, האם יתכן שזה נובע מעבודה לא טובה של הרכבת הגומיות? האם מישהו ראה דברים כאלו בעבר?

האם יש אפשרות לאתר לפני שפותחים את הראש שוב בבדיקה חיצונית שמקור העשן הוא בדליפת שמן דרך השסתומים או אולי דרך הרינגים או ממקום אחר? האם בדיקת לחץ הפוך תאבחן בעיה כזו או היא מיועדת רק לאיתור דליפות לחץ ולא שמן?

תודה רבה לכל העונים...

אבי

פורסם
שלום לכולם:

אני משתמש חדש ומאוד שמחתי לראות שקיים פורום מקצועי כל כך בנושא רכב. כל הכבוד!

כפי שכתבתי - הרכב שבבעלותי לנטרה 1999 274K ק"מ פולט עשן סמיך כנ"ל מצינור הפליטה

מוסך יונדאי אומר: 99% תחליף גומיות שסתומים

בדקתי בשירשורים הקודמים ונראה שזוהי אומנם אבחנה מקובלת במקרים כאלו

אבל...

לא מזמן כבר ביצעתי שיפוץ ראש מנוע אצל מכונאי אחר (לא מוסך יונדאי) והוא כבר החליף גומיות ראש מנוע (לטענתו).

מה זה בדיוק גומיות ראש מנוע?

השאלה היא כזו:

כיוון שזה התחיל מיד לאחר השיפוץ, האם יתכן שזה נובע מעבודה לא טובה של הרכבת הגומיות? האם מישהו ראה דברים כאלו בעבר?

בהחלט ייתכן

האם יש אפשרות לאתר לפני שפותחים את הראש שוב בבדיקה חיצונית שמקור העשן הוא בדליפת שמן דרך השסתומים או אולי דרך הרינגים או ממקום אחר? האם בדיקת לחץ הפוך תאבחן בעיה כזו או היא מיועדת רק לאיתור דליפות לחץ ולא שמן?

תודה רבה לכל העונים...

אבי

12345

פורסם

אכן יתכן שהעבודה לא בוצעה כראוי, קורה.

בנוסף בצע בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך ויהיה לך קל יותר לדעת את מקור העישון.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי נכון.

תקן אותי אם אני טועה. יכול להיות שהחליפו אטם מכסה שסתומים אבל לא החליפו את גומיות השסתומים?

אם בחשבונית מצוינים מק"טים, אז תבדוק:

אטם מכסה שסתומים: מק"ט 22441-23500 (עולה בחברה 133.34)

גומי שסתומים: מק"ט 22224-23500 (עולה בחברה 7.33)

פורסם

תגידו 274 קילומטר זה כבר לא סוף חיי המנוע תקנו אותי אןם אני תועה והשמח להסבר על חיי המנוע בפרטי תמיד שאלתי אם ב300 אלף המנוע ואוטו הולכים לפח ואיני יודע כמה זהה כבר הרבה לרכב

פורסם
שלום רב

יכול להיות כי הוחלפו גומיות שסתומים ללא מקוריות ( חובה להרכיב רק מקוריות אים לא רוצים שיהיה עשן ואכילת שמן )

בברכה זיסו יוסי

אני איתך יוסי, וכמו שציינתי למעלה המחיר ברוטו הוא 7 שקלים לגומייה (מחיר לצרכן לפני הנחה).

אנ ילא מבין איך אנשים שמים חתליפי כשהמקורי כל כך זול.

פורסם

לרוב אחרי שיפוץ ראש מנוע הקומפרסיה במנוע עולה ולכן מתחילה אכילת שמן, בכל מקרה לרכב עם 270K ככל הנראה יש צריכת שמן עקב טבעות שמן שסיימו את חייהן או אובליות של הצילינדרים.

יש לבצע בדיקה מקיפה במוסך ולמצוא את הסיבה המדוייקת .

פורסם

קשה מאד לזהות דליפה מגומיות שסתומים ללא פירוק (אם מפרקים רואים וויזואלית

פיח של שריפת שמן).

בדיקת לחץ הפוך יכולה בעיקר לשלול את עיניין איבוד הקומפרסיה דרך הרינגים.

אך למעשה ישנם רינגים של קומפרסיה ורינג של שמן, כך שתיתכן קומפרסיה טובה, אך

בעיות בסילוק השמן מדפנות הצילינדר ע"י רינג השמן ועישון.

בקיצור, הפתרון זה לפרק את הראש, במידה ואין סימני שמן על פיות היניקה/פליטה,

להמשיך לרינגים ולבדוק אם הצילינדרים עדיין עגולים ולא אובליים.

• תוכן חדש...