Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1- הנסיעה נוחה מאד לטעמי,איזון טוב בין יציבות לנוחות נסיעה (אבל צריך לומר שאת האוקטביה קניתי אחרי 10 שנים עם ניסאן אלמרה..שהנסיעה שלה נוקשה ומתרסקת.. )

2- המושב האחורי מרווח אבל פחות ממה שאולי מצפים,הוא מרווח יותר מרוב המתחרות הישירות בקבוצה 2 או כמו המרווחות שבקבוצה (נו טוב,לא נסעתי בכולן כנוסע במושב האחורי..), העצה הכי טובה היא פשוט להגיע לסוכנות,לפתוח דלתות,להזיז כיסאות ולקבל אמת מידה ביחס ל"רווחה" ברכב. מצד שני יש המון מרחב רגלים,תא מטען עצום שגדל עוד יותר עם הסרת המדף האחורי המתפרק ודלת חמישית ענקית שמקלה על העמסה.

3- לא תתקשה במיוחד לעלות את הקסטל (אגב לא עליה מי יודע מה,ראינו קשות ממנה),קח בחשבון שלפעמים צריך ללחוץ ולהוריד הילוך (אבל יש לך תיבה טובה עם 6 הילוכים וגם בורר S שמושך הילוכים ונותן תחושה טובה יותר בעליות וגם טיפטרוניק המאפשר החלפת הילוכים קלה ומהירה (כל ה-6) עפ"י רצונך. מנגד,תרגיש (כמו אצל רבות ממתחרותיה שלא מדובר ברכב באמת חזק אלא ברכב בעל "ביצועים מספקים",לי בחיפה זה מספיק..

ולשאלה הנוספת,רעשי המנוע מבודדים לעילא ולעילא,בסרק כלל לא ברור אם המנוע עובד.. רעשי רוח מבודדים במידה סבירה+,הבעיה היא עם בידוד רעש הצמיגים (הרחבים יחסית)-זה בינוני בלבד, למעשה במהירות עירונית הבידוד מצויין,ככל שהמהירות עולה מעבר לכך מה שנשמע ראשון וגם מתחזק אח"כ הוא רעש הצמיגים,לא סוף העולם אבל פחות טוב מבידוד מנוע/רוח.

אני מבין שאין לך הרבה זמן להתלבט אבל אם תוכל,ערוך נסיעת מבחן,נסה להתרשם והחלטתך תהיה קלה יותר, כמו שאתה בוודאי יודע,התרשמות היא עניין סובייקטיבי בעיקרו, בהצלחה.

רוב תודות! עזרת לי להחליט -- תהיה זו האוקוביה אשר תסיע אותי בשנים הקרובות.

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איני 'ילד רייסים' אך בכל זאת אצטרך לעלות את הקסטל מדי יום... האם הוא יתקשה במיוחד?

סלח לי מראש על הציניות, אבל שאלות כאלה היו שואלים בשנות ה70

אין שום סיבה שרכב משפחתי חדש 1.6 לא יעלה את הקסטל מידי יום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
סלח לי מראש על הציניות, אבל שאלות כאלה היו שואלים בשנות ה70

אין שום סיבה שרכב משפחתי חדש 1.6 לא יעלה את הקסטל מידי יום.

שביט,

סלחתי לך (מראש!) - יחד עם זאת אזכיר לך שאותו מנוע בדיוק משרת את מכוניות פולקסווגן כבר מאז שנת 1996!

פורסם

גם לאחי רוצים להחליף את הרכב בחברה, אבל שללו את האפשרות של הסקודה כי היא לא נכללת בקבוצת רישוי 2.

זה באמת יכול להיות ככה? כל חברה מגדירה לעצמה את קבוצות הרישוי או שזה כוללני?

קובי

פורסם
כל חברה מגדירה לעצמה את קבוצות הרישוי או שזה כוללני?

קבוצות הרישוי נקבעות ע"י משרד האוצר ואינן ניתנות לשיקול דעתה של החברות!

פורסם
שביט,

סלחתי לך (מראש!) - יחד עם זאת אזכיר לך שאותו מנוע בדיוק משרת את מכוניות פולקסווגן כבר מאז שנת 1996!

בוא אתקן אותך, ברשותך.

מנוע השמונה סשתומים שמותקן באוקטביה הזו שווק עוד אי שם בשנות השמונים בגולף דור 2 [עבורה הוא פותח]

102 כ"ס עלובים, מומנט בדיחה ואמינות מרשימה.

זה כל מה שיש לו להציע.

פאר היצירה? יותר דגם לשווקים מתפתחים.

הרכב הובא לחברה בה אני עובד לנסיעת מבחן -

הגיע הדגם המפואר - כולל 6 כריות אוויר, ריפודי עור ומסכים מאחור.

הרכב צפוף מאחור, איטי, תיבת ההילוכים מפצה במשהו על המנוע העצל.

כדי לקבל קצב תנועה סביר אתה תשלם בצריכת דלק מתאימה - פשוט כי המנוע קטן על הרכב בכמה מספרים.

איכות ההרכבה והגימור מרשימות, אם כי ניכרים חסכים [ידיות אחיזה לא משוככות, למשל]

בסך הכל דגם "עירום" במסווה של אטרקציה בשוק הליסינג.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
בוא אתקן אותך, ברשותך.

מנוע השמונה סשתומים שמותקן באוקטביה הזו שווק עוד אי שם בשנות השמונים בגולף דור 2 [עבורה הוא פותח]

102 כ"ס עלובים, מומנט בדיחה ואמינות מרשימה.

זה כל מה שיש לו להציע.

פאר היצירה? יותר דגם לשווקים מתפתחים.

הרכב הובא לחברה בה אני עובד לנסיעת מבחן -

הגיע הדגם המפואר - כולל 6 כריות אוויר, ריפודי עור ומסכים מאחור.

הרכב צפוף מאחור, איטי, תיבת ההילוכים מפצה במשהו על המנוע העצל.

כדי לקבל קצב תנועה סביר אתה תשלם בצריכת דלק מתאימה - פשוט כי המנוע קטן על הרכב בכמה מספרים.

איכות ההרכבה והגימור מרשימות, אם כי ניכרים חסכים [ידיות אחיזה לא משוככות, למשל]

בסך הכל דגם "עירום" במסווה של אטרקציה בשוק הליסינג.

שבוע טוב!

בכל מה שנוגע לביצועי הרכב לא אוכל להביע דעה, זאת מכיוון שהיבואן לא הצליח להביא לתצוגה מכונית מבחן.

בכל הקשור למרווח ואבזור, הרכב מרשים ומפתיע לטובה! המרווח מאלור מצוין גם כאשר מושב הנהג מוסט אחורנית עד לסוף מהלכו! הרכב מציע פתי אוורור לנוסעים מאחור, בקרת שיוט (בתוספת תשלום שולית!), 2 תאי קירור ומעל לכול איכות ומוצקות שאין במתחרות מיפן/צרפת/קוריאה!

מחר צפויים להגיע עם מכונית מבחן כך שאוכל להתרשם מביצועי המנוע ונוחות הנסיעה.

אגב, נסעתי גם בקיה פורטה - רכב מרשים מאוד!

פורסם

גם הפולקסווגן ג'טה 1.6 נכנסה לקבוצה 2. רכב על אותו בסיס כמו הסקודה, רק שזו פולקסווגן. החסרון היחיד, שניתן לקבל אותה רק בלבן ושחור, אבל זה באמת שטויות...

היתרון היחיד של הסקודה עליה, זה הדלת החמישית ונוחות ההטענה שלה.

פורסם
גם הפולקסווגן ג'טה 1.6 נכנסה לקבוצה 2. רכב על אותו בסיס כמו הסקודה, רק שזו פולקסווגן. החסרון היחיד, שניתן לקבל אותה רק בלבן ושחור, אבל זה באמת שטויות...

היתרון היחיד של הסקודה עליה, זה הדלת החמישית ונוחות ההטענה שלה.

בנוסף הג'טה מצוידת בתיבת ה-DSG בעלת 7 הילוכים (לעומת 6 בסקודה).

פורסם

לנסיך..

סה"כ אתה צודק אבל..:

צפוף מאחור? יחסית למי? אשר למרווח רגליים ולתא מטען,אין חולק שמדובר ברכב יוצא דופן בקטיגוריה.

בסיס המנוע אכן ותיק אך כל המערכות,הניהול וכיו"ב מודרניות. אמינותו אגב,היא שיקול חשוב מאד בעיני רבים. בשורה התחתונה (ואכן בסיוע הגיר בעל 6 ההילוכים) היא נוסעת לא רע כמו גם אחותה להספק הנמוך-הפורד פוקוס...

קצב התנועה? המנוע אכן קטן והרכב הוא כמעט "לימוזינה" אבל בקצב התנועה הישראלי הסבירהוא דווקא חסכוני מאד. אם התנועה נעה עם 4 נוסעים בעליות קשות וב-140 קמ"ש אכן צריכת הדלק עולה אבל נדמה לי שזה מאד נכון לכל המכוניות,בטח למתחרות הישירות בקבוצה.. ובטח ביחס לצרפתיות עם התיבה ה"מקוללת"...

נכון שהדגם בסיסי למדי אבל ביננו,עם 6 כריות וכל אבזרי הבטיחות,לא באמת צריך עוד "פיצ'יפקס" שיתקלקלו,יותר חשוב שמה שיש יהיה איכותי ויתן תחושה איכותית ונעימה ואת זה יש באוקטביה.

אני בהחלט מסכים שמחירם של הדגמים החזקים והמאובזרים יותר של האוקטביה יקר,יקר מדי..

אשר לקאיה פורטה,על הנייר (ובהנחה שבעצם מדובר בקאיה סיד/יונדאי I30 עם בגז') מדובר ברכב איכותי למדי,זריז ובטיחותי,התחושה בפנים עדיין איננה כמו במכוניות אירופאיות אך מהווה שיפור ניכר ביותר גם ביחס ליפניות מובילות. אישית הייתי מעדיף קאיה סיד סטיישן (ל"חובבי תאי המטען הגדולים) שכן תא המטען בפורטה אינו מהגדולים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

האוקטביה ביזנס שמיועדת לליסנג מצויידת ב-4 כריות אויר בלבד ותיבת טיפטרוניק 6 הילוכים.

לג'טה יש 67 כריות ותיבת DSG 7 הילוכים. לשתיהן אותו מנוע 1.6 ליטר 102 כ"ס ובקרת יציבות.

והמחירים של הגרסאות החזקות של האוקטביה לא נוראים בכלל. לדעתי 138 עבור אוקטביה אמבינייט 1.8 טורבו עם DSG זה דיל השנה.

הדיזלים כבר באמת יקרים.

לי אישית בגרסת הביזנס מפריע בעיקר חסרונן של 2 כריות הוילון. אם יש לך אפשרות לבחור בג'טה DSG אז היא היותר מומלצת.

פורסם

הציעו לגיסי את הטויוטה קורולה, או רנו (הוא לא זוכר את הדגם, משהו בת').

הגיוני שיציעו לו קורולה בקבוצת רישוי2? זה בטח יהיה פשוט וחסר כל אבזור, משמע מעפן לא?

מה שחשוב לגיסי זה שיהיה לו מספיק תא מטען ומרווח באוטו כי יש לו 2 תינוקות אז יש עגלת תאומים ו2 כיסאות בטיחות.

קובי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב,

בסופו של דבר בחרתי בקיה פורטה (לא בלב שלם!) משיקולי חיסכון - הן בדלק והן בעלות החודשית אותו אנו נדרשים לשל למעסיק (האוקטביה צורכת על הנייר כ-20% יותר דלק ועולה לנו 280 ש"ח יותר מהפורטה בכל חודש).

אני אמור לקבל את הרכב בימים הקרובים. אפ מי מהקוראים מעונין, אשמח לשתף אתכם בהמשך בנסיוני עם הפורטה.

בברכה,

Barend

פורסם

בגולף דור 3 למיטב ידיעתי לא היה מנוע 1.6 102 כ"ס.

המנועים שהוצעו היו 1.6 בעל 75 כ"ס ו1.8 בעל 90 כ"ס. (היה גם 1.4 בעל 60 כ"ס).

אמנם נתון הכ"ס נראה נמוך אבל זה לא הכל בחיים.

למיטב ידיעתי רק בגולף דור 4 הספק המנוע הועלה ל102 כ"ס, אביא לכך סימוכין מחר כשאהיה מול האוטודאטא שלי בבית.

בכל מקרה, מנוע ה1.6 בעל 16V מרגיש פחות טוב בסל"ד נמוך , הייתי מעדיף על פניו את ה102 כ"ס בכל רגע נתון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...