Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם שמים לב שאתם חוזרים על אותם הדברים בערך 1,000 פעם ?

בואו נסכם את הדיון בכך שהגולף 160 היא קומפקטית איכותית במחיר הזוי (180K, שגם 160K לא הייתי משלם עליה),

שרק קומץ של אנשים רוכשים בגלל חשיבה לא אובייקטיבית ולא כלכלית.

כנראה שמחלקת השיווק של VW היא אכן הטובה בעולם, אנשים עושים את הגולף משהו שהיא לא ומאמינים לשקר של עצמם!

סתם עוד רכב משפחתי-קומפקטי עם איכות תא נוסעים מעל הממוצע, עלק פרימיום :lol:.

מילא הייתם מדברים על GTI שהיא נישה אחרת לגמרי עם ערך מוסף, אבל ה-160? Come on get real... :wink:.

גילוי נאות:

יש לי גולף MK2 יד 1 מאוד מיוחדת + גולף MK5, ותראו את הדעה שלי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון שהפלסטיק התקלף ב ב.מ.וו

אבל הרכבים במקביל כמו יונדאי וביג"ו ,כבר ירדו מהכביש.

אינם על הכביש עוד.פשוט נעלמו.

מבין עכשיו מה ההבדל?

אולי תפסיק לבייש את עצמך עם הכללות ללא כל ביסוס עובדתי ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
bar72, אתה מדבר על כיעור? מה יש בגולף אלוהים יודע. רכב צר, משעמם במראהו, נוחות נסיעה בינונית ביותר, דש בורד שחור משחור. - אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו רכב?

אמינות סבירה במקרה הטוב (לא שאני חושב שהיא גרועה במיוחד). מנוע וגיר כנראה טובים מאד (לא התנסיתי). - או, זה מסביר כמה דברים. אני באמת בשמחה אקח אותך לנסיעה קצרה אצלי (למרות שבטח גם תוכל לבקש בצ'מפיון), ואז נדבר שוב.

כמו שאמרתי, זה בסדר אם אתה באמת מאמין שגולף זה מותג פרימיום זאת זכותך. - אבל מעולם לא אמרתי שהוא פרמיום. הוא לא פרמיום. הוא רק מציע חבילה שאין בשום מקום אחר בתקציב הזה.

אני טוען שזה קשקוש. כל מאזדה3 5דלתות 2ל' תהיה כנראה לא פחות מהירה, נוחה, מפנקת. ובטח יותר אמינה, עמידה וסחירה לאורך זמן. -שמע, אם אתה בוחר להיות שבוי בקונספציות משלך, FINE. מזדה 2.0 משמעותית פחות נוחה, משמעותית פחות זריזה ומשמעותית פחות מפנקת. אני מהמר שגם בה עוד לא ישבת. ויודע מה? זה נכון גם לגבי המזדה 6.

אבל מה יש למען השם בגולף רגילה? שעולה ביהלומים וזהב? קצת יותר פלפל שדחפו לה? - כן. בדיוק. רק זה הרבה פלפל ולא קצת. תנסה לרגע להכין רשימה של רכבים בגודל שלה שמאיצים כמוה, ושעולים כמוה. יש כאלה מחוץ לקבוצת צ'מפיון?

סלח לי שאני מוציא מהמשוואה את כל בעלי הגולף מהשרשור. הם לא אובייקטיביים.גם לא מנסים. - דווקא ניסיתי, אפילו הקדשתי לזה זמן רב בנסיעות מבחן למיניהן.

כשם שאין היגיון לשלם סכום העולה על 400K ש"ח (ואפילו הרבה פחות מכך) על רכב פאר כך אין כל היגיון לשלם סכום של 180K ש"ח (!!!!!!!!!!!!!) על רכב משפחתי, טוב ככל שיהיה (ולצורך הדיון אני מוכן לקבל את הקביעה שהוא הרכב הטוב מסוגו בעולם...). - הוא לא הטוב ביותר, הוא רק מציע חבילה שאף אחד אחר לא מציע.

נראה שהרכישה של הגולף הנ"ל אינה מבוססת על מניעים אובייקטיבים (כדאיות כלכלית וכיוב') אלא על מניעים סובייקטיביים בלבד (רגש ותחושה אישית). משכך, כל ניסיון לשכנע שמדובר ברכישה כדאית או בטעות קולסאלית נדון לכישלון. - אני ממש מרגיש כמו דון קישוט. אני מבקש חלופות - ומשאין לכם להציע, אתם מדברים איתי על רגשות? תציע לי חלופה אובייקטיבית אחרת בבקשה. אין לך, נכון? אז מי מתבסס על רגשות?

אתם שמים לב שאתם חוזרים על אותם הדברים בערך 1,000 פעם ?

בואו נסכם את הדיון בכך שהגולף 160 היא קומפקטית איכותית במחיר הזוי (180K, שגם 160K לא הייתי משלם עליה),

שרק קומץ של אנשים רוכשים בגלל חשיבה לא אובייקטיבית ולא כלכלית.

כנראה שמחלקת השיווק של VW היא אכן הטובה בעולם, אנשים עושים את הגולף משהו שהיא לא ומאמינים לשקר של עצמם!

סתם עוד רכב משפחתי-קומפקטי עם איכות תא נוסעים מעל הממוצע, עלק פרימיום :lol:.

מילא הייתם מדברים על GTI שהיא נישה אחרת לגמרי עם ערך מוסף, אבל ה-160? Come on get real... :wink:.

גילוי נאות:

יש לי גולף MK2 יד 1 מאוד מיוחדת + גולף MK5, ותראו את הדעה שלי. - אני לא יודע איזו גולף V יש לך, ואם ניסיתי מעולם את ה- TSI הקודמת או הנוכחית, אבל כפי שכתבתי למעלה: אני לא חושב שהיא פרמיום, ומצד שני אין משהו שמציע את אותה חוויה. וגם אתה מוזמן בכיף לנסות אצלי (או בצ'מפיון, לצורך העניין) ואז לחוות דעה רלוונטית יותר.

רבותיי, אני טורח ועונה לבליל הזה, כדי שמי שבאמת רוצה לקנות רכב מפנק וזריז (עם הערך המוסף של אבזור, בטיחות, 5 דלתות, DSG וכו'), יקבל תמונה אמיתית ממי שבאמת מכיר את הרכב, ולא ירתע מגיבוב של דיבורים על "תחושות ורגשות", כאשר אתם לא מציעים אף חלופה אחרת, ובעצם בכלל לא מכירים את הרכב.

אתם יכולים לטעון שלהוציא 180 על רכב זה לא בסדר ולא הגיוני. זה טיעון אחר לגמרי, מאשר השטות הגמורה שמזדה 2.0 מספקת את אותה חוויה או שמישהו מייחס פרמיום למותג גולף. העובדה היא שהציעו לי את האאודי A3 1.8T - שהוא כן מותג פרמיום אם כי לא תמיד ברור לי למה - באותו מחיר ובחרתי בגולף...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

גולף GTI 5 דלתות מציעה חבילה הרבה יותר טובה.

ואל תתחילו להגיד לי שהיא נוקשה יותר וכל הקישקושים, הנהג הממוצע לא ממש מבחין בהבדלים כי הנהג הממוצע קונה רכב לפי היופי שלו ולפי הפרקטיות שלו וכמובן עלויות.

גולף 160 מתומחרת במחיר נפילה, נכון להיום ההפרש בינה לבין GTI הוא כלכך קטן שפשוט עדיף לקחת GTI.

מה גם שבמכירה סביר להניח שתקבל מינימום מחירון על GTI, יהיה לך יותר קל למכור אותו, וכל הזמן עם הרכב אתה גם תהנה מיכולות יותר טובות של הרכב עם פרקטיות של 5 דלתות.

זה למה גולף 160 לא מציעה חבילה כדאית, הם פשוט תימחרו אותה קרוב מידי ל-GTI ובזה מבחינתי היא נופלת.

אז כן, יש תחלופה לגולף 160 והיא הגולף GTI.

וזה לפני שדיברנו על האיביזה FR שמציעה חבילה דומה במחיר זול משמעותית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
גולף GTI 5 דלתות מציעה חבילה הרבה יותר טובה.

ואל תתחילו להגיד לי שהיא נוקשה יותר וכל הקישקושים, הנהג הממוצע לא ממש מבחין בהבדלים כי הנהג הממוצע קונה רכב לפי היופי שלו ולפי הפרקטיות שלו וכמובן עלויות.

גולף 160 מתומחרת במחיר נפילה, נכון להיום ההפרש בינה לבין GTI הוא כלכך קטן שפשוט עדיף לקחת GTI.

מה גם שבמכירה סביר להניח שתקבל מינימום מחירון על GTI, יהיה לך יותר קל למכור אותו, וכל הזמן עם הרכב אתה גם תהנה מיכולות יותר טובות של הרכב עם פרקטיות של 5 דלתות.

זה למה גולף 160 לא מציעה חבילה כדאית, הם פשוט תימחרו אותה קרוב מידי ל-GTI ובזה מבחינתי היא נופלת.

אז כן, יש תחלופה לגולף 160 והיא הגולף GTI.

וזה לפני שדיברנו על האיביזה FR שמציעה חבילה דומה במחיר זול משמעותית.

לא, מיד יגידו לך שתא הנוסעים של האיביזה לא איכותי כמו של הגולף ושהיא לא מאובזרת כמוה ולא פרקטית כמוה ולא מרווחת כמוה. לפי הדיון הזה הגולף היא הרכב המושלם וגם אם היו מתמחרים אותה ב-200 אלף שקל היא הייתה שווה את הכסף. עוד לא הבנת? מחלקת הפרסום והשיווק של צ'מפיון מורכבת מגאונים!!

פורסם

25 אלף ש"ח זה לא הפרש זעום. אנחנו עדיין לא יודעים מה ה GTI תציע מבחינת אבזור.

מה האביזיה קשורה פה אני בכלל לא מבין.

emotion of motion

פורסם

אני מסכים - ואפילו כתבתי - שה- GTI מציעה חבילה אטרקטיבית וכדאי לשקול לשדרג אליה - אפילו אני שוקל את זה.

אבל בכ"ז מדובר על עוד כמה עשרות אלפי ש"ח (לי הם לא באים בקלות, לא יודע איך אצלך), על רכב מעט נוקשה (למשל השירוקו נוקשה מידי לטעמי - ככה זה כשאתה זקן), ועל חבילת אבזור לא ברורה עדיין.

TOMER: להכניס את האיביזה לסיפור זה ממש לא רציני, ולא מתאים לך. אולי נשקול גם POLO GTI? זה שקול להשוואה עם מונדאו, רק מכיוון אחר. ואגב, לא צריך רווח כפול בין שורה לשורה.

פורסם

25 אלף זאת לא תוספת ענקית, כלכלית משתלם לחסוך עוד קצת בשביל GTI או להגדיל את ההלוואה.

GTI קיימת בשוק כבר לא מעט זמן, זה שיצאה אחת חדשה לא אומר שאתה לא יכול לעשות השוואה בין 160 לבין GTI (אפילו הקודמת). מעבר לזה, אני מאמין ש-GTI תתן איבזור זהה אם לא עשיר יותר כיאה לגרסת ספורט שמצויידת לרוב בכל התוספות שקיימות גם בגרסאות הרגילות.

איביזה היא רכב בעל מרכב 5 דלתות בגודל של הגולף פחות או יותר עם מנוע חזק ופוטנציאל שיפורים גדול יותר מהגולף 160, בגלל זה האיביזה היא חלופה זולה יותר לגולף מבחינתי.

in the face

with a chair

פורסם

אני מסכים עם VW_GTI.

הייחוד של הגולף באירופה בוא שאתה מקבל רכב סופר איכותי במחיר זהה ולעיתים נמוך יותר מהמתחרות(פוקוס,308 וכו').

המצב בארץ הוא שהיבואן לקח רכב טוב עד כמה שהוא והעלה אותו לדרת אל.

אם כול הכבוד לגולף ויש כבוד לשלם על משפחתית קומפקטית 180 אלף שקל ותקראו שוב את הסכום הזה 180 אלף שקל זה פשוט טירוף.

שווה להציץ במחיר שלה באירופה אל מול המתחרות רק כדי לקבל פרספקטיבה כמה כסף עושים עליכם שאתה קונים את הגולף המדוברת, וכמה היחצנות של צ'מפיון מצליחה לעבוד פה על הרבה אנשים.

נכון אין רכב שמתחרה בגולף, אבל היא לא צריכה להימחר במחירים האלה ואנחנו לא צריכים לשלם את הסכומים האלה עליה, וסליחה אבל לדעתי מי שקונה את הרכב הנ"ל הוא פראייר ושיתחיל להכיר בעובדה הזאת למרות שמדובר ברכב מצויין.

הנה מחירים של הגולף בבריטניה רק כדי שתקבלו פרספקטיבה, ואל תאכילו אותי עם הלוקשים של תמחור אחר, מיסים וכו' מדובר ביבואן שעושה כסף עליכם ומוכר לכם מותג "פרימיום" במחיר עממי(עלק) כביכול.

הגולף המדוברת: £14,500

פורד פוקוס טיטניום עם מנוע 2.0 ליטר: £19,695

פיג'ו 308 1.6 טורבו: £17,545

קחו את המחירים האלה ותראה מה מוכרים לכם בארץ ובאיזה מחיר, הגולף מרכב איכותי מאוד שנמכר במחיר זהה ונמוך למתחרים שלו הפך בארץ למשפחתית שנמכרת במחירים אסטרונומיים ולא משנה מה איכותה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

BAR72- ביקשת מתחרות לתקציב אז אני אתן לך:

1. אבי רכש כבר פעם שניה את הלאון טורבו וזאת לאחר שביצע נסיעת מבחן בגולף האמורה- מחיר כחדשה היום (כולל גג שמש)- 150K ש"ח והיא ידנית !!!!

2. אוקטביה VRS- ריפודי עור, גג שמש, חישוקים 18'', 200 כ"ס, בקרת אקלים + כל הפצ'יפקס הנלווה- כל זאת במחיר הנמוך מהגולף המדוברת. אומנם היא גדולה יותר אבל אני מאמין שהחסרון נמצא בסמל ולא בשום דבר מעבר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הגולף המדוברת: £14,500

פורד פוקוס טיטניום עם מנוע 2.0 ליטר: £19,695

פיג'ו 308 1.6 טורבו: £17,545

קחו את המחירים האלה ותראה מה מוכרים לכם בארץ ובאיזה מחיר, הגולף מרכב איכותי מאוד שנמכר במחיר זהה ונמוך למתחרים שלו הפך בארץ למשפחתית שנמכרת במחירים אסטרונומיים ולא משנה מה איכותה.

מה ההבדל באבזור? איזה גיר? בדקת את כל הפרטים?

emotion of motion

פורסם
איביזה היא רכב בעל מרכב 5 דלתות בגודל של הגולף פחות או יותר עם מנוע חזק ופוטנציאל שיפורים גדול יותר מהגולף 160, בגלל זה האיביזה היא חלופה זולה יותר לגולף מבחינתי.

אם לדעתך האיביזה היא בגודל של הגולף, כלומר "פחות או יותר" זהה מבחינת שימושיות, מרווח פנים וכו', אין לי על מה להתווכח עימך, ואני בכלל לא אזכיר את שאר הפרטים השונים, כגון נוחות ואבזור. אני פשוט מציע שתנהג כמה ימים באחת ואז תעבור לשניה.

פורסם

1. אבי רכש כבר פעם שניה את הלאון טורבו וזאת לאחר שביצע נסיעת מבחן בגולף האמורה- מחיר כחדשה היום (כולל גג שמש)- 150K ש"ח והיא ידנית !!!!

2. אוקטביה VRS- ריפודי עור, גג שמש, חישוקים 18'', 200 כ"ס, בקרת אקלים + כל הפצ'יפקס הנלווה- כל זאת במחיר הנמוך מהגולף המדוברת. אומנם היא גדולה יותר אבל אני מאמין שהחסרון נמצא בסמל ולא בשום דבר מעבר.

עידן

1. הלאון הרבה פחות מרשימה מבפנים, רוב האנשים בארץ מעדיפים גיר אוטומטי. סיאט זה brand פחות נחשב. העיצוב של הלאון לא לטעמו של כולם (אני אישית מאוד אוהב ובאמת הייתי מעדיף אותה, אבל אני מבין את החסרונות מול הגולף).

2. גדולה מידי ואכן סמל בעייתי. אתה צודק שהיא יותר משתלמת, אבל לא הייתי רוצה לחיות עם אוקטביה בת"א. היא גם מכוערת לדעתי (למרות ששלך בהחלט יותר יפה מסתם מונית).

emotion of motion

פורסם
1. הלאון הרבה פחות מרשימה מבפנים, רוב האנשים בארץ מעדיפים גיר אוטומטי. סיאט זה brand פחות נחשב. העיצוב של הלאון לא לטעמו של כולם (אני אישית מאוד אוהב ובאמת הייתי מעדיף אותה, אבל אני מבין את החסרונות מול הגולף).

זה בדיוק כל העניין, השם! אותו שם שעשו לאנשים שטיפת מוח ואמרו להם שהשם הזה יותר טוב משם אחר.

זה מזכיר לי את התכנית של אורלי וגיא עם הניסוי של המים ושל היין, נתנו לאנשים לשתות את אותו היין רק שפעם אחת אמרו להם שזה יין זול ובפעם אחרת אמרו להם שזה יין יקר ומשובח, הם אפילו לא הבדילו בטעם! כמובן שהיין "היקר" קיבל מחמאות בלי סוף, חבל שלא הראו את הפרצוף של אותם אנשים כשסיפרו להם שמדובר באותו יין לכל אורך הניסוי.

in the face

with a chair

פורסם

עידן

עידן, אתה לא בסדר. אתה הרי יודע שגם בשרשורים אחרים אתה מציע את האופציות האלה, ותמיד הן לא בדיוק שקולות, ובכל זאת אתה שב ומציע אותן. אז אני אשוב ואענה לך, ואתה מוזמן להוכיח לי את ההיפך:

הלאון ידנית, דובר על רכב אוטומט. לליאון ארבעה כוכבי ריסוק, וזה בפני עצמו מוציא אותה מהמשוואה, אבל נמשיך. הלאון לפני מתיחת הפנים (הגיעה כבר לישראל?) נראית נורא מבפנים, היא לא נוחה לתפעול, תא הכפפות שלה מתאים בדיוק לכפפות וזהו, אין לה מיזוג מאחור, ורמת החומרים ירודה ביחס לגולף. וכל זה אתה יודע למה? כי ככה הקונצרן מכוון את זה. ואתה או אני לא נוכל לשנות את זה. עדיין, ה- FR מדליקה ביותר. אבל לא מספקת את החבילה של הגולף, SORRY. אתה גם מוזמן לשתף אותנו בתקלות ובטיפולים שהיו לכם בלאון הקודמת וכן בכמה זמן ובאיזה מחיר מכרתם אותה.

האוקטביה אכן אטרקטיבית, אפילו בגרסת ה- 1.8T, אבל היא: (א) גדולה יותר ועם ילד אחד אין בה צורך; (ב) ממש לא נראית טוב; (ג) אחרי מתיחת הפנים השניה שלה, ועדיין לא נראית טוב; (ד) למי שמכיר את הגולף, מבפנים מרגישה כמו שעטנז של חלקים מדור קודם ודור נוכחי; (ה) שוב - רק ארבעה כוכבים במבחן הריסוק. אני גם לא בטוח שהמחיר שלך כולל את האבזור של הרדיו+צ'ינג'ר+שליטה מההגה, אבל זה לא רלבנטי. וכל זה אתה יודע למה? כי ככה הקונצרן מכוון את זה. ואתה או אני לא נוכל לשנות את זה. עדיין, ה- VRS מדליקה ביותר. אבל לא מספקת את החבילה של הגולף, SORRY. אולי היא תתאים לי אם תעבור עדכוני בטיחות / מבחן מחודש, וכאשר יהיו לי (טפו טפו טפו) שני ילדים ואעבור לגור במזכרת בתיה - שם בטח אין בעיות חניה...

אני שוב חוזר ואומר: כל הרכבים האלה טובים. מה זה טובים? מצויינים. אבל לא מספקים את החבילה שאני (ומסתבר שגם עשרות אחרים) חיפשתי. ולצערי (וזה באמת לצערי) אין חלופות במחיר הזה. עכשיו, ה- GTI היא אפשרות. אבל לומר שהיא מצדיקה עוד כ- 35K, ובנוסף לזה גם ביטוח וטסט יקרים יותר, וצריכת דלק גבוהה יותר ודלק יקר יותר (למי שלא לוקח אותה כל שבוע למנחת), זה כבר לא בטוח.

• תוכן חדש...