Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא אמר שעליהן זה הגיוני לשלם. לצורך הדיון, אני מסכים שהגולף היא המשפחתית הכי טובה שנוצרה איי פעם (נגיד...) למה הפער צריך להיות כל כך משמעותי?

אני הבאתי את הדוגמה של הסופרב כדי להמחיש את ההגזמה. נמכרת מכונית מעולה לכל הדיעות, מאובזרת כמו רכב פאר, נראית כמו אחד לדעתי, מרווחת בצורה יוצאת דופן ועולה אותו הדבר.

גם אם הייתי מעוניין במשפחתית קומפקטית ולא ברכב סלון בשל בעיות חניה או סיבה דומה, הייתי מסתפק ברכב פחות טוב מהגולף אבל שתג המחיר שלו הוא הגיוני.

עם כל הכבוד וההערכה לפולקסוואגן זו בסך הכל מכונית משפחתית, עם מנוע מעולה ואיכות בניה מצויינת אבל זו עדיין משפחתית, למה המחיר המוגזם הזה?

ושוב אני לא מתווכח עם העובדה שזו מכונית מעולה, והיא מציגה חבילה מאוד מאוזנת עם מנוע מצויין גיר עוד יותר איכות בניה גבוהה ואבזור משביע רצון, אבל אני הייתי מסתפק ברכב יותר ממוצע ופחות מצטיין ונהנ מהחיסכון הענקי במחיר הרכישה.

תסלחו לי שאני "חוטא" בהשוואה למזדה 3 שהיא מכונית המונית וחסרת הסטייל שיש לגולף, אבל האם הפער בין גרסת ה-2 ליטר של אותה מזדה לבין הגולף 160 שעומד על מעל 40 אלף שקלים חדשים מצדיק את עצמו? מבחינתי לא ובגדול.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה לא היית מוכן לשלם, וזה מתקבל על הדעת, אבל יש הרבה כאלו שכן. לא צריך ללכת רחוק - כבר שנים שאודי A3, ובמידה מסויימת גם סדרה 1 עושות את אותו הדבר, ובצורה קיצונית הרבה יותר. ומיני? יש אנשים, ולא מעט מהם, שישלמו עוד 40K בשביל להרגיש שהם קיבלו פרימיום. ואת האמת? הם כנראה נהנים מהאוטו הרבה יותר. מעטים הם האנשים שהולכים לאוטו ואומרים "איזו עסקה מצויינת עשיתי" גם אחרי שנה, אבל רבים מאלו שקונים מסיבות אחרות, מקבלים איזושהי הנאה, pride of ownership. אותם אנשים חוזרים וקונים עוד גולף, ועוד גולף, וזה בכלל לא משנה מה צ'מפיון יעשו.

רוצה שאני אגלה לך עוד משהו? הייתה לי C קלאס חדשה, דיזל בסיסית יחסית לשבוע. מונדיאו חדשה תעלה עליה בכל פרמטר, מבחינת מרחב, מבחינת ניהוג. כנ"ל לגבי אודי A4, למרות שהאודי באמת מציעה דברים אחרים (שהמרצדס לא). אבל אתה יודע איך זה עובד כבר...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

1. לא חייב לקחת גולף 160, אפשר להסתפק בגרסה החלשה והזולה יותר, שלא לדבר על 1600 רגיל ופשוט.

2. אני לא רואה סיבה לא לקחת GTI 5 דלתות. היא תהיה חזקה יותר ותיתן ערך מוסף ביחס לגולף 160 שלא רחוקה ממנה בתמחור. וגם יהי יותר קל למכור GTI מאשר 160.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

2. אני לא רואה סיבה לא לקחת GTI 5 דלתות. היא תהיה חזקה יותר ותיתן ערך מוסף ביחס לגולף 160 שלא רחוקה ממנה בתמחור. וגם יהי יותר קל למכור GTI מאשר 160.

ששש, אל תספר להם

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
גם לשלם 116K על מאזדה 3 זה הזוי. הבעיה היא שתמחור הוא לא אבסולוטי, אלא יחסי. יש לי 200K, ואני רוצה אוטו מאובזר, מהיר, עם איזשהו ערך מוסף - כלומר, לא יפני - ואני לא רוצה מכוניות מנהלים למיניהן (שעם המונדיאו הגיעו למימדים מגוחכים). ספציפית, אצלי בחניה של הבית גולף זה המקסימום שאפשר להכניס. אז מה אני אקנה?

את הצרפתיות אני ישר מוריד, עקב איכות מפוקפקת וחוויית נהיגה לוקה בחסר, והכי גרוע - הגיר. אז אין C4 ואין 308 (לC4 מגיע לרדת פעמיים, פעם שניה בגלל ההגה המטופש). ושתיהן מכוערות להחריד, אבל לא על זה נלין.

עם מה נשארתי? A3 1.8T היקרה יותר, הגולף, ו... אה... סיאט?

בקיצור, מבאס לשלם 180K, אבל סקר שוק מראה שאין יותר מדי אפשרויות אחרות. אז כמו כולם, משלמים ומייללים. על כל 308 שלובינסקי מכרו, פולקסווגן מכרו 4 גולף - ולא כולם בגלל תופעת העדר. יש אנשים שבאמת הלכו ובדקו. הייתי שמח לשמוע חוויות מאחד שהלך, בדק, וקנה 308.

לא, לא הזוי לשלם 116K עם 3 חדשה, הזוי לשלם 125K על גולף 1.6 ליטר בסיסית.

מבחינת יכולות ניהוג ושילדה ל3 אין מה להתבייש בדבר מול הגולף , צמפיון מנסים כמו הונדה לנסות ולתת נופך יוקרתי למותג על ידי מחירים גבוהים ללא כל פרופורציה למתחרות בסיגמנט.

לגבי הצרפתיות, אני לא יודע למה אתה קורא איכות מפוקפקת, יש לי צרפתיה בבית , ואני מרבה בנהיגה באירופה על דגמים צרפתים מודרנים, התחושה המפוקפקת היא אצלך אולי, לא בפועל.

עיצוב חיצוני זה ענין של טעם, אך גם הגולף אינה בדיוק מלכת היופי, נהפוך הוא..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

CX25gti, בזמן האחרון אני מוצא את עצמי יותר ויותר מסכים איתך בכמה דברים וזה קצת מפחיד אותי, הרי אנחנו מעולמות כ"כ שונים.....:wink:

אבל לנושא,

צודק מי שרוצה להוציא סכום מטורף על משפחתית טובה. יש לו כסף זו זכותו להוציא גם חצי מיליון על קונטסה.

אבל אם אתם כבר מדברים על עדר ועל מחיר למוצר, סלחו לי, צריך להיות הרבה יותר מלא חכם כדי לשלם סכום מטורף לחלוטין ומנותק מהמציאות, עבור מוצר טוב וסביר, אך בטח ובטח שאינו עולה במכלול תכונותיו וסך השלם על מוצרים מקבילים.

אין בעיה כאמור לשלם על משהו כי אתה רוצה רק אותו ולא שום דבר אחר. זה בסדר.

מה שלא בסדר זה הנסיון לשכנוע עצמי ושל הציבור כי זאת האופציה הטובה והמשתלמת בקטגוריה.

תנו לי להבין. אם מישהו רוצה רכב להשתחל לחניות בת"א, יש בערך עשרות מיני'ס מצויינות שישנעו אתכם גם לכל מקום בארץ ללא נחיתות, בחצי מחיר. אם רוצים מנהלים לשיוטים ארוכים ונוחים, אז ברור שיש אופציות מצויינות אחרות (מונדאו ,B4, 6 ועוד ועוד).

אם רוצים רכב קומפקטי עם פלפל יש פוקוס 5 דלתות מצויינת, מאזדה 3 מצויינת, 308 מצויינת, I30 מצויינת (כולן בגרסת 2 ל' חזקה ומאובזרת מאד).

וכל כל האופציות האלו במחיר משמעותית זול מהגולף. אז מה לכל הרוחות משתלם פה? מה החבילה "המצויינת" הזאת?

עכשיו יגיעו כל התשובות על "איך אני משווה גולף לאחרות מבחינת איכות (נראה לכם שהיא איכותית מפוקוס או מ308?)מבחינת אמינות (אמינה מ3 ספיריט או I30 חזקה?). אז מה טוב בה מלבד מנוע מצויין וגיבור, שאגב אני בכלל לא בטוח שהנהג הממוצע ירגיש איזה הבדל דרמטי בינו לבין גרסאות 2 ל' של המתחרות? האם נראה פה למישהו שהצבע בפוקוס יתקלף לעומת הגולף המקבילה? הדשבורד יסדק? יתפרק? יפסיק לעבוד? במה ה"איכות" המהוללת של הגוף מתבטאת. אנא,באמת ולא בציניות, האירו את עיני.

ולא, זאת ממש לא חוכמה להשוות מיני קופר או B.M.W סדרה אחד. אלו מכוניות נישה, מכוניות פרימיום שמי ששוקל אותן לא מעניין אותו , לא סחירות, לא אמינות, לא טיפולים ולא נעליים. הוא רוצה את הרכב הזה נטו. בדיוק כמו שמי ששוקל פיאט 500 לא ישווה אותו למאזדה 2.

זה מחזיר להתחלה. אם פותח השרשור מעוניין אך ורק ביצרן ובדגם הנ"ל, מצויין. קניה טובה ואיכותית.

אבל אל תנסו להפוך אותה למשתלמת כי היא ממש לא. זאת תפיסת תחת נטו של היבואן.

ואגב, כדי לתת לאנשים פה חומר בעירה לצלוב אותי, אני אדגיש כי מעולם לא נהגתי על גולף חזקה. עשיתי סיבוב על ה1.6 הרגילה. שגם היא יקרה מאד ביחס לתועלת.

אבל הישיבה ב לדוגמא 308 נוחה משמעותית,נעימה לי משמעותית, ונראית לא פחות יוקרתית (שלא לאמר יותר).

בכל מקרה בהצלחה לפותח השרשור, וסע בבטחון ובדרכים טובות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מי אמר משתלמת? אמרתי שאין הרבה אופציות. משתלם זה לקנות i30. הדבר העיקרי שהופך את הTSI ללא משתלמת זה הGTI בעוד 20 אלף שקל ממעל, וה122 ב20 אלף שקל ממתחת.

אתה יכול להסתכל על הגולף כמו מהכיוון של פוקוס ואתה יכול להסתכל עליה מהכיוון של A3, ובהתאם לכך תדע האם זו עסקה טובה יחסית או לא.

מן הסתם, אם אתה חושב שהיא לא מציעה דבר מעבר לפוקוס, או אם 308 מספקת לך את מה שאתה צריך, אתה מראש לא נמנה על קהל הקונים הפוטנציאליים. זה לא אליטיזם, רחוק מזה - עניין של סדרי עדיפות. כדרך אגב, אם תיקח את הפוסט שלך ותשנה את סדר האותיות מTSI לSTI, תקבל בדיוק את אותה תוצאה בקצה.

אני עדיין טוען שמי שרוצה קומפקטית פרימיום (ופוקוס, בשום צורה, אינה פרימיום - לא במנועים, לא בגיר, לא בשכיחות, לא בתא הנוסעים - רק בהתנהגות), אין לו יותר מדי ברירות. ה308 היא המתחרה הכי קרובה, אבל רוב האנשים יעדיפו את הגולף (ושוב, בצדק מבחינתי).

פורסם

לפי דעתי .

הפוקוס 5דלתות מכוערת.

ה308 מרגיש כמו צעצוע של ילד אבל גדול .יכול להיות שיכבה לך באמצע כביש הערבה ,בלי שום סיבה.פשוט לא אמין

כל הרכבים מקוריאה ,לא שוות .

הגולף ,זו ליגה אחרת מעל כולם.היא מאוד יקרה זה נכון.

אבל למי שיכול,אסור להתפשר.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם
לפי דעתי .

הפוקוס 5דלתות מכוערת.זאת אכן דיעה אישית

ה308 מרגיש כמו צעצוע של ילד אבל גדול . עדין דיעה אישית יכול להיות שיכבה לך באמצע כביש הערבה ,בלי שום סיבה.פשוט לא אמין- כבר לא נחשב בגדר דיעה אלא בגדר הנחת עבודה שפשוט לא נכונה ולא מבוססת כם אם פעם נתקע לך הרכב בכביש הנ"ל.

כל הרכבים מקוריאה ,לא שוות . הגזמה פראית על גבול "שטויות במיץ עגבניות"

הגולף ,זו ליגה אחרת מעל כולם. איזנ ליגה? מעל מי? אתה שבוי הסטיגמות מלפני מליון שנה, אולי נקים קבוצה בפייסבוק למען שחרורך מתקופות אפלות היא מאוד יקרה זה נכון.עובדה

אבל למי שיכול,אסור להתפשר.אני יכול ולא קניתי, עכשיו הבנתי שזה אסור. מה העונש? ואני ממש לא חושב שאני מתפשר, ההיפך.

הערותיי באדום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

308 תכבה לך באמצע הערבה? קוראנים לא שווה?

נשמע כמו סטיגמה של שנות 80 ואולי 90, לשמחתנו אנחנו בשנות 2000 והרכבים של היום רחוקים מהרכבים של פעם.

גם מזדה מתקלקלת, גם גולף מתקלקלת וגם כל רכב אחר יכול להתקלקל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא הייתי קונה גולף על בסיס אמינות, זה בטוח.

פורסם
הערותיי באדום.

עידן

בקשר לצרפתיות ,לשני חברים היו להם 307 ,וכל הזמן הם נכבו להם,היו גוררים אותם למוסך ,ולא יודעים מה הבעיה.

פשוט היה להם סיוט ,לקנות אוטו שעושה תקלות כאלה,פגשתי מישהוא שלישי במקרה במוסך ,וגם היתה לו אותו בעיה .

ובמוסך המרכזי לא היה להם מושג על מה מדובר.חבר שלי עובד במוסך המרכזי ,ואמר לי בפירוש ,להתרחק מהמכונית הזאת .זו עובדה אכי משכנעת בעולם.

חוץ מזה אחרי כמה שנים אתה מחליף אותה בלפה של שוורמה.

בקשר לקוראניות ,זה אוטו של כמה שנים .יש להורים שלי טוסון עם כסאות עור ,והם שומרים על האוטו ,וכבר הכסאות עור התחילו להיסדק,הפלסטיק לא משהוא .פשוט אתה נכנס לאוטו ,ואפשר להרגיש שהאוטו לא מושקע ולא איכותי,פשוט זוועה

הגולף והאודי זה סיפור אחר לגמרי,כל מילה שאני יגיד היא מיותרת.

אם היית יכול לקנות ולא קנית.אז הפסדת,על איכות לא מתפשרים ,למי שיכול כמובן.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

לך תחפש סקרים של אמינות/שביעות רצון שנעשו בחו"ל (רצוי לא בגרמניה), ותראה איפה נמצאים רכבים של VAG. וצא מהסרטים.

פורסם

מי שקונה את גרסת ה160 מקבל מכונת נהיגה מדליקה אך שקטה (ללא רעשי המנוע) כך שניתן להשתמש בה בכיף כרכב משפחתי (מושבים ברמה שמשולבים אלקנטרה ,חלונות אחוריים מושחרים ישירות מהחברה ,גג,גלגלים בהתאם,שילטה מההגה לגיר (אוי כמה שזה עובד טוב) .

המחיר אומנם גבוה יחסית למתחרות אך נותן הרבה .

לגבי מכירה אז לפי דעתי הרכב הזה ירוץ כדוגמת הV5 שההיתה עצלה אך עדיין נכרה עם מחיר טוב ,גם כיד שניה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תוכן חדש...