Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחלה פורום יש לכם כאן, באתי להטריד בשאלה :)

אני מחפש לקנות רכב משומש, התקציב הוא 50000 לכל היותר (יהיה נחמד להשאר עם קצת עודף). בהתחלה חשבתי בכיוון של יפנית משפחתית "רגילה" אבל אחרי כמה ימים ביד2 ראיתי שיש אופציות יותר מעניינות, באותו מחיר (ולעיתים אף במשמעותית פחות) כמו היפנומטיות אפשר לקנות מכוניות כמו וולוו s40 או שברולטים למיניהם (קאווליר, אלרו, אימפלה, אפיקה) ראיתי אפילו רובר 620 שבמבט ראשון נראית ממש שמורה ובמחיר מגוחך (ה"מגוחך" הוא על המחירון, לא על מחיר הרכב הספציפי). וכמו שאתם אומרים פה לפעמים, זה הרבה יותר מכונית בפחות כסף.

אז אני מניח שהאמינות היא לא אותה אמינות, והחלקים יקרים יותר... וזה בסדר, עד גבול מסויים. אז השאלה שלי היא האם אתם ממליצים ללכת בכיוון הזה? ואם כן האם יש המלצות על דגם זה או אחר? (לגבי היפניות, אני מניח שהן דיי אותו הדבר ובמקרה הצורך אבחר לפי מצב הרכב ולא לפי יצרן)

קצת על השימוש שאני צופה לרכב\רצונות שלי:

- כ14000ק"מ בשנה, הרוב בינעירוני (ככה שצריכת דלק נמצאת דיי נמוך בסולם העדיפויות)

- ברב הנסיעות אני לבד או עם מספר קטן של אנשים (קופה\3 דל' בהחלט בא בחשבון רק שלא מצאתי משהו מתאים עד כה)

- לא רוצה מיני. (רוצה שהרכב ישייט בשקט וביציבות על 120).

- ידני בהחלט בא בחשבון (קצת קשה... רוב מה שרשמתי למעלה קיים רק בגרסאות אוטומט)

- התוכנית כרגע היא להשאר עם הרכב כ4 שנים.

- אם זה משנה, עד כה הייתי עם אלמרה 99', ז"ל.

בתודה (רבה רבה!) מראש,

יבגני

פורסם

אאפשר לחפש פיג'ו 307, יש דגמי 3 דלתות עם מנועי 2 ליטר וגיר ידני. כדאי לחפש רכב שטופל היטב כי גם הפיז'ו סובלת מסטיגמת האמינות של הצרפתיות. אינני יודע עד כמה זה נכון כי אין לי ניסיון עם הרכב.

האוטו עצמו מאוד נאה ומאובזר היטב במערכת מקורית, מחשב דרך, חיישני גשם ואור ועוד כמה ג'אדג'טים. אני אהבתי מאוד את את הנוסעים העשיר והנעים והנסיעה דיי שקטה ונוחה. זו אופציה טבוה לדעתי בתקציבך.

בהצלחה

פורסם

פורד מונדאו משנת 2002 תענה לך על כל הדרישות.

אוטו מרווח,אמין,מפנק,חזק ונוח ונמכר במחירים ממש מצחיקים.

אני רכשתי בשבוע שעבר אחת כזו.מומלץ!

פורסם

הממ... המונדיאו זאת אופציה שלא שקלתי, בעיקר בגלל שלחבר יש פוקוס 2001 עם הרבה בעיות חשמל... שווה לנסות?

לגבי פז'ו... באמת יש את הסטיגמה, אני נגד סטיגמות והכל, אבל כשאת הכסף שלך אתה בא להוציא, פתאום זה נראה אחרת...

תודה על הרעיונות, אני עדיין מתקשה להחליט אם להשאר עם היפניות או לחפש משהו פחות משעמם...?

פורסם

אתה רוצה ליהנות ומצד שני לא להסתכן יותר מדי, וזה בהחלט אפשרי.

תכננת במקור להוציא 50K על יפנומטית? עכשיו תוריד את התקציב לגג 45K וחפש מכונית שעושה לך את זה.

למה? בעיקר בשביל ההרגשה. ואני אסביר. ה-5K האלו לא ישנו הרבה מבחינת היצע המכוניות שתמצא, מקסימום תצטרך להתמקח קצת יותר עם המוכר, וזה לא יהיה קשה (במכוניות שציינת כמו רובר, S40 וכו' המחירון הוא סתם מספר אקראי ולא קשור). עכשיו שים את ה-5K בקופת חזרזיר בארון במגירה של הגרביים (או לחיליפין - בבנק), ותשתמש בהם רק לצורך תיקונים בלתי צפויים.

יוצא שגם קיבלת מכונית שאתה באמת רוצה, וגם סביר להניח שזה לא יעלה לך יותר מהמקרר שרצית בהתחלה.

פורסם

אני אעדיף להתייחס לשאלה העקרונית:

לדעתי, יש הרבה רכבים טובים שלא נושאים את התואר "יפנית 1.6 אוטומט" ובכל זאת הם כדאיים מאוד לרכישה. רובם גם איכותיים ומפנקים יותר. אז נכון, חלקם מעט יקרים יותר באחזקה השוטפת, אבל אולי שווה לשלם (מעט) יותר ולקבל(הרבה) יותר.

אם אתה מעריך שתשאר עם הרכב 4 שנים, לדעתי כדאי לך להשקיע בבירורים על הדגם המתאים לך. המלצתי האישית: מונדאו.

• תוכן חדש...