Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לטורבו דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק לומד נהיגה בנתיים ואני בן 18 ולמורה לנהיגה שלי יש טויוטה קורולה 2003 tdi 2.2 נראה לי. עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

האם הטורבו דיזל הוא כמו הטורבו הרגיל שכשמגיעים לסל"ד מסויים הוא נכנס לעניינים או שזה קונסטפט אחר ואם כן אז מהו? והאם יש סיכוי שאני ארגיש אותו ככה כי הרי אני בקושי מתקרב ל3500 סיבובים וזה רק בהאצות מתחנות דלק.

פורסם

טורבו דיזל עובד בדיוק כמו טורבו של בנזין, כלומר דוחף יותר אוויר למנוע מאשר המנוע מסוגל לשאוב בעצמו באמצעות וואקום.

לשאלה האם הטורבו נכנס לפעולה בנהיגה שלך על קורולה עד 3500 סל"ד, אני לא מכיר את הקורולה, אבל יש סיכוי יותר מסביר שכן. לא כל טורבו 'נכנס' בבת אחת כמו באימפרזה. למעשה, תכנון מנוע טוב אמור למנוע את התופעה הזו של 'עגלה' עד סל"ד מסויים ו'מטוס' מעליו.

ההערכה שלי היא שבגלל הטורבו, המנוע הזה אמור להרגיש לך חזק בדומה למנוע בנזין סביר, ובלי הטורבו היית מתלונן שהוא לגמרי עגלה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לא ידעתי שטויוטה הביאו לארץ מנוע דיזל בנפח 2.2? יש לך נתונים שלו?

בכל מקרה אתה אמור להרגיש כשהטורבו נכנס לפעולה... לרוב זה קורה באיזור ה 2000 סל"ד... תנסה פעם אחת ללחוץ על הדוושה חזק ולראות אם אתה מרגיש פתאום שהמנוע מקבל מכת כוח...

מגאן 265

פורסם

בכל מקרה אתה אמור להרגיש כשהטורבו נכנס לפעולה... לרוב זה קורה באיזור ה 2000 סל"ד... תנסה פעם אחת ללחוץ על הדוושה חזק ולראות אם אתה מרגיש פתאום שהמנוע מקבל מכת כוח...

לפי מה שאני יודע טויוטה מייבאים רק את המנוע 2 ליטר דיזל ולא 2.2 דיזל. לפי דעתי גם מדובר במנוע דיזל רגיל ולא טורבו ...

פורסם

לפי מה שאני יודע טויוטה מייבאים רק את המנוע 2 ליטר דיזל ולא 2.2 דיזל. לפי דעתי גם מדובר במנוע דיזל רגיל ולא טורבו ...

זה גם מה שאני יודע, רק שנראה לי שהוא טורבו דיזל, עם 90 כ"ס...

מגאן 265

פורסם

תודה על המשוב אנשים

אני לא מלונן על האוטו... הוא חזק מאוד מאוד מאיץ מהר מאוד ואני לא מרגיש את המכות כח האלה שדיברתם עליהם כנראה שהוא באמת מתוכנן כמו שהסברת... אני לא ממש יודע על מכוניות כי אין לי את הנסיון אבל הוא מתחיל לזוז בלי בעיה בלי גז כל מה שצריך לעשות זה להרים את הקלאץ לא יודע אם זה מעיד על משהו אבל חברים שלי שנוהגים על קורולות ישנות יותר מופתעים שאני מספר על זה. יש לו את הספר נהג באוטו אני אשתדל לבדוק באמת באיזה מכונית מדובר פה לפרטי פרטים ולהוסיף את זה בקרוב

פורסם

טורבו דיזל לא ירגיש כמו טורבו בבנזין.

הטורבו נכנס לפעולה בסל"ד נמוך מאוד. במקרה הזה כבר ב-2200 סל"ד הוא מספק את מלוא המומנט שלו (22 קג"מ - שזה סביר ולא יותר למנוע כזה). את שיא המשיכה אתה תרגיש בין 2200 ל-4000, שזה שיא ההספק. אח"כ הוא יאבד את הכוח שלו. ככה עובד מנוע דיזל - הרבה כוח בטורים נמוכים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה נכון שהוא ניכנס ב 2200 אבל זה קורה רק בפול גז...ולא בכל 2200..

אז בשיעורי נהיגה אני לךא מאמין שיוצא לך לילחוץ ב 2000 ולקבל את המומנט ב 2200

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כן באססה כי פול גז יגרור אחריו תגובה אלימה מצד המורה... סתם תאמת הוא לא מכה אותי אף פעם יש לו רק מבט קטלני כזה שהוא מביא מהצד כשאני עושה שטות

טוב אז כנראה שאני לא ארגיש את הטורבו בזמן הקרוב כי אחרי הוצאת הרשיון אני נכנס ללנסאר 93 ידני של אמא נו טוב לפחות לה לא אכפת שאני אמשוך הילוכים... מטורפת זאתי... נשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...