Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 323F 1993 ( טיימינג מתוח מדי )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ישנה אצלי בעיה בימים האחרונים עם הרצועת טיימינג.

בזמן האחרון ניהיה לי רעש מעצבן ממיסב מותחן של הטיימינג שהתחיל להרעיש

לפני יומיים עשיתי טיפול ובהם הוחלפו טיימינג , רצועות , מייסבים , מחזירי שמן.

שאני מגיע למוסך ומניע את האוטו שומעים מן שריקה כזאת שאתה מאיץ את האוט ( לדעתי חגורה מתוחה מדי).

בעל המוסך אמר לי שעם הזמן זה הסתדר ויעבור הרעש ועם לא שאני יחזור אליו תוך כמה ימים.

האם באמת אחרי טיפול כזה , טיבעי שיהיה רעש של שריקה ? החגורה מתרחבת עם הזמן ?

ועם לא מה הנזק שיכול להגרם עם אני יסע ככה כמה ימים חוץ מזה שזה מעלה את העצבים!

תודה לכל העונים מראש.

פורסם

במזדה 323F יש מותח שעובד עם קפיץ (המתיחה נעשית ע"י הקפיץ) למכונאים רבים יש חשש שהמתיחה של הקפיץ לא מספיקה ופוחדים שהרצועה תהיה רופפת מדי ולכן נותנים עוד מתיחה נוספת בנוסף לזו של הקפיץ. בגלל המתיחה הנוספת נוצר הרעש.

השאלה עד כמה חזק הרעש, אם זה נשמע מפחיד ורועש מדי ולא חולף כדאי לחזור למכונאי שירפה אותה קצת(זה לא סיפור גדול לעשות זאת).

פורסם

תודה לך על המידע ועל התגובה המהירה.

בעל המוסך התעקש שאמרתי לו שהחגורה מתוחה מדיי ושירפה אותה קצת

הוא אמר חכה כמה ימים.

האם זה סיפור גדול לשחרר בכוחות עצמי ? ( יש לי בסיס של מכונאי רכב )

פורסם

אם אני זוכר נכון, ב-323 הישנות, תפקיד הקפיץ הוא רק לגרום למתיחה ראשונית של הרצועה בעת ההרכבה, ומעבר לזה הוא סטטי. כנראה שמתחו את הרצועה יותר מידי, מה שגורם ללחץ על המיסב. בסופו של דבר, או שהמיסב ילך מהר מהצפוי, או שהרצועה באמת תתארך מעט.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
למה לך להתעסק ??

אל דאגה גם אם היא תיקרע לחלוטין לא יקרה לך כלום.

אחלה עצה אבל תשמור אותה לעצמך :?

פורסם

העיקר שיש לו TITLE מתחת לסמלון "בעל מקצוע מומחה"

נו באמת...

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
אחלה עצה אבל תשמור אותה לעצמך :?

שמוליק - אתה כמובן שלא שווה התייחסות כלל.

ולגבייך פותח השרשור כנראה שלא הבנת אותי נכון, כרגע הרכב במצב נסיעה בוצעה עבודה מקיפה לרכב שעלתה לך אני מאמין לא מעט, ולכן מגיע לך את השירות המלא מהמוסך המטפל.

כשאמרתי לך לא להתעסק זאת אומרת אתה אל תגע בזה כי אחרת יאמרו לך במוסך שמישהו נגע ויתנערו מאחריות לעבודה.

ובמקרה הכי גרוע שביום יומיים לפני שתגיע למוסך רצועת התזמון תיקרע כתוצאה מההרכבה הלקויה אז בדגם הרכב הזה אין מפגש שסתום בוכנה ולכן לא יקרה למנוע כל נזק.

עכשיו תעשה מה שבראש שלך.

פורסם

ניסן, בתור בעל מקצוע מומחה, הייתי מצפה לתשובה קצת יותר מקצועית, ובטוח בניסוח שונה ממה שרשמת בהודעה הראשונה.

קבל את זה בידידות וכביקורת בונה.

:-D

פורסם

אין. בכל סדרת מנועי ה-B , וה-Z הבוכנות רחוקות מהשסתומים. רק בטנדרים הבוכנה יכולה לפגוש את השסתום, ואני גם חושב שבמנועי ה-AJ של ה-MPV.

פורסם

למדנו משהו חדש היום!

יש מסמך / שרטוט / מכתב רשמי בנוגע ל- B6

יש חסרון מסוים בשיתה הזאת, כלומר למה ברוב המנועים ישנו "המפגש"

נ.ב

יש טעות באוטודאטה?

• תוכן חדש...