Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מבקש המלצה על רכב אספנות מעניין, עם זאת שיהיה אמין ואני אסביר,

אני מחפש רכב שיוכל לשרת אותי ביום יום נסיעות קצרות.

משהו בסיגנון של חיפושית + מעוניין לשמוע הצעות לרכבים אחרים.

אני מבין שרכב אספנות לא יהיה אמין כמו איזו שרייד או סוויפט.

אבל בכל זאת אני מעוניין ברכב כזה.

תודה מראש !

:smilecolr:snipersmi
פורסם

חיפושית אמינה בהחלט, גם אחרי 35 שנה על הכביש.

אבל הנהיגה בה לא דומה לנהיגה במכונית מודרנית (בהשוואה לחיפושית גם מכונית מודל 1990 היא מאוד מודרנית)

בשביל להשתמש בחיפושית כרכב יומיומי, צריך להיות משוגע לדבר, ולהיות מוכן להרבה פשרות, בעיקר בתחום המיזוג, המקום למטען, נוחות הנהיגה והחניה ועוד ועוד.

מכונית אספנות "מודרנית" יותר, מסוף שנות ה 70, תספק איכות חיים גבוהה יותר(ואולי אפילו מזגן), אבל , ברוב המקרים לא תיהיה זולה ואמינה כמו חיפושית.

95% מחלקים של חיפושית ניתן לקנות בארץ, יש אותם במלאי והמחירים לא בשמאיים.

פורסם

בנוסף לחיפושית יש את הוולוו 144 - 244

פלימוט וליאנט/דודג' דארט

סובארו, בשנה הבאה הדגמים משנת 80 ואילך נכנסים למעגל האספנות

בפורום רכבי אספנות קיים השוקעתיק. אנא קפוץ לשם ותתרשם

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שלום לכולם.

אני מבקש המלצה על רכב אספנות מעניין, עם זאת שיהיה אמין ואני אסביר,

אני מחפש רכב שיוכל לשרת אותי ביום יום נסיעות קצרות.

משהו בסיגנון של חיפושית + מעוניין לשמוע הצעות לרכבים אחרים.

אני מבין שרכב אספנות לא יהיה אמין כמו איזו שרייד או סוויפט.

אבל בכל זאת אני מעוניין ברכב כזה.

תודה מראש !

עשית נכון שהעלת את השאלה בפורום הזה ולא בפורום אספנות. שם היו ישר אוכלים לך את הראש על איך אתה בכלל חושב להשתמש ברכב אספנות שימוש יום יומי. אין בעיה למצוא רכבים שמורים וזולים שיכולים לשמש אותך ביום יום לדוגמא פורד, רנו 12, פיאט, חפושית ווולוו. אתה צריך לקחת בחשבון שלרכבים ישנים יש נטיה להתקלקל יותר למרות שהתיקון בדרך כלל לא יקר ושיש מגבלת תנועה בימים א'-ה' בין השעות 7-9 בבוקר, שעות שבהן לרכב אספנות אסור לנוע על כבישי ישראל. מעבר לזה, מניסיון, זה פשוט כיף לא רגיל לנסוע עם רכב בן 30 שנה, תקין מכנית ואסטטית, מושך מבטים וחיוכי הערכה מהולכי רגל ומנהגי מכוניות הליסינג למיניהן.

לך על זה.

ארז רונן

פורסם

אני קניתי לאחרונה רנו 4 מודל 83', ואם אין לך בעיה עם מכוניות קטנה - אולי גם לך כדאי.

היא נוחה, אמינה יחסית (מה כבר יכול להתקלקל בה?), חסכונית, קלה לטיפול עצמי, ובגרסת ה-1100 סמ"ק גם סוחבת יפה.

מומלץ.

פורסם

אני הייתי הולך על וולבו 240 מאמצע/סוף שנות ה- 70.

לאמא שלי יש כזו כבר 20 (!) שנה, מאז שקיבלתי רישיון נהיגה. אז נכון שנסיעות ארוכות הם עושים עם הרכב של אבי, אבל בכ"ז - הרכב שלה סוחב כמו פנתר, עם מזגן, ויחסית גם בטיחותי לזמנו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מקווה שהנך מודע היטב לתקנת רכבי אספנות שמונעת מהם לנוע בדרכים בימי חול בין 7-9 בבוקר, מה שמונע לרוב שימוש יום יומי.

המכוניות היחידות שהנן בהישג יד, הן מבחינת היצע והן מבחינת זמינות חלפים, הנן החיפושית והוולבו 144.

הוולבו נוחה בהרבה, לרוב ממוזגת ולעיתים גם כוללת הגה כוח, אבל הסקס אפיל שלה הוא כשל טלפון ציבורי..

בכל מקרה, אלו שתי מכוניות אידיאליות לכניסה לעולם האספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הזכירו פה פעמיים את העניין של איסור הנסיעה בין 7 ל-9 בבוקר.

זה כמובן עניין שאתה צריך לקחת בחשבון, אבל! האיסור חל רק על רכב שבעליו (בין אם אתה או הקודמים) רשמו אותו כרכב אספנות. עקרונית, גם פורד T משנת 1908 לא חייבת להיות מוגדרת כרכב אספנות.

דבר נוסף הוא שרכב אספנות רשום יכול להיות רק כזה שמלאו לו 30 שנים לפחות, כלומר מודל 79' ומטה נכון להיום. אני מנחש שפותח השרשור לא מתכוון לרכב אספנות לפי המונח הטכני של משרד הרישוי, אלא לרכב אספנות במובן של מכונית קלאסית. לצורך העניין, גם הרנו 4 מודל 83' שלי היא רכב אספנות. וכמובן שישנן מכוניות אפילו חדשות יותר שגם עונות על אותם הקריטריונים.

עריכה: אם אתה בכיוון של וולבו 121, אז הפסקה השנייה שלי לא ממש תקפה לגביך... אחלה אוטו, דרך אגב, אבל אין לו כמובן את הזמינות החלפים המצוינת של הוולבו החדשות יותר (144, 244 וכו').

פורסם

אני מודע לעיניין של האיסור נסיעה בין השעות 7-9 בבוקר .. תודה.

הוולוו 144 וה121 נראות לי אחלה אופציות.

אפשר לקבל עליהן פרטים קצת ? (הרצתי חיפוש,מעוניין בעוד אינפורמצייה,צריכת דלק וכו')

הבנתי שהן נחשבות לאמינות ונוחות.

:smilecolr:snipersmi
פורסם

מה אתה רוצה לדעת?

שהן זחל"מ בסידור פחים (ואיזה פחים...) של מכונית מפוארת?

את אלה ששרדו (והרבה שרדו) אי אפשר לשבור...

מבנה מיכני פשוט של מנוע טורי, קירור מים והנעה אחורית, חלקים עמידים ומה לא...

גם ה 244 נכנסת אבל תשתדל לקנות את דגמי 2000 סמ"ק וצפונה. 244 שווקו כאן גם עם 1800 סמ"ק שהיו חלשות מדי.

ישנם גם דגמי 164 שהם כבר קלאסיים אבל צריך ממש אבל ממש תחנת דלק צמודה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...