Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כרגע בבעלותי איביזה קופרה 08' יד ראשונה עם חמוצים.

לאחרונה מתחשק לי להגשים חלום ישן שלי ולקנות רודסטר קבריולט.

בגלל שהתקציב שלי מאפשר לי "רק" מיאטה אז חשבתי על אחת יד שניה מהדור הנוכחי משנת 07' ומעלה.

בעקרון אין לי שום מושג על הרכב חוץ מזה שהוא מהנה לנהיגה.

אני יודע שהשאלה שלי יכולה להשמע קצת ילדותית כי אני לא מכיר את האוטו וכבר רוצה אחד כזה אבל באמת שאני רוצה להחכים וללמוד.

יכול להיות שאחרי ייעוץ והכוונה אני אבין שזה לא בשבילי ולא מתאים לצרכים או לתקציב שלי.

בגלל זה אני מבקש עזרה ומעוניין להכיר קצת את הרכב ושאלותי הן כאלה:

1.האם המעבר מקופרה למיאטה הוא הגיוני וכדאי?

2.מה עלויות האחזקה של הרכב מבחינת ביטוח, טיפולים, דלק וכו'. יותר מהקופרה?

3.האם יש בעיות מיוחדות ברכב? או ברכבי קבריולט בכלל?

4.האם לבחור בגובה 1.87 יהיה נוח בכסא הנהג...? :wink:

כל מי שיכול לעזור או לייעץ בכל נושא שקשור לעניין אני אשמח ואודה לו מאד!

אגב, אם מישהו מכיר או שמע על מישהו שמוכן לעשות לי סיבוב (אפילו בתשלום) על הרכב הנ"ל אני אשמח מאד.

שוב תודה מראש!

פורסם

כמו שאמרתי, אני מעתיק לכאן את מה שכתבתי לך כששאלת אותי בפרטי:

אני עברתי מקליאו ספורט למיאטה ככה שהמעבר לחלוטין מתבקש. שים לב רק שהיא ה-ר-ב-ה פחות פרקטית - שני מושבים, תא מטען פצפון וכולי.

כוח - קצת פחות מקליאו, כמובן פחות מהקופרה - אין טורבו ואין תחושת מומנט חזקה. שיפורים בכ-10000 שקלים עושים פלאים אבל זה עדיין לא באמת חזק.

התנהגות - כמה רמות מעל הקופרה, אבל ממש לא לנהג לא מנוסה. במקור היא קצת רכה מדי, עם שיפורים מתאימים (עוד כמה אלפי שקלים) היא הופכת קשיחה ומדויקת מאוד.

נוחות - בלי שיפורי מתלים נוחה בהחלט, איתם - לא נוחה בהחלט

טיפולים - סבירים מאוד. חלפים יקרים יותר ופחות - תלוי איזה.

דלק 1:10-1:11 בממוצע.

ביטוח - לנהג לא צעיר (מעל 24) - כ-6000 שקלים למקיף. חובה עוד 1650. רישוי 2000 (קבוצה 5).

אין כמעט בעיות מיוחדות, במיאטה NC אין בעיה גם לגבוהים (בניגוד לדורות הקודמים) ובנוגע לסיבוב על הרכב - שלי אמנם לא מייצג, אבל אתה מוזמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סביר להניח שמעבר מקופרה עם צ'יפ צנרת אתה תתאכזב מאוד מהמיאטה שמזדחלת לה.

רודסטר חזקה זה פונטיאק סולסטיס GXP שמגיעה עם מנוע טורבו ו260 כ"ס אבל אני לא חושב שהיא בתקציב שלך (180 אלף+- ל2008 )

פורסם

כוח - קצת פחות מקליאו, כמובן פחות מהקופרה -

רוני

רוני, סתם לידע כללי, הקליאו (שלי לפחות, סטנדרטית בלי ממיר) עומדת פגוש לפגוש עם קופרה סטנדרטית.

פורסם
רוני, סתם לידע כללי, הקליאו (שלי לפחות, סטנדרטית בלי ממיר) עומדת פגוש לפגוש עם קופרה סטנדרטית.

בחיים לאא הקופרה הרבה יותר מהיר מהקליאו

לקליאו יש 172 כוח סוס לקופרה 180כוח סוס משקל פחות או יותר אותו דבר בקופרה הכוח הרבה הרבה יותר זמין מהקליאו אז איך בדיוק אתה עומד אם קופרה?

שהרכב שלי היה סטנדרטי הייתי נותן לקליאו חזק בראש 7 8 רכבים כמו כלום

פורסם

אכן אביעד - אתה קצת מדמיין.

ונגיד ואתה מצליח ב0-100 מהמקום בזכות העברת הילוכים יותר טובה ליהיות צמוד לקופרה - בכל מצב בכביש - הקליאו תיהיה יותר איטית בקו ישר - ההבדל בזמינות ובמומנט בקופרה הוא עצום.

(אני לא מדבר כבר על מהירויות גבוהות שלא יהיה שום קשר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שרון אתה גם רצית איוו אם אני לא טועה... :wink:

חברים המעבר הוא לא לשם יותר כוח אלא בשביל הגג וההנאה מההנעה האחורית.

ברור לי שהמיאטה הרבה יותר חלשה אבל לא זאת הכוונה במעבר.

פורסם

1.האם המעבר מקופרה למיאטה הוא הגיוני וכדאי?

2.מה עלויות האחזקה של הרכב מבחינת ביטוח, טיפולים, דלק וכו'. יותר מהקופרה?

3.האם יש בעיות מיוחדות ברכב? או ברכבי קבריולט בכלל?

4.האם לבחור בגובה 1.87 יהיה נוח בכסא הנהג...? :wink:

1. תלוי מה אתה מחפש, אם אתה מחפש FUN בנהיגה וחיוך ענק אחרי כל פנייה - מיאטה תפורה עלייך.

2. קודם כל יש לציין שהמיאטה לדורותייה מפגינה אמינות מרשימה ביותר.

עלות הביטוח היא באיזור ה- 6K-7K לשנה (מקיף בלי חובה),

טיפולים סבירים ביותר, אולי אפילו זול יותר מהקופרה,

בכל מקרה מדובר על כמה מאות שקלים לטיפולים שגרתיים, צריכת דלק כפי שרוני כבר ציין.

3. הבעייה היחידה היא ונדליזם, תצטרך קצת יותר "לחשוב" היכן אתה חונה או להשתמש ברכב חלופי למקומות מועדים לפורענות.

4. לא צפוייה להיות בעייה מיוחדת בדור השלישי (NC), הדורות הקודמים לה צפופים יותר.

המיאטה החדשה מרווחת יותר ובצורה די משמעותית.

אתה מוזמן להגיע לאחד ממפגשי מועדון הרודסטרים הישראלי,

אני אסדר לך סיבוב בכל מיאטה שתבחר, מ- NC משופרת ועד NA "עגלה".

בכל אופן, שוק האפטרמרקט למיאטה עצום, ואם יחסר לך כוח בשלב כזה או אחר,

יש כבר קיטים שמוציאים 220 - 250 כ"ס בגלגל (!) של סופרצ'ארג'ר / טורבו.

המנוע הנ"ל מאוד חובב גם שיפורים אטמוספריים (להבדיל מקודמיו),

החלפת סעפות יניקה ופליטה מביאה את האוטו מ- 160 כ"ס לאיזור ה- 200 כ"ס, בדוק בארץ ובחו"ל על דיינו.

יאאלללה, שיהיה במזל טוב, בהצלחה בהגשמת החלום !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה רבה קונדסון! תשובה מפורטת ומאד עוזרת.

אני אשמח להגיע לאחד המפגשים שלכם ולראות בעיניים במה מדובר ואיך הרכב, אשמח אם תיידע אותי כשיהיה אחד כזה.

אגב, איפה אפשר לקרוא מבחני דרכים או כל חומר אחר על המיאטה החדשה (NC)?

פורסם
תודה רבה קונדסון! תשובה מפורטת ומאד עוזרת.

אני אשמח להגיע לאחד המפגשים שלכם ולראות בעיניים במה מדובר ואיך הרכב, אשמח אם תיידע אותי כשיהיה אחד כזה.

אגב, איפה אפשר לקרוא מבחני דרכים או כל חומר אחר על המיאטה החדשה (NC)?

נראה לי בסוף גם אני יעבור למיאטה

פורסם

S2000 חבר'ה, לא מיאטה. (אם כבר מתכננים לעתיד :-D).

אם מדברים על מיאטה, בתור ידע כללי בשבילי (עוד יבוא היום) - למי יש ניסיון על S2000 ויכול להשוות את צריכת הדלק והביטוחים למיאטה?

לגבי הטיפולים - אתם יכולים לבדוק באתר של הונדה את העלויות המדוייקות של אחזקת S2000 במוסכים מורשים. צריך מספר רכב של S2000 כל שהיא. (אני לקחתי של הרכב הדגמה שהיה בזמנו... ). נכנסים לאתר הונדה, מקלידים את המספר ורואים את עלות הטיפולים עד 190K ק"מ. יוצא 600 שקל לטיפול קטן (10), 1800 לטיפול גדול (40K קמ) במוסך מורשה הונדה. אגב, לרכב יש שרשרת תזמון? לא ראיתי כלום לגבי החלפת רצועת טיימינג.

מעניין מה העלויות של התיקונים.

אני הייתי עושה מאמץ, לוקח הלוואה והולך על ה-S.

נ.ב רודסטר זה ה-דבר. בתקופה האחרונה יוצא לי די הרבה לנסוע ברכב קבריו'. איך שמגיע חמש-אפס-אפס הגג נפתח עד שנמאס לנהוג :)

אגב, ברכב פתוח נהנים גם מהנסיעה (ולא רק מהנהיגה).

יצאתי לעשות סיבוב לילי עם גג פתוח, עשיתם לי חשק :)

פורסם

היו כבר דיונים על ה-S, חבל שכרגע אי אפשר לעשות חיפוש. בגדול העלויות של הכל כפולות (רישוי, ביטוח, טיפולים, צמיגים וכו') ובחלק מהמקרים אפילו יותר. זה עוד לפני שאנחנו מדברים על למצוא אחת במצב/מחיר הגיוני.

ד"א, באחד המפגשים במנחת לפני שמכרתי את הקליאו אחי לחץ עם קופרה חדשה ועמד איתה פחות או יותר. מצד אחד הקליאו שלי לא הייתה סטנדרטית (הקופרה הייתה סטדנרטית לפי מה שאני זוכר) אבל גם לא משופרת מי יודע מה מבחינת כח. מצד שני האוטו שלי היה בן 7 והקופרה שנה שנתיים על הכביש. גם במגזין אוטו עשו בזמנו בדיקות כשהרכבים היו עוד חדשים והקליאו ניצחה את האיביזה טורבו (הדור שלפני הקופרה).

הפערים בין הקליאו לאיביזה כשהרכבים סטנדרטיים מאוד קטנים, כמובן שברגע שמתחילים לשפר את האיביזה היא פותחת פער על קליאו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
S2000 חבר'ה, לא מיאטה. (אם כבר מתכננים לעתיד :-D).

אם מדברים על מיאטה, בתור ידע כללי בשבילי (עוד יבוא היום) - למי יש ניסיון על S2000 ויכול להשוות את צריכת הדלק והביטוחים למיאטה?

איך הגעת ל-S2000 ?! היא עולה כפול מהמיאטה... אין מה להשוות בכלל.

לחסוך כפול מהתקציב שלך זה לא הכי ריאלי בעולם ואני בכלל עוד לא מדבר על להחזיק את ההונדה.

כמו שכבר נאמר לך, הכל כפול, גם הקנייה, גם הביטוח, גם האגרה השנתית.

ברור שרודסטר זה הדבר אבל המיאטה היא הכי משתלמת וריאלית, יכולת להמליץ באותה מידה על קורבט...

• תוכן חדש...