Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי תשובה לשאלתי ולא מצאתי במנוע החיפוש ולכן אני מפנה את שאלתי למביני עניין, אני תוהה האם צריכת דלק שוות ערך באותו סל"ד כשאני בעליה לוחץ על הדוושה, וכשאני בירידה לא נוגע בדוושת הגז אבל הסל"ד זהה בגלל הילוך נמוך.

השאלה רלוונטית בשבילי כי אני מרבה לנסוע לים המלח (אני עובד שם), וכל הנסיעה היא ירידה למטה ואני בולם את הרכב בעיקר ע"י ההילוכים כך שהסל"ד גבוה יחסית. האם הצריכה של הדלק גם גבוהה כמו נסיעה באותו סל"ד כשאני נוסע בעליה?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לשאלה שלך, לא בטוח בעניין, אבל אם אתה שואל את דעתי - אני חושב שצריכת הדלק זהה.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

צריכת הדלק שונה מהותית כאשר אתה בעליה,מישור או ירידה. כן,גם אם הסל"ד זהה.

בעליה אתה נאלץ להזרים למנוע יותר דלק על מננת לשמור על אותו סל"ד.

בירידה אתה נדרש ללחוץ הרבה פחות. בירידה תלולה,כאשר אינך נוגע בדוושת הגז והרכב מתגלגל לבדו (כאשר הוא משולב להילוך!) אין צריכת דלק בכלל :lol:.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בוודאי שלא.

בעלייה יש צורך להשקע אנרגיה כדי להתגבר על הפעולה של כוח המשיכה שעובדת נגדך.

בירידה כוח המשיכה עובד איתך ולכן אין צורך להשקיע אנרגיה בהתנגדות לו.

האנרגיה שיכול להשקיע הרכב מגיעה מהדלק, ולכן ככל שצריך להשקיע יותר אנרגיה צריך לשרוף יותר דלק, קרי תצרוכת דלק גבוהה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היה על זה דיון(ים) בעבר.

ברכבים מודרניים ברגע שעוזבים את דוושת הגז והרכב נע בכוחות עצמו אין צריכת דלק בכלל. המחשב מפסיק את הזרקת הדלק למנוע עד שהוא מגיע לסל"ד מסויים, קבוע מראש, בו חוזרת הזרקת הדלק לפעול ע"מ להשאיר את המנוע בפעולה. בד"כ הזרקת הדלק חוזרת לפעול כאשר המנוע מגיע לאיזור ה 1,000 סל"ד.

ובעניין הזה טיפ קטן לכל התפרנים בדלק: בצעו בלימות מתוכננות מראש הכוללות הורדת הרגל מדוושת הגז זמן רב לפני הרמזור ותנו לרכב להאיט בכוחות עצמו. ככה חוסכים דלק, מפחיתים את הבלאי לבלמים (מגיעים לרמזור במהירות נמוכה יותר) וזמן התגובה מתארך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני הבנתי שכאשר אתה בירידה בסלד גבוהה המנוע מתנגד לתאוצת יתר ולכן כן יש שירפת דלק כדי לאזן את סיבובי הגלגל וסיבובי גלגלי השניים שמחוברים למנוע .

עוד שגם משאיות מאטיות בעזרת המנוע בהורדת הילוך ושורפות דלק בכך , אבל לא משתמשות בברקסים האחרים מסיבה כל שהיא .

אני לא מבין גדול ויכול להיות שאני טועה אבל אני חושב שבירידה המנוע בסלד גבוהה עדיין שורף דלק.

STi = Subaru Tecnica International

i know now !!! T_T

פורסם

למשאית יש מספר מערכות בלימה ואין לי מושג מה קורה במנועי דיזל, אבל אני משער שהרעיון דומה.

ברכב מודרני (אולי בכל רכב הזרקה, בטח כאלה מאמצע שנות ה 90 ואילך) אין הזרקת דלק למנוע מהרגע שעוזבים את דוושת הגז ועד שסל"ד המנוע מגיע לסל"ד קריטי בו חוזרת מערכת הזרקת הדלק לפעולה. יכול להיות שיש רכבים חריגים, אבל הרוב המכריע פועל ככה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו שאיתמר כבר אמר,למשאיות יש מערכות בלימה נוספות מעבר להילוכים נמוכים ובלמים (ריטרדר/תלמה/אגזוזברקס וכו').

במנועי דיזל (מתקדמים לפחות) הסיפור הוא דומה,בעזיבת דוושה תצרוכת הדלק יורדת ל0.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הסבירו פה יפה את הצורך בתוספת דלק כאשר הרכב בעליה ובאותו סל"ד.

נסה לארגן לך נסיעה כם מכונית שבה מחשב " פירוטכניקה" שמראה כל פיפס בצריכה הריגעית של הדלק וזה יומחש לךבמבט אחד.

בירידה הצריכה יורדת לכלום או מינימום (איזה כייף לראות 2 ליטר ל-100 ק"מ...) ובעליה אתה מקבל שוק לראות כד כמה הצריכה גבוהה מהממוצע. אגב - המחשב הזה טוב לכל מי שמזנק ברמזורים, עושה קיקידאונים לדאווינים ומאיץ בחוזקה.

את הגששים אתה מכיר עם זה שעולה וזה שיורד? כאשר אתה יורד במדרגות ועולה במדרגות באותה מהירות - אתה מרגיש אותו דבר כשאתה מגיע? משקיע אותה אנרגיה?

ככה גם המנוע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מצטרף עם שאלה: הרבה פעמים יוצא לי לעלות עליות אפילו תלולות עם ליטוף של הגז (לחיצה מאד עדינה על הדוושה).

השאלה היא - האם ליטוף של דוושה בעליה שווה בצריכת דלק לליטוף של דוושה במישור?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

ברגע שהרכב מתגלגל בירידה במהירות של 100 קמש סביר להניח שהצריכה מינימאלית.

אבל מה קורה שבאותה מהירות ובירידה לא לוחצים על גז, אבל מורידים להילוך שלישי (באוטומט נגיד)

הטורים לא ישארו על סביבות ה1000+- , הטורים יהיו בערך באותו גובה כמו שנוסעים במהירות של 100 קמש במישור עם לחיצה על הגז.

השאלה היא- מה ההבדל בצריכת הדלק כאשר נוסעים במישור על נגיד 100קמש עם לחיצה קלה על הגז(3000 טורים לדוגמא)

לבין שהרכב מתגלגל בירידה כשאין לחיצה על הגז אבל יש הגבלת הילוך (נגיד OVER DRIVE באוטומט) גם על כ 3000 טורים לדוגמא.

האם במצב כזה הצריכה שווה?

האם בכדי לבלום את הרכב בעזרת המנוע(3000RPM)שווה לשמירת על הרכב במהירות מסויימת במישור (כנל 3000RPM)?

לילה טוב!!!:-)

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

תגיד,קראת את התשובות שנתנו בשירשור?

את התשובה על השאלה שלך אתה יכול למצוא בתגובות שלפניך.

פורסם

אין שום משמעות לטורים (סל"ד) של המנוע בהקשר לצריכת הדלק.

אם אתה יורד בירידה בהילוך שלישי והטורים ב 5000 בלי שתגע בגז אתה צורך אפס דלק.

המנוע מגיע לטורים האלה בגלל שהגלגלים מסובבים אותו דרך הגיר (בגיר ידני) במקום שזה יהיה ההפך. שום דלק לא נשרף פה כי המנוע מחזיק טורים גבוהים בגלל הירידה.

דוגמה הפוכה - אתה עולה עליה חדה בהילוך חמישי במהירות 70 קמ"ש ונאלץ לקבור את הדוושה ברצפה במקום להוריד הילוך. צריכת הדלק שלך תמריא לשמיים למרות שהטורים נמוכים. המנוע לא בתחום היעיל שלו ואתה צריך לתת המון גז כדי שהרכב יזוז בכלל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צריכת דלק = מהירות \ כמות הדלק שהאינג'קטורים שולחים לבוכנות ליחידת זמן זהה.

כפי שציינו, כשאתה בעלייה יש יותר התנגדות על המנוע והוא צריך להשקיע יותר אנרגיה בשביל לקבל את אותה תוצאה.

ברוב המכוניות היום יש במחשב רכב FLOW METER שמראה לך את התצרוכת דלק בלייב.

פורסם

יש מד זרימה וירטואלי בלבד. מכוון שלחץ הדלק הוא קבוע, לפי זמן ההזרקה והמחזור ניתן לחשב את כמות הדלק המוזרקת.

חסר רק נתון אחד בלבד למען הדיוק וזה טמפ' הדלק.

• תוכן חדש...