Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה בדיוק וירטואלי בסיפור? ישנם הרבה שיטות מדידה לזרימה ואם ידוע לך השטף אז אין שיטה יותר פשוטה ואמינה מאשר מכפלה פשוטה בזמן.

וניתן להזניח את ההתפשטות התרמית של הדלק.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וירטואלי זה כי אין מד זרימה פיזי שמודד בפועל את כמות הדלק העוברת בצינור ההזנה, מה שיכול היה להתפרש מההסבר שלך.

יש יצרנים שלא חושבים כמוך, שטמפ' הדלק היא זניחה, מציבים חיישן טמפ' בקו ההזנה ומקזזים את כמות הדלק בהתאם וזאת כדי לקבל דיוק רב יותר בכמות הדלק מוזרקת בכל תנאי העבודה לשל הרכב והמנוע.

פורסם

1.אתה מבין שאתה פשוט מדבר על שיטות מדידה שונות? אם תמדוד זרם דרך חום אום או דרך השראה מגנטית אז אתה תמדוד דברים אחרים בכל פעם? אלו רק שיטות מדידה שונות אבל המדידה עדיין מתבצעת.

2.הנה המקדם התפשטות התרמית של דלק:

http://hypertextbook.com/physics/thermal/expansion/

מה שאומר שההבדל בנפח מ0 צלזיוס ל100 צלזיוס הוא 9.5%.

אבל כפי שאנחנו יודעים השינויים בטמפ' הדלק בדרך כלל הרבה יותר קטנות בהשוואה לטמפ' רפרנס כלשהי.

3.דיוק תלוי במטרה, במקרה הזה לא צריך לדייק עד עיקרון אי הוודאות, סך הכל מדובר על עזר שאיננו נמצא בשימוש רב לנהג ולכן אין סיבה להשקיע בו כסף שייקר ללא צורך את מחיר הרכב.

כמובן שישנם מחשבי מנוע מתקדמים היום שהם אדפטיבים ואני מניח ברכבים כאלו כל המערכות מדוייקות יותר.

פורסם

אתה מחטיא את הדיון אז אני אעשה קצת סדר ואחדד את דברי.

טענת שיש למחשב בקרת המנוע FLOW METER, ומה שההדיוט וגם אני יכולים להבין זה כאילו המחשב מודד בצורה ישירה את כמות הדלק המורקת למנוע.

למדידה ישירה אני קורא מד זרימה (לנוזל) שאינו מתחשב בפרטמטרים חיצוניים אלא מודד בפועל כמה דלק עובד בזמן מסויים בצינור דלק למשל.

אני באתי לתקן ולהגיד שמדובר במדידה וירטואלית, הכוונה שמבוצע חישוב פשוט של מחזור זמן ההזרקה כאשר נתון לחץ הדלק הוא קבוע ברכב וצרוב במחשב. בפועל אם יהיו בעיות ספיקה, לחץ דלק, סתימה במרססים וכו', כמות הדלק המוזרק תקטן אך מחשב הבקרה לא יוכל לדעת זאת ויציג נתון שגוי ואפילו הפוך. במדידה ישירה זה לא יקרה (והלוואי שהיתה מדידה עם חיישן FLOWMETER זה היה מוריד את קצב הבהרת השערות של הרבה אנשי אבחון).

בנתון של טמפ' דלק משתמשים חלק מהיצרנים וקיים כמעט בכל מערכת מסילה משותפת (במערכות דיזל זה יותר מקובל), במטרה לדייק בקיצוב הדלק עד כמה שניתן ולהגיע לנתוני זיהום אויר נמוכים, אז יש המשתמשים בדיוק רב יותר וכפועל יוצא גם נתון צריכת הדלק לנהג תוצג באופן מדוייק יותר.

מזה עשור כבר, כל יחידות הבקרה של המנוע הם אדפטיביים.

פורסם

אני לא מחטיא דיון מכיוון שאין פה אחד.

ישנם שיטות מדידה שונות, חלקן מדוייקות יותר או פחות ובעלות חסרות או יתרונות שונים כגון אלו שציינת.

שימוש בקירובים בהנדסה הוא נוהג קבוע ולכן אני לא רואה שום דבר מוזר במדידה כזאת.

אתה מנסה לאכוף את ההגדרה שלך למדידה אך ישנם דרכים רבות לעשות כל דבר ורוב הפעמים לא לוקחים את הדרך הטובה ביותר אלא את הפשוטה, אמינה,עקבית והזולה ביותר.

דרך אגב, אתה נוגד את עצמך, אם במילא כל הרכבים היום משתמשים במערכות יותר מתוחכמות עקב הדיוק של מחשבי הרכב אז כנראה שהם גם משתמשים במדי זרימה מדוייקים יותר ועכשיו כל מה שנשאר הוא להוציא את הפלט גם לנהג ולא רק למחשב הרכב.

פורסם

ובעניין הזה טיפ קטן לכל התפרנים בדלק: בצעו בלימות מתוכננות מראש הכוללות הורדת הרגל מדוושת הגז זמן רב לפני הרמזור ותנו לרכב להאיט בכוחות עצמו. ככה חוסכים דלק, מפחיתים את הבלאי לבלמים (מגיעים לרמזור במהירות נמוכה יותר) וזמן התגובה מתארך.

איתמר.

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "זמן התגובה מתארך"?

זמן התגובה של מי?

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
אני לא מחטיא דיון מכיוון שאין פה אחד.

ישנם שיטות מדידה שונות, חלקן מדוייקות יותר או פחות ובעלות חסרות או יתרונות שונים כגון אלו שציינת.

שימוש בקירובים בהנדסה הוא נוהג קבוע ולכן אני לא רואה שום דבר מוזר במדידה כזאת.

אתה מנסה לאכוף את ההגדרה שלך למדידה אך ישנם דרכים רבות לעשות כל דבר ורוב הפעמים לא לוקחים את הדרך הטובה ביותר אלא את הפשוטה, אמינה,עקבית והזולה ביותר.

דרך אגב, אתה נוגד את עצמך, אם במילא כל הרכבים היום משתמשים במערכות יותר מתוחכמות עקב הדיוק של מחשבי הרכב אז כנראה שהם גם משתמשים במדי זרימה מדוייקים יותר ועכשיו כל מה שנשאר הוא להוציא את הפלט גם לנהג ולא רק למחשב הרכב.

למה אין דיון? אני טוען שיש ועוד איך!

אז שיטה מדידה חישובית זו היא בעינייך FLOWMETER קלאסי, יופי, אך אני כאן להסביר לגולשים על איזה מדידה מדובר בדיוק.

לא הוכחת שום סתירה בדברים שאמרתי, מערכות ממוחשבות ברכב רובם אדפטיביות והם לא אמינות ומדוייקות בכל אספקט של הפעולות שהם מבצעות, גורמים חיצוניים יכולים בנקל להשפיע עליהם מבלי שהם יאתרו זאת וכמו שהסברתי קודם, אם יהיו בעיות ספיקת דלק, לא רק הנהג יוזן בנתון שגוי, גם המנוע לא יעבוד בצורה תקינה.

כמובן שיש יצרנים בעלי תחכום והשקעה רבה יותר, הן בשיטות המידה והניטור והם במעבד ובמפות הצרובות בזכרון שלהם ובאיכות המפעילים שלהם וכל יצרן הטוב בעיניו עשה וזאת רק כדי לעמוד, בראש ובראשונה, בתקנות זיהום אויר. ב FLOWMETER ישיר על צינור דלק עוד לא נתקלתי.

פורסם

מישהו אולי יודע את התשובה לשאלה שלי? אני רואה פה המון תשובות על זה שהסלד דומה זה לא נחשב אבל זה לא מה ששאלתי.

הרי בלחיצה עדינה על הדוושה אני מזרים כמות קטנה של דלק, יש הבדל אם זה בעליה/מישור/ירידה? או שהצריכה היא אותה צריכה אם הלחיצה דומה?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "זמן התגובה מתארך"?

זמן התגובה של מי?

עודד

של הנהג. אתה מגיע במהירות נמוכה יותר לרמזור.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מישהו אולי יודע את התשובה לשאלה שלי? אני רואה פה המון תשובות על זה שהסלד דומה זה לא נחשב אבל זה לא מה ששאלתי.

הרי בלחיצה עדינה על הדוושה אני מזרים כמות קטנה של דלק, יש הבדל אם זה בעליה/מישור/ירידה? או שהצריכה היא אותה צריכה אם הלחיצה דומה?

לחיצה עדינה זה לא משהו מדוייק,אבל בו ניקח לדוגמא שמצב הדוושה קבוע ולא משתנה כלל, אז צריכת הדלק תיהיה זהה. במישור למשל אתה תשמור על מהירות קבוע,בעליה תאבד מהירות ובירידה תאיץ. כל זה במידה והלחץ על הדוושה הוא זהה,באותו הילוך.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

סל"ד לבדו, או מצב המצערת לצורך העניין שנוסף, הוא לא מדד או אומדן לתצרוכת הדלק, אתה יכול להיות באותו סל"ד במצבי נהיגה שונים ועם עומס מנוע שונה ולכן תצרוכת הדלק גם תהיה שונה. בהאטה, ברכב בעל מערכת ניהול מנוע אין הזרקת דלק (אם סל"ד המנוע גבוה מערך מסויים) ולכן תצרוכת הדלק היא 0.

פורסם
של הנהג. אתה מגיע במהירות נמוכה יותר לרמזור.

איתמר.

זה אולי משאיר לך יותר זמן עד ההגעה לעצירה מלאה בקו הצומת, אך זמן התגובה של הנהג נשאר זהה. (יש כאלו שטוענים שברגע שנוסעים מהר, אז יותר דרוכים, ודווקא זמן התגובה מתקצר)

מה שכן, ככל שהמהירות תהיה נמוכה יותר, כך הרכב יעבור פחות מטרים עד שמתחילים להגיב. אך עדיין זמן התגובה זהה.

זמן התגובה משתנה בגלל מצב פיזי, נפשי,גיל, הסחות דעת וכו'..

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...