Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אנשים באמת לא משאירים פתקים כשהם פוגעים במכונית של מישהו אחר?

למה גם אם זה נזקים רציניים של אלפי שקלים ואף אחד לא משאיר פתקים?

למה נשארו אולי 200 כאלה שמשאירים בכל הארץ? אולי הסיפור הקטן שלי יתן לכם כיוון מחשבה.

לפני מספר ימים אחותי נסעה לעבודה, היא מיהרה ובשלב מסויים שהיא נכנסה לחניה היא עשתה רוורס ושיפשפה אוטו שחנה במקום. השפשוף היה מקומי על הפנס ועשה שריטה, אפילו לא שבר!! אחותי החליטה להשאיר פתק [הכרחי לפי המחשבה, למה שנדפוק ומישהו אחר ישא בתוצאות? בשום פנים ואופן, מוכנה גם לשלם על חלק מקורי של בעל הרכב].

אז למה בעלי הרכב פשוט לא מקבלים את זה יפה? יום אחרי המקרה מתקשרת אלינו האישה, היא שואלת אם נרצה שהיא תלך למוסך לקבל הצעת מחיר או שנפעיל ביטוח, כמובן שאמרנו לה שתקבל הצעת מחיר. למחרת היא התקשרה וכמובן כמו שצפוי, מנסה לתקן עלינו את כל האוטו, היא טוענת שהיא קיבלה מכה בטמבון למטה והיא רוצה להחליף את כולו, סביר להניח שהיא תרצה גם צביעה. [חשוב לציין שהפגיעה הייתה בפנס בלבד! ובמצב שהאוטו בא באלכסון ולא ישר מול הטמבון שלה!].

פשוט חוצפה, גם משאירים לה פתק, גם הפגיעה היא לא יותר מעלות של 100 שקלים של החלפת הפלסטיק של הפנס, וגם היא מנסהה לתקן עלינו חצי אוטו!

עכשיו אני מבין למה אף אחד לא משאיר פתקים!

אז מה אתם אומרים? מישהו נתקל במצב כזה?

יש הצעות לטיפול בנושא?

תודה [=

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה ולא הייתה אחותך משאירה פתק ומישהו היה רואה אותה ורושם מספר רכב אז זה היה הסיבוך האמיתי.

לגביי הבחורה שטוענת שצריך להחליף טמבון גש איתה למוסך שאתה מכיר לקבל הצעת מחיר.

ואז תגיעו לעמק השווה.

פורסם

להבא - מתוך אזרחות טובה צריך בכ"ז להשאיר פרטים, אבל מראש לדאוג לצלם (אפילו בסלולרי) את הנזק, כדי להמנע מנצלנים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
במידה ולא הייתה אחותך משאירה פתק ומישהו היה רואה אותה ורושם מספר רכב אז זה היה הסיבוך האמיתי.

לגביי הבחורה שטוענת שצריך להחליף טמבון גש איתה למוסך שאתה מכיר לקבל הצעת מחיר.

ואז תגיעו לעמק השווה.

fail-owned-accident-note-fail.jpg

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

לי קרה דווקא מיקרה אחר לגמרי לטובה לפני 3 שנים:

חניון בתל אביב ליד המכון כושר שלי,אני נסעתי רוורס אז במזדה 3 שהייתה לי מהחברה (ליסינג) ופגעתי קלות בלאנסר חבוטה , יצאתי מהרכב וראיתי שלא פגעתי בכלום ואין נזק אבל בכל זאת השארתי פתק,אחרי כמה שעות טלפון הבעלים על הקו שאל על פשר הפתק, הסברתי, הוא טען שיש סדק בפנס איתות וקרוב משפחה שלו יכול להשיג לו כזה בעלות של 100 ש"ח, אמרתי לו אין בעיה ידעתי וצילמתי שאין פגיעות אבל אין מה לעשות, למחרת נפגשנו באותו מקום, הבן אדם הגיע מסר לידי קבלה והראה את החלק שהחליף נתתי לו 100 ש"ח לאחר מכן הוא הושיט לי מעטפה ואמר זה בשבלך כי הפגנת יושר והתנהגות של בן אדם,מילמלתי בסדר והלכתי למכון כושר, בכלל שכחתי מהמעטפה .

למחרת במישרד ניתקלתי במעטפה בתיק של הלאפטופ,פתחתי, בפנים היו שני כרטיסים להצגה "אדונים ומשרתים" מסתבר שהבחור היה שחקן בהצגה.

מסרתי את הכרטיסים להורי שנהנו מאד..

אז יש לפעמים יש גם מיקרים כאלה.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

היום הייתי במסיבת גיוס של חבר.

בנאדם עם מאזדה 3 בסביבות גיל ה-50 לוקח רוורס כדי להחנות, יש מקום של 3 מכוניות להחנות!

והוא בשיא עקימותו נכנס לקח רוורס ונכנס בקורולה שמאחוריו. הבחור יצא מהאוטו רואה מה קרה לאוטו שלו בכלל לא אכפת לו מהקורולה, נכנס לאוטו מתקדם קצת ונוסע.

כל הלוחית של הקורולה וגם קצת מהטמבון התעקמו והבחור פשוט הלך!

התעצבנתי השארתי לקורולה פתק שמספר רכב ככה וככה דפק אותך והלכתי.

לדעתי ככה כל אזרח צריך להתנהג.

פורסם

קרה לי מקרה דומה בשנה הראשונה עם הרישיון.

באתי להכנס לחניה, ובזמן שעשיתי רוורס וסובבתי את ההגה ימינה (לכיוון המדרכה), מכונית שהייתה מאחורי המשיכה ישר, ניפצה לי את הפנס השמאלי קידמי, ובעל הרכב התלונן שהכל באשמתי, שדפקתי לו את האוטו (שהיה פאקינס ברלינגו ישנה, מסריחה ומלאה דפיקות), ושאני אביא לו 300 ש"ח ונסגור הכל. (אני חייב להודות שאין לי חזות של בנאדם פראייר, להפך, המראה מסגיר אותי ואנשים בד"כ רואים שאני אחד שיודע לערבב, אבל הוא כנראה ראה שנלחצתי).

אני, כנהג חדש, האמנתי ואמרתי לו שנחליף פרטים. בגלל שלא כל כך ידעתי איך זה עובד, לקחתי ממנו רק טלפון, בזמן שנתתי לו את כל הפרטים שלי.

הגעתי הבייתה עצבני ומבואס וספרתי לאבא שלי את כל מה שקרה. אבא שלי התעצבן כששמע את הסיפור ואמר שאני בכלל לא אשם, והנהג היה צריך להיות סבלני ולא לנסוע קדימה בזמן שאני נכנס לחניה.

התקשרנו לבעל הרכב, ואבא שלי ביקש את הפרטים של הביטוח שלו. הנהג טען שהביטוח באוטו ושיותר מאוחר הוא ילך להביא את הפרטים.

זה התגלגל עד היום שאחרי, ואבא שלי פשוט התחיל לחשוב שלבנאדם אין ביטוח ולכן הוא מורח את זה.

נסענו לפגוש את הבנאדם, אבא שלי ראה את הרכב ואת הבנאדם, צחק לו בפנים ופשוט אמר לו "עם רכב מלא דפיקות, ובתור בנאדם שנוסע בכלל בלי ביטוח, תגיד תודה שאני לא זה שתובע ממך. סלמאט", וכמובן שלא נתן לו שקל.

הנוכל ההוא נשאר בלי מילים ופשוט לחץ לו יד וככה הכל נגמר.

פורסם
השאלה האם בחו''ל התופעה קיימת?

בערוץ הטלוויזיה היפני NHK יש תוכנית נוסח "רואים עולם" ובה הכתבות על אבורידז'נים למינהם ועל המינהגיהם המוזרים. אז פעם הייתה זו התוכנית עלינו, תושבי תל אביב והיחס האבורידז'ני למכוניות. הכתב היפני המבוהל חיפש בתל אביב רכב ללא השריטות, ולא מצא אפילו בין רכבי השרד והג'פים המפוארים. הוא גם תיעד איך הדברים נעשים הלכה למעשה - פגיעה עצמית, "שרט וברח" וכו'. בסוף הוא הלציח למצוא איזה רכב ללא רבב, מאוד שמח "עשיתי את זה!" ואפילו רעיין את בעלת הרכב. אנסה לחפש את התוכנית באתר של NHK. וביפן עצמה כמובן שהתופעה איננה קיימת. לראות משהו על איזה הרכב זה דבר נדיר ביותר. גם בחלק הצפוני של אירופה קשה למצוא רכב שרוט. בקפריסין יש שריטות על כל רכב חמישי בערך. אבל כמו אצלינו כנראה אין באף מקום.

פורסם
למחרת היא התקשרה וכמובן כמו שצפוי, מנסה לתקן עלינו את כל האוטו

עכשיו אני מבין למה אף אחד לא משאיר פתקים!

[=

אם זה כל כך צפוי , למה מלכתחילה להיכנס לזה ?

פורסם

מצטרף לדוקטור לפני,

גם בהונג קונג נדיר לראות מכונית עם שריטות,או עם המכות המעצבנות האלה שנשארות על הפח לאחר שמישהו פתח עליה דלת.

מכוניות שנת 97 בהונג קונג נראות כמו רכב שנת 2009 בארץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא מזמן חזרתי מטיול בשוויץ ורואים שם דיי חדשות ומכוניות בני 10-15 שנה עם צבע מקורי, הרבה פעמים גם צבע כהה (שחור,כחול כהה) ונדהמתי איך המכוניות שמורות כ"כ אין שום שריטות,אין מכות קלות , אין שריטות של פתיחת דלת . הטמבונים שם לא נפגעים ורואים שהם עם צבע מקורי. ושלא נדבר על תרבות הנהיגה שם -נסעתי שם אלפי ק"מ ברכב שכור ואין נוחכות של משטרות על הכביש וכמה מפתיע אין בכלל תאונות. יש שם כבישים מפותלים שממש מפחיד לנהוג שם בלילה ובכל זאת אין תאונות.

אולי המזג אוויר בארץ משפיע על האנשים להיות חסרי סבלנות.

פורסם

תאונות ושריטות חנייה יש בכל מקום. השאלה באילו הכפים זה קורה. אם למשל פעם בשנה-שנתיים, אז שווה לתקן. ולי למשל יש רכב חדש-דנדש, רק בן שנה וכבר עשו לו 3 פציעות, למזלי קטנות מאוד אבל בכל זאת צורם את העין. ובכל זאת לא שווה לי לתקן, הרי מחר או בעוד שבוע יעשו לי את זה עוד פעם. וכך עם כל הצער שבדבר הייתי יכול גם לככב בתוכנית היפנית בתור האבורידג'ני.

פורסם

למה כל פעם שאני קורא סיפורים של אנשים וכאלה רק גורם לי להתעצבן?

כמה אנשים חוצפנים וחסרי תרבות יש בארץ זה פשוט בלתי יאומן.

cartom - Mosho- זה היה צפוי לי על פי קריאה של מספר אשכולות פה, לאחותי מסתבר לא הייתה את אותה ההרגשה.

• תוכן חדש...