Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית כבל ALDL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לבנות כבל ALDL כדי לבצע בדיקה עם הלפטופ לרכב (ונדורה שנת 90 4.3L TBI ) לאחר חיפוש מצאתי טבלת קודי תקלות אבל לא הבנתי איך לבנות את הכבל ועוד דבר, יש הסבר שאומר לקצר בין 2 רגליים בשקע (ברכב) A ו B וזו בעצם גם אפשרות לאתר תקלות ניסיתי את האפשרות אבל הנורה מהבהבת ולפי ההסבר יוצא קוד 12 בלבד שלא אומר כלום, האם אפשר להניע את הרכב בזמן הבדיקה הזו?

תודה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

קוד - 12 - אין תקלות - תקין.

אסור \לא מומלץ להניע מנוע כאשר מחבר האבחון מגושר - נזק בילתי הפיך עלול להגרם ליחדת הבקרה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

מידע על בנייה עצמית של הכבל לרכב שלך ושימוש בתוכנת אבחון חינמית תוכל למצוא בסדרת הכתבות על הסבת CJ מוזן מאייד להזרקת דלק.

אני מכבד מאוד את הדיעה של חיים, אבל הטענה שהתנעת המנוע כש A וB מקוצרים מסוכנת למחשב לא מוכרת לי. הרי זו בדיוק הדרך להשתמש בתכונה של המחשב לאבחון תערובת עשירה/ענייה תוך כדי עבודת המנוע. במצב מקוצר כזה, כשהנורה דולקת התערובת עשירה וכשהיא כבויה התערובת ענייה. במצב עבודה נורמלי אתה אמור לראות את הנורה עוברת מעשיר לעני מפעם בשלוש שניות עד לשלוש פעמים בשנייה. בלחיצת גז מהירה אתה אמור לראות את הנורה נדלקת וכן הלאה. יופי של כלי אבחון, ואני לא מבין למה נאמר כאן שזה אסור. ההליך הזה מומלץ בספרות במפורש לצרכי אבחון. כשלעצמי, יצא לי לנסוע כך שעות, מתוך סקרנות לגבי מצב המחשב והתערובת. לא נצפו נזקים.

פורסם

שלום ידידי חנן.

ככול שידוע לי במע TBI הישנות חל איסור \המלצה להמנע ולהניע את הרכב עם מחבר הגישור מחובר ולמייטב ידיעתי בדגם זה אין חיישן חמצן כך שבדיקת סיווצ"ין עשיר\עני ולהפיך לא רלווטי במקרה זה אך ניתן להפעיל את ה -IAC יזום במצב זה.

אשמח לקבל חומר \הפנייה לכזה, לנושא במידה ואני טועה אך זהירות אף פעם לא הזיקה.

אגב ב- CJ זה לא מע של קרייזלר?

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים, שלום.

המערכת בCJ היא לא מקורית. הוא במקור הרי מוזן ע"י מאייד. היא נשחטה על ידי מספארי TBI 4.3 ליטר, מודל 89 אם זכרוני אינו מטעני. זה נכון שכל או רוב הרכבים במודלים האלה הגיעו לארץ ללא חיישן חמצן, אבל בכולם המחשב הוא אותו מחשב שקיים גם ברכבים עם חיישן חמצן ונדרש רק שינוי של פרמטר בEPROM שלהם על מנת לעבוד עם חיישן חמצן, כך שתכונת האבחון עני/עשיר ע"י קיצור הפינים קיימת במחשב בין אם הרכב מצויד בחיישן ובין אם לאוו (אם כי, כמובן, שברכב ללא חיישן חמצן הבדיקה תהיה לא רלוונטית).

אני אחפש את החומר המתאים ואצרף לכאן.

פורסם

עד שאמצא בבית את הספרות ואסרוק אותה, הנה תוצאה של חיפוש זריז בגוגל (למרות שהם ממליצים כאן על קיצור הפינים והתנעה/נסיעה התוצאה שלהם שונה ממה שאני מכיר והסברתי, אבל ברור מכאן שלא מדובר על נזק שיכול להיווצר)

http://www.hotrodlane.cc/Instructions/TBI%20Instructions.pdf

attachment.php?attachmentid=165036&d=1248350839

ratio.jpg

פורסם

שלום חנן.

ראשית תודה על המידע שסותר את, או שולל נזק אפשרי ליחידת בקרה, למדתי משהו חדש למרות שכבר שנים אני לא מאבחן תקלות בגישור פינים איפה שזה עדיין ניתן במע הישנות אלה רק עם סורק.

( למרות שאני בטוח שקראתי בזמנו על איסור להליך זה איפשהו ויכול להיות שאני טועה - הרי לא המצאתי זאת מהראש ואחפש את הסימוכין לכך)

בכול מקרה תודה על המידע.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אוקיי, קודם כל תודה על העזרה ושנית במאמר על הזרקת ה CJ לא מצאתי את תהליך בניית הכבל, ברכב שלי יש חיישן חמצן ואני רוצה לבדוק אם הוא תקין.

פורסם

בעיניין בניית הכבל - בניתי לפני זמן מה כבל שמחבר בין שקע ALDL לכניסה הטורית של המחשב. הכבל עושה רושם שהוא תקין אבל עשיתי רק בדיקה על סקופ ולא ברכב מכיוון שלא מצאתי תוכנה שאני יכול לדעת בוודאות שתתאים לרכב שלי - דייהו רייסר 94.

קראתי את השרשור של חנן ג'יפולוג על השינוי שהוא עשה ובו התקין בין היתר מחשב. פניתי אליו פעמיים בה"פ וביקשתו את עצתו בעינין - לצערי לא נעניתי וכאמור לא ידוע לי על תוכנה שעשויה להתאים. תוכנות שמצאתי להורדה מתייחסות לדגמים מסויימים ספציפיים. בכל מקרה - ישנן שתי וורסיות של הכבל, אחת עם שני טרנזיסטורים והשניה עם מעגל משולב. תוכל למצוא את התוכניות להן באינטרנט או שתפנה אלי ואפנה אותך אליהן.

פורסם

אוקיי הצלחתי לבנות את הכבל אני רק צריך מתאם (כבר מצאתי מאיפה לקנות) עכשיו השאלה שלי היא כזאת: יש לי את התוכנה WinALDL אני חושב שהיא מתאימה לרכב (ונדורה שנת 90) אבל איך אני ידע אם הערכים שתראה לי התוכנה טובים או לא?

ועוד דבר האם אני יכול גם לכתוב למחשב?

פורסם

אתה צריך להשיג ספרות אחזקה של הרכב בכדי לבדוק האם הערכים תקינים.

מה בדיוק את רוצה לכתוב למחשב ? להתחבר לאינטרנט דרך הלווין עמוס ? :-)

סה"כ אתה יכול לקרוא מספר נתונים או תקלות מצומצם מכיוון שהרכב לא מצוייד בכמות נכבדה של חיישנים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...