Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי דבר דומה, אני עומד בצומת מרעננה לכיוון הרצליה 2 צמתים לפני הגשר במחלף הסירה.

אני הראשון ברמזור, פתאום שומע חריקת בלמים מסתכל אחורה ורואה מאזדה 6 טסה אלי, מסתכל קדימה ובאותה שנייה מדביק את הגז לרצפה.

הרכבים לא הספיקו להיכנס לצומת למזלי, האמת אם הם כן היו נכנסים לא היו לי יותר מדי ברירות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מזהים את הרכב שבא במהירות מאחור אפשר לחתוך קצת קדימה ובאלכסון לכיוון הנתיב שלידך (אם מדובר בדו נתיבי) וכך להרוויח כמה מטרים

פורסם
במקרה כזה אין לך זמן להחליט כל כך זה עניין של חצי שניה עד שהוא מתנגש בך.

אבל נגיד ואתה ספיידרמן, תצמד לכיסא ולמשענת ראש בפרט ככל האפשר.

+1

כמו שנכתב, אין לך זמן להחליט, עד שתבין מה קורה הרכב כבר יתנגש בך

עוד לפני שתספיק לעשות משהו.

תתחיל להתפלל שכאשר הוא ידחוף אותך לתוך הצומת לא תעבור משאית מהצד השני.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הרפייה מדוושת הבלם מועילה אך ורק להקטנת הנזק לרכב על חשבון בריאותכם.

בקיצור, לפני פגיעה בלתי נמנעת - רגל על הבלם והמדרס, כל הגב צמוד למושב, ראש על המשענת ומפרקים מכופפים.

נכון מאד.

...אני חושב שזה לא תקין שעוצמת הבלימה של הרכב תלויה בכוח של הנהג... אפשר למנוע תאונות אם ימציאו איזו מערכת (אולי כבר המציאו) שמזהה בלימת חירום ונותנת באמא של הבלמים

כבר המציאו. מרצדס בודאות, אולי כבר גם אחרים.

ובמקרה המדובר אני מציע גם לצפור ולהבהב באיתותים וכולי - לנסות להעיר את הנהג שמאחור. הצליח לי פעמיים לפחות.

דני

פורסם

בדרך כלל אני מעדיף לסטות לשוליים (ימין או שמאל בהתאם למקום שלי בכביש)..

אך ממה שהבנתי בתגובות פה, עדיף לבלום חזק והיצמד לכסא ומשענת הראש..

השאלה שלי ,,לא כדאי לבלום עם בלם יד בנוסף לרגל?? או אם יש עוד זמן, לשים ברברס??

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בתור נהג מצוין (כמו כולם פה), אני רואה לנכון לציין, שהשאלה רלוונטית, בהחלט תיתכן סיטואציה שכזו בהנחה שאתה כבר נוסע מעל 30 קמ"ש. אם תעמוד ברמזור, לא תספיק לברוח בשתי שניות ממשאית דוהרת.

מצד שני, אם אתה נוסע כאמור במהירות, ומאחוריך דוהרת משאית, אז בוודאי שעליך להמשיך לנסוע, לכיוון בו אין מכוניות דוהרות או חוצות, כמובן. הרי אתה נוהג בעיניים פתוחות ומסתכל תמיד לכל הכיוונים בצומת, לא?

שתי שניות האלה זה הרבה זמן להסתכל ולנסוע לכיוון הנכון, אה כן ולהשתדל גם לא לעלות על הולך רגל :-)

בתודה מראש, שומאכר.

פורסם
אני סיגלתי לעצמי מנהג שדי מעצבן את הנהגים מאחורי אבל הציל אותי כבר כמה פעמים.

אני עוצר 2-3 מטרים לפני קו העצירה משלב לראשון ומסתכל במראה (אחרי כמה פעמים זה כבר הופך אוטומטי). זה נותן לי עוד כמה מטרים של מקום לברוח אליו.

אחרי שנעמדות מאחורי כמה מכוניות אני גולש קדימה.

נכון שזה לא תמיד עובד כי בכביש רב נתיבי קורה שנכנסים לפני אבל זה עובד ברוב המקרים.

גרוע מאוד. תקרא את התגובה הקודמת שלי, ואולי תבין למה לא כדאי לעצור מוקדם, בעיקר כשמאחוריך מכונית.

במקום זאת, האט בהדרגהומוקדם, עד לעצירה, ועדיף כמה שקרוב לקו העצירה, כדי לא לעצבן ו/או לגמור על הברקסים.

פורסם
ללחוץ חזק על הברקסים זה רעיון רע לדעתי, אתה עלול לשבור את הברכיים\לחטוף מכה רצינית בעמוד השדרה. נניח שאין זמן להכניס להילוך ולברוח לאנשהו - הייתי צופר, מגן עם יד אחת על הפנים של האישה ומתפלל.

תיקנתי:lol: :lol: :lol:

אם אני מצליח לתפוס דבר כזה במראה האחורית ואני יכול לברוח למדרכה / מעבר חציה אז זו האופציה העדיפה (לדעתי).

אחרת... hold on to your knickers

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ללחוץ חזק על הברקסים זה רעיון רע לדעתי, אתה עלול לשבור את הברכיים\לחטוף מכה רצינית בעמוד השדרה. נניח שאין זמן להכניס להילוך ולברוח לאנשהו - הייתי צופר, מגן עם יד אחת על הפנים\אישה ומתפלל.

אני נוהג להרים בלם יד. זכר לזינוקים בעליה עם רכב ידני, וכבונוס נותן מנוחה לרגל ימין. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לך מפגיעה על ידי רכב מאחור האו שתועף לתוך הצומת - אישית הייתי פעם עד למצב שבו מונית מרצדס שעבדה ברמזור ספגה באחוריה D500 צבאית שנסעה כנראה כ-70 קמ"ש - המהירות המותרת באותו קטע כביש. המונית עפה כ-10 מ' לתוך הצומת, למזלו של נהג המונית היו 3 דברים שהצילו אותו: הצומת היה ריק, המונית היתה ללא נוסעים, ומרצדס בנתה יופי של אזורים סופגי אנרגיה (למרות שמדובר בקרוב ל-15 שנה לפני המצאת ה-NCAP) והקיפול הגיע עד הספסל האחורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאמרו כאן דברים יותר ופחות נכונים ואני חושב שהגיע הזמן לעשות סדר: הכי קל להסתכל רק על הסיטואציה שמתרחשת כמה עשיריות שניה לפני התאונה כמו - אני עומד ברמזור אדום ומישהו עומד לפגוע בי, מה לעשות? לשאלה הזאת אין תשובה טובה כי אין מספיק זמן להחליט ולהגיב ועוד להגיב נכון וגם קשה לצפות את המצב אלא פתאום נקלעים לתוכו. הפתרון: לחשוב פחות על הסיטואציה ההוליוודית ויותר על השניות שקדמו לה. כיצד אפשר היה לצפות מראש את התרחיש (אפילו רק כאפשרות) ולהתכונן אליו מראש?

בכל האטה בכביש יש להתחיל להאט מוקדם ובעדינות ולהעיף מבטים באופן שיטתי בראי הפנימי. המטרה היא "לנהל את התנועה" מאחור כך שהמכוניות מאחוריך "ידביקו" אותך תוך כדי שאתה בתנועה וכך יווצר מאחוריך טור מכוניות שלא רק שלא יפגע בך אלא גם ייתן לך כיסוי מאחורה כשאתה נעצר. כיסוי טוב הוא לפחות שתי מכוניות או משאית אחת.

הרבה פעמים בזמן שאנו מאטים או עוצרים הכביש מאחורינו ריק. במצב כזה, עלינו להיעצר מוקדם מאוד, במרחק של שתי מכוניות גדולות מהרכב ממול או אפילו מקו העצירה - ולהמתין כשהמכונית בהילוך וכשהריכוז והמבט - במראות! מגיעה מכונית מאחורה? יש לוודא שהנהג מבחין בנו, מאט ועוצר. אם הוא עצר - יש לנסות ולראות מה הולך מאחוריו (שוב, כיסוי טוב: שתיים-שלוש מכוניות).

אם יש חשש שהנהג מאחור לא מבחין בנו או לא מאט כנדרש (וניתן לראות זאת) - יש להתחיל להתקדם קדימה. כל מטר שמשחררים הוא קריטי, אבל בחלק מהמקרים צריך ממש לברוח הצדה כדי לאפשר לרכב השני לעבור. לכן, רצוי לתכנן גם נתיב מילוט לצדדים וגם כאן - אם תחפשו אותו ברגע האמת - לא תמצאו. אם תחפשו אותו מראש - כן תמצאו. זה כולל: שול פתוח, נתיב ריק, אי תנועה משורטט, מדרכה שניתן לטפס עליה וכדומה.

אני לא יודע מה איתכם אבל אני תמיד מקפיד על הכלל הזה! תמיד מאט מוקדם וכשצריך - תמיד עוצר מוקדם וגם מתכנן נתיב מילוט לצד ואם אני לא מוצא - אז אני מוודא שאני עוצר עוד יותר מוקדם!! בכל מקרה, אם גם לאחר ביצוע כל הצעדים הללו עדיין אתם עומדים לקבל מנה מאחורה - רצוי להצמיד את הראש למשענת וברוב המצבים גם לבלום כדי למנוע את דחיפת הרכב קדימה (אלא אם קיימת סכנה ליושבים מאחור ברכב קטן).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הפעולות המונעות, כמו האטה הדרגתית ובמצוע פעולות שמושכות את תשומתליבו של הנהג מאחור עשויות להועיל. כל תמרוני החמיקה שאנשים מתארים כאן אינם מעשיים - הן כיון שזמן התגובה יהיה ארוך (מדובר בסיטואציה לא שגרתית עם תגובה שכבר מובנה בהתנהגות), הסיכונים בתמרון החמיקה גבוהים, ואם הרכב עומד - זמן התגובה יהיה ארוך מדי בגלל קצב ההאצה ההתחלתי האיטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה כבר יש לעשות? להגביר תשיר שאתה אוהב במערכת, ללחוץ חזק על הבלמים ולהגיד שמע ישראל\אללה הוא אכבר\jesus merry and josef\mother have mercy או מה שבא לך...

ולקוות שהוא לא יכנס בך מספיק חזק כדי לדחוף אותך לצומת ושאיזה משאית לא תגזור אותך מהכיוון הנגדי תוך כדי.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

המון עיצות מועילות .אני בהחלט אקח לתשומת לבי את העיצה של amigarשלמד בקורס בברזיל, לעצור כמה מטרים לפני קו העצירה. הכי בטוח. נותן מרווח שמפריד בין חיים למוות

פורסם
נאמרו כאן דברים יותר ופחות נכונים ואני חושב שהגיע הזמן לעשות סדר: הכי קל להסתכל רק על הסיטואציה שמתרחשת כמה עשיריות שניה לפני התאונה כמו - אני עומד ברמזור אדום ומישהו עומד לפגוע בי, מה לעשות? לשאלה הזאת אין תשובה טובה כי אין מספיק זמן להחליט ולהגיב ועוד להגיב נכון וגם קשה לצפות את המצב אלא פתאום נקלעים לתוכו. הפתרון: לחשוב פחות על הסיטואציה ההוליוודית ויותר על השניות שקדמו לה. כיצד אפשר היה לצפות מראש את התרחיש (אפילו רק כאפשרות) ולהתכונן אליו מראש?

בכל האטה בכביש יש להתחיל להאט מוקדם ובעדינות ולהעיף מבטים באופן שיטתי בראי הפנימי. המטרה היא "לנהל את התנועה" מאחור כך שהמכוניות מאחוריך "ידביקו" אותך תוך כדי שאתה בתנועה וכך יווצר מאחוריך טור מכוניות שלא רק שלא יפגע בך אלא גם ייתן לך כיסוי מאחורה כשאתה נעצר. כיסוי טוב הוא לפחות שתי מכוניות או משאית אחת.

הרבה פעמים בזמן שאנו מאטים או עוצרים הכביש מאחורינו ריק. במצב כזה, עלינו להיעצר מוקדם מאוד, במרחק של שתי מכוניות גדולות מהרכב ממול או אפילו מקו העצירה - ולהמתין כשהמכונית בהילוך וכשהריכוז והמבט - במראות! מגיעה מכונית מאחורה? יש לוודא שהנהג מבחין בנו, מאט ועוצר. אם הוא עצר - יש לנסות ולראות מה הולך מאחוריו (שוב, כיסוי טוב: שתיים-שלוש מכוניות).

אם יש חשש שהנהג מאחור לא מבחין בנו או לא מאט כנדרש (וניתן לראות זאת) - יש להתחיל להתקדם קדימה. כל מטר שמשחררים הוא קריטי, אבל בחלק מהמקרים צריך ממש לברוח הצדה כדי לאפשר לרכב השני לעבור. לכן, רצוי לתכנן גם נתיב מילוט לצדדים וגם כאן - אם תחפשו אותו ברגע האמת - לא תמצאו. אם תחפשו אותו מראש - כן תמצאו. זה כולל: שול פתוח, נתיב ריק, אי תנועה משורטט, מדרכה שניתן לטפס עליה וכדומה.

+1 !

בנוסף, אני רוצה להעלות לדיון פן נוסף,

נצא מנק' הנחה שעד אשר נבין שרכב מגיע אלינו מאחור במהירות של 60 קמ"ש ועומד להתנגש בנו - זה כבר יקרה ולא יהיה לנו זמן תגובה מספק ע"מ לבצע כל פעולה כלל.

אך במידה ובידכם אפילו 3-4 שניות לבצע פעולה כלשהי -

רכב פרטי עומד להיכנס בכם מאחור, 'סבבה' - תלחצו על הבלמים - תצמידו גוף וראש למושב ותתפללו למי שזה לא יהיה שאתם מאמינים בו.

אבל אם אתם קולטים במראה המרכזית אוטובוס דוהר לעברכם במהירות דומה? באמת תפעילו בלמים ותקוו לטוב?!

אני לא יודע מה אתכם - אבל אם אוטובוס או משאית דוהרים לעברי אני מנצל כל חצי שנייה שיש ואת כל 330 הסוסונים שלי לברוח משם כל עוד נפשי בי!

גם אם משמעות הדבר להיכנס לתוך צומת שנוסעים בה רכבים אני אנסה כמיטב יכולתי להשתלב ולהעלם מהנתיב המסוכן...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...