Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
. למה? שלא לציין שיש רמזורים שמופעלים רק ע"י עצירת רכב סמוכה לקו.

למה? כשתקבל "מנה" מאחור תשאל למה. השיטה עובדת ואני מכיר מקרים שבהם היא מנעה פגיעה או לפחות צמצמה את עוצמתה, וגם בציי רכב השיטה מפחיתה פגיעות מאחור בלפחות 50%. הרעיון הוא...ובכן, לא לקבל מכה מאחור! וכי מתי אדם מקבל מכה מאחור? בוא, אני אגלה לך: כשאתה עומד בקצה הטור (או לבד בלי טור) ובא רכב אחר ודורך לך על הזנב.

אז מה הפתרון? לא לעמוד בקצה הטור של המכוניות ממול, אלא לעמוד בראש טור המכוניות שמאחוריך! הכיצד? פשוט: מאטים מוקדם מאוד וחלש מאוד וכך המכוניות שמאחוריך מדביקות אותך תוך כדי שאתה עוד בתנועה ולכן נאלצות להאט וכך אתה כביכול "אוסף" מאחוריך טור מכוניות ומאלץ אותם להאץ ולעצור.

אבל רגע, יש עוד! אני מתחיל להאט ומביט במראה - ואלה, אין רכב מאחורי. ממשיך להאט - מה אתה יודע, עדיין אין איש. וכי מי לידי יתקע שלאחר שאני אעצור ואמתין, יבוא לפתע רכב ויפגע בי? זה בדיוק המצב שבו צריך לעצור מוקדם, ולא רק שלוש מטר אלא מאוד מוקדם! אני מדבר על מרחק בגודל של שתיים-שלוש מכוניות ועל נתיב מילוט אופציונלי הצדה ואם אני לא מוצא כזה אז אני עוצר עוד יותר מוקדם (גם במרחק חמש-שש מכוניות) ומחכה.

אין מכוניות מאחורי ולכן ממילא אין שום סכנה שעצירתי המוקדמת תגרום להפרעה או לסיכון. היא גם לא גורמת לעיכוב שלי או לשחיקה (מלבד שחיקה זניחה במיסב הלחץ ברכב ידני - כיוון שאני עומד עם הילוך משולב! בשביל זה אין גיל "נכון" - יש רק שכל ישר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה? כשתקבל "מנה" מאחור תשאל למה. השיטה עובדת ואני מכיר מקרים שבהם היא מנעה פגיעה או לפחות צמצמה את עוצמתה, וגם בציי רכב השיטה מפחיתה פגיעות מאחור בלפחות 50%. הרעיון הוא...ובכן, לא לקבל מכה מאחור! וכי מתי אדם מקבל מכה מאחור? בוא, אני אגלה לך: כשאתה עומד בקצה הטור (או לבד בלי טור) ובא רכב אחר ודורך לך על הזנב.

אז מה הפתרון? לא לעמוד בקצה הטור של המכוניות ממול, אלא לעמוד בראש טור המכוניות שמאחוריך! הכיצד? פשוט: מאטים מוקדם מאוד וחלש מאוד וכך המכוניות שמאחוריך מדביקות אותך תוך כדי שאתה עוד בתנועה ולכן נאלצות להאט וכך אתה כביכול "אוסף" מאחוריך טור מכוניות ומאלץ אותם להאץ ולעצור.

אבל רגע, יש עוד! אני מתחיל להאט ומביט במראה - ואלה, אין רכב מאחורי. ממשיך להאט - מה אתה יודע, עדיין אין איש. וכי מי לידי יתקע שלאחר שאני אעצור ואמתין, יבוא לפתע רכב ויפגע בי? זה בדיוק המצב שבו צריך לעצור מוקדם, ולא רק שלוש מטר אלא מאוד מוקדם! אני מדבר על מרחק בגודל של שתיים-שלוש מכוניות ועל נתיב מילוט אופציונלי הצדה ואם אני לא מוצא כזה אז אני עוצר עוד יותר מוקדם (גם במרחק חמש-שש מכוניות) ומחכה.

אין מכוניות מאחורי ולכן ממילא אין שום סכנה שעצירתי המוקדמת תגרום להפרעה או לסיכון. היא גם לא גורמת לעיכוב שלי או לשחיקה (מלבד שחיקה זניחה במיסב הלחץ ברכב ידני - כיוון שאני עומד עם הילוך משולב! בשביל זה אין גיל "נכון" - יש רק שכל ישר!

אנחנו מסכימים שטוב להאיט לאט ובהדרגה, ולאסוף מאחורייך מכוניות. זה אפילו נותן לך יתרון במקרה שהרמזור מתחלף לירוק . אבל, וזה אבל חשוב, לא להגזים. אל תיסע 40 קמ"ש כשאתה במרחק קילומטר מהרמזור, ותתקע ברקס כשאתה 10 מטר מהרמזור. שים לב - לא אמרתי שאתה נוסע ככה - רק נתתי דוגמה למצב קיצוני של הקונספט, וברורה הכוונה היא למצוא את האיזון האידיאלי בין להיות אובר-חוכם, לבין הפרעה לתנועה.

פורסם

איך אפשר להפריע לתנועה כשאין תנועה? אני חוזר שוב: השיטה של עצירה מוקדמת היא שיטה שבה אנו משתמשים רק כשאין לנו ברירה: תמיד עדיף לאסוף את התנועה בזמן שאתה נע בעצמך, אבל במידה ואין תנועה מאחוריך, אתה צריך לעצור מוקדם ולחכות שיגיעו רכבים מאחוריך או שתוכל להמשיך לנסוע לפנים.

זו אינה פרנויה: התנגשויות מאחור הן מציאות יומיומית ורצוי שנעשה כל שביכולתנו להימנע מהן ואם אי אפשר (וזה כבר ממש נדיר) אז לפחות נצמצם את תוצאותיהן כך שלא יהיו נפגעים.

פורסם
איך אפשר להפריע לתנועה כשאין תנועה? אני חוזר שוב: השיטה של עצירה מוקדמת היא שיטה שבה אנו משתמשים רק כשאין לנו ברירה: תמיד עדיף לאסוף את התנועה בזמן שאתה נע בעצמך, אבל במידה ואין תנועה מאחוריך, אתה צריך לעצור מוקדם ולחכות שיגיעו רכבים מאחוריך או שתוכל להמשיך לנסוע לפנים.

זו אינה פרנויה: התנגשויות מאחור הן מציאות יומיומית ורצוי שנעשה כל שביכולתנו להימנע מהן ואם אי אפשר (וזה כבר ממש נדיר) אז לפחות נצמצם את תוצאותיהן כך שלא יהיו נפגעים.

את דעתי בנושא כבר אמרתי מוקדם יותר בת'רד. אם אפשר רק בקשה אישית - את טכניקות ההאטה הדרגתית ועצירה מוקדמת, תשאיר בבקשה לנתיב הימני. או השמאלי. מה שתרצה רק תבחר אחד. ומי שירצה יעקוף אותך שיהיה לו לבריאות. :)

פורסם

דעתך שהבעת מבוססת על חוסר היכרותך וגם חוסר הבנתך את השיטה. אם אני מאט מוקדם ומצליח לאסוף את התנועה מאחורי תוך כדי תנועה - אין לי שום סיבה לעצור מוקדם ואמנם אני לא עוצר מוקדם במצב כזה ולא נוהג כך. אני עוצר מוקדם רק כשאין אף אחד מאחורי בכביש ברגע העצירה ולכן עלי לוודא שגם אם מישהו יגיח לאחר שנעצרתי - אוכל להגיב למצב שבו הוא לא יעצור ויאיים עלי מאחור.

ישנו גם כזה דבר להתחיל להאט מוקדם מדי וזה מתייחס לכבישים יחסית מהירים עם נתיבי האטה שבהם יש להאט (במידת האפשר) רק בתוך נתיב ההאטה ולא על נתיבי הנסיעה. מן הסתם יש להיכנס לנתיב ההאטה בתחילתו ולא באמצע הדרך...

פורסם

הבנתי את השיטה. א. להאיט בהדרגה כדי שגם מאחורי יאיט בהדרגה.

ב. אבל אם אין אף אחד בכביש - אתה אומר לעצור כמה מטרים לפני הקו. ורק אז להתקדם לאט (כשמאחורי כבר נעצר אוטו למשל).

(אני מנסח במילותי את מה שהבנתי מדברייך - תקן אותי בבקשה אם סילפתי משהו)

אני מסכים עם החלק הראשון, וחולק על השני. יש יותר טיעונים נגד, מאשר בעד. לדעתי כמובן.

אבל אני מבין לחששך מפני התנגשות מאחור. אף אחד לא רוצה שזה ייקרה. הרשה לי להציע הצעה - שלא נוגדת את מה שאתה אוהב לעשות - ומי אני שאגיד לך איפה לעצור - בעיקר כשאין אף אחד מאחורה. ההצעה: כשאתה עומד ברמזור, ומבחין (במראה כמובן) שמישהו מתקרב מאחורה - תן לו הבהוב קטן באורות הברקס (לחיצה ועזיבה). זה ישפר את הסיכויים שלך להיראות, ויעביר את המסר שעוצרים פה בביטחה.

.

• תוכן חדש...