Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גרוע מאוד. תקרא את התגובה הקודמת שלי, ואולי תבין למה לא כדאי לעצור מוקדם, בעיקר כשמאחוריך מכונית.

במקום זאת, האט בהדרגהומוקדם, עד לעצירה, ועדיף כמה שקרוב לקו העצירה, כדי לא לעצבן ו/או לגמור על הברקסים.

אתה קראת את מה שכתבתי? פשוט אין כל קשר בין הערתך לבין הכתוב.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה קראת את מה שכתבתי? פשוט אין כל קשר בין הערתך לבין הכתוב.

כתבת שאתה נוהג לעצור 3 מטר לפני קו העצירה, ושזה הציל אותך פעם.

אני כתבתי שאתה עושה מעשה שמעצבן נהגים אחרים (בעצמך אמרת), וכלל לא הגיוני. הצעתי גם דרך טובה יותר - להאיט בהדרגה עד לעצירה, במקום שנועד לעצירה.

ויש קשר בין הדברים, אם כי אולי קצת עקיף, אתה צודק. הנקודה שרציתי להדגיש היא שהנהג המיומן לא יגיע לסיטואציה שמישהו מאחור ייכנס בו. הנהג הלא מיומן ייכנס לנתיב הבלימה של משאית, או שיעצור בפתאומיות, או במקום שלא מיועד לעצירה. אני מאחל לך נסיעה בטוחה.

פורסם
כתבת שאתה נוהג לעצור 3 מטר לפני קו העצירה, ושזה הציל אותך פעם.

אני כתבתי שאתה עושה מעשה שמעצבן נהגים אחרים (בעצמך אמרת), וכלל לא הגיוני. הצעתי גם דרך טובה יותר - להאיט בהדרגה עד לעצירה, במקום שנועד לעצירה.

לעצור במרחק מקו העצירה זה דבר נכון וחכם לעשות. שהנהגים האחרים יקפצו אם נפשם הזכה מתעצבנת. אני מעדיף 500 נהגים עצבניים מאחוריי, מאשר 1 באחוריי. גם אני עוצר במרחק מקו העצירה, תוך התחשבות בתנאי הדרך ובתנועה מסביבי. יש הרבה סיטואציות שבהם אין בכך צורך, ויש סיטואציות שבהם אתה מעכב נתיב או רמזור שלם, חייבים להתייחס גם לזה, ואחרי שהנהג השני עוצר מאחוריי (2 מכוניות מאחוריי, לא אחת) אני מתקדם.

וכמובן שאין קשר לבלימה- בלימה איטית היא הדבר הנכון לעשות, עם או בלי קשר למרחק העצירה מהקו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לעצור במרחק מקו העצירה זה דבר נכון וחכם לעשות. שהנהגים האחרים יקפצו אם נפשם הזכה מתעצבנת. אני מעדיף 500 נהגים עצבניים מאחוריי, מאשר 1 באחוריי. גם אני עוצר במרחק מקו העצירה, תוך התחשבות בתנאי הדרך ובתנועה מסביבי. יש הרבה סיטואציות שבהם אין בכך צורך, ויש סיטואציות שבהם אתה מעכב נתיב או רמזור שלם, חייבים להתייחס גם לזה, ואחרי שהנהג השני עוצר מאחוריי (2 מכוניות מאחוריי, לא אחת) אני מתקדם.

וכמובן שאין קשר לבלימה- בלימה איטית היא הדבר הנכון לעשות, עם או בלי קשר למרחק העצירה מהקו.

אבל לא הבנתי את ההגיון בעצירה לפני קו העצירה, דבר שיגרום לרכב מאחורייכם לבלום חזק יותר?

האפקט המושג הוא הפוך מהרצוי. למעשה זה מצחיק. אתה (או הוא) עוצר במרחק 3 מטר מקו העצירה, הנהג שמאחורייך נתקע בך כי בלמת לו מוקדם מדי, ואתה חושב איזה מזל יש לך שהוא נתקע בך ודחף אותך רק 2 מטר קדימה, ולא אל תוך הצומת.

מישהו מסכים איתי בכלל?

פורסם
אבל לא הבנתי את ההגיון בעצירה לפני קו העצירה, דבר שיגרום לרכב מאחורייכם לבלום חזק יותר?

האפקט המושג הוא הפוך מהרצוי. למעשה זה מצחיק. אתה (או הוא) עוצר במרחק 3 מטר מקו העצירה, הנהג שמאחורייך נתקע בך כי בלמת לו מוקדם מדי, ואתה חושב איזה מזל יש לך שהוא נתקע בך ודחף אותך רק 2 מטר קדימה, ולא אל תוך הצומת.

מישהו מסכים איתי בכלל?

לא. לא מסכים אתך בכלל. תחשוב לרגע כמה הטיעון שלך נשמע טיפשי.

צריך להיות הדיוט מוחלט, שלא לדבר על עומו, כדי להגיע לצומת על 137 קמ"ש ואז לעשות "אמאלה! רמזור!" וללחוץ על הברקס יותר חזק מלחץ של סטודנט לפני בחינות.

וזה בלי לדבר על מה שכתבתי: בהתאם לתנאי הדרך, תמיד. זה לא נוסחא מדוייקת 100%- יש יותר מדיי פאקינג משתנים בדרך.

פורסם
אתה (או הוא) עוצר במרחק 3 מטר מקו העצירה, הנהג שמאחורייך נתקע בך כי בלמת לו מוקדם מדי

אין דבר כזה "מוקדם מדי". הרי יכולות להיות כמה מכוניות שכבר מחכות ברמזור האדום, ולכן אין נקודה מסויימת שבה צריך לעצור אלא פשוט - לפני המכונית האחרונה, לא משנה היכן היא ומה גודלה.

דני

פורסם
אין דבר כזה "מוקדם מדי". הרי יכולות להיות כמה מכוניות שכבר מחכות ברמזור האדום, ולכן אין נקודה מסויימת שבה צריך לעצור אלא פשוט - לפני המכונית האחרונה, לא משנה היכן היא ומה גודלה.

דני

תרשו לי לעשות סיכום ביניים של היתרונות והחסרונות, של שתי האפשרויות.

עצירה במרחק של כשלוש או יותר מטר מהרכב האחרון או קו העצירה, ברמזור. רק כשמאחוריי נעצרו, אפשר להתקדם קצת הלאה.

יתרונות:

• "הרכב שמאחוריי , במידה ויתנגש בי לא ידחוף אותי הלאה לתוך הרכב שלפניי או חלילה לצומת" - יש אישור מאייזיק ניוטון.
  • יהיה לי מרווח מלפנים, זה תמיד טוב.

סבבה, נעבור לחסרונות:

• בזבוז דלק - עצירה-נסיעה -עצירה, במקום עצירה אחת.
  • הרכב שמאחוריי, מצפה שאני אעצור איפה שצריך לעצור, ולא מוקדם מדי. הוא מתכנן את עצירתו בהתאם לי ולשאר המכוניות. כל עצירה מוקדמת שלי, תפתיע אותו, או תגרום לו לקצר את מרחק בלימה המתוכנן, אולי אפילו להתנגש בי!
  • למען חיי הברקסים, עדיף להאריך את מרחק העצירה, מאשר לבלום קצר מדי.
  • זה סתם מעכב את התנועה.
  • יחשבו שאתה נוהג כמו אישה, או זקן. או שניהם.

ועכשיו, לשיטה השנייה: הדבר המוזר שעושים רוב הנהגים, ונקרא לעצור איפה שצריך לעצור.

יתרונות:

• אין יתרונות מיוחדים, פשוט זו הנורמה והמעשה ההגיוני ביותר. חסכון בדלק, בברקסים ובעצבים.

חסרונות:

• אני לא מוצא שום פגם בעצירה של כמה שיותר קרוב (נגיד עד חצי מטר) מקו העצירה.

ודני, אתה אומר את בדיוק מה שאני אמרתי. הויכוח (אם ישנו בכלל) הוא עם ברווז או אמיגר.

תודה

פורסם

הדיון הזה עקר כיוון שאם יש מכונית מאחוריך - אין סיבה לעצור מוקדם אלא להאט מוקדם ובהדרגה וכך "לאסוף" את המכוניות מאחוריך תוך כדי תנועה. רק אם אין מכוניות מאחוריך בשלב שבו אתה מאט ונעצר - אז תעצור מוקדם!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תרשו לי לעשות סיכום ביניים של היתרונות והחסרונות, של שתי האפשרויות.

עצירה במרחק של כשלוש או יותר מטר מהרכב האחרון או קו העצירה, ברמזור. רק כשמאחוריי נעצרו, אפשר להתקדם קצת הלאה.

יתרונות:

• "הרכב שמאחוריי , במידה ויתנגש בי לא ידחוף אותי הלאה לתוך הרכב שלפניי או חלילה לצומת" - יש אישור מאייזיק ניוטון.
  • יהיה לי מרווח מלפנים, זה תמיד טוב.

סבבה, נעבור לחסרונות:

• בזבוז דלק - עצירה-נסיעה -עצירה, במקום עצירה אחת.

ומי אמר שאתה חייב להמשיך לנסוע עוד קצת?

• הרכב שמאחוריי, מצפה שאני אעצור איפה שצריך לעצור, ולא מוקדם מדי. הוא מתכנן את עצירתו בהתאם לי ולשאר המכוניות. כל עצירה מוקדמת שלי, תפתיע אותו, או תגרום לו לקצר את מרחק בלימה המתוכנן, אולי אפילו להתנגש בי!

אתקן לך: הרכב שמאחוריי מגיב במקרה הטוב וצופה במקרה היותר טוב מה אני הולך לעשות. ולא, לא ע"י טלפטייה- הוא פשוט (אמור להיות) לא עיוור צבעים! כך שאור בלם אומר לו משהו! אם לא ידעת את זה. ושוב, אתה מניח שאם אני עוצר רחוק מקו העצירה, כל רכב מאחוריי בכל סיטואצייה שהיא, עושה "אמאל'ה", מכסה את העיניים, ומדגדג את ה-ABS על השטיח של האוטו תוך כדי דריפט מהיר ועצבני עד לרכב שלי ונעצר מילימטר בלבד ממנו, תוך כדי שיורים לו על מיכל הדלק ומעבר לכביש מכוונים עליו RPG. צא מהסרט.

• למען חיי הברקסים, עדיף להאריך את מרחק העצירה, מאשר לבלום קצר מדי.

למה, לכל הרוחות והשדיים, אתה חושב שאני בולם "קצר מדיי"?! לידיעתך, יש לי יותר ממספיק באורך. גם של מרחק הבלימה.

• זה סתם מעכב את התנועה.

התנועה ממילא צריכה לעצור, לא? איך בדיוק הגעת למסקנה הזו, שרלוק?

• יחשבו שאתה נוהג כמו אישה, או זקן. או שניהם.

מצידי שיחשבו שאני קרוקודיל דנדי עם נוצות בתחת שמבצע ריקודי עם אינדיאנים תוך בעילת שמנות. WHAT EVER, GEVER. ממש מעניין אותי מה חושבים עליי.

ועכשיו, לשיטה השנייה: הדבר המוזר שעושים רוב הנהגים, ונקרא לעצור איפה שצריך לעצור.

הדבר המוזר שעושים רוב הנהגים, נקרא "להיות על הכביש".אני עוצר איפה שצריך לעצור, הם עוצרים איפה שהחוק אומר להם ש"עד כאן ולא אחר כך". או באמצע הכביש, המוקדם מבין השניים.

יתרונות:

• אין יתרונות מיוחדים, פשוט זו הנורמה והמעשה ההגיוני ביותר.

וולקאני, אתה לא תהיה.

חסכון בדלק, בברקסים ובעצבים.

אתה מניח שאני עוצר ושם פול גז, וחוזר חלילה. כמו רוב הנהגים. ובאיזור העצבים... למה לכל הרוחות אתה חושב שעצירה לפני הקו מביאה לי עצבים?! פה כבר לגמרי איבדתי אותך.

חסרונות:

• אני לא מוצא שום פגם בעצירה של כמה שיותר קרוב (נגיד עד חצי מטר) מקו העצירה.

חסרונות.

*שדה ראייה מוגבל לעיתים.

*סיכוי טוב שייתקעו לך בת*ת.

יש עוד, אין לי כח לחשוב.

ודני, אתה אומר את בדיוק מה שאני אמרתי. הויכוח (אם ישנו בכלל) הוא עם ברווז או אמיגר.

תודה

חן ג., מה הוא אומר?

הדיון הזה עקר כיוון שאם יש מכונית מאחוריך - אין סיבה לעצור מוקדם אלא להאט מוקדם ובהדרגה וכך "לאסוף" את המכוניות מאחוריך תוך כדי תנועה. רק אם אין מכוניות מאחוריך בשלב שבו אתה מאט ונעצר - אז תעצור מוקדם!

סניור "קונה מכוניות" היקר. אתה נשמע כמו בחור צעיר ממני בהרבה, או מבוגר ממני בהרבה. אני אומר זאת כי שכבות הגיל הזה נוטים להיות בטוחים שהם יודעים הכי טוב, הכי נכון, הכי חכם, ושום טיעון לא יוכל להזיז אותם מהעמדה שלהם. אני לא מעוניין להמשיך בדיון הזה, הוכחתי לך באותות ובמופתים שכיוון החשיבה שלך לוקה מעט בחסר, מאחר ואתה מניח יותר מדיי הנחות. אוסיף ואומ, שאת הלקח לעצור מוקדם למדתי בצעירותי בדרך הקשה (חצי קשה, למזלי), כשנהגתי על גטס מחור*נת ללא ABS, והייתי במהירות לא מתאימה לתנאי הדרך (ירידה קיצונית, צמיגים דרעק טוטאלי), ואם לרכב מלפניי לא היו 2 מטרים לזוז, הייתי כנראה נכנס בו.

עכשיו תוכל לטעון כל מה שאתה רוצה. לעצור מוקדם עוזר להציל חיים ורכוש, באחריות- ומניסיון.

פורסם

למה?

5. שלא לציין שיש רמזורים שמופעלים רק ע"י עצירת רכב סמוכה לקו.

לסיכום 5 חסרונות לעצירה מוקדמת, לעומת היתרון המפוקפק של "מרחב בטחון" מקדימה.

אבל אני צעיר בהרבה או מבוגר בהרבה מהמגיב הקודם (שהוא כמובן בגיל האידיאלי) - אז מה אני מבין :)

פורסם
5. שלא לציין שיש רמזורים שמופעלים רק ע"י עצירת רכב סמוכה לקו.

נגד אלה, אין מה לעשות. צריך לעצור על הקו- או להתקדם אחרי העצירה.

לסיכום 5 חסרונות לעצירה מוקדמת, לעומת היתרון המפוקפק של "מרחב בטחון" מקדימה.

אני אמצא לך עוד חסרונות לעצירה ה"פופולארית", אל תדאג.

אבל אני צעיר בהרבה או מבוגר בהרבה מהמגיב הקודם (שהוא כמובן בגיל האידיאלי) - אז מה אני מבין :)

גיל אידאלי בשביל לעשות חמוצים, אולי. :-D

שמע, אני אשמח להיפגש אתך מתישהו ולהראות לך מה כוונתי ב"בהתאם לתנאי הדרך". בתנאי שתראה לי מה כוונתך ל"בכל מחיר" שאני שומע ממך בשירשור הזה. הולך?

פורסם

אמא אמרה לי שאסור להיפגש עם זרים באינטרנט אבל תודה :)

מה שכן, הוכחנו היום מעבר לכל ספק, שאין טעם ואפילו לא רצוי, להתווכח עם אנשים אחרים בעיקר בכביש - טוב לא ייצא מזה.

גם לצפצף ולהבהב לא כדאי. בזה יש הסכמה או שנתחיל מהתחלה? :)

פורסם

מוסכם לחלוטין. שום דבר טוב לא ייצא מזה.

פורסם

בדקתי את הנושא עם מומחה,אדם מלומד וגאון שאין עליו עם תיקים ומיימיה שהוא השראה לכולנו

והוא אמר שאין ללחוץ על הברקסים ואם הצומת פקוקה אז הלך עליך!

קרה לו פעם והוא כמעט הצליח להתחמק מזה אבל בסוף לא.

אין עליו!!!!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
. למה? שלא לציין שיש רמזורים שמופעלים רק ע"י עצירת רכב סמוכה לקו.

למה? כשתקבל "מנה" מאחור תשאל למה. השיטה עובדת ואני מכיר מקרים שבהם היא מנעה פגיעה או לפחות צמצמה את עוצמתה, וגם בציי רכב השיטה מפחיתה פגיעות מאחור בלפחות 50%. הרעיון הוא...ובכן, לא לקבל מכה מאחור! וכי מתי אדם מקבל מכה מאחור? בוא, אני אגלה לך: כשאתה עומד בקצה הטור (או לבד בלי טור) ובא רכב אחר ודורך לך על הזנב.

אז מה הפתרון? לא לעמוד בקצה הטור של המכוניות ממול, אלא לעמוד בראש טור המכוניות שמאחוריך! הכיצד? פשוט: מאטים מוקדם מאוד וחלש מאוד וכך המכוניות שמאחוריך מדביקות אותך תוך כדי שאתה עוד בתנועה ולכן נאלצות להאט וכך אתה כביכול "אוסף" מאחוריך טור מכוניות ומאלץ אותם להאץ ולעצור.

אבל רגע, יש עוד! אני מתחיל להאט ומביט במראה - ואלה, אין רכב מאחורי. ממשיך להאט - מה אתה יודע, עדיין אין איש. וכי מי לידי יתקע שלאחר שאני אעצור ואמתין, יבוא לפתע רכב ויפגע בי? זה בדיוק המצב שבו צריך לעצור מוקדם, ולא רק שלוש מטר אלא מאוד מוקדם! אני מדבר על מרחק בגודל של שתיים-שלוש מכוניות ועל נתיב מילוט אופציונלי הצדה ואם אני לא מוצא כזה אז אני עוצר עוד יותר מוקדם (גם במרחק חמש-שש מכוניות) ומחכה.

אין מכוניות מאחורי ולכן ממילא אין שום סכנה שעצירתי המוקדמת תגרום להפרעה או לסיכון. היא גם לא גורמת לעיכוב שלי או לשחיקה (מלבד שחיקה זניחה במיסב הלחץ ברכב ידני - כיוון שאני עומד עם הילוך משולב! בשביל זה אין גיל "נכון" - יש רק שכל ישר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...