Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמריקאיים, לפחות ב 3 עשורים האחרונים, לא דרשו הרבה מהמכוניות שלהם, זולת עוד שעת שינה.

רוב הנהיגה שלהם, אם אפשר לקרוא לזה כך, התבצעה בפקקי תנועה או בנסיעה מינהלתית על 90 קמ"ש בכבישים סלולים למשעי.

לתנאים הללו גיר אוטומטי ששודך למנוע V8 ענק התאים היטב, כמו גם כורסאות ענק ומיתלים רכים.

באירופה, עד השנים האחרונות לא היה ביקוש נרחב למכוניות אוטומטיות, והן יועדו בעיקר לקשישות ולמוגבלים גופנית.

בשנים האחרונות חלה עלייה מתמדת ועיקבית בביקוש למכוניות אוטומטיות, מה שהביא את היצרנים אירופאיים לפתח תיבות אוטומטיות ראויות, וזה הגיע למצב שבו מכוניות רבות - מרצדס S למשל, כלל לא נימכרות בגירסאות ידניות.

ה DSG המעולה של VAG הצעיד את התיבה האוטומטית צעד ניכר קדימה, ובחלק לא מבוטל מהמכוניות בהן צוייד, הפך את התיבה הידנית ללא רלוונטית.

בנוסף, כבר לא נותרו מכוניות רבות שבאמת יהפכו למהנות יותר עם תיבה ידנית, וחבל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל כששאלתי את המורה לנהיגה שלי בזמנו לגביי רכבים ידניים באירופה אז הוא אמר לי שבשביל האירופאים זה גובל אפילו בגדר בושה לנסוע ברכב אוטומטי. יכול להיות שזו אחת הסיבות. פשוט ככה זה מה שמקובל שם.

פשוט שם רוב האנשים שנוסעים ברכב אוטומטי הם אנשים פנסיונרים שכבר נמאס להם לנהוג כל החיים על ידני ( נו טוב הלכה כבר הרגל ) או אנשים שיש להם מוגבלות פיזית לנהיגה על רכב ידני.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
מזג אוויר (שלג)

רוב ארצות אירופה מושלגות בחורף, ובנהיגת שלג כמעט ולא ניתן להשתמש בברקסים אלא רק להאט באמצעות הורדת הילוכים ברכב, זו עוד סיבה לכל שבאירופה נפוצות יותר מכוניות בעלות גיר רגיל.

ובארה"ב או במיוחד בקנדה אין שלג? זו ממש לא הסיבה.

emotion of motion

פורסם

כל הרכבים שלי היו ידניים עד כה. לא רציתי בשום פנים ואופן לעבור לרכב אוטומט, אבל אין מאזדה ידני בארץ (לצערנו הרבה) אז קיתי אוטומט, ותכלס לא בא לי לחזור לידני כבר.

פורסם

אני תמיד נהגתי על ידני עד שקיבלתי בליסינג קורולה אוטומטית. החזקתי מעמד איתה חודשיים והעפתי אותה וחזרתי לידני (איביזה).

עכשיו ההשכרה זה שוב אוטומטי ואני כבר מת לחזור לידני.

emotion of motion

פורסם

מה שמוזר לי זה אותם אנשים שנשבעו אמונים לידני, ואחרי תקופה קצרה עם אוטומטי הם לא מוכנים לעבור לידני בחזרה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לא מכיר אותם. כבר 10 שנים יש בבית אחת ידנית ואחת אוט' - אני תמיד שמח לחזור אל הידנית.

לגבי ההעדפה הישראלית - ישראל מנסה לחקות את ארה"ב כמעט בכל דבר, לא רק במכוניות. הבעייה היא שאנחנו לוקחים מהם בעיקר את הדברים הרעים (פערים חברתיים, סגידה לכסף, קפיטליזם דורסני) ולא את הדברים הטובים (חוקת יסוד כצעד ראשון, הפרדה בין דת למדינה ועוד).

פורסם

אירופאים קמצנים. אמריקאים קונים אוטומט כי הם אוהבים נוחות. מבחינתם נהיגה ברכב לא צריכה להרגיש כמו עבודה. גם יפנים קונים רק אוטומט והם ממש לא ידועים כעצלנים. כנ"ל לגבי סין. אני לא מבין מה הבושה לרצות לנהוג ברכב מנותק מהכביש.

בגדול העולם עובר לאוטומט. אנשים לא רוצים "להרגיש" את הרכב מהסיבה הפשוטה שרוב הנהגים לא מחזיקם ברכב ששווה להרגיש אותו והאמת זה גם לא מעניין אותם. בשביל רוב האנשים רכב זו בסך הכל פחית שמעבירה אותם מנקודה א' לנקודה ב' בפרק זמן קצר יותר ובנוחות מרבית. ידני זו עבודה. ידני מתיש. החיסכון הזניח בדלק לא מזיז לרוב הנהגים. גם מדיח כלים מבזבז יותר מים משטיפה ידנית. כמה מכם יסכימו לעשות כלים בידיים?

פורסם
ה DSG המעולה של VAG הצעיד את התיבה האוטומטית צעד ניכר קדימה, ובחלק לא מבוטל מהמכוניות בהן צוייד, הפך את התיבה הידנית ללא רלוונטית.

.

מאיזה שנה/מודל החלו לשווק את הDSG? האם בכל סוגי ה-VAG?

מה כל כך טוב בגיר הזה?

פורסם
מאיזה שנה/מודל החלו לשווק את הDSG? האם בכל סוגי ה-VAG?

מה כל כך טוב בגיר הזה?

תעשה חיפוש. הכי טוב ומהיר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור מי שברשותו רק רכבים ידניים

לדעתי בארץ הסיבה היחידה (והמנצחת) לרכב אוטומטי זה בעיקר הנוחות

שזה נגזרת ישירה של הפקקים, אמנם טענו פה חבר'ה בצדק שגם באירופה יש פקקים,

מה שכן החבר'ה שכחו שבאירופה יש גם תרבות נהיגה וכבוד לזולת על הכביש

נסו לדוגמה לנהוג בפקק באיילון בידני, ברגע שאתה קצת שומר מרחק מהאוטו שלפנייך בכדי לתת לרכב

לגלוש לאטו בראשון-שני ולא להיכנס למשחקי קלאצ' ברקס, ישר יגיע איזה טמבל ויכנס לך לנתיב

כדי לחסוך עשירית שניה בפקק,

אני מת על ידני ולא נראה לי שאעבור לאוטומט בזמן הקרוב, אבל הרבה אנשים אומרים לעצמם בשביל מה אני

צריך את זה, יתר על כן ישנה אוכלוסיה מאוד גדולה (שמורכבת בעיקרה מבנות המין היפה מבלי להיות שובניסט)

שכל הקוראדינציה הזו בין שני דוושות לא באה אליהם כמובן מאליה,

עבור אותה אוכלוסיה בחירה באוטמט היא חובה,

תוסיף את העובדה שמה שמעניין את הנהג הישראלי בקניית רכב הוא בעיקר ענין הסחירות שלה

ואת מפלצת הליסינג במדינתנו ותבין למה הרוב זה אוטומט

פורסם

דיברתי עם גרמני אחד על הנושא הזה ושאלתי אותו למה בגרמניה כולם נוסעים בידני , אז הוא אמר לי שהגרמנים חייבים להיות תמיד בקונטרול שהם נוסעים .

אני לא יכול להבין איך המדינה התדרדרה עד כדי כך שגם את הקטנות מביאים אוטומטיות חוץ מהיבואן צ'מפיון ודוד לובינסקי שמביא ידניות וצריך להצדיע להם על כך .

צריך לפנות למשרד התחבורה שיחייב יבואנים להביא ידניות גם אם הביקוש לא גדול במיוחד והוא עלול להתקע , אם אנשים יראו שיש בסוכנות ידנית הם יקחו במיוחד היום שיש מיתון .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...