Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Alfa Romeo Mito

Alfa-Romeo-Mito-2-lg.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחת הסיבות היותר גדולות להעדפה של גיר אוטומטי בארץ, היא שאנשים חושבים על איך ימכרו את האוטו בעתיד ומכיוון שלידני כבר אין שוק טוב, אנשים מעדיפים להתפשר ולקחת אוטומט רק כדי שיוכלו למכור אותו בעתיד במהירות.

בארץ להבדיל מאירופה (ואני משער שגם מארצות הברית, שם יש אחוז משוגעים גבוה יותר לידני מפה), אנשים נרתעים מידני מאותן סיבות שהזכרתם אך גם מהסיבה הפשוטה שהם מפחדים "להתקע" עם הרכב כאשר ירצו למכור.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם
בדיוק לזה אני מתכוון.

זה בגלל שלמנוע לא תמיד יש כח להתגבר על הטורק שהלחץ בתוכו גבוהה ולכן לחץ השמן בפנים יחסית נמוך ונוצרת החלקה.

ברכבים אמריקאיים גדולים או יפניות גדולות זה די נדיר.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

בעיניין ה DSG זוהי המצאה גדולה, מערכת עם שני קלאצ'ים שמכינה את ההילוך הבא וכך חוסכת את הקפיצות

הבלתי נסבלות בכל העברת הילוך שיש במכוניות עם הגיר הרובוטי\רציף כמו פיאט פנדה, פונטו, אופל קורסה,קורולה החדשה ועוד.

אבל אני מעדיף את ידית ההילוכים הישנה, הדוושה השלישית, והשליטה המלאה שלי ברכב.

ולא לחכות לישיבת צוות לפני כל העברת הילוך.

ה-DSG מעבירה ה-רבה יותר מהר ממך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יודע שה DSG מעביר אפילו יותר מהר מהעברה ידנית

אני התכוונתי שלוקח זמן להעביר הילוך בגירים שהם לא מסוג DSG.

אבל אני פשוט נהנה משליטה מלאה ברכב עם דוושת קלאץ

פורסם

קלא'ץ זה העבר.. כבר היום יש את תיבת ה DSG הרובוטוית שמעבירה הילוכים במהירות, יעילות וחסכוניות.

תנסה לדמיין מה יהיה עוד 5 שנים.

פורסם

מספיק כבר לאכיל אנשים תמים בשטויות של DSG יותר מהיר מידני.

זה לא הדיון,לכן לא ירחיב, אבל די !

הדיון נגמר כבר אחרי תגובה הראשונה,אבל לאאא, חייבים לפתח דיון דמאגוגי תיפוסי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

דיון דמגוגי זה לסתור אמירה, לא לנמק ולאחר מכן להסביר שאתה בכלל לא משתתף בדיון...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדעתי מי שבאמת אוהב לנהוג לא יכול לנהוג על רכב אוטומטי. אולי רק קורולה 2005 שהיא באמת נוסעת טוב, כי יש שם שילוב של מנוע וגיר מצויינים.

גם אני חושב שהטויוטה המדוברת היא טובה - יחסית לאוטומטית. נכון שהיא זריזה יחסית למתחרות, ונכון שהעברת ההילוכים טובה (השווה למשל לפוקוס, שמעבירה בין הילוך רביעי לשני בעקיפות ושוכחת שיש גם שלישי... ובמהירויות גבוהות מחפשת את עצמה בין שלישי לרביעי ולא מצליחה לשמור על מהירות קבועה בהילוך קבוע...).

אבל, כפי שאמרת, מי שאוהב לנהוג לא יהנה מנסיעה ברכב עם ממיר כוח.

דני

פורסם

1. כתבתי את זה כבר פעם - אני מאמין למי שאומר שתיבות כמו DSG מהירות ממני כשאני נוהג בגיר ידני. העניין הוא שאני לא בתחרות, אני נוהג בשביל ליהנות ואני נהנה מקואורדינציה של יד-רגל-אוזן ומתחושה של גלגלי שיניים משתלבים.

2. להגיד שהשוק הישראלי דומה לאמריקאי יותר מהאירופי זה ממש לא נכון.

כשאני רואה תמונה של רחוב עם מכוניות, בהנחה שלא רואים את מספרי הרישוי, אני מזהה מייד אם מדובר ברחוב אמריקאי.

לעומת זאת, ההבדלים בין הרחוב הישראלי לאירופאי הולכים ומתמעטים.

פעם, כשכילד נסעתי לחו"ל, הייתי מתפעל מכל טיוטה ומזדה, בעוד שסובארו שלטה בכביש בישראל.

היום לוקח יותר זמן להבחין בהבדלים - באירופה יש יותר האצ'בק מסדאן וכמובן יותר דיזל וידני (מה שלא רואים), אבל המכוניות הנמכרות ביותר הן דומות - משפחתיות קומפקטיות. יש אפילו את הפוקוס שגם בישראל וגם באירופה נמצאת בשלישיה הפותחת ואת הגולף שבשל התימחור לא בשלישיה הפותחת בישראל, אבל נפוצה למדי.

ארה"ב שונה לחלוטין - שלושת המקומות הראשונים שייכים לטנדרים שכמעט ולא רואים פה (אולי פה ושם יש את הסילברדו וה F250 בגרסאות הדאבל-קבינה) וגם יתר הרשימה אוכלסה בעבר ע"י SUV-ים שאין כמעט בישראל ובאירופה והיום ע"י משפחתיות גדולות (חוץ מהפוקוס האמריקאית שלאחרונה השתחלה לרשימת 10 הנמכרות).

פורסם
1. כתבתי את זה כבר פעם - אני מאמין למי שאומר שתיבות כמו DSG מהירות ממני כשאני נוהג בגיר ידני. העניין הוא שאני לא בתחרות, אני נוהג בשביל ליהנות ואני נהנה מקואורדינציה של יד-רגל-אוזן ומתחושה של גלגלי שיניים משתלבים.

איתן תימצת יפה את מה שאני מנסה להסביר כאן.

גם אני חושב שהטויוטה המדוברת היא טובה - יחסית לאוטומטית. נכון שהיא זריזה יחסית למתחרות, ונכון שהעברת ההילוכים טובה (השווה למשל לפוקוס, שמעבירה בין הילוך רביעי לשני בעקיפות ושוכחת שיש גם שלישי... ובמהירויות גבוהות מחפשת את עצמה בין שלישי לרביעי ולא מצליחה לשמור על מהירות קבועה בהילוך קבוע...).

אבל, כפי שאמרת, מי שאוהב לנהוג לא יהנה מנסיעה ברכב עם ממיר כוח.

דני

זה 100% נכון מה שאמרת על הפוקוס.

ועוד רכב שיש לו גיר אוטומט טוב זה הסוזוקי ליאנה. למרות הכיעור יש לה נסיעה חמודה.

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

איך ניתן להסביר את זה שאפילו זקנות בנות 90 נוהגות ברכב בגיר רגיל ואצלנו הפוך? רוב הרכבים בעלי מנוע דיזל, חסכונים וחזקים פולו tdi למשל גם כוח וגם חיסכון האם אנחנו יותר חכמים או פשוט הולכים כמו עדר פרות.

• תוכן חדש...