Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מזג אוויר (שלג)

רוב ארצות אירופה מושלגות בחורף, ובנהיגת שלג כמעט ולא ניתן להשתמש בברקסים אלא רק להאט באמצעות הורדת הילוכים ברכב, זו עוד סיבה לכל שבאירופה נפוצות יותר מכוניות בעלות גיר רגיל.

חבל שאני לא יכול לכתוב את מה שאני באמת חושב על ההודעה הזאת, כי היו עורכים לי מיד את התגובה.

נהגת פעם בחורף אירופאי שאתה קובע כל כך בנחרצות את הדברים האלה?

ניסית פעם לבלום על שלג עם צמיגים טובים? (ובאזורים המושלגים רוב האירופאיים נוסעים על צמיגי חורף)

שכחת שהיום כמעט כל המכוניות מצויידות ב ABS?

האם ידעת שהרשויות מפנות את השלג מעורקי התחבורה הראשיים באופן מיידי?

ובעורקים משניים מקסימום יום-יומיים אחרי.

הידעת שגם עם גיר אוטומטי ניתן להוריד הילוכים ידנית?

ומה לגבי האזורים בדרום אירופה בהם יש שלג רק בהרים? הרי שם דפוסי הנהיגה והעדפות הגיר זהות לשאר אירופה. גם בספרד ואיטליה ויוון כמעט לא תראה רכב עם גיר אוטומטי.

ולרונטנברג - המדינה לא יכולה להכריח יבואנים לייבא דגם כלשהו. זה שוק חופשי.

הדבר היחיד שיכול לגרום ליבואנים להביא גיר ידני זה אם יהיה ביקוש מהלקוחות.

ולצערי הרב, אפילו אלה שהיו מעדיפים גיר ידני (ולהערכתי מספרם גדול יותר ממה שנדמה), בסוף קונים אוטומטי כי הם חוששים שלא יצליחו למכור, או הם נכנעים לתכתיבי חברות הליסינג ולוקחים רכב חברה עם גיר אוטומטי (אפילו אני נכנעתי לזה פעם ולקחתי ליסינג אוטומטית - אם כי התאמצתי מאוד בנסיונות לקבל ליסינג ידני - ללא הצלחה).

ובכל זאת איך אפשר להגדיל את הביקוש לגיר ידני?

יש לי הצעה, והיוזמה צריכה להגיע ממנהלי ציי הרכב/משאבי אנוש/תפעול בחברות עם ציי ליסינג גדולים:

הדלק משולם היום ע"י החברה.

אם נניח שגיר ידני יביא לחסכון של 10% בצריכת הדלק, ונניח שהנסועה השנתית הממוצעת לרכב היא 25000 ק"מ, הרי שבמחיר של 6 ש"ח לליטר, ובצריכת דלק נוכחית לאוטומט של 10 ק"מ לליטר, ניתן לחסוך 1500 ש"ח לשנה לכל רכב עם גיר ידני.

בחברה עם צי של 100 מכוניות, החסכון הפוטנציאלי הוא 150000 ש"ח לשנה. זה לא צחוק באוירה הפיננסית של היום.

החסכון הזה הוא חסכון ישיר לחברה בזכות צריכת דלק טובה יותר, ואם יש עובד שמוכן לבחור רכב עם גיר ידני על מנת לחסוך 1500 ש"ח למעסיק שלו, הרי ראוי שהעובד יתחלק בחסכון, ולכן החברה תציע לעובד לקחת מכונית ליסינג חסכונית (לא בהכרח ידנית - אפשר גם גיר רציף או DSG) במחיר נמוך יותר במאה שקלים לחודש לעומת הגרסה האוטומטית.

במצב הזה, כל נהג שאין לו בעיה עם ידני, ישמח לנהוג על ידני בתמורה להקטנה בהפחתה מהשכר, וברגע שיווצר ביקוש כזה מארגונים גדולים, גם חברות הליסינג יבינו שכדאי להם להחזיק מכוניות ידניות, ואז גם היבואנים יתחילו להביא ידניות.

כמובן שיש כאן גם יתרון מבחינת הקטנת צריכת הדלק הלאומית ופחות הסתמכות על יבוא דלק, וכמובן גם הקטנת זיהום האויר.

רק יתרונות יש כאן, ולא צריך אף גוף ממשלתי שיזיז את התחת ויילחם באינטרסנטים בשביל שזה יצליח.

הכל מונע ע"י ביקוש מהשוק.

נ.ב. אם ייכנס המיסוי ה"ירוק" תהיה סיבה נוספת להעדיף רכב חסכוני, ועוד פוטנציאל להוזלת עלות אחזקת צי הרכב.

מישהו מפורום "נוהגים היי-טק" או איך שקוראים להם קורא פה?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שמכתיב לישראל את הגיר האוטומט זה לא אנחנו, אלא היבואנים שלנו וחברות הליסינג שמהן אנו קונים אלפי רכבים בשנה.

פורסם

בפורום של חובבי רכב הרוב לא מבינים שזה לא עניין של קואורדינציה, שוביניזם או עצלנות.

למרבית האנשים שאני מכיר הנהיגה באוטו זה בדיוק כמו נסיעה באוטובוס רק יותר נוח ולא צריך לחכות. מבחינתם הכי עדיך שהיה אפשר לעצום עיניים ולהתעורר ביעד ושהאוטו ינהג לבד.

כמובן שכל מה שדורש פחות מהנהג הוא מבורך, ולכן אין עתיד לגיר ידני פרט לחובבי הגה (החסכנות תתאפס עם כניסה מאסיבית יותר של גירים רובוטיים טובים, כמו שפרחי כתב)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לדעתי, זה שילוב של הרבה גורמים וחלקם כבר הוזכרו כאן ובמקומות אחרים בפורום: תרבות הנהיגה וחוסר רצון להתאמץ, וגם הרגל לאוטומט כתוצאה מהצפת המכוניות בליסינג שרובן אוטומטיות ועוד הרבה. אפילו מצאו כבר נוסחה למה הידני הוא בעצם לא חסכוני: "מה שחוסכים על דלק, הולך על החלפות הקלאץ'" (יש נהגים שאשכרה מאמינים בזה...). וכמו שהוזכר כאן, גם באירופה ישנה תזוזה לכיוון האוטומט בחלק מהמדינות, תצערי...

אני חושבת גם שיש כאן קצת אשמה של המורים לנהיגה שלא מצליחים להעביר לתלמידים את הכיף שבנהיגה על ידני - שומרים על הרכב ולא מאפשרים לתלמיד הרבה יותר מעבר למינימום הנדרש, אפילו שיעורים בין-עירוניים לא כולם עושים...עבורי, השעתיים האלה בין ירושלים לבית שמש ואח"כ על כביש מס' 1 היו פשוט הנאה צרופה, במיוחד בגלל התיבה הידנית.

ולאלה שתמיד יזכירו את הנשים חסרות הקואורדינצייה, יש לי רק דבר אחד להגיד לכם: אתם, באמירות שלכם, מורידים את הביטחון לאלה מבנות המין היפה שכן "מעיזות" לצאת לכביש על אוטו ידני, וגורמים להן מראש לוותר על החווייה, וחבל! אני נוהגת על ידני, נהנית מכל רגע, מגלה כל הזמן עוד ועוד מיתרונות התיבה הידנית ולא מוכנה בשום אופן לעבור לאוטומט, ויש עוד לא מעט כמוני.

פורסם

ג'רמי , קלעת בול , הכל תלוי בקציני הרכב של הליסינג וחברות ההי טק אם הם היו מובילים את השוק לידני זה היה נהדר , אני בטוח שמי שרוצה למכור מכונית ידנית ימכור ללא בעיה , אולי אפילו יותר מהר כי קצת קשה למצוא.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
ומדוע אצלנו אימצו את ארה"ב?

כי גיר אוטומטי משאיר יד פנויה להחזיק בקבוק שתיה/פיתה/פלאפון/סיגריה/להתעסק עם הרדיו/לחטט באף/לגרבץ, והיד עוד נטויה :-)

לפחות זה מה שאני גיליתי כשהוריי, שיהיו בריאים (במובן הטוב של בביטוי), אילצו אותי להחליף את ה-ZX ברכב אוטומטי (קסנטיה) בגלל הגבלה ברישיון נהיגה של אמא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם באירופה (או, יותר נכון, גרמניה) עוברים לאוטומטי לאט לאט. בהתחלה זה היה בעיקר אצל נהגי מוניות אבל לאט לאט זה תופס תאוצה. אין מה לעשות, ידני זה לא כיף גדול בפקקים ולמען האמת שבאוטו חלש ואו אוטו שמוקדש לצריכת דלק ידני זה לא כיף בכלל.

במכונית ספורטיבית ידני יותר נחמד אבל בשאר הזמן אוטומטי פשוט יותר נוח.

אנשים יודעים לנסוע על ידני בארץ, לפחות במידה מסויימת. עדיין, כבר בשיעורי הנהיגה אתה מבין שקלאץ' ומשחקי הילוכים זה לא יותר מקוץ בתחת בעיר ובמיוחד בפקקים. בשניה שאתה עולה על האוטו של אבא או אמא ורואה שאוטומטי דורש מינימום משחקים מיותרים בפקקים אתה פשוט לא רוצה לחזור לשחק בעוד דוושה ומוט כשאתה תקוע בפקק.

באנגליה אגב, הבנתי שהמצב של החלוקה הרבה הרבה יותר צמוד ממה שחושבים. מבחור אנגלי שפגשתי - באנגליה חצי מהמכוניות ידניות, חצי אוטומטית. והוא אומר שלאט לאט עוברים לאוטומטי, ובדיוק מהסיבה שרשמתי למעלה. לקמצוץ שיש אוטו ספורטיבי, שינהג בידני. לכל השאר שנוסעים במאזדה 3 וטויוטה קורולה אין שום יתרון לידני.

פורסם

אני חושבת גם שיש כאן קצת אשמה של המורים לנהיגה שלא מצליחים להעביר לתלמידים את הכיף שבנהיגה על ידני

מהניסיון שהיה לי כתלמיד נהיגה ועם תלמידים לאחרונה, מורים לנהיגה בכלל לא מלמדים כיצד מנצלים את השליטה בהילוכים לניצול נכון של פעולת המנוע, בהתאם לתנאי הדרך. אפילו נהפוך הוא, מלמדים דברים שהם שגיאה בעליל (כמו להאט בעזרת הורדת הילוך).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מהניסיון שהיה לי כתלמיד נהיגה ועם תלמידים לאחרונה, מורים לנהיגה בכלל לא מלמדים כיצד מנצלים את השליטה בהילוכים לניצול נכון של פעולת המנוע, בהתאם לתנאי הדרך. אפילו נהפוך הוא, מלמדים דברים שהם שגיאה בעליל (כמו להאט בעזרת הורדת הילוך).

ובוא לא נשכח את המעצבן מכל. "אתה על 2501 סל"ד! היית צריך להעלות הילוך כבר לפני סלד שלם!". בכל אופן, מורי נהיגה הם למעשה רק מה שחייבים לעשות בשביל שליטה מינימלית באוטו והכרה סביבתית מאוד מאוד בסיסית ולקויה. הם לא באמת מלמדים לנהוג.

אבל שוב, עם כל ההנאה של ידני זה פשוט לא עובד ברוב שעות היום. ברוב שעות היות מדובר על עינוי. להיות על ידני בפקק בעליה זה בכלל לא כיף ובמיוחד עם שאר הנהגים שרק מזגזגים בין הנתיבים בשביל לחסוך שתי שניות (מה שלמעשה מגביר את הפקק בהרבה יותר כשמדברים על רוב הנהגים באותו הפקק)

פורסם
בדיפנס?

תתפלא!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דבר ראשון לכל מי שקרא לאמריקאים טיפשים לישראלים עצלנים ולאירופאים קמצנים (מה שמשאיר אותו...איראני?)

בארץ עד לפני משהו כמו 20 שנה כמעט כל הרכבים היו ידניים, אוטומט היה די נדיר פה וגם אמריקאיות הגיעו לארץ עם תיבות ידניות.

המיצובישי והסובארו שחדרו לשוק עם הצע רחב של "פינוקים" הפכו את התיבה האוטומטית לסטנדרט.

באירופה הם לא רוצים לשמוע על תיבות אוטומטיות כי לדעתם זה גורם לבזבוז והם מעדיפים את התיבה הידנית.

האמריקאים תמיד אהבו את התיבה האוטומטית, אבל אפשר למצוא שם הרבה ידניות (בעיקר יפניות זולות).

אני אישית מעדיף גיר ידני אבל כיום יש תיבות אוטומטיות שמצליחות, בניגוד להיגיון להיות יותר יעילות מהתיבה הידנית (אני לא מדבר על DSG או כל תיבה רובוטית). יש היום ממירי מומנט חכמים עם נעילה מכאנית, תיבות שמסוגלות לעמוד בלחצים גבוהים והיצרנים גם משחקים עם היחסים (בזמן שבידני יש מקסימום 6) וללקסוס יש תיבות עם 8 הילוכים, למרצדס וBMW 7 וכו'

ודבר שני לפותח השרשור

הכל עניין של תרבות.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם
בארץ עד לפני משהו כמו 20 שנה כמעט כל הרכבים היו ידניים, אוטומט היה די נדיר פה וגם אמריקאיות הגיעו לארץ עם תיבות ידניות.

גם לפני 20 שנה מי שיכול היה - העדיף אוטומט (ואני אשמח לדוגמא של אמריקאית ידנית).

לגבי מה שכתבת על היעילות הגוברת של התיבות האוטומטית - אתה לגמרי צודק. הסיבה העניינית להעדיף גיר ידני הולכת ומאבדת מהמשקל שלה לנוכח היעילות הגוברת של התיבות המודרניות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להתקע בפקקים זה מעצבן נקודה. גם להיות תקוע בפקק עם גיר אוטומטי זה מעצבן. עינוי רק בגלל הקלאץ? תלמד לנהוג.

כל התיבות המתוחכמות לא קיימות כרגע במכוניות מן השורה כמו מאזדה 3 וטויוטה קורולה. אז יופי, מי שקונה לקסוס שיקנה אוטומטי, ועדיין מעדיפים פה תיבה איטית ובזבזנית במכוניות הפשוטות.

התיבות הטובות, כמו DSG הן יקרות. בארץ ההבדל בין שירוקו ידנית ו DSG הוא 15 אלף שקל! לדעתי עדיף להשקיע את הסכום הזה באבזור.

ברור שעם הזמן כל התיבות האוטומטיות המתוחכמות והטובות יהפכו לזולות יותר ונגישות יותר, אבל אנחנו עוד לא שם ובינתיים לגיר הידני יש יותר יתרונות מחסרונות.

emotion of motion

• תוכן חדש...