Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ מדחס שרייד שנת 93 - מנוע 1,000 סמ"ק

erga25
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב לחברי הפורום האם ניתן בתנאים ביתיים בתור חובב לשפץ מדחס של הרכב הנ"ל לבד , בתנאים ביתיים ? .

האם למישהו יש מושג האם המדחס של שרייד עם מנוע 1,300 סמ"ק מאותם שנים זהה ? .

אני רוצה לקנות מדחס מפירוק בסביבות 150 ש"ח ולנסות לשפץ לבד , המדחס ברכב שלי מתפקד כיום , אך לפני כשנה כשמליאתי

למזגן גז , נאמר לי שההספק של המדחס - היניקה שלו דיי חלשה בסרק או בכלל .

עוד לא ראיתי בפורום פריוקט של מישהו ששיפץ מדחס לבד .

Sound Stream -Trantula 800.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי ניתן אך קח בחשבון שכנראה תצטרך לקנות קצת כלים יעודיים בשביל זה ואוליי אף להכין בעצמך כלי או שניים. אני אומר זאת כאמירה כללית למדחסי מיזוג, לאו דווקא לזה שלך שאותו אינני מכיר. כמובן שגם עם חלקי חילוף תצטרך להתקשקש קצת ואוליי להזמין מחו"ל במקרה הגרוע. חיפוש בגוגל בסבירות טובה יגלה כמה פרויקטי שיפוץ מחו"ל.

הרעיון שלך מעולה ולמעשה גם אני נוהג לעשות אותו כשאני לא רוצה להשבית את הרכב או להיות לחוץ בזמן/גרימת נזק.

קונים משומש ו"משחקים" איתו. אם הצלחת, הרווחת חלק ספייר שיחכה כשתצטרך אותו (וזה תמיד מגיע). אם לא לפחות הרווחת את הלקח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרי לשפץ את המדחס אבל תחילה עלייך לזהות באופן חד-משמעי את סוג המדחס בכדי לבדוק האם בכלל תוכל להשיג חלקים לדוגמא אטמים.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי עידכון קניתי היום מפירוקיה מדחס זהה לחלוטין למדחס ברכב שלי .

המדחס הוא של חברת דנסו .

בצד של המדחס - לא בצד שקרוב לפולי אלא הצד השני של המדחס .

יש מדבקה מקורית של דנסו ועליה כתובים נתוני - או דגם המדחס : TV10CB 142500-1723

שורה מתחת לזה רשום - ND-OIL 7 11600612

מה עושים שמשפצים מדחס ? , ז"א האם מחליפים רק אטמים ? , או שיש חלקים נוספים שמחליפים ? .

תודה מראש .

אם יש צורך אני יכול להעלות כמובן תמונות של המדחס .

אני לוקח את זה בתור פריוקט אישי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רכשתי אחד מפירוק לאחר שקניתי אחד "משופץ" המשופץ הזה לא היה שווה כלום.(חוץ משהוא היה צבוע בספריי)

זה שהבאתי מפירוק ,סוס עבודה.

קודם כל תבקש ממזגניסט שיבדוק לך את המדחס שהבאת יש סיכוי לא רע שהוא במצב הרבה יותר טוב מהמדחס שלך הנוכחי, אז ככה שיהיה חבל שסתם תתעסק איתו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה ממש מזכיר לי את עצמי, גם אני רציתי לעשות את זה , בסוף ירדתי מהעניין הייתי לחוץ לארגן מדחס כמו שצריך בהקדם בלי להתעסק בכל מיני דברים מסביב,

אינ כבר פתחתי את המדחס ופרקתי אותו ואפילו פתחתי שרשרו כדי לשאול מאיפה אפשר להביא חלקים, בסוךף עזבתי , גם המזגניסט אמר לי עדיף לך להביא אחד מפירוק להרכיב וזהו, דרך אגב אפשר לבדוק את המדחס מיחוץ לרכב בכדי לדעת אם הוא שווה או לא. המזגניסט שלך בטוח ידע לעשות את זה,

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותעדכן בפרטים .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה ממש מזכיר לי את עצמי, גם אני רציתי לעשות את זה , בסוף ירדתי מהעניין הייתי לחוץ לארגן מדחס כמו שצריך בהקדם בלי להתעסק בכל מיני דברים מסביב,

אינ כבר פתחתי את המדחס ופרקתי אותו ואפילו פתחתי שרשרו כדי לשאול מאיפה אפשר להביא חלקים, בסוךף עזבתי , גם המזגניסט אמר לי עדיף לך להביא אחד מפירוק להרכיב וזהו, דרך אגב אפשר לבדוק את המדחס מיחוץ לרכב בכדי לדעת אם הוא שווה או לא. המזגניסט שלך בטוח ידע לעשות את זה,

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותעדכן בפרטים .

שלום למשפץ,גם אני פתחתי מדחס מזגן,מדחס די מורכב (ספיקה מישתנה)(טמפרה,מיזוג מקורי).למזלי אחרי בדיקה מיקצועית שלי(שנים בבית מלאכה להידראוליקה)בדקתי וראיתי שכול המכניקה שלו מצב מצוין.והספיק לו החלפת אטמים ,ואכן הפסיק לאבד גז מהמדחס.(גם האטמים אמורים להחזיק את סוג הגז והשמן במ"ע מיזוג).ולמדחס שלי התאימו אורינגים הידראולים רגילים.הבדיקות "בקצרה" במדחס בוכנתי יש 5\7 בוכנות .יש ליבדוק את הצילינדרים והבוכנות לחוסר שיפשופים (גוף זר)להתאמה ולאטימה.יש פחיות ושטחים ישרים ( שיחד מהוים שסתומים )צריך שוב ליבדוק אטימות מלאה ושטחים ישרים(אים אין אטימה, צריך עים מישחת ליטוש"קומבורודום"על חתיכת זכוכית בתנועות סיבוביות להחליק,ולישר.יש גם מערכת לויסות הלחץ ולשינוי זוית וספיקה.והמיבנה שונה בהתאם לסוג המדחס. ליפעמים נוזל גם האטם ציר(לפרק ולהגיע אליו (כלים מיוחדים).לפעמים מספיק להחליף את האטם וליפעמים גם הציר שחוק ואז (הרבה עבודה).בקיצור עבודה די מיקצועית והמלצתי להעזר בבעל מיקצוע בפעם הראשונה.

PICT0068.JPG

תמונה 029.jpg

PICT0067.JPG

PICT0063.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פירקתי מספר ברגים במדחס עם מפתח "אלן" , כמו כן פירקתי עם בוקסה בורג שבתוך הפולי , את הפולי עצמו לא הצלחתי לפרק .

לא הצלחתי לראות את פנים המדחס עדיין .

אני אעלה תמונות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום וערב טוב למשפץ.ראשית ממש קשה לי ליראות,(:roll:וניקיתי אפילו את המסך).זרוק את הכול לדלי נפט לאיזה יומיים,ואחרי זה מיברשת פלדה ורגילה ושהכול יבריק:shock:.ממה שראיתי (ואני לא מכיר את המדחס הזה)צריך לפרק את הפולי קודם(אולי עים "פרס" (מכבש הידראולי),).יש שם גם דיסקית קפיץ(פליר שפיץ עים שיניים דקות),כניראה לפרוק הקלאץ .אחרי פרוק הפולי יש בירגי אלן שמחברים כ4 חלקים שצריכים להיות ישרים וחלקים לאטימות מוחלטת(אסור לשים שם חומר אטימה )...עזוב עזוב ,תנקה טוב,תסמן טוב את כול החלקים ""חשוב מאוד""שתדע להחזיר בכיוון הנכון (סריטה או הדגשה), פרק את הפולי ואת הברגים ופתח בזהירות את המשאבה(לא ליקרוע אטמים אים יש) וניראה.ותגיד לי מה וכמה נסיון טכני יש לך ,כדי שאוכל לכוון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם המדחס שקניתי מפירוק במצב סביר , אני מעוניין לשפץ אותו ולהיג לכמה שיותר למצב כמו שהוא היה חדש .

אתה בחור מוזר :-)

אתה מתחיל שיפוץ מדחס ללא ידע מוקדם בסיסי, לפחות תנסה להשיג ספרות טכנית המסבירה איך מפרקים את המדחס והכי חשוב מה בודקים/מחליפים וכמובן כיצד להרכיב נכונה את המדחס וכמה שמן למלא ועוד כהנא וכהנא.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...