Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי .. יש לי פונטו 96 SX75 קצת קראתי בפורום על בעיות דומות , אך אצלי קצת שונה העניין הרכב מתחמם כשהוא עומד או בנסיעה איטית הוונטה עובדת מהר רק כשהמנוע מגיע לחצי חום ולא מצליחה לקרר תמנוע, מנסיוני עם הרכב אני מכבה אותו במצב זה ומה שקורה זה שכל המים נשפכים ברגע שאני מכבה תמנוע, ולפעמים הלחף בכלי של המים ככ גבוה שאני פותחת טפה תמכסה ומשחררת מהלחף בפנים הם נשפכים , לקחתי אותו למכונאי והוא לא ידע מה הבעיה , החליפו לי רדיטור וגם לא עזר אני שנים עם הבעיה הזו ואני ממש מפחדת על המנוע .

ייתכן שזה בעיה של הטרמוסטט וככה נוצר לי לחץ של מים חמים ?

פורסם

למה הכוונה ברגע שאת מכבה את המנוע כל המים נישפכים? נישפכים מאיפה ולהן?

עשית שטיפה למערכת קירור? ועם בכלל מתישהו אחליפו טרמוסטט? אחליפו יוניט וונטה?

ונירא לי כדי לך להחליף מוסכניק

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

הי,

כמו שיעץ קודמי, תחליפי מוסכניק (אם אכן הוא "לא יודע")

כאשר מכבים את הרכב והמאוורר מפסיק לעבוד, הלחץ בתוך הרדיאטור עולה, יכולות להיות מספר סיבות ל"גלישה":

1. הפקק אינו סגור טוב (יכול לקרות במשפחות הכי טובות...)

2. הפקק ישן ואינו עומד בלחץ ולכן פורק לחץ מוקדם מהצפוי.

3. יש יותר מדי נוזל קירור במערכת והנוזל "מנסה" להגיע למיכל העודפים.

הסיבות להתחממות יכולות להיות רדיאטור סתום, אם הוא ישן ומכיל גם קצת נוזל קירור בנוסף לחלודה, זה "הימור" טוב

טרמוסטט שאינו נפתח כראוי, התקלה הקלה ביותר לטיפול, אם לא החלפת טרמוסטט עדיין, שווה להחליפו - לא לבטל, להחליף.

משאבת מים גמורה, אם אין לה חופשים והיא לא נוזלת, סביר שלא שם הבעיה (מצד שני, אני לא מכיר משאבת מים של פונטו, אולי היא בנויה אחרת).

ההימור שלי הוא רדיאטור סתום.

סער.

פורסם

סביר להניח שזה באמת הרדיאטור, יכול להיות שלא ניקו את המערכת לפני ששמו רדיאטור חדש ובזה סתמו גם את החדש.

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

היי אלינור..

ל2 חברים שלי יש פונטו שהתחממו ופתרתי להם את הבעיה על ידי זה ששפכתי להם בקבוק של מנקה אבנית לתוך מיכל העיבוי

והאוטו התחיל לעבוד כמו שעון שוויצרי

אם תצטרכי עזרה פני אליי .

האיש עם הלגאסי

:-P הכי טוב בלי חתימה בינתיים :arrow:
פורסם

יכול להיות בעיה ברדיאטור , טרמוסטת שנתקע על מצב חצי פתוח , או משבת מים גמורה כלומר בנסיעה המנוע מסתובב מהר ולכן שאריות גלגלי המניפה עדיין מזרימות את המים, אך בעמידה בטואים נמוכים המשאבה לא מצליחה להזרים מים בצורה מספקת.

פורסם

תודהעל העצות אבל לא נראה לי שזה רדיאטור או משאבת מים כי החלפתי אותם , ועדיין היתה לו בעיה , אולי באמת מדובר בטרמוסטט , בקשר לאבנית קשה לי להאמין שאני אשפוך חומר כזה לאוטו אבל תודה :}

פורסם
תודהעל העצות אבל לא נראה לי שזה רדיאטור או משאבת מים כי החלפתי אותם , ועדיין היתה לו בעיה , אולי באמת מדובר בטרמוסטט , בקשר לאבנית קשה לי להאמין שאני אשפוך חומר כזה לאוטו אבל תודה :}

לא לשפוך שום חומרים למיכל העיבוי! ממליץ לך לפנות למוסך אמין ומקצועי.

אם תרצי המלצות למוסך פיאט מומלץ הקרוב למקום מגורייך אז בקשי המלצה.

פורסם
היי אלינור..

ל2 חברים שלי יש פונטו שהתחממו ופתרתי להם את הבעיה על ידי זה ששפכתי להם בקבוק של מנקה אבנית לתוך מיכל העיבוי

והאוטו התחיל לעבוד כמו שעון שוויצרי

אם תצטרכי עזרה פני אליי .

האיש עם הלגאסי

שטות מסוכנת. מנקה אבנית (שהוא בעצם חומצה בריכוז נמוך) יפגע בראש המנוע, יהרוס את משאבת המים ועלול לחורר את הראדיטור. ד"א, חפש בפורום על ניקוי ראדיטור באמצעים ביתים ותמצא כמה סיפורי זוועה על ניקויי ראדיטורים חובבנים שהיסתיימו בנזקים רצינים.

נראה לי כי מאוד כדאי לך להחליף את המוסכניק לפני כל דבר אחר. התקלה שאת מתארת דיי נפוצה ברכבים בני 10+ שנים ומוסכניק ממוצע אמור לטפל בה ללא בעיות מיוחדות.

• תוכן חדש...