Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[שאלה] מה זה בעצם גיר קצר וארוך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חיפשתי בחיפוש תשובה לשאלה הזאת ולא מצאתי.

אני יודע פחות או יותר מה ההשלכות של הגירים הנ"ל, אבל מעניין אותי לדעת מה ההבדל המכני ביניהם.

ז"א,האם בגיר קצר הגלגלי שיניים קטנים יותר , וכו'.

מצטער אם השאלה היא לא בפורום הנכון,היה התלבטות קשה בין כללי לבין טכני ונאלצתי לבחור.

תודה מראש,

אריק.

נ.ב

מקווה שלא תצחקו,אני די בור במוטוריקה.

פורסם

ובפועל - גיר קצר יגמור הילוכים מהר יותר, כלומר למשל ההילוך הראשון ייגמר ב-50 קמ"ש ולא ב-60, השני ייגמר ב-80 ולא ב-90 וכולי. גיר קצר יותר (בשילוב עם יחס העברה סופי מתאים) מקטין את ה"בורות" בין ההילוכים ומאפשר לרכב גמישות עדיפה וביצועים טובים יותר. יש גם חסרונות, כמובן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תחשוב על זה ככה - ההילוכים הנמוכים נותנים לך כידוע יותר כוח ופחות מהירות מאשר ההילוכים הגבוהים. כשהגיר קצר, ההילוכים כולם קצת יותר "נמוכים" ונותנים לך יותר כוח ופחות מהירות. בגדול זה אומר - יותר גמישות כי יהיו לך פחות מצבים שיהיה חסר לך כוח - אבל מהירות סופית נמוכה יותר. כמו כן, אם מספר ההילוכים נתון (נניח, 5 קדמיים) אזי ככל הנראה במהירות שיוט בינעירונית בהילוך 5 הגיר הקצר יהיה פחות חסכוני* (אבל את זה אפשר לפתור בעזרת הילוך שישי).

* בהנחה שגם בגיר הארוך יותר תהיה בסל"ד שבו המנוע מושך

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אפשר לדמות את יחסי ההעברה ברכב לגודל הצעד בהליכה.

אם אתה מטפס רגלית בשביל הנחש למצדה - באופן טבעי ובלי לשים לב - הצעדים שלך קטנים, ובכל צעד אתה עובר 30-40 ס"מ. למה? כי אתה צריך כח, ואין לך מספיק כח לעבור 70 ס"מ בעליה בצעד אחד.

זהו - בהקבלה למכונית - הילוך נמוך או יחס העברה קצר.

אם אתה רץ בירידה - באופן טבעי הצעדים שלך גדולים (150 ס"מ בערך?) - יש לך הרבה מהירות, אבל אתה לא יכול לרוץ ככה בעליה כי אין לך כח - זה יחס העברה ארוך.

בהקבלה למכונית - הילוך גבוה.

שים לב שכשאתה רוצה לרוץ מהר, אתה תמיד מתחיל מצעדים קטנים ובהדרגה אורך הצעד גדל עד שאתה מגיע במהירות גבוהה לצעדים גדולים.

בהקבלה למכונית - תיבת הילוכים רציפה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
ההבדל הוא ביחסי ההעברה ולא בגודל גלגלי השיניים.

יחסי ההעברה נקבעים באופן ישיר מגודל גלגלי השיניים ומספר השיניים עליהם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אפשר לדמות את יחסי ההעברה ברכב לגודל הצעד בהליכה.

אם אתה מטפס רגלית בשביל הנחש למצדה - באופן טבעי ובלי לשים לב - הצעדים שלך קטנים, ובכל צעד אתה עובר 30-40 ס"מ. למה? כי אתה צריך כח, ואין לך מספיק כח לעבור 70 ס"מ בעליה בצעד אחד.

זהו - בהקבלה למכונית - הילוך נמוך או יחס העברה קצר.

אם אתה רץ בירידה - באופן טבעי הצעדים שלך גדולים (150 ס"מ בערך?) - יש לך הרבה מהירות, אבל אתה לא יכול לרוץ ככה בעליה כי אין לך כח - זה יחס העברה ארוך.

בהקבלה למכונית - הילוך גבוה.

שים לב שכשאתה רוצה לרוץ מהר, אתה תמיד מתחיל מצעדים קטנים ובהדרגה אורך הצעד גדל עד שאתה מגיע במהירות גבוהה לצעדים גדולים.

בהקבלה למכונית - תיבת הילוכים רציפה.

עשית את זה הכי פשוט שיש :-D

Confidence In Motion

פורסם
יחסי ההעברה נקבעים באופן ישיר מגודל גלגלי השיניים ומספר השיניים עליהם.

יחסי ההעברה נקבעים לפי יחס מספרי השיניים ולא גודלם של הגגש"ים.

גלגל שיניים של 20 שיניים שמניע גלגל של 40 שיניים יתן בדיוק או אותו יחס ההעברה של גלגל עם 200 שיניים שמניע גלגל של 400 שיניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מדוייק. מה שכתבת הוא בתנאי שגודל השיניים זהה.

יחס ההעברה נקבע עפ"י היחס בהיקף שני הגלגלים המהווים יחד גלגלת. אם היקפה של גלגלת אחת הוא X, וההיקף של השנייה הוא 2X, יחס ההעברה יהיה 1:2, גם אם לגלגלת הראשונה יהיו 200 שיניים גדולות, ולשנייה 200 שיניים קטנות פי 2 (כלומר על כל שן בראשונה, יעברו שתי שיניים בשנייה).

פורסם

השאלה מתי תאיץ יותר חזק - אם ירוץ אחריך תנין עם מאתיים שיניים קטנות, או טיגריס עם חמישים שיניים גדולות?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
לא מדוייק. מה שכתבת הוא בתנאי שגודל השיניים זהה.

יחס ההעברה נקבע עפ"י היחס בהיקף שני הגלגלים המהווים יחד גלגלת. אם היקפה של גלגלת אחת הוא X, וההיקף של השנייה הוא 2X, יחס ההעברה יהיה 1:2, גם אם לגלגלת הראשונה יהיו 200 שיניים גדולות, ולשנייה 200 שיניים קטנות פי 2 (כלומר על כל שן בראשונה, יעברו שתי שיניים בשנייה).

אתה לא יכול לשלב גלגלי שיניים עם מודול שונה. השיניים חייבות להיות באותו הגודל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לשמר יש גלגל שינים " מהסוג הישן והטוב" שמדלג על שן כל שן שניה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...