Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על : HGT/206XS/206GTI/Clio Sport

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני משאיר את ה 206 XS בצד כרגע ומתייחס לשאר.

כל המכוניות שציינת עונות על הדרישות שלך, הן כולן מהירות, זריזות ועם גיר רגיל.

מבחינת מהירות וזריזות:

הקליאו ראשונה, 206 וה HGT בערך אותו דבר.

מבחינת התנהגות, ל 206 ולקליאו התנהגות עדיפה על הפיאט, בין שתי הראשונות זה עניין של טעם, יש שיעדיפו את ההגה הטוב יותר של ה 206 ויש שיעדיפו את ה"פראות" של הקליאו.

מבחינת אמינות, אף אחד לא באמת יודע, אל תנסה לנחש.

לסיכום, אם אין ברשותך רזומה של נהיגה במכוניות ספורטיביות ושליטה טובה בהן, הייתי ממליץ לך ללכת על ה 206 כי מדובר ברכב מתורבת יותר, מאובזר מאוד, נסחר במחירים שפויים , יפה , נוח ,אמין וסה"כ בחירה לא רעה בכלל.

מספר תיקונים קלים:

הקליאו אכן מהירה יותר מה- 206 ומה- HGT, אולם ביניהן אין שיוויון - ה HGT מהירה (אמנם לא בהרבה אבל עדיין) יותר.

(הנושא נבדק ושניים מתוך שלושת הרכבים שעלו לדיון היו בבית, אחת אפילו נשארה עד היום).

אני אישית (וזו דיעה אישית) מעדיף את ה- 206 למרות (ואולי בזכות) היעדר הכח, בעיקר לנהג "ספורטיבי" מתחיל ולא מיומן.

הקליאו מתקשרת פחות מדי יחסית ליכולות האחיזה והתאוצה שלה, עבור נהג בלתי מיומן., והיא גם נושכת יותר על המגבלות.

בקיצור - גם אני ממליץ על ה- 206 בסופו של יום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לשאר הדיעות של החברים,

ורוצה להוסיף שאחרי RSI, מעבר ל-206XS לא יהיה מספיק חד ושונה מבחינת היכולת של הרכבים.

אין ברירה, אם אתה רוצה להנות באמת תחפש קליאו S,

התמורה למחיר מדהימה והיא הארד-קור יחסית למתחרות לא רק בהתנהגות, אלא גם במנוע האטמוספרי.

היא מרגישה הרבה יותר מושקעת בכל תחום שתחפש, פרט לאיכות חומרים/הרכבה (ב-MK1).

הקליאו מתקשרת פחות מדי יחסית ליכולות האחיזה והתאוצה שלה, עבור נהג בלתי מיומן., והיא גם נושכת יותר על המגבלות.

נוטה לנשוך יותר על המגבלות, יחסית כן, אבל היא עדיין מרגישה רכב כפפה נשלט כמו ה-106, רק פחות מדוייקת.

לגבי התקשורת, אני לא מסכים לחלוטין,

בדיוק להיפך, יש לה תקשורת מצויינת גם מההגה וגם מהשלדה.

אף פעם לא הגעתי איתה למצב שבמגבלות חסרה לי תקשורת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לקליאו ספורט חסרה תקשורת? אוי ואבוי, לאן הגענו. נראה לי אנשים צריכים לעשות סיבוב על הקליאו/מגאן החדשות בשביל להבין לאן "הדרדרנו" בנושא הזה.

נכון שיש רכבים יותר מתקשרים מהקליאו (בעיקר פז'ו ישנות כגון 106, 306 וכו') אבל מפה להגיד שהקליאו מתקשרת פחות מדיי זה פשוט לא נכון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני מבקש להתייחס למשפט בשלמותו, ולא רק לחלקים ש"נוח" (או יותר נכון - לא נוח) לכם להתייחס אליו.

הקליאו מתקשרת פחות מדי יחסית ליכולות האחיזה והתאוצה שלה, עבור נהג בלתי מיומן, והיא גם נושכת יותר על המגבלות.

אם יש בעייה בהבנת המשפט - אני אשמח להסביר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני מבקש להתייחס למשפט בשלמותו, ולא רק לחלקים ש"נוח" (או יותר נכון - לא נוח) לכם להתייחס אליו.

אם יש בעייה בהבנת המשפט - אני אשמח להסביר.

אין לי בעיה בהבנת הנקרא,

אבל אתה כתבת משפט לא אפשרי ולא הגיוני.

לקליאו אין בעיית תקשורת וזה לא משנה כמה כוח יש או אין לה או אם הנהג שלה מוכשר או לא.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אין פה שום דבר מתנשא ***נמחק- הערכות פסיכולוגיות תעשה לעצמך, לא לחברי פורום אחרים (Casper)***

אם קוראים את המשפט בשלמותו אפשר וניתן להבין את דעתי בהקשר לאותו מר בחור ספציפי שביקש המלצה לרכב ספורטיבי.

אם מחפשים להלל את הקליאו - יש מספיק שרשורי הלל בדמותה,

זה שהיא "הכי טובה" לא הופך אותה ל-"הכי מתאימה" עבור כל חובב נהיגה.

יש הבדל בין הדברים.

ולי, בניגוד לשני המגיבים מעליי, יש ניסיון גם עם הקליאו, גם עם HGT, וגם עם 206

(ששתיים מתוכן היו לי בבית ואחת עדיין חונה בחנייה).

מלבד זאת, יש לי פרספקטיבה קצת יותר רחבה,

שכוללת גם את הקליאו החדשה (ואת ההשוואתי בינה לבין המיאטה אם כבר אתה רוצה לדחוף את זה למשוואה).

עריכה:

מה שכתבתי זה שהקליאו אוחזת מצויין, מאיצה מצויין, ויכולה "לקחת" סיבובים מהר מאוד (הנה, מחמאות. מרוצים?)

היא גם נושכת על המגבלות (אם באמת נוהגים בה על המגבלות).

במהירויות שבהן כל "גבר גבר" יכול לקחת סיבובים איתה, היא לא משדרת מספיק (לדעתי האישית) שהיא קרובה למגבלות,

והמעבר בין אחיזה לחוסר אחיזה (שוב, לדעתי) הוא קיצוני מדי, עבור נהג לא מיומן.

(ויעידו על כך לא מעט קליאו שעברו אי אילו פגישות עם עצמים טופוגרפיים שונים)...

לא אמרתי שיש לה "בעיית תקשורת", תקרא שוב את מה שכתבתי.

אי שכך ובהתאם לזאת, למרות שמדובר במכונת נהיגה משומנת מדהימה שלא נבראה כמוה מעולם על כבישי הארץ,

היא אינה מתאימה לנהג הספורטיבי המתחיל (לדעתי) אלא עדיף לו שיתחיל "בקטן" יותר עם 206XS.

למישהו מהמגיבים יש בכלל ניסיון עם שאר המכוניות שהוזכרו בשרשור, אגב ?

כי לתת חוות דעת על קליאו, מבעלים של קליאו, שלא נהג על אף רכב אחר שמוזכר פה... הבנתם את הנקודה.

פורסם

כדי שלא לזהם את השרשור הזה אבקש שתפסיקו עם ההתגוששות כבר עכשיו. אגב, בתור אחד שנהג על קליאו ספורט דור ראשון במשך 3 שנים, אני נאלץ בעל כורחי להיות קרוב יותר בעמדותיי לאלו של זה עם העוגיות. הקליאו היא לא מלכת התקשורת, ההגה שלה פחות טוב משל ה-206 ולנהג לא מיומן היא תהיה יותר טריקית ופחות סלחנית. זה לא נכון שהיא "מתקשרת פחות מדי יחסית ליכולות האחיזה והתאוצה שלה", כי היא בהחלט מתקשרת מספיק טוב, אבל זה כן נכון שהיא מתקשרת פחות מה-206 XS באופן יחסית ליכולות האחיזה והביצועים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קונדסון, אני ממש לא מאלו שמהללים את הקליאו כל היום, אני יודע בדיוק מה החסרונות שלה ואין לי בעיה להגיד את זה בקול רם בניגוד לאנשים אחרים.

אני מסכים שההתנהגות של הקליאו מאוד טריקית על המגבלות ואתה צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה אחרת אתה תאבד אותה מהר מאוד.

אני מסכים שעדיף להתחיל במשהו טיפה יותר קל לשליטה מאשר הקליאו אבל אל תעשו ממנה מפלצת קשה לריסון. מכיוון שאני בעבר (לפני שקניתי את הקליאו) גם קראתי את התגובות האלה בפורום (אני התלבטתי בזמנו לקנות בדיוק את אותם מכוניות כמו של פותח השרשור) ולאחר כמעט שנתיים עם האוטו אני יכול להגיד לך שהשד לא כזה גרוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קונדסון רשם כמה דברים חכמים ונכונים:shock:!!מדהים!:lol:

לפותח השרשור,

כל רכב שלא תקח ספורטיבי או לא אתה תצטרך ללמוד אותו ואת ההתנהגות שלו לאט ובטוח.

לכן תמיד עדיף לקחת רכב שמתקשר יותר על רכב שמאיץ יותר-והתקשורת של הרכב היא רק מול הנהג - לכן זה דבר אישי לגמרי!!

לא משנה איזה מהאפשרויות תקח , קח אותה למגבלות במקומות שאפשר גם לעבור אותן ולהשאר בחיים .

אף אחת מהן היא לא RSI וכולן דורשות תשומת לב יתרה בנהיגה - במיוחד הקליאו.

נ.ב - אני לא מבין על איזה חוסר תקשור אתם מדברים , ברגע שאני רואה את הגלגל האחורי עולה באמצע הסיבוב אני כבר מבין שאני קרוב על המגבלות.8)

ישנן כמה קליאו למכירה ביד 2 שדווקא כן מתאימות לתקציב שלך.

פורסם

(ויעידו על כך לא מעט קליאו שעברו אי אילו פגישות עם עצמים טופוגרפיים שונים)...

תגיד מר תעלול...

ככה מודדים היום תקשורת של רכב? לפי מספר ההשבתות?

:roll:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אה, עוד על הקליאו:

התנוחת נהיגה גרועה (בעיקר הכיוון של ההגה). הרכב רועש מאוד (מאוד) במהירויות של 160 וצפונה.

עם הוולקן שהייתה לי נהניתי יותר לעשות נסיעות מנהלתיות. עם הקליאו אני נהנה יותר בכל השאר. (למרות שעדיין לא הספקתי לנסוע לערד, ורק שם ייצא לי לבדוק את ההתנהגות על המגבלות. אני מקווה שבקרוב.)

אם דיברנו על התנהגות - גם הזנב של ה-XS שמח, ונהג לא מיומן יוכל להשבית גם אותה.

בכל זאת, אני לא רואה סיבה לקנות 206XS כשהמחירון שלה גבוה בהרבה מזה של הקליאו (וזה אבסורד!)

פורסם

בכל זאת, אני לא רואה סיבה לקנות 206XS כשהמחירון שלה גבוה בהרבה מזה של הקליאו (וזה אבסורד!)

מה זאת אומרת בהרבה ?! הרי כל הקליאו נמכרות הרבה מעל המחירון אז איך אתה אומר שה- XS יותר יקרה ?

פורסם

שבת שלום לכולם !

מהי עלות האחזקה לרכבי פז'ו 206 (כמובן שמדובר על 2 דגמים XS/GTI) ומתי הרכב עובר החלפת טיימינג ?

פורסם

לדעתי GTI יותר יקרה לאחזקה מאשר ה XS, וזאת אני אומר מניסיון שלי של GTI יש הרבה חלקים ייחודיים רק לה, אשר אין להם תחליפי. למשל: משולשים ורדיאטור (לפחות למודל שלי 2000 )

בסך הכל הרכב שלי מגלה אמינות טובה מאוד, ועלות הטיפולים סבירה בהחלט. העלות משתנה מאוד כתלות במוסך בו מבוצע הטיפול. למשל על טיפול רגיל פשוט שחטו אותי במורשה.

לגבי אחזקת XS אני לא מכיר.

יואב

יואב :arrow:

• תוכן חדש...