Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזעת שמן מפיג'ו 306 1.6 99

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי פיג'ו 306 1.6 ידנית 99, לאחרונה שמתי לב כי יש הזעת שמן מהבורג הימיני של ראש המנוע, יש לציין כי הרכב מאבד שמן. מאז הטיפול האחרון הספתי כשני ליטר שמן, מדיד השמן מראה כרגע את גובה השמן על רבע. הטיפול נעשה לפני כ 16000 ק"מ במוסך מורשה(מוסך מורשה של פיג'ו אמר לי שהרכב עובר טיפול כל 20K). השאלה שלי האם אני עובד בפני הוצאה, טיפול ראש?, החלפת אטם מנוע? וכו'. יש לציין כי אין איבוד כוח לרכב והרכב נשמע ונוסע טוב.

תודה מראש לכל העונים

אייל

פורסם

יכול לצלם את האיזור? האם מדובר על מנוע 1400 או 1600?

אגב, למרות הוראות היצרן, ממליץ על החלפת שמן ופילטר שמן אחת ל-10,000 ק"מ. אלה כבר מכוניות זקנות, והחלפה תכופה עושה להן רק טוב. כל שאר הדברים יכולים בהחלט להיבדק רק אחת ל-20,000.

פורסם

שמר, גם אתה כמוני, לא קורא את כל ההודעה (מרפרף) ?. :-P

eyalher00 כתב, "ברשותי פיג'ו 306 1.6".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תפתח מעט את הבורג הנוזל (ואח"כ את השני), לנקות היטב משמן ולכלוך ולמרוח סיליקון אדום בנדיבות, יש להמתין לפחות 4 שעות לפני ההתנעה.

תבדוק היטב אם לא מופיעה הזעה או נזילה מאיזור אטם מכסה השסתומים.

בהצלחה.

פורסם

דויד,

אתה מתקן אותי כ"כ הרבה לאחרונה, שאתה יכול לשנות מקצוע מ-מוסכניק ל-קואוצ'ר :-D.

ובכ"ז, נדמה לי שצילום יאיר את עינינו, כי לעיתים נזילה מאיזור מכסה השסתומים נראה כמו אטם ראש, אז כדי לנסות לעזור דרך המחשב, עדיף מראה עיניים במקרה זה.

תפתח מעט את הבורג הנוזל (ואח"כ את השני), לנקות היטב משמן ולכלוך ולמרוח סיליקון אדום בנדיבות, יש להמתין לפחות 4 שעות לפני ההתנעה.

במקרה של אטם ראש, זה יעזור כמו כוסות רוח למת.

פורסם

איזה מלים, שוברי שיניים. מה זה קואוצ'ר ?. :-P

תירגמתי את המילה, ולא קיבלתי תוצאות. :-P

"אתה מתקן אותי כ"כ הרבה לאחרונה". חבר יקר, לא מכוונת זדון, להיפך.

דניאל פעם כתב לי, "למה לא מפריע לך שמישהו אחר טועה, רק אותי אתה מתקן ?".(לא בדיוק במילים שכתבתי).

עניתי לו, הפתגם אומר, "לא חשוב מה אמר, חשוב מי אמר". כמובן בלי לפגוע באף אחד.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
איזה מלים, שוברי שיניים. מה זה קואוצ'ר ?. :-P

נציגו הבולט (תקשורתית) של המגזר:

373613-18.jpg

בגילך זה יפה שיש עדיין שיניים. לך על תותבות - אפשר לשרוק ולצחצח שיניים באותו זמן :wink:.

פורסם

במקרה של אטם ראש, זה יעזור כמו כוסות רוח למת.

ובמקרה של אטם מכסה שסת'? או שהשמן יברח מהאטם, או שלא (ואז הבעייה באטם ראש). אחרי כל פתיחה של הראש מורחים סיליקון מתחת לברגים בכדי למנוע תופעות כאלה.

כמובן שתמונה שווה אלף מילים.

פורסם

אין לי מושג מי עובד בצורה כזו, אבל אני לא ראיתי הוראות יצרן שמורות על מריחת סיליקון בצורה זו (נהפוך הוא, סיליקון בתוך ההברגה במידה מופרזת, פירושו שהבורג לא ייסגר (או יימתח, אם זה TTY) כראוי).

כמו כן, במקרה הספציפי הזה - אם האטם נפרץ ויש מעבר של שמן החוצה, גם 10 ק"ג סיליקון לא יעזרו. חובה להוריד ראש ולהחליף אטם (כדי למנוע אי הבנה, אני לא ממליץ להחליף אטם, אלא מסביר מה קורה אם אכן הפריצה התרחשה).

פורסם

שלום רב,

תודה לכל העונים

בדקתי בבדיקה וויזואלית את אטם הראש ולא נראת נזילה אך הוא נראה יבש, יש בכמה נקודות יובש בגומי.

השאלה שלי האם הבעיה מצביעה על פריצה באטם או פשוט בורג שהשתחרר ועד כמה חשוב לתקנה במיידית על מנת שלא יתרחש נזק למנוע. שאלה נוספת כמה בערך החלפת אטם מנוע עולה והאם כדאי לבצעה במוסך מורשה או כללי. אני מטפל ברכב בדרך כלל במוסך מורשה כרמלי בבאר שבע.

אייל

29012009091525.jpg

29012009123506.jpg

29012009123448.jpg

פורסם

הלך לך אטם מכסה שסתומים הוא מתייבש עם הזמן אני קניתי כזה שבוע שעבר תחליפי ב35 שח,

אין טעם ללכת למוסך להחליף, פותח את 2 הברגים, מוציא את הנשם, בזהירות אתה מושך את המכסה כלפיי מעלה בזהירות כי בפנים יש 2 שייבות על ההברגה להזהר מאוד שלא יפלו לתוך המנוע, להרכיב את האטם ולסגור.

פורסם

הבחור צודק לגבי הזיהוי. מדובר על אטם מכסה שסתומים. אטם ראש נמצא 7 ס"מ למטה, מתחת לסעפת.

אפשר להחליף לבד, אפשר גם במוסך - לא יקרעו אותך על 1/4 שעה עבודה כולל הכנת החשבונית וכוס קפה.

• תוכן חדש...