Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירי קסאם בזמן נהיגה. מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירי קאסם בזמן נהיגה. מה עושים?

לדעתי ההנחיה של פיקוד העורף שגויה.

http://www.oref.org.il/315-he/PAKAR.aspx

הנוסעים ברכב:

יעצרו בצד הדרך, יצאו מהרכב ויכנסו למבנה או למחסה קרוב. במידה שלא ניתן להגיע למבנה או מחסה תוך 15 שניות, יש לעצור ולהמתין ברכב 5 דקות.

לדעתי אם הנוסעים ברכב לא מגיעים למחסה תוך 15 שניות, עליהם

לצאת מהרכב ולשכב על הארץ, ולא להמתין ברכב.

הסיבה- רוב הפגיעות הם מרסיסים ולא מפגיעה ישירה. כשהרקטה פוגעת בקרקע ומתפוצצת , נוצרת "מזרקה" של רסיסים שטסים לכל הצדדים. כששוכבים הסיכוי גבוה שהרסיסים יעברו מעל. כשיושבים ברכב, "תופסים" יותר רסיסים .

במלחמת לבנון השניה נהרגו חילים שישבו ברכב הפרטי שלהם במגרש חניה ליד קיבוץ כפר גלעדי. אם לאחר מתן אות האזעקה ,היו שוכבים על הארץ, סביר שרובם היו נשארים בחים.

היתי רוצה לשמוע דיעות נוספות (אם אני צודק ), ואם כן איך להפיץ את התיקון הזה.

יהודה

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי אם הנוסעים ברכב לא מגיעים למחסה תוך 15 שניות, עליהם

לצאת מהרכב ולשכב על הארץ, ולא להמתין ברכב.

יתכן שמעטים אכן ינצלו אם ישכבו על הארץ במקום לשבת באוטו, אבל מספרם יאוזן על ידי ההמונים שיעצרו את רכבם בבהלה באמצע הכביש, יפתחו את הדלת, ישכבו על הכביש וידרסו על ידי רכב חולף.
פורסם

באופן כללי, זה הכל עניין של מזל...

ואם הטיל יפול בדיוק אליך?

לאור 2 האחיות באשדוד (הרוגה ופצועה קשה) - מסתבר שגם אם תופסים מחסה ונוהגים לפי ההוראות זה לא תמיד עוזר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ירי קאסם בזמן נהיגה. מה עושים?

לא יורים קסאם בזמן נהיגה. יש לפרוק מהרכב ולא להיות בתנועה בזמן שאתה יורה. הרתע בזמן השיגור יכול להפוך את הרכב.

ראיתי בחדשות בצילומי מזל"ט שהמחבלים עוצרים את המשאית, רק אז יורים את הקסאם ואז ממשיכים בנסיעה. בשום שלב הם לא יורים בזמן נהיגה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני הייתי עוצר את הרכב ומתחבא ליד הדוושות, כך יש יותר הגנה מאשר לצאת מהרכב.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אני חושב שאני יסכים עם אדון יהודה,הגיוני שלשכב על הרצפה מחוץ לאוטו יהיה המעשה אולי הכי חכם לעשות.

ואולי אני גם מסכים עם "Discover" אם זה יפול בדיוק עלייך או 1000 מטר ממך זה הכל עניין של מזל.

ארנון גם העלה טענה מעניינת:lol:.

הדיון ששמר העלה אולי הדיון היותר מצחיק שקראתי.

אבל המנצח של היום הוא "razmel",למה שתירו קסאם תוך כדי נהיגה? הייתי מסכם את זה בקנס שמן!

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

הכל עניין של מזל.

לא עדיף להמשיך לנהוג? כשאתה בתנועה אתה מערבב את הקלפים (=סיכויים) כל שניה מחדש.

אתה בעצם מרחיב את אוכלוסיית המדגם :-)

בקיצור...לא עלינו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מה עם לשכב מתחת לאוטו :idea:

בוא נראה אותך נשכב מתחת לקליאו ספורט.

עם כננת לא יצליחו להוציא אותך...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לצערי, יש לי נסיון מתקופה לא כ"כ רחוקה בנושא הנ"ל.

הדבר הכי פחות מומלץ זה להמשיך לנסוע - כמו שכתב קספר, כל רגע אתה יוצר לעצמך הזדמנויות חדשות של פגיעה.

גם אם חשבתי לעשות זאת בכל זאת, באחד מימי המלחמה נהרג בנאדם שהמשך לנסוע על הדייהו לאנוס שלו בכביש דורי, למי שזוכר. זה שיכנע אותי סופית לא לנהוג בצורה הנ"ל.

במלחמת לבנון השניה, כשהייתי חוזר מהעבודה הביתה (מרחק של כ-15 או 20 דק' נסיעה) קודם כל הייתי קשוב לרדיו המקומי (שם האזעקות היו משודרות בזמן אמת) או לא שומע מוזיקה בכלל, וכשהיתה אזעקה - מיד מחפש מקום לעצור ולהסתתר.

ברוב המקרים אפשר להספיק זאת (בחיפה, ברוב במקרים יש מבנים בצד הדרך שאפשר להסתתר בהם. בדרום אני יודע שמן הסתם יש הרבה יותר מרחבים פתוחים).

מודה - כשהייתי תקוע ברמזור/פקק הייתי פשוט נשאר באוטו ומתפלל - לעצור באמצע הכביש זה לא מעשה חכם.

אבל אם יש אפשרות לעצור בצד הדרך ולהשתטח, זה בהחלט רעיון טוב (לא חשבתי על זה בזמנו, מקווה שלא אצטרך להשתמש בזה בעתיד). ואם הטיל ייפול בדיוק עליך? כנראה שזה לא היום שלך :?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
לצערי, יש לי נסיון מתקופה לא כ"כ רחוקה בנושא הנ"ל.

הדבר הכי פחות מומלץ זה להמשיך לנסוע - כמו שכתב קספר, כל רגע אתה יוצר לעצמך הזדמנויות חדשות של פגיעה.

גם אם חשבתי לעשות זאת בכל זאת, באחד מימי המלחמה נהרג בנאדם שהמשך לנסוע על הדייהו לאנוס שלו בכביש דורי, למי שזוכר. זה שיכנע אותי סופית לא לנהוג בצורה הנ"ל.

ברור לך שצחקתי, נכון?

ואם שניה נהיה רציניים...על כל אחד כזה שהמשיך לנהוג ונפגע, יש כנראה עשרות שניצלו מפגיעה כי המשיכו לנהוג כי הקסאם ירד במקום שהם היו אמורים לעצור.

להמשיך לנהוג לא באמת משפר את הסיכויים שלך...לכאן או לכאן.

פורסם

אולי צחקת, אבל אני דווקא מצאתי בזה קצת הגיון.

אולי כי אני קצת פרנואיד, אולי כי עדיין קשה לשכוח את הטראומות הקטנות מלפני שנתיים וחצי.

מה שבטוח: לא מומלץ להמשיך לנהוג (אם יש ברירה).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

במלחמת לבנון השנייה 3 נערים עצרו את הרכב שלהם בזמן הפגזת קטיושות נשכבו על הריצפה וחטפו פגיעה ישירה. אני בזמן מלחמת לבנון השנייה כשנהגתי בזמן הפגזה ללא אפשרות למחסה נתתי גז וכל מי שהיה על הכביש (של 90) נסע על 140.

הנהגת אתמול בחרה להסתתר מאחורי תחנת אוטובוס שעשויה ממתכת דקה כך שלרסיסים לא הייתה בעיה לחדור אותה.

הכל עניין של מזל ואינסטינקט.

פורסם

הכול תלוי איפה אתם גרים, נגיד אם אתם גרים ביישובי אשכול או אשקלון, אז לא זזים מהמקלט. אם אתם באזור כמו אופקים יבנה וכו' שלא חוטפים כל יום 10 קאסמים אז אפשר לנסוע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...