Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירי קסאם בזמן נהיגה. מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי - אם אין מקום להסתתר - עדיף לעצור את הרכב ולהתחבא כמה שיותר נמוך בתוכו. הסיבה?

אם הקסם יפגע ממש קרוב אליך - גם ההשטטחות על הקרקע לא תעזור לך, במקרה של פגיעה קצת יותר רחוקה - יש סיכוי שמרכב הרכב יספוג חלק מהרסיסים - תלוי במיקום פגיעת הטיל.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם פותח השרשור, נשמע הגיוני שיותר בטוח לשכב על הרצפה מחוץ לרכב.

ולגבי מזל, שהזכירו פה, סיפור קטן עם מוסר השכל.

מזל ושכל הלכו לטייל, כשהתעיפו שכבו לנוח.

שכל נשכב בצד הדרך על השול, אך מזל נשכב באמצע הדרך ולא הקשיב לשכל שאמר שהדבר לא בטוח.

לאחר שעה קלה עבר בכביש דיזל 12 טון. בשניה האחרונה ממש הבחין הנהג במזל ושבר בחוזקה את ההגה ו....

דרס את שכל.

מוסר השכל... עדיף קצת מזל מאשר הרבה שכל.

פורסם
לדעתי חובה להגיב בדיוק כמו במקרה של חשש לפגיעת ברק ברכב.

שמר, ביקשת כל כך יפה. אפשר לסרב לך?

נפיחה בזמן נהיגה. מה עושים?

לדעתי ההנחיה של החוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס במרילנד שגוייה

http://news.walla.co.il/?w=//1367861

(חלק מהטוקבקים שפכו אותי)

לדעתי אם הנוסעים ברכב לא יוצאים ממנו תוך 15 שניות, עליהם

לעצור את נשימתם ולאוורר את הרכב.

הסיבה- רוב הפגיעות הם מרסיסים ולא מפגיעה ישירה. :shock:

כשהנפיחה פוגעת בריפוד ומתפוצצת , נוצרת "חגיגה" של ניחוחות שנספגים בריפוד. כששוכבים, הסיכוי גבוה שהפרטנריות יעברו לשכן מעל. כשסתם יושבים ברכב, יש מצב לכאבי אשכים.

במלחמת המפרץ נהרגו 3 נשים מגז לא קונבנציונאלי. אם לאחר השמע ה"צפירה" היו שמות את המסכות שסיפק להם פיקוד העורף, סביר להניח שרובן היו נשארות חיות. בהמות הן ממילא.

היתי רוצה לשמוע דיעות נוספות (אם אני צודק ), ואם כן איך להפ(ל)יץ את התיקון הזה.

סימון

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

גם באוטובוסים זה פשוט:

יש אזעקה? הנהגים עוצרים, פותחים את כל דלתות האוטובוס וכל הנוסעים הולכים להסתתר (כולל הנהג).

נגמרת האזעקה - כולם חוזרים לאוטובוס וממשיכים לנסוע.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אני בדעה של נטישת הרכב ומציאת מחסה.

במידה ואין מחסה, שכיבה על הארץ ידיים מכסות את הראש.

כל השאר זה עיניין של מזל.

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

למזלי הקסאמים לא מגיעים לעיר מגוריי, אבל אני לא חושב שלברוח מהרכב זה אופצייה כזאת טובה משום שלא חסרים גנבים שינצלו הזדמנות של פחד בשביל לעקוץ את רכבם.

יתרה מזאת לדעתי לא צריך לעצור את הרכב בכלל, עד שתגיע לעצירה מלאה תצא מהרכב תנעל אותו ותרוץ למקום מבטחים ייקח מספיק זמן, מה שאפשר לעשות בנהיגה במהירות נמוכה פשוט לעצור ולהתחבאות מתחת לדשבורד ולהתפלל לטוב, ובמהירות גבוהה פשוט להמשיך לנהוג כרגיל הסיכויים שהקאסם ייפגע בך קטנים מאוד כאשר אתה נע במהירות גבוהה, וגם ככה זה עדיף מאשר לעצור ולעשות תהליך "בריחה" שלוקח זמן רב.

דרך אגב "נהגת שודים" אני לא בטוח שלשכב על הרצפה היא כזו אופציה טובה, רק היום בבוקר קראתי בעיתון על אישה שנפצעה מקסאם שהייתה במצב הזה בידיוק בתוך תחנת אוטובוס.

פורסם

הסיכויים שהקאסם ייפגע בך קטנים מאוד כאשר אתה נע במהירות גבוהה, וגם ככה זה עדיף מאשר לעצור ולעשות תהליך "בריחה" שלוקח זמן רב.

אתה טועה.

הקאסם הוא נשק סטטיסטי - ככזה הוא מכוון לעבר ריכוזי אוכלוסיה כדי שמישהו יפגע. למשגר הרקטה אין כוונה לפגוע במישהו ספציפי.

אם מישהו היה מכוון עליך בכינון ישיר, אז היתה צודק כי הנסיעה המהירה מקטינה את יכולתו לפגוע בך.

מכיוון שמדובר בנשק סטטיסטי, הוא יפגע בתא שטח מסוים בנקודת זמן מסוימת, הסיכוי שלך להיות בתא השטח בעת הפגיעה איננו משתנה, כי בכל רגע נתון אתה נמצא בתא שטח כלשהו.

כלומר כמו שהנסיעה יכולה להרחיק אותך מהפגיעה, באותה המידה היא יכולה להביא אותך ללב המאפיליה.

הנסיעה יכולה להפוך לנסיעת המזל כמו שהיא יכולה להפך לנסיעת המוות.

פורסם

קראתי את הכתבה על אירית שטרית ז"ל שנהרגה אתמול.

אינני יודעת אם ההרוגה שכבה על הקרקע, או שפשוט כרעה ברך.

אני פשוט היתי בוחרת באופציה של שכיבה על הקרקע וכיסוי הראש להגנה נוספת על ידי הידיים, כמו שלימדו אותנו בהכשרה של לוחמים/ת.

עד כמה שאני יודעת וזוכרת מרגמות מתפוצצות כלפי מעלה, בצורה של פיטריה, לכן האופציה של הנמכת הגוף כמה שיותר מטה יכולה להציל את האדם שנקלע לסיטואציה כזו.

*לפני מספר חודשים ביקרתי יחד עם חברים נוספים בשדרות כאות הזדהות עם התושבים, ההרגשה של התהלכות ברחובות בפחד ובחשש שכל רגע עלול להגיע פצמר ממש לא נעימה.

זכורים לי במיוחד המבנים שאמורים לשמש מחסה מפני הפצמרים, וכאשר התהלכתי ברחובות כל פעם חיפשתי את המחסות האלו, וניסיתי לחשב את המרחק במקרה שחלילה תהיה אזעקה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הקאסם הוא נשק סטטיסטי - ככזה הוא מכוון לעבר ריכוזי אוכלוסיה כדי שמישהו יפגע. למשגר הרקטה אין כוונה לפגוע במישהו ספציפי.

.

עכשיו הבאת לי ניתוח שלם על פעולה של קסאם, אבל אתה כבר נוהג במהירות גבוהה עד שתעצור עצירה מוחלטת המטח כבר ייגמר, ובסופו של יום מה שקובע הוא הגורל ובמידה ונגזר עלייך להיהרג מירי קאסם זה לא משנה איפה תהיה אם זה ברכב או על המדרכה, אבל זה כבר עניין של אמונה בו לא נכנס לשם.

פורסם

סטטיסטית , אין הבדל בין עצירה במקום , להמשך נסיעה.

כי בין אם נוסעים , ובין אם עומדים , מכסים את אותה כמות השטח בשני המקרים.

זה כמו שאם יש מספר כדורים צבעוניים בכד , ואתם שולחים יד , אבל במקום להגיד : מה ההסתברות של כדור כחול , אתם שואלים מה ההסתברות של כדור שחור/אדום/בורדו/מג'נטה וכו' ( בהנחה וההסתברויות שוות).

אבל עזבו אותי , הפיתרון הכי טוב זה בכלל לנוע במהירות שיותר גדולה ממהירות הקסאם , רצוי במהירות האור , שגם תנועו קדימה בציר הזמן ואולי עד אז ההפגזה תיגמר :-).

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

לא מדויק.

אני לא רוצה להיכנס לפיזיקה ולתורת היחסיות אבל אם אתה נוסע על 10 קמ"ש, יש אפקט זניח של החלל אותו אתה ממלא.

מצד שני, אם אתה על מהירות שקרונה למהירות האור, אז אתה למעשה ביותר מקומות מרק מקום אחד בכל רגע נתון, ולפיכך הסיכויים להיפגע הם גדולים יותר כי אתה לא מכסה רק נקודה הזזה באיטיות לכיוון מסוים, אלא ממש "קו" שעובר בין שתי נקודות וכל הנקודות שבאמצע.

פורסם
עכשיו הבאת לי ניתוח שלם על פעולה של קסאם, אבל אתה כבר נוהג במהירות גבוהה עד שתעצור עצירה מוחלטת המטח כבר ייגמר, ובסופו של יום מה שקובע הוא הגורל ובמידה ונגזר עלייך להיהרג מירי קאסם זה לא משנה איפה תהיה אם זה ברכב או על המדרכה, אבל זה כבר עניין של אמונה בו לא נכנס לשם.

כדאי שתקרא שוב ותפנים את מה שכתבתי.

אם כבר הסכנה גדולה יותר כשאתה נוסע, כי אם תפגע (כפי שהסברתי לך ההסתברות זהה אם אתה נוסע או לא), אתה עלול לאבד את השליטה על הרכב ולהפגע קשות דווקא מהתאונה שתתרחש.

אבל בעצם תעזוב, אין כוונה להתדיין איתך על ענייני גורל ואמונה.

פורסם
קראתי את הכתבה על אירית שטרית ז"ל שנהרגה אתמול.

אינני יודעת אם ההרוגה שכבה על הקרקע, או שפשוט כרעה ברך.

אני פשוט היתי בוחרת באופציה של שכיבה על הקרקע וכיסוי הראש להגנה נוספת על ידי הידיים

כרגע ראיתי בחדשות את אחותה של המסכנה שנהרגה באשדוד. שתיהם ישבו מחובקות על הספסל בתחנת האוטובוס ואז קרה הפיצוץ לידם והן הועפו מהספסל.

חבל , לו היו משתטחות על הארץ יכול להיות שהיא היתה נשארת בחים.

david cosworth כתב:

סטטיסטית , אין הבדל בין עצירה במקום , להמשך נסיעה.

כי בין אם נוסעים , ובין אם עומדים , מכסים את אותה כמות השטח בשני המקרים.

זה נכון רק לגבי הסיכוי לפגיעה ישירה ברכב. אבל הסיכוי גדול יותר להיפגע מרסיסים מאשר מפגיעה ישירה, וההגנה הטובה מרסיסים היא לשכב על הארץ (אם אין מחסה)

senda כתב:

אם אין מקום להסתתר - עדיף לעצור את הרכב ולהתחבא כמה שיותר נמוך בתוכו. הסיבה?

אם הקסם יפגע ממש קרוב אליך - גם ההשטטחות על הקרקע לא תעזור לך, במקרה של פגיעה קצת יותר רחוקה - יש סיכוי שמרכב הרכב יספוג חלק מהרסיסים - תלוי במיקום פגיעת הטיל.

ראית פעם רכב שספג מתז של רסיסים? הוא מחורר כמו רשת. הפח הדק של הרכב לא מגן על שום דבר. בנוסף מיכל הדלק עלול להתפוצץ מהרסיסים. עדיף לא להיות בתוך הרכב.

יהודה

• תוכן חדש...