Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

כבר הרבה זמן שאני מחפש אוטו ונראה שהקנייה תהיה השבוע.

מצאתי פונטו ספייס 2001 SX במצב טוב ( לפי המודעה ) ואני מתכנן לקפוץ לראות אותה.

אני די חדש בכל התחום אז אני לא יודע איך להתחיל את כל העסק הזה.

אני מתכוון לדברים כמו:

1) מה צריך לשאול לגבי הרכב בטלפון לפני שאני נוסע לראות את הרכב? לאמת את פרטי המודעה?

2) יש טעם להרים מכסה מנוע ( אני לא מבין גדול ) או פשוט לעשות סיבוב על האוטו ואז ישירות למכון בדיקה?

3) זיכרון דברים - איפה אפשר למצוא טפסי דוגמא?

4) איך עדיף לבצע את התשלום ומתי - מזומן או העברה בנקאית, לפני או אחרי ההעברת בעלות. איך הולך הסדר?

אני מבין שחלק מהדברים נקבעים בין הקונה והמוכר באופן אישי, אבל עדיין אני אעזר בהדרכה.

מכל מה שקראתי באתר אני לא רוצה להידפק, במיוחד שזה רכב המיועד לסטודנט דל אמצעים.

מקווה שתוכלו לעזור.

פורסם

טוב אז ככה :

קודם כל בטלפון תשאל אותו :

א)איזה יד הוא.

ב)אם היו תאונות .

ג)כמה הוא מבקש.

ד)תוודה שהוא לא סוחר רכב .

אחרי שאתה יודע את כל זה תחליט אם הרכב מתאים לך ותסע לראות אותו

כשאתה רואה את הרכב :

א)תוודה ברשיון רכב שאכן הוא לא שיקר בנוגע ליד (יד ראשונה = 00 , יד שנייה =01 והלאה )

ב)תוודה שהרכב רשום באמת על שמו ושאין לו עב של ליסינג או השכרה (למרות שזה גם לא פוסל את הקנייה)

ג)תעשה סיבוב תראה אם בכלל מתאים לך הרכב הזה .

ד)אם אתה לא מבין בזה אין לך מה לפתוח מכסה מנוע .

ה)תבדוק שהחימום והמזגם עובדים (עלות תיקון שלי חימום ברכב יכול להגיע ליותר מ-1500 ש"ח)

ו)תבדוק אם הרכב משועבד !

אם הרכב מתאים לך :

תקח אותו לבדיקה (שם תדע על תאונות וכאלה)

אתה יכול לפרסם את טופס הבדיקה בפורום ויעזרו לך .

אם אתה עדיין רוצה את הרכב סכמו מחיר תחתמו על זכרון דברים,

תלך לבנק תוציא צק בנקאי (זה מקביל למזומן) ובמעמד ההעברת בעלות תשלם לו .

מקווה שעזרתי

פורסם
מבחינת הבדיקה, איך התשלום נקבע? אני או בעל הרכב?

אתה משלם אלה אם קבעתם אחרת ,

למשל אם הוא היתחייב שבבדיקה לא יתגלו תאונות וכן היתגלו אז הוא צריך לשלם .

גם העברת בעלות אתה צריך לשלם אלה אם קבעתם אחרת (לפני שתשאל :-))

פורסם

בנוסף למה שכבר נאמר:

לפני הפגישה, טלפונית ממליץ לשאול גם:

- האם יש בעיות צבע.

- במידה והק"מ נמוך בצורה מחשידה, תוודא שהוא של הרכב ולא של המנוע בלבד.

- ובכלל, תבקש מהמוכר לספר קצת על הרכב. כך תוכל גם לאמת את פרטי המודעה, וגם לדלות מידע חשוב אודות הרכב. בנוסף, ע"י שיחה של 5 דקות אתה גם מבין עם מי יש לך עסק. . :mad:

במעמד הפגישה:

- אם אין לך ניסיון בבדיקת רכבים, או ידע אמיתי במכוניות, מומלץ בחום לא להגיע לבד. אם אין מישהו שמבין, תביא סתם חבר שיהיה איתך. כך תהיה רגוע יותר ותשים לב ליותר פרטים. ואם החבר לא עיוור אז בכלל הרווחת :shock:

- גם אם רק פעם-פעמיים בחיים ראית איך נראה מנוע, אני עדיין ממליץ לפתוח את המכסה ולעשות בחינה הסתכלותית. בכך, גם מבלי להבין הרבה, ניתן לזהות נזילות ולקבל רושם לגבי אופן הטיפול ברכב. אם תראה צנוריות לא מהודקות או קרועות, מכסים חסרים, ברגים חסרים, חלודה וכו', הדבר לא מלמד בהכרח על תקלה מכאנית, אבל בהחלט מלמד כי הרכב לא בדיוק "שמור ומטופל בקנאות".

- כל מה שמסוכם בע"פ תדאג להכניס לזיכרון דברים*: למשל התחייבות המוכר על שאסי/גיר/מנוע או על כל חלק אחר, השתתפותו באופן חלקי/מלא בעלות הבדיקה במקרה כזה או אחר - הכל בהתאם למה שתסגרו.

* אפרופו זיכרון דברים - מעמדו יכול להיות מחייב כמו של חוזה.

שיהיה בהצלחה !

פורסם

יש עוד עניין כשמסתקלים על המנוע.

מנוע נקי ומצוחצח נראה חשוד.

זה אומר שהתעסקו בו לפני מכירה.

כמובן שזה לא נכון אם בעל הרכב מראה לך ספר טיפולים והיה טיפול בדיוק לפני שבוע.

כדאי לפתוח את כל הדלתות ולהסתקל בפנים על החלק הפנימי. שריטות עמוקות יכולות להעיד שאיזה דלת ישבה עקום כתוצאה ממכה ומכך נגרמו השריטות.

תמיד שוכחים לצבוע מבפנים.

• תוכן חדש...