Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אתמול נדלקה לי נורית CHECK ENGINE, נדלקה ללא כל תפעול מיוחד. הנורית דולקת קבוע, ללא הבהובים, לא מתאפסת בכיבוי והתנעה של הרכב. אין שום תופעות נלוות ברכב, כגון חוסר סחיבה, רעידות, הגבלת גדישה וכד'

כמובן אני אגש למוסך ביום א', אך רציתי לקבל רעיונות לגבי הגורם לתקלה לפני כן

תודה.

פורסם

לחבר שלום רב,

לא תמיד מורגשת בעיה מידיית במקרה שמנורת MIL נדלקת. סיבות רבות יכולות לגרום להדלקות מנורת MIL.

נתק את המצבר למשך מספק דקות וחבר אותו בחזרה.

במידה וקיימת תקלה המנורה תחזור במהרה לדלוק (לא מחייב המציאות מיידית) ולכן במקרה כזה מומלץ להגיע למוסך ולהתחבר למחשב.

האם התופעה התרחשה לאחר תדלוק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תאפס !!

במקום להיות חאפר עדיף לקפוץ למוסך ולראות מה התקלה שרשומה לפני האיפוס, יתכן ואחרי האיפוס היא לא תחזור אבל היא עדיין שם ותתפוס אותך לא מוכן - נגיד בטסט,

פורסם

אתה יכול לאפס בראש שקט ! לא בשביל כול פיםפס רצים למוסך במיוחד שלא מורגש שום שינוי בתפקוד המנוע.

אם קיימת תקלה אז היא תחזור.

פורסם

ההתלהבות מאיבחון ממוחשב DIY עברה לי מזמן.

יש לי 2 יחידות מקוריות של Ross-Tech למכירה כולל תוכנה אורגינלית קונה ?

פורסם

בכמה אתה מוכר ? יש על מה לדבר

אתה מדבר על הדגם החדש כלל CAN BUS ?

בכל מקרה אין פה עיניין של התלהבות ובהחלט לא כזאת שיורדת,

זה אלמנט שיכול לחסוך כסף רב מאוד בשימוש נכון

פורסם

האם התופעה התרחשה לאחר תדלוק ?

התופעה התחילה יומיים אחרי התדלוק, וכ-200 ק"מ אחרי.

פורסם
בכמה אתה מוכר ? יש על מה לדבר

אתה מדבר על הדגם החדש כלל CAN BUS ?

בכל מקרה אין פה עיניין של התלהבות ובהחלט לא כזאת שיורדת,

זה אלמנט שיכול לחסוך כסף רב מאוד בשימוש נכון

למי שנוהג בררך קבע לטפל ברכבים כאשר זמן=כסף אז מניסיוני רק סורק מקורי או שווה ערך של חברת SUN נוותן תמורה.

אני אישית לא רכשתי לעצמי סורק כזה בגלל מחירו הגבוה.

בדגמים החדשים של VAG כמו גולף דור 5 כמעט או כול מערכות הרכב כולל אביזרי נוחות מתקשרים על ערוץ CAN-BUS ולצערי גם VAG-COM מקורי חלש בקטע הזה.

סורק מקורי מחובר לתוכנת סימולציה של VAG שבזמן אמת אתה יכול לבצע סימולציה של התקלה והמחשב מדריך אותך במציאת החלק התקול וואתה לא נשאר רק עם קוד תקלה PO8888 ושורה קטנה של הסבר.

קיימת בשוק תוכנת סימולציה לרכבי VAG פרוצה אבל לצערי היא לא עובדת ב-REAL TIME.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

ההיתי נזהר מהמלצה גורפת לנתק מצבר "לאיפוס"\כיבוי מנורת התקלות ברכבים חדשים מפני שבדגמים מסויימים הדבר גורם לאיבוד וכיוון של זווית חיישן ההגה ויש לקיילו מחדש עם סורק כך ש"פתרנו" בעייה אחת וייצרנו בלי לשים לב בעייה חדשה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים שלום,

בכול דגמי VAG עם הגה כוח חשמלי (סרווטרוניק) אחרי נסיעה של מספר מטרים בודדים החיישן מתאפס ואין שום בעיה לנתק את המצבר.

VAG=סיאט

ייתכן מאוד שהמקרים שבהם נורת הגה כוח נדלקת היא בגלל שמתח הקטבים של המצבר הינו מתחת ל-11.5 וולט (ללא עומס ומצבר מנותק).

ואני מדבר על נסיון אישי שלי עם גולף+בורה דור 5 שמספר הפעמים שהמצבר נותק הוא לפחות כ-20 פעמים בגלל פרוייקטים שבניתי לרכב ולצורך בדיקה הייתי חייב לנתק את המצבר.

אין ולא קיימת אזהרה בספר הרכב/ספרות אחזקה שאסור לנתק את המצבר.

אבל לצערינו תמיד יש הפתעות.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ידידי מרק.

לא כיוונתי לקבוצת vag ספציפית ששם עדיין לא ניתקלתי בבעיה מסוג זה , אלה כיוונתי דווקא לרכבים מדגם שונה ששם זה קורא.

ביונדאי גטס חדשה זה קורא לכן כיוונתי לדגמיי רכב מסויימים ולוא דווקה הקבוצה המדוברת ולא מין הנמנע שזה עלול לקרוא בעוד דגמים חדשים אבל זה כיים ולכן הזכרתי זאת לגבי המלצה גורפת.

בברכה ידידי.

חיים יוד.

פורסם

גם אני ממליץ, באופן גורף כמו חיים, לא לנתק סתם מצבר ואפילו בזמן החלפת מצבר פגום לחבר מתח גיבוי חיצוני וזאת כי כבר נתקלתי במכוניות שבעקבות ניתוק מצבר ננעל קוד הרדיו (וכמובן שאין אותו לבעל הרכב שרכש המכונית מליסינג/השכרה וכו'),

אזעקה ננעלה ואין לבעל הרכב מפתח לניתוקה ועוד צרות שונות כצורך ללמד מחדש את מחשב ניהול המנוע את נתוני הרכב, לתכנת הפעלת חלונות חשמליים ועוד ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי שלום,

בכל רכב מודרני קיימת אזהרה גורפת "לנתק את המצבר בכול עבודה על רכיב חשמלי" כלומר הייצרן תכנן את הרכב 'לסבול' ניתוק של המצבר.

1. מחשב הרכב לומד מהר מאוד פרמטרים חשובים בזמן נסיעה קצרה בכדי לעבוד בצורה אופטימלית במיוחד טורים בסל"ד סרק.

תהליך זה ניתן לקצר על-ידי לימוד מהיר כפי שבעבר רשמתי לכלל רכבי VAG וכנראה זה נכון לשאר הרכבים.

2. לימוד חלונות חשמליים תהליך שאורך בדיוק 5 שניות ברוב הרכבים. סגירת החלונות בצורה ידנית ואחזקת המפסק ל-3 שניות

3. לא ניתקלתי בבעיות בבעיות עם אזעקות אייכותיות או מקוריות בבעיות שציינת למרות שקראתי על מקרים כאלה.

4. תמיד לפני ניתוק מצבר יש לשאול את הלקוח האם יש בידיו קוד למערכת השמע .

היום ברוב הרכבים ניתוק המצבר לא גורם לבעיה שציינת כלומר לא צריך להכניס קוד מחדש אלה רק במקרה של הוצאת הרדיו ממקומו.

לסיכום

תמיד צריכים להיות זהירים בכול עבודה על מערכת החשמל ברכב.

• תוכן חדש...